Пиенье

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пиенье

Сливова
5
14%
Гроздова
14
38%
Кайсиева
1
3%
Крушова
1
3%
Ябълкова
0
Няма гласували
Плодова
0
Няма гласували
Мастика
1
3%
Мента
1
3%
Аз не пия (болен съм)
0
Няма гласували
Аз не пия (жената не ми дава)
1
3%
Въздържател съм (срам за форума!!!)
9
24%
И да изгОрат пейките, бг алкхол не близвам!
4
11%

Общо гласове : 37
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Пиенье

Мнение от drifty » 23 Яну 2026, 14:57

Гледай ти, като се спомена пийнье и целия форум дойде да пише, сигурно ще е най-вървежната тема от доста време насам. :bchug:

Аз съм по-скоро в гилдията на Маверика, макар че малко по-често пия. Но все пак съм си тотална излагация по отношение на разбиранията за български мъж. :ok:
В месеца я пия веднъж, я не, лятото може да се случи и няколко пъти в месеца, а може и да минат месеци без да пия никакъв алкохол. И то не е и кой знае какво пиене, 2-3 бири максимум, или 1-2 сайдера, понякога вино и мноого рядко текила. Още по-рядко уиски.

Ежедневното пиене ми е чуждо и не го разбирам. :dunno:
Родителите ми тоя спорт го практикуват от години и единственото, което съм виждал от това е - скандали. Бабата и дядото, Бог да ги прости, също пиеха и на обед и вечер и също се джавкаха нон стоп. Не знам дали има връзка, но си мисля, че има.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Яну 2026, 15:15

Записах се като въздържател предвид колко рядко пия.

Вкъщи шкафа е пълен с какво ли не: доста отлежали уискита, всякакви премиум водки, отлежал ром, специфични джинове..от всички изброени май най-много консумирам ром (да се смята 1-2 бутилки за цялата година) и джин (пак "големи количества" 1-2 бутилка през летните месеци :mhihi: )
Като пътуваме с милото напоследък започнахме да залитаме към шампанското...доста приятно питие се оказва. Скъпо удоволствие е, но предвид качеството си струва според мен.
Плюс, че като си на някой "по-така" roof-top бар и си поръчаш бутилка за 200евра и хайвер рязко се сменя отношението :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 23 Яну 2026, 17:47

drifty написа:Ежедневното пиене ми е чуждо и не го разбирам. :dunno:
Родителите ми тоя спорт го практикуват от години и единственото, което съм виждал от това е - скандали. Бабата и дядото, Бог да ги прости, също пиеха и на обед и вечер и също се джавкаха нон стоп. Не знам дали има връзка, но си мисля, че има.

Ежедневното си е жив алкохолизъм, иначе различни хора - различни пиянства.
Едни хора ги избива на агресия, други на философстване, трети на любов...
Дали всеки ден или веднъж в живота, все на нещо може да избие, лошо или добро. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 23 Яну 2026, 19:29

Ма много сте хрисими всичките бре :lol:
Наздраве :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 23 Яну 2026, 19:32

По принцип твърдя, че не пия, но не е вярно. От социален натиск се подхлъзвам, като в БГ е почти всеки ден, както и на пътувания, но вкъщи в ЛА не се случва, освен някой коктейл преди вечеря. И все пак, пия по едно макс две малки или чаша-две вино. В БГ пия ракия зимата, почти само тиквеш, лятото узо. Коктейлите с бърбън и ако е чисто, за кеф, скочове. От както съм на подобен режим, не развивам настинки и грипове, а преди беше доста често.

empar написа:Ежедневното си е жив алкохолизъм, иначе различни хора - различни пиянства.

Дори с по едно малко всеки ден си алкохолик по дефиниция.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Яну 2026, 21:15

Аз си позволявам в петък и събота вечер по 100-200гр макс. Като взех да одъртявам и нещо пиенето не ми върви. Миналата година съм купил две кашончета (2x24) с бира и едното е почти пълно. На Нова година изпих 50гр уиски, две чаши вино, малко шампанско и в 3:00 сутринта си карах сам колата наобратно.

Иначе предпочитам читава ракия. Само дето такава почти не остана. Всичко е спирт, вода и "оцветители".
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 23 Яну 2026, 23:05

Само да вметна, че между пиене и напиване има разлика..... едно е да пиеш като Хемингуей, друго като Елцин.... :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 24 Яну 2026, 0:59

Уиски и Ром от време на време/рядко/, и тук там някоя бира. Толкоз :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Яну 2026, 4:43

Гат трябваше да плюете по модератора, 50 човека гласували. Гат трябва да кажете истината, 33% (1/3 :shock: ) тотал щета. С пиеньето можете да завършите и НМГ.

С ръце в джобовете можете ли да обясните, какво са "дроби"? Не можете :smoke:

А на маса можете :ok:

Изображение
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 24 Яну 2026, 22:38

Не пия. Аз съм си пиян и без пиене (имам хонди) :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Яну 2026, 23:28

Няма ден в който да не жулна нещо от изброените :mhihi:

бира: предпочитам немски и чешки.от бг бира само столично. По една две на ден
ракия: купешка не помня кога за последно съм купувал. Пия само домашни но отбрани :idea: по 100гр макс
ципуро: само лятото
портвайн: от време на време с жената обичаме да се глезиме на по чашка :D
+ пак лятото за таш@к джин с тоник, аперол, мохито и тн. пенделски изпълнения :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 25 Яну 2026, 4:21

На твърдото не съм бил фен никога.
Бащата има колекция от плодови ракии. Има си еликсирче от всеки плод, който расте в България. Интересно ми е било да опитам вкуса на някоя нова ракия, но това са 5-10 грама макс. Не мога да пия по цели чаши като повечето хора.

С уискито е почти същото положението - харесва ми да опитвам нови за мен вкусове. Водка не пия. Връща ме в детските години, когато са ми взимали кръв и са ми дали памуче със спирт да държа. :lol: На кой изобщо му харесва тва? Все едно да пия белина или някакъв друг хигиенен препарат. :lol:

Фен съм на виното и бирата. А това е защото по начало съм фен на месото. Лятото - скара с бира. Зимата - пастърмички с вино. Няма по-добра комбинация. :bowdown:

Но и с двете злоупотребих по празниците и сега не ми се пие... много странно, не ми се беше случвало досега. :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 25 Яну 2026, 16:22

Като млад (тийнейджър, студент и малко след това) злоупотребявах умерено (максимум веднъж седмично се правех дармадан), после като проимах кола постепенно ми се загуби желанието, после се задомих и съвсем спрях алкохола. Даже се шегувам с жената, че за 12 години истински пиян не ме е виждала никога (няма и да ме види). Единствено в компания по някакъв повод или с колеги ако излезем се лигавя на 2-3 бири или 100-200 грама ракия/уиски цяла вечер, което е нищо. Водка вече ме е гнус да помириша, а навремето до 500 грама си ги жулех без проблем. Имам роднини с лозя, произвеждащи по няколко тона вино и ракия годишно и постоянно ми дават, а няма кой да го пие вкъщи. Само за готвене се ползва. Държа и няколко бири в хладилника за непредвидени гости ако почукат на вратата, накрая обикновено им изтича срока на годност и заминават в канала.
Вероятно заради разни роднини и близки, които имаха проблеми с алкохола, някои от тях и до ден днешен, съм се нагледал на ексцесии, скандали, разбити семейства и за себе си стигнах до извода, че от алкохол файда няма, за нищо и по никакъв повод. Но ми е по-лесно да пийна малко в компания отколкото всеки път да обяснявам, че не ми се пие.
Чудя им се на колегите ми, включително и жени, как в обедната почивка никога не пропускат бира или чаша вино. Понякога и в офиса следобед обръщат по още някоя бира или уиски. За капак някои си се качват после да си ходят с колите. По детски рождени дни пък масово се наливат и после айде пак по колите с децата към вкъщи. Говоря за татковци на 3-4 бири или майки на половин бутилка вино. Ама то това е повече за темата за войната по пътищата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d
E46 3.0i
Е60 545i

Мнение от Biogame » 25 Яну 2026, 18:00

През седмицата по чаша,две бяло или червено вино.
Уикендите предимно водка или гроздова ракия.
Обаче в Сърбия в една кръчма пих домашна дюлева ракия и беше страхотна.
Помолих се на собственика и си купих една бутилка да си имам вкъщи :lol: :lol:
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: RX350 awd / E450 all terrain

Мнение от peshehodetz » 25 Яну 2026, 20:17

Преди време пиех често, поне 4 дена в седмицата. Обаче от около 6-7 години, някъде преди пандемията съм драстично намалил, като в периоди от около 45 до 60 дена въобще не близвам абсолютно никакъв алкохол, дори не ми се пие, но после като започне поредното ни пътешествие съм всеки ден, обикновено ден два преди тръгване и след това някой и друг ден като се върнем. През дните които не пия също така гледам да се храня колкото се може по здравословно, абсолютно никакъв хляб, паста и пица не докосвам както и сладко ако не броим някои цитрусови плодове и ягоди, малини, боровинки и капини. Това което най-много пия е уиски като последните 16-17 години само сингъл малт, но иначе някога много отдавна ученическите и студентските ми години съм почнал с Червеното Джони затова все пак тая респект към тази марка. За близо 30 години в щатите така и не можах да свикна с бърбъна и американското уиски. Да съм си купил не повече то 5-6 бутилки такива или средно по една на всеки 5 години. На партита обаче си наливам по някой Джим Бийм ако шотландското което предлагат е нещо от рода на Тичърс, Грантс или Бяло Конче. За раякията - много рядко пия на Цветница, Великден и Бъдни Вечер. Ако съм си в Бг малко по често, като последните 2 седмици си бях отново и един път в заведение си поръчах една Бургас 63 и за в къщи взех от Фантастикото на Стрелбище някаква плоска бутилка пишеше че е 15 годишна за около 15 евро ма нещо не ми хареса, не че е лоша, пих на два пъти от нея, обаче Бургас 63 барел по ми харесва. Вино пия много рядко предимно калифорнийски и то ако жената нареже френски сирена. Иначе вино след твърд алкохол само след ракия ми е ОК и то не повече от 1-2 чаши. Вино след уиски или водка макар и в не големи количества и да не съм се напивал, на другия ден имам страшно главоболие. Когато сме на пътешествие обикновена карам на коктейли - Маргарита и отделно си поръчам шот текила или Ром и отделно Пина Колада. Водка почти не пия, не съм водкаджия, затова и не взимам скъпи водки, но все пак държа във фризера едно шише Абсолют, която за мен е ОК като съотношение цена/качество. Водката обикновено я ползвам предимно като лекарство когато ме хване разстройство, като изкарам всичко после си наливам 50 грама и бавно я изпивам, след това 5-6 часа не консумирам нищо и след това съм се оправил, може да пробвате действа безотказно. За коняка - много рядко пием в къщи като това изисква по специално отношение, не е да се наливаме за да се напием, у нас пиенето на коняк си е ритуал. Обикновено с пура или край камината в късния след обед с някой десерт, не повече от 100 грама и в специални чаши предназначени само и едниствено за коняк. Предимно у нас се взима XO, почти не помня кога последно е бил VSOP. Джин, мастика, мента, ликьори, кампарита, вермути, мартини и други подобни у нас не се пият. Узо пих веднъж единствено преди 2 години когато ходихме до Санторини, уж със гръцка салата, но не ми хареса, не е моето. Бири пия само немска, чешка и белгийска, от време на време Туборг или Карслберг и то не повече от една след като съм се нахранил.
За файдата от пиенето както загатна колегата по горе мога да кажа, че когато не пия спя много по добре, без да се будя през ноща и за месец и половина до два свалям около 3-4 килограма които съм качил по време на пътешествие, без да правя някакви диети. За финансовата страна от употребата на алкохол - като се замисля едно чисто ново G30 530i ( последния модел не съм ги гледал от колко почват) в базовия му вариянт, не по форумните изисквания, щото във форума една кола трябва да е "наблъскана с екстри" иначе не се признава, но все все пак, по цени в щатите (не знам в Европа колко са били, но са по-скъпи ) съм го изпил във вид на алкохол.
keep walking

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата