Газова тема
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Газова тема
Като видях заглавието си помислих, че за други газове ще говорим

Имах цлк 200 компресор ръчка на газ - топ кола за парите си, харчеше между 8 и 11 извънградско газ. Няма как да бях по-доволен тогава. Никакви проблеми.
Купих я с газова уредба.
След това цлк 320 автоматик без газ - разходът беше буквално троен като сума (особено при слагане на хубав бензин, което не правех често). На такава кола газова уредба ще заспи. Разходите за поддръжка и обслужване бяха около 1200лв./година.
В момента едната кола е малък бензинов опел автоматик - на фона на разходи по колата на година около 3-4 хиляди, струва ли си да сложа газова уредба за 2500-3000? Отделно при 8000км/година кога точно ще се избие? На бензин харчи 9-9.5/100, на газ ще е около 12 предполагам. 22лв/100 за бензина, 14лв/100 за газта. 640лв. спестени на година (без допълнителна поддръжка и разходи за газовата, което ми звучи почти невъзможно). А проблемите по паркинги не ги смятам изобщо.
Според мен газова уредба се слага на автомобил с ниски експлоатационни разходи и висок годишен пробег, иначе няма смисъл и икономията е съмнителна.
Купих я с газова уредба.
След това цлк 320 автоматик без газ - разходът беше буквално троен като сума (особено при слагане на хубав бензин, което не правех често). На такава кола газова уредба ще заспи. Разходите за поддръжка и обслужване бяха около 1200лв./година.
В момента едната кола е малък бензинов опел автоматик - на фона на разходи по колата на година около 3-4 хиляди, струва ли си да сложа газова уредба за 2500-3000? Отделно при 8000км/година кога точно ще се избие? На бензин харчи 9-9.5/100, на газ ще е около 12 предполагам. 22лв/100 за бензина, 14лв/100 за газта. 640лв. спестени на година (без допълнителна поддръжка и разходи за газовата, което ми звучи почти невъзможно). А проблемите по паркинги не ги смятам изобщо.
Според мен газова уредба се слага на автомобил с ниски експлоатационни разходи и висок годишен пробег, иначе няма смисъл и икономията е съмнителна.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
В момента имам една кола на газ - 116 i c N45B16A . На 262 к. км. е като газовата е сложена на 180 к.км. Автомобила е перфектен , върви като на бензин, да не кажа и по добре. Разхода ... , ами да кажем че с автобуса до София ще ми е по скъпо
. Градско 9-10/то почти няма такова при мен / , извънградско 8-9 на 100. Газовата се изби , че и една кола купи още
Минус е че : Светва чека на 5-6 к.км с грешка Р0133 ,имам си джаджа и си го чистя .Бутилката е малка -30 л. , на пак заема място в багажника. Не влиза в подземни гаражи , ама на тази кола не и се и налага.Според мен много е важно кой ти монтира газовата /правилната уредба/ , и настройките .
п.п.Сега сметнах , че с настоящето използване на колата/жена ми я кара /, на месец газовата ми ''пести'' около 100-120 лв.
Според мен газ в автомобила е о.к. ,ако е сложена читаво и на подходящия двигател ,за около 15 к.км инвестицията се избива
п.п.Сега сметнах , че с настоящето използване на колата/жена ми я кара /, на месец газовата ми ''пести'' около 100-120 лв.
Според мен газ в автомобила е о.к. ,ако е сложена читаво и на подходящия двигател ,за около 15 к.км инвестицията се избива
Според моя опит газ се слага на атмосферна кола която се кара основно извънградско . Иначе само главоболия. Преди доста години имах една Вектра Б с 2.5 атмосферния шестак и и слагах ГИ при тея във Ведраре. Разхода беше с 1л над този на бензин. Относно вървежа и на бензин и на газ правеше 230 по километраж та разлика нямаше никаква. Виж ако е някой по-високооборотен двигател може и да се наложи след определени обороти да прехвърля пак на бензин.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Имам приятел с Хюндай Соната на течна фаза газ от корейските ... Доволен е! Аз също мисля, че малко пренебрегнаха газта за еко-простотиите! Можеше да има бензинки на газ, произведени в завода. За бусове на извънградско ще са екстра...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Вкъщи имаме един троен котлон ТЕКА за вътре, а за вън един двоен и един саджак. Три бутилки от 20л. Доволен съм, общо взето.
Имам и джобната ракета за дълбокия чукар. Също много доволен.
Имам и джобната ракета за дълбокия чукар. Също много доволен.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
ildivvy написа:Имам приятел с Хюндай Соната на течна фаза газ от корейските ... Доволен е! Аз също мисля, че малко пренебрегнаха газта за еко-простотиите! Можеше да има бензинки на газ, произведени в завода. За бусове на извънградско ще са екстра...
Еми да, ама евтино и екологично - няма пари в тая схема
driver69 написа:Според мен газова уредба се слага на автомобил с ниски експлоатационни разходи и висок годишен пробег, иначе няма смисъл и икономията е съмнителна.
Пробега е водещ. За мен лично и някакви сложни гимнастики на мотор, който не харесва газ, няма смисъл. Да се виждаме с газаджията през 3 месеца само и само да се изкяри по-евтинко на 100км... Ще сменя концепцията с размер на мотора/по-малко пътуване/друг тип автомобил и т.н. Споменаха и за извънградското. Много ме кефи газ в малък град - тя половината маршрут не може да обърне, ама много евтино, голяма далавера
alx написа:Аз това с газта и големите мотори не го разбирам.
Защо ? Сега е модерно американци с V8 или Секвоя 5,7. Тая Секвоя така или иначе е 3,3-3,5 тона и не е състезателен автомобил. Вместо 381к.с. , има динамика като на 320к.с. , ама вместо 32 бензин по 2,50лв, харчи 40 газ по 1,20лв
Иначе ква динамика - https://zeperfs.com/en/duel7214-3847.htm , префейсвото Чероки 5,7 със старата кутия върви колкото 320д
Мерцедесовата кутия вярно,много бели прави в тази модификация на гранда.
И като цяло старите автомати много крадът и вдигат разхода.
Онзи ден при мен дойде един 5.9 гранд черок с насадена ръчна скоростна кутия и колегата каза,че разхода е паднал от 30 на около 22 след суапа и преминаването от раздатка с постоянно 4х4 към парттайм такава с избор и само на задно предаване.Очаквано като се въртят по-малко маси...
Как и да е.
По темата за мен,ако машината ще се ползва за основна/работна големият разход е неоправдан да бъде бензин,ако може да е газ и да няма проблеми.
Ама тия мотори дето могат вече са малко.
Моят нов убавец е такъв,но с моето рахитично каране от да речем 1000км на месец е напълно безсмислен.
А за разните сложни директни впръсквания ако не е за такси...ич не ме търси.
И като цяло старите автомати много крадът и вдигат разхода.
Онзи ден при мен дойде един 5.9 гранд черок с насадена ръчна скоростна кутия и колегата каза,че разхода е паднал от 30 на около 22 след суапа и преминаването от раздатка с постоянно 4х4 към парттайм такава с избор и само на задно предаване.Очаквано като се въртят по-малко маси...
Как и да е.
По темата за мен,ако машината ще се ползва за основна/работна големият разход е неоправдан да бъде бензин,ако може да е газ и да няма проблеми.
Ама тия мотори дето могат вече са малко.
Моят нов убавец е такъв,но с моето рахитично каране от да речем 1000км на месец е напълно безсмислен.
А за разните сложни директни впръсквания ако не е за такси...ич не ме търси.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Европа не прави нищо по въпроса за да не стимулира ДВГ технологиите . Това ДВГ фосилни горива са мръсни дума в Брюксел ...Макар че няма единна научна теория дори за петрола че е с органичен произход . И най вероятно генезиса на петролните залежи е смесен от вода и водна пара и въглерод под високата температуа в дълбоките земни пластове . А органичиния матеирал от морски седименти е само част от процеса .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Е60 545i
И двата ми автомобила в момента са с газ. Е46 330 и Е60 545.
Пътувам доста и с двете коли, доволен съм и от разхода и вървежа.
Но, не всеки поставящ газови уредби знае какво прави. Всеки е добър за дадена марка автомобил мое мнение.
Пътувам доста и с двете коли, доволен съм и от разхода и вървежа.
Но, не всеки поставящ газови уредби знае какво прави. Всеки е добър за дадена марка автомобил мое мнение.

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2