Какви добавки за гориво сипвате?
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Re: Какви добавки за гориво сипвате?
Бардал сипвам ,аз BDC
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Не съм фен и не сипвам нищо освен премиум горивата. Преди 3- 4г. майстора ми каза, на пълен резервоар с нафта - 400гр. двутактово масло, за прочистване на системата, правил съм го 2- 3 пъти, но след това нищо. Та с него и без него няма разлика в разход, вървеж, палене или друго. На бензина - въобще нищо.
Ultimate Riding Machine
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Казвайте поне за дизел ли, за бензин ли ,да не стават грешки 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
На бензинов V8 втори резервоар карам с бардал, от този дето по 1мл на литър се дозира. Забелязах, че освен, че има повече въртящ момент в ниските, разходът падна малко. Фактически се изплаща добавката
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Аз съм малко скептичен към тея добавки с мижаво съотношение тип 1мл на литър...
Всякакви проби съм правил, мисля че имам добър усет и слух, но бдц-то не се усеща по никакъв начин... Трансформаторно масло съм сипвал 500мл на резервоар, пак не усещам промяна. Веднъж сипах литър и почна да пуши повечко, но друг ефект не усетих.
Всякакви проби съм правил, мисля че имам добър усет и слух, но бдц-то не се усеща по никакъв начин... Трансформаторно масло съм сипвал 500мл на резервоар, пак не усещам промяна. Веднъж сипах литър и почна да пуши повечко, но друг ефект не усетих.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз съм имал кофти опит с добавки: случих на много мръсен резервоар и стана чудо като разгради мръстотията. На ТДС-а добре, че горивния филтър е на лесно място, че го сменях през 2 резервоара иначе нямаше палене
От тогава: само хубаво гориво и висок клас масло със смяна под 10к км

От тогава: само хубаво гориво и висок клас масло със смяна под 10к км
След няколко хиляди километра с тва прехваленото БДЦ и аз не усещам никва разлика освен че олекнах с 50лв. Тъй си седи тубата из нас.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
И аз не усещам нищо (то не знам какво се очаква да се усети) от бдц-то. Чудя се за един про тек клийнър, който колегата даде на предната страница за едно профилактика, ама ме е страх от тези почистващите
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
dhtj написа:Аз съм малко скептичен към тея добавки с мижаво съотношение тип 1мл на литър...
ами аз сипвам от нормалното гориво на ЕКО и затова реших да го подсиля малко. И като ще се слагат добавки, по-добре да си сложа сам, вместо да разчитам на каквото са ми сложили в скъпото гориво.
Определено не си втълпявам за въртящия момент, познавам отлично колата, както и за разхода, падна с 1.0 литър на 100(колата харчи около 15/100). Знам си разхода по този маршрут.
Щях да пробвам и на дизелите по-нататък, макар, че ако разяждат боклуци от резервоара, може и да не пробвам.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Това с утайката е рядкост ,тря си карал бая време с нафта от туби или да е стояла дълго без да се кара .Много хора си купуваха камионджийска крадена от шофера нафта и доста от тях изпищяха я от ГНП я от дюзи .Шофера кът пъхне маркуча в резервоара и източи всичката утайка от дъното ората си мислеха ,че са преебали системата .Икономията излиза солено в един момент.
Добавките с цел профилактика и повишаване качеството на горивото имат смисъл особено за дизела .Дори и да не се усети веднага ефекта е положителен .Хората които са зареждали дизел в ЕС ,Турция дори и Сърбия знаят за кво иде реч .
Добавките с цел профилактика и повишаване качеството на горивото имат смисъл особено за дизела .Дори и да не се усети веднага ефекта е положителен .Хората които са зареждали дизел в ЕС ,Турция дори и Сърбия знаят за кво иде реч .
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Моджо написа:Про-тек = протек...откъде ще протече вече не е ясно.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
Ивайло Димов написа:Това с утайката е рядкост ,тря си карал бая време с нафта от туби или да е стояла дълго без да се кара .Много хора си купуваха камионджийска крадена от шофера нафта и доста от тях изпищяха я от ГНП я от дюзи .Шофера кът пъхне маркуча в резервоара и източи всичката утайка от дъното ората си мислеха ,че са преебали системата .Икономията излиза солено в един момент.
да, аз именно за профилактика реших да сипя, нямах намерение да ползвам постоянно. Но това, че падна разхода и добавката реално се изплаща, в смисъл излиза без пари, променя нещата. Защото в допълнение колата има повече въртящ момент в ниските обороти. Говоря само за бензиновата, дизелова не съм пробвал още. Гледам обаче добре я оплюха.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
БДЦ съм пробвал (дизел) и никаква разлика поне 3 резервоара.
После STP пак нямаше някаква разлика.
Разлика, която търсех е по-мека (тиха) работа на двигател (Т5 1.9 тди ) и с леко пропушване.
Пооправи се горе-долу работата с малко бензин+ двутактово (минерално) масло около половин литър масло и 100 грама бензин на 70 литра нафта и след около 600 километра с тази смес.
НО, на никой не препоръчвам такива работи!
Това, което го правя го правя само на личен автомобил!
Просто споделям, че разни прехвалени бард@ли , само парите си давам.
п/п
В момента карам и с масло на същата марка мисля, че има и доста по-добри марки, просто в събота намерих този работещ магазин и те разполагаха с уж "най-скъпото" си масло там, от този вид.
После STP пак нямаше някаква разлика.
Разлика, която търсех е по-мека (тиха) работа на двигател (Т5 1.9 тди ) и с леко пропушване.
Пооправи се горе-долу работата с малко бензин+ двутактово (минерално) масло около половин литър масло и 100 грама бензин на 70 литра нафта и след около 600 километра с тази смес.
НО, на никой не препоръчвам такива работи!
Това, което го правя го правя само на личен автомобил!
Просто споделям, че разни прехвалени бард@ли , само парите си давам.
п/п
В момента карам и с масло на същата марка мисля, че има и доста по-добри марки, просто в събота намерих този работещ магазин и те разполагаха с уж "най-скъпото" си масло там, от този вид.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е то ако усетиш някаква разлика, по-скоро има проблем. Идеята май е да няма разлика в бъдеще.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4