Пътуване из Европа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Пътуване из Европа

Мнение от Don_Diego » 27 Яну 2025, 11:16

STEVAL написа:
Don_Diego написа:
Аз също ще правя трип натам, но ще гоня Доломитите и проходите там с финал на брега на морето в Портофино, после обратно към София :driving:

Сподели го този маршрут през доломитите. Какво си набелязал за разглеждане и места за нощувки.

https://www.google.com/maps/@45.120014, ... FQAw%3D%3D

Дано излезе както трябва картата

Общо взето е това като маршрут: старт през Австрия за да мина Гросльокнер и после надолу към групата проходи Села около Кортина и ще включа Фалзарего за да станат 5 прохода за минаване :driving:
Тук съм оставил все още включен и прохода Стелвио, но много вероятно той да отпадне: много е тесен и прекалено спънат за каране според мен и вместо през езерото Комо ще мина през Лаго ди Гарда по път за Портофино.
Нощувките още не съм ги уточнил, все още изчислявам километрите между различните отсечки и къде би било най-добре да се нощува предвид, че и hiking мислим да правим в дните за почивка :bchug:

Ако някой има интерес мога да пусна карта с програма за 9 дневен трип по Адриатическото крайбрежие :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-klasse, BlueTec, 2017

Мнение от E.5KOV » 27 Яну 2025, 11:42

Адмирации за избора да се пътува с кола. Самолета е бърз вариант, но освен конкретна забележителност, като добавка дава само терминал заминаващи и терминал пристигащи, т.е. нищо от очарованието на гледките, снимките, избора на път и почивка и ако щете атмосферата и бита на дадена държава, която се усеща при автомобилен трип. Това е отличен начин за по-вече почивка, защото дава едно разнообразие, което по моему е много по-вече от 7-10 дни ядене, пиене и лежане. Имайте на ум, че ферибота Гърция - Италия е доста по-скъп от 50€ ако се вземе каюта с легла и баня. Пътуването цяла нощ на седалка е мъчително и бих казал мизерно преживяване, затова е нужна каюта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 27 Яну 2025, 12:31

Djaniko0o

Колега , тоя маршрут е някво убийство!Преусмисли го.
Аз съмправил Габрово - Игуменица - Бари - Сан Бенедито - Ремини - Венеция - Белград - Габрово - излезе ми над 2000 евро с 320д.5 нощувки , за 8-9 дни.Имахме някво време за разходка ,кафе и пица , поуплакнахме се в морето.Но този твоя маршрут ,спокойно може да го разделиш на поне 3 отделни пътувания.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Яну 2025, 12:52

Има хора и хора. За 90% от хората това е каране на кола в Италия, а не разходка, но има всякакви хора.
Сложи си поне 20-25€ на ден паркинги.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 27 Яну 2025, 13:01

Много каране малко време за туризъм. Обожавам Италия, но си я разделих на 3-4 отделни трипа - южна, северна, веднъж с фокус моторспорт истрория, веднъж в комбинация с южна Франция. Отделно не намирам особен смисъл във ферибота. Мини си през Словения и не се занимавай с тези фериботи. По пътя имаш Белград, Загреб и Любляна за разглеждане и/или нощувка ако имаш нужда. Аз почти винаги карам до Венеция за първа нощувка (любимо място ми е и обичам да се връщам там освен това). Карането до Румъния също абсолютно излишно - много път за нищо (по мое мнение). Като ходиш към Чинкуетере, мини през Ласпециа, а после продължи до Портофино. Навсякъде съм ходил с колата и съм паркирал в прилична близост (късен Април, ранен Май). Винаги се е намирал паркинг и/или място за паркиране. Единствено още помня в Портофино 5 евро/час преди 10 години... не знам сега колко е :D. Още много места мога да препоръчам, които са ти по маршрута, но и без това ти е прекалено натоварен. Според мен не се изсилвай с толкова амбициозен маршрут, ами се фокусирай на регион, изкефи се и догодина се върни за още.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 27 Яну 2025, 14:09

Don_Diego написа:Общо взето е това като маршрут: старт през Австрия за да мина Гросльокнер и после надолу към групата проходи Села около Кортина и ще включа Фалзарего за да станат 5 прохода за минаване :driving:
Тук съм оставил все още включен и прохода Стелвио, но много вероятно той да отпадне: много е тесен и прекалено спънат за каране според мен и вместо през езерото Комо ще мина през Лаго ди Гарда по път за Портофино.
Нощувките още не съм ги уточнил, все още изчислявам километрите между различните отсечки и къде би било най-добре да се нощува предвид, че и hiking мислим да правим в дните за почивка :bchug:

Гросглокнер е т.нар топ мотоциклетна дестинация, но и с кола е страхотен и е "задължителен". Плаща се такса мисля 30-40 евра, но си струва услилията. Селата около Кортина са невероятни, има множество вело и походни маршрути. Велосипедистите са много и навсякъде! Следващият път с багажника и колелата на път за Кортина Дампецо. :driving: Пътят покрай езерото Гарда е меко казано живописен! За високите проходи трябва да се следи времето особено през май-юни. Юли и август всичко е отворено, но е и най-голямата лудница.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 27 Яну 2025, 15:51

Аз го мисля за ранен Септември да правя трипа...от няколко подобни направени вече съм забелязал, че тогава е "златния" момент - все още има хора, но не е лудницата, която е през лятото. На места дори вече се води "извън сезон" и цените са по-ниски за нощувки и тн.

Аз съм го замислил точно така - един дълъг етап да се стигне там и оттам накъсано: 2 дни с къси отсечки с време за разглеждане, снимане с дрона и хапване, 1 ден за почивка с разходки на едно място после пак 2 дни каране на къси отсечки между различни селца и снимане. Финален по-дълъг щурм от планината до Портофино където да изкараме 2-3 дни и после по път за София ден-два около Болоня за автомобилните музеи в района и оттам след като се наспим един финален спринт до София. Към момента го смятам 9-11 дни, но още го планирам и са възможни промени :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Яну 2025, 16:11

И на мен ми се струва прекалено много шофиране това. Нищо няма да видите според мен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 27 Яну 2025, 21:02

TNT написа:И на мен ми се струва прекалено много шофиране това. Нищо няма да видите според мен.

Напълно съм съгласен.
Ние затова когато пътувахме с жената пътувахме без план и посока, Игуменица-Бари и от там будим се сутринта , работим 4 часа , затваряме лаптопите и отваряме картата, без план колко ще стоим и къде ще ходим ....
Та съветвам всеки който може да опита, много по различно е когато нямаш конкретни неща ( не винаги по-хубаво защото изпуснахме 1-2 неща), но е различно.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 28 Яну 2025, 2:15

Още като видях "ден 1 - от варна до косово" ми беше ясно че не е добър плана. :lol:

Варна-софия за един ден ми е върха на поносимостта, всеки километър отгоре почва да ме нерви. А ти искаш същия ден да се занимаваш със сръбски орки и косоварски манафи и да висиш по граници. :lol:

Въобще тея подчовеци западните ни съседи бих ги изключил от всякакви екскурзии. Човек може да обиколи цяла европа без грижи, сигурно и без книжка даже, но стигнеш ли сърбия, техните митничари ще се заядат и за неизрязани нокти и ще искат рушвет поне в три валути. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Яну 2025, 7:17

Хайде пак митове и легенди или пък някои хора привличат проблемите някак си.
За последните 20год съм ходил или минавал поне 30-40 пъти в Сърбия и нито един път не съм имал какъвто и да е дерт, проблем или заяждане от тяхна страна.
В Косово веднъж преди година и нещо, също никакви проблеми.

Как някои хора в 50% от случаите все имат някви случки не знам.
Ама то и тук е така, някои са с регистратори отпред и отзад и всеки ден се качват клипове колко лоши са другите .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 28 Яну 2025, 7:47

Пиши "Сърбия" и "граница" в търсачката на форума и чети. Много хора, с много истории... Драми с пълномощни, драми с транзитни номера, просене на рушвети, крадене на стока от тирове... И винаги много чакане...

Тва сърбопитеците са долно племе, едни от малкото по негодни от нашето, мразят ни по исторически причини, сега ни завиждат, че сме станали почти европейци, а те са си продали душата на Русия и гъза на Китай и гледат да ни преебат по всеки възможен начин. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Яну 2025, 8:59

alekangg написа:Хайде пак митове и легенди или пък някои хора привличат проблемите някак си.
За последните 20год съм ходил или минавал поне 30-40 пъти в Сърбия и нито един път не съм имал какъвто и да е дерт, проблем или заяждане от тяхна страна.
В Косово веднъж преди година и нещо, също никакви проблеми.

Как някои хора в 50% от случаите все имат някви случки не знам.
Ама то и тук е така, някои са с регистратори отпред и отзад и всеки ден се качват клипове колко лоши са другите .

:yes: :yes: :yes:

Моето впечатление е, че повечето хора с подобно мнение, даже не са били в Сърбия :mhihi: И аз никога не съм имал проблеми там.

А че исторически са боклуци - може би най-големите на балканите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Яну 2025, 10:20

dhtj написа:Пиши "Сърбия" и "граница" в търсачката на форума и чети. Много хора, с много истории... Драми с пълномощни, драми с транзитни номера, просене на рушвети, крадене на стока от тирове... И винаги много чакане...

Тва сърбопитеците са долно племе, едни от малкото по негодни от нашето, мразят ни по исторически причини, сега ни завиждат, че сме станали почти европейци, а те са си продали душата на Русия и гъза на Китай и гледат да ни преебат по всеки възможен начин. :lol:
сега тираджии, джамбази и другите изредени не ги знам с какво се сблъскват, но няма да е случайно в повечето случаи.

Аз говоря за хора пътуващи със собствен - регистриран автомобил.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 28 Яну 2025, 10:25

Aко всичко ти е редовно по документите и не прекарваш нещо нелегално и да си личи, че си крил нещо по колата няма какво да те притеснявам минаването през Сърбия. Аз повече разправии с напълно изрядни документи съм имал на унгарската граница ако трябва да бъда честен :bchug:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата