Пътуване из Европа
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Пътуване из Европа
STEVAL написа:Don_Diego написа:
Аз също ще правя трип натам, но ще гоня Доломитите и проходите там с финал на брега на морето в Портофино, после обратно към София![]()
Сподели го този маршрут през доломитите. Какво си набелязал за разглеждане и места за нощувки.
https://www.google.com/maps/@45.120014, ... FQAw%3D%3D
Дано излезе както трябва картата
Общо взето е това като маршрут: старт през Австрия за да мина Гросльокнер и после надолу към групата проходи Села около Кортина и ще включа Фалзарего за да станат 5 прохода за минаване

Тук съм оставил все още включен и прохода Стелвио, но много вероятно той да отпадне: много е тесен и прекалено спънат за каране според мен и вместо през езерото Комо ще мина през Лаго ди Гарда по път за Портофино.
Нощувките още не съм ги уточнил, все още изчислявам километрите между различните отсечки и къде би било най-добре да се нощува предвид, че и hiking мислим да правим в дните за почивка

Ако някой има интерес мога да пусна карта с програма за 9 дневен трип по Адриатическото крайбрежие

- E.5KOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-klasse, BlueTec, 2017
Адмирации за избора да се пътува с кола. Самолета е бърз вариант, но освен конкретна забележителност, като добавка дава само терминал заминаващи и терминал пристигащи, т.е. нищо от очарованието на гледките, снимките, избора на път и почивка и ако щете атмосферата и бита на дадена държава, която се усеща при автомобилен трип. Това е отличен начин за по-вече почивка, защото дава едно разнообразие, което по моему е много по-вече от 7-10 дни ядене, пиене и лежане. Имайте на ум, че ферибота Гърция - Италия е доста по-скъп от 50€ ако се вземе каюта с легла и баня. Пътуването цяла нощ на седалка е мъчително и бих казал мизерно преживяване, затова е нужна каюта.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Djaniko0o
Колега , тоя маршрут е някво убийство!Преусмисли го.
Аз съмправил Габрово - Игуменица - Бари - Сан Бенедито - Ремини - Венеция - Белград - Габрово - излезе ми над 2000 евро с 320д.5 нощувки , за 8-9 дни.Имахме някво време за разходка ,кафе и пица , поуплакнахме се в морето.Но този твоя маршрут ,спокойно може да го разделиш на поне 3 отделни пътувания.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Има хора и хора. За 90% от хората това е каране на кола в Италия, а не разходка, но има всякакви хора.
Сложи си поне 20-25€ на ден паркинги.
Сложи си поне 20-25€ на ден паркинги.
Много каране малко време за туризъм. Обожавам Италия, но си я разделих на 3-4 отделни трипа - южна, северна, веднъж с фокус моторспорт истрория, веднъж в комбинация с южна Франция. Отделно не намирам особен смисъл във ферибота. Мини си през Словения и не се занимавай с тези фериботи. По пътя имаш Белград, Загреб и Любляна за разглеждане и/или нощувка ако имаш нужда. Аз почти винаги карам до Венеция за първа нощувка (любимо място ми е и обичам да се връщам там освен това). Карането до Румъния също абсолютно излишно - много път за нищо (по мое мнение). Като ходиш към Чинкуетере, мини през Ласпециа, а после продължи до Портофино. Навсякъде съм ходил с колата и съм паркирал в прилична близост (късен Април, ранен Май). Винаги се е намирал паркинг и/или място за паркиране. Единствено още помня в Портофино 5 евро/час преди 10 години... не знам сега колко е
. Още много места мога да препоръчам, които са ти по маршрута, но и без това ти е прекалено натоварен. Според мен не се изсилвай с толкова амбициозен маршрут, ами се фокусирай на регион, изкефи се и догодина се върни за още.

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Don_Diego написа:Общо взето е това като маршрут: старт през Австрия за да мина Гросльокнер и после надолу към групата проходи Села около Кортина и ще включа Фалзарего за да станат 5 прохода за минаване![]()
Тук съм оставил все още включен и прохода Стелвио, но много вероятно той да отпадне: много е тесен и прекалено спънат за каране според мен и вместо през езерото Комо ще мина през Лаго ди Гарда по път за Портофино.
Нощувките още не съм ги уточнил, все още изчислявам километрите между различните отсечки и къде би било най-добре да се нощува предвид, че и hiking мислим да правим в дните за почивка
Гросглокнер е т.нар топ мотоциклетна дестинация, но и с кола е страхотен и е "задължителен". Плаща се такса мисля 30-40 евра, но си струва услилията. Селата около Кортина са невероятни, има множество вело и походни маршрути. Велосипедистите са много и навсякъде! Следващият път с багажника и колелата на път за Кортина Дампецо.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Аз го мисля за ранен Септември да правя трипа...от няколко подобни направени вече съм забелязал, че тогава е "златния" момент - все още има хора, но не е лудницата, която е през лятото. На места дори вече се води "извън сезон" и цените са по-ниски за нощувки и тн.
Аз съм го замислил точно така - един дълъг етап да се стигне там и оттам накъсано: 2 дни с къси отсечки с време за разглеждане, снимане с дрона и хапване, 1 ден за почивка с разходки на едно място после пак 2 дни каране на къси отсечки между различни селца и снимане. Финален по-дълъг щурм от планината до Портофино където да изкараме 2-3 дни и после по път за София ден-два около Болоня за автомобилните музеи в района и оттам след като се наспим един финален спринт до София. Към момента го смятам 9-11 дни, но още го планирам и са възможни промени
Аз съм го замислил точно така - един дълъг етап да се стигне там и оттам накъсано: 2 дни с къси отсечки с време за разглеждане, снимане с дрона и хапване, 1 ден за почивка с разходки на едно място после пак 2 дни каране на къси отсечки между различни селца и снимане. Финален по-дълъг щурм от планината до Портофино където да изкараме 2-3 дни и после по път за София ден-два около Болоня за автомобилните музеи в района и оттам след като се наспим един финален спринт до София. Към момента го смятам 9-11 дни, но още го планирам и са възможни промени

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И на мен ми се струва прекалено много шофиране това. Нищо няма да видите според мен.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
TNT написа:И на мен ми се струва прекалено много шофиране това. Нищо няма да видите според мен.
Напълно съм съгласен.
Ние затова когато пътувахме с жената пътувахме без план и посока, Игуменица-Бари и от там будим се сутринта , работим 4 часа , затваряме лаптопите и отваряме картата, без план колко ще стоим и къде ще ходим ....
Та съветвам всеки който може да опита, много по различно е когато нямаш конкретни неща ( не винаги по-хубаво защото изпуснахме 1-2 неща), но е различно.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Още като видях "ден 1 - от варна до косово" ми беше ясно че не е добър плана.
Варна-софия за един ден ми е върха на поносимостта, всеки километър отгоре почва да ме нерви. А ти искаш същия ден да се занимаваш със сръбски орки и косоварски манафи и да висиш по граници.
Въобще тея подчовеци западните ни съседи бих ги изключил от всякакви екскурзии. Човек може да обиколи цяла европа без грижи, сигурно и без книжка даже, но стигнеш ли сърбия, техните митничари ще се заядат и за неизрязани нокти и ще искат рушвет поне в три валути.

Варна-софия за един ден ми е върха на поносимостта, всеки километър отгоре почва да ме нерви. А ти искаш същия ден да се занимаваш със сръбски орки и косоварски манафи и да висиш по граници.

Въобще тея подчовеци западните ни съседи бих ги изключил от всякакви екскурзии. Човек може да обиколи цяла европа без грижи, сигурно и без книжка даже, но стигнеш ли сърбия, техните митничари ще се заядат и за неизрязани нокти и ще искат рушвет поне в три валути.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Хайде пак митове и легенди или пък някои хора привличат проблемите някак си.
За последните 20год съм ходил или минавал поне 30-40 пъти в Сърбия и нито един път не съм имал какъвто и да е дерт, проблем или заяждане от тяхна страна.
В Косово веднъж преди година и нещо, също никакви проблеми.
Как някои хора в 50% от случаите все имат някви случки не знам.
Ама то и тук е така, някои са с регистратори отпред и отзад и всеки ден се качват клипове колко лоши са другите .
За последните 20год съм ходил или минавал поне 30-40 пъти в Сърбия и нито един път не съм имал какъвто и да е дерт, проблем или заяждане от тяхна страна.
Ама то и тук е така, някои са с регистратори отпред и отзад и всеки ден се качват клипове колко лоши са другите .
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Пиши "Сърбия" и "граница" в търсачката на форума и чети. Много хора, с много истории... Драми с пълномощни, драми с транзитни номера, просене на рушвети, крадене на стока от тирове... И винаги много чакане...
Тва сърбопитеците са долно племе, едни от малкото по негодни от нашето, мразят ни по исторически причини, сега ни завиждат, че сме станали почти европейци, а те са си продали душата на Русия и гъза на Китай и гледат да ни преебат по всеки възможен начин.
Тва сърбопитеците са долно племе, едни от малкото по негодни от нашето, мразят ни по исторически причини, сега ни завиждат, че сме станали почти европейци, а те са си продали душата на Русия и гъза на Китай и гледат да ни преебат по всеки възможен начин.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
alekangg написа:Хайде пак митове и легенди или пък някои хора привличат проблемите някак си.

Моето впечатление е, че повечето хора с подобно мнение, даже не са били в Сърбия

А че исторически са боклуци - може би най-големите на балканите.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
сега тираджии, джамбази и другите изредени не ги знам с какво се сблъскват, но няма да е случайно в повечето случаи.dhtj написа:Пиши "Сърбия" и "граница" в търсачката на форума и чети. Много хора, с много истории... Драми с пълномощни, драми с транзитни номера, просене на рушвети, крадене на стока от тирове... И винаги много чакане...
Аз говоря за хора пътуващи със собствен - регистриран автомобил.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Aко всичко ти е редовно по документите и не прекарваш нещо нелегално и да си личи, че си крил нещо по колата няма какво да те притеснявам минаването през Сърбия. Аз повече разправии с напълно изрядни документи съм имал на унгарската граница ако трябва да бъда честен 

59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4