Подготвени ли сте ?
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Подготвени ли сте ?
Ако изключим ядрен апокалипсис , бих изкарал доста време . Оставам където съм , язовира пред мен е пълен с риба ,зад мен е гората пълна с дивеч . Генератори имам два и бензин за 3-4 дена .Виното още не е готово , но след седмица 300 литра са на разположение , ракийка и тем подобни имам .
Обаче вкараме ли радиоктивност - никакъв кОр не може ни помогна...
Обаче вкараме ли радиоктивност - никакъв кОр не може ни помогна...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не съм се готвил, но имам склад пълен с десетки хиляди бройки шоколад. Няколко тона мляко, сметана, протеин. Не е мръвка, ма няма и да умра от глад. Пък и вероятно ще може да се върти бартер.
Има цистерни и автоклави, които ще поберат няколко тона филтрирана вода. Имам и КНО със законовите 45 броя боеприпаси.
Има цистерни и автоклави, които ще поберат няколко тона филтрирана вода. Имам и КНО със законовите 45 броя боеприпаси.
Чета и все едно гледам американски филм по темата. Ами баш си е такива. Какяо е гражданска война , същото. Мислите, че сме далеч от това, а дано..... Доста дълго живеем в мир ( поне в Европа) и е трудно представимо, но живота е цяла вселена и не пита гот ли ти е. Помните ковид как не си представяхме КПП-та ама стана факт, глоби за парцали от 10стотинки по устите, затваряне вкъщи с проверки, ограничения в предвижването и т.н. Ами война?
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Аз не се подготвям,щото има много дето се подготвят и гледам да не преча.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не. Да правят к'вото искат.
Не съм живял в аквариум, та все ще се оправим някак си. С'а - тия буркани, вино, ракия и мезета са си нормално състояние за българчето, та тЕх не ги броим. Зелето само чака, туршията я заложихме 

Ubi dubium, ibi libertas
Правете разлика да сте подготвени за по-дълго спиране на тока или за ядрена война. Аз без ток съм го ял няколко пъти. Първият не можах да си отворя вратата на гаража, за да си изкарам колата. Влизаше се само през комшиите, а тях ги нямаше. Вторият път не беше проблем чак толкова. Третият се запали една подстанция. Два дни без ток. Едно торнадо .... но за второто бях ОК. Магазините не работят или приемат само кеш. Аз лично кеш почти не държа.... И е купон, когато у вас падне до 12-14С....
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
hell's angel написа: С'а - тия буркани, вино, ракия и мезета са си нормално състояние за българчето, та тЕх не ги броим. Зелето само чака, туршията я заложихме
А бе всичко се брои

Но както написах по-рано, ако думнат АЕЦ Запорожие, това няма да помогне

Честно казано не знам каква подготовка може да се направи за бедствие тип наводненията в карловските села тази година

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
За съжаление сме в двустаен и е кът мястото, даже правя сметки къде да сложим детското легло.
Като цяло си пазаруваме 1 път седмично и винаги имаме ориз, паста и некви такива, но по 2-3 пакета.
За котките купуваме големи пакети винаги храна, паучове и винаги по 1-2 пакета тоалетна, така че май те са по-подготвени от колкото ние
Като си правя къщата след някоя и друга година съм го заложил тип бункерче.
Като удари ковида и локдауна бяхме на Серес на пистата и направо беше супер странно, как всичко е затворено в София, улиците празни, ние сме от 4 дена на състезание и в нас нямаме никаква храна. Обаждахме се на приятели да ни купят храна, защото буквално всеки се презапасяваше. И като се върнахме, бяхме на касата във ФФ и аз си говорих по телефона, как сме се върнали от Гърция вчера и да се видим с едни приятели и всички около нас ни гледаха, все едно чума нося.

Като цяло си пазаруваме 1 път седмично и винаги имаме ориз, паста и некви такива, но по 2-3 пакета.
За котките купуваме големи пакети винаги храна, паучове и винаги по 1-2 пакета тоалетна, така че май те са по-подготвени от колкото ние

Като си правя къщата след някоя и друга година съм го заложил тип бункерче.

Като удари ковида и локдауна бяхме на Серес на пистата и направо беше супер странно, как всичко е затворено в София, улиците празни, ние сме от 4 дена на състезание и в нас нямаме никаква храна. Обаждахме се на приятели да ни купят храна, защото буквално всеки се презапасяваше. И като се върнахме, бяхме на касата във ФФ и аз си говорих по телефона, как сме се върнали от Гърция вчера и да се видим с едни приятели и всички около нас ни гледаха, все едно чума нося.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
TNT написа:Честно казано не знам каква подготовка може да се направи за бедствие тип наводненията в карловските села тази годинаАко си на място с риск от такова, освен да засадиш дървета или бетонна стена... и то това ще е, да намалиш щетите
Да се спре незаконната сеч, те главно заради това се наводниха.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
DigitalExile написа:TNT написа:Честно казано не знам каква подготовка може да се направи за бедствие тип наводненията в карловските села тази годинаАко си на място с риск от такова, освен да засадиш дървета или бетонна стена... и то това ще е, да намалиш щетите
Напълно съм съгласен

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
DigitalExile написа:TNT написа:Честно казано не знам каква подготовка може да се направи за бедствие тип наводненията в карловските села тази годинаАко си на място с риск от такова, освен да засадиш дървета или бетонна стена... и то това ще е, да намалиш щетите
Не главно, а единствено заради това

Да не говорим, че местните са знаели, институциите са знаели и т.н.

Освен всичко друго, като се изсичат горите, всичките клони, шума и т.н. остават на открито,
да може да ги завлече някой дъжд в деренцето, да стане подобие на бент,
да се събере водица за приливна вълна и да бере лайката на всичко надолу по дерета и реки

Няма да казвам нищо за държавата, че много съм бил хейтил, ама всички знаят, че яко се секат здрави гори, законно!!!

Единствено спасение в държава като нашата е да не ти е къщата в най-ниското и на потенциалния път на водата

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- c04
- Кръстникът
-
Онзи ден се видях с едни познат, живее до гората. Нещо бързаше, та го питам за къде се е разбързал. Захладняло вече, щял да ходи в гората да си бере
Питам го, поне дали само паднали и изгнили взема, а отговора беше каквото падне
Аз съм за почти пълна забрана за сеч за огрев, драконовски контрол за незаконна сеч и здрави глоби... но да не забравяме къде живеем все пак.

Аз съм за почти пълна забрана за сеч за огрев, драконовски контрол за незаконна сеч и здрави глоби... но да не забравяме къде живеем все пак.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
c04 написа:Онзи ден се видях с едни познат, живее до гората. Нещо бързаше, та го питам за къде се е разбързал. Захладняло вече, щял да ходи в гората да си береПитам го, поне дали само паднали и изгнили взема, а отговора беше каквото падне
![]()
![]()
Не е офтопик, щото нали за подготовка става въпрос.
Тази година голяма част от хората по селата и малките градове са без дърва. Поръчали са, но не са им ги доставили.
Та си представям какво се случва в горите в момента

P.S. И ще се сече напълно безразборно и близо до населените места...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
zAcK написа:c04 написа:Онзи ден се видях с едни познат, живее до гората. Нещо бързаше, та го питам за къде се е разбързал. Захладняло вече, щял да ходи в гората да си береПитам го, поне дали само паднали и изгнили взема, а отговора беше каквото падне
![]()
![]()
Тази година голяма част от хората по селата и малките градове са без дърва. Поръчали са, но не са им ги доставили.
Та си представям какво се случва в горите в моментаА като захладнее ще е мазаляк...
То проблема не е ,че Чич Кольо е нарязал 1 каруца с дърва. А тия къде изнасят по 20 тира на седмица.
- c04
- Кръстникът
-
.::Братоев::. написа:zAcK написа:c04 написа:Онзи ден се видях с едни познат, живее до гората. Нещо бързаше, та го питам за къде се е разбързал. Захладняло вече, щял да ходи в гората да си береПитам го, поне дали само паднали и изгнили взема, а отговора беше каквото падне
![]()
![]()
Та си представям какво се случва в горите в моментаА като захладнее ще е мазаляк...
То проблема не е ,че Чич Кольо е нарязал 1 каруца с дърва. А тия къде изнасят по 20 тира на седмица.
Там са ясни чии са фирмите и не можеш ги пипна.