Почина Михаил Горбачов

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Почина Михаил Горбачов

Мнение от Jordana » 31 Авг 2022, 18:18

Горбачов просто излъга руснаците за перестройката и остави източния блок в хаоса който сам сътвори . Както искате го разбирайте но на тоя до ден днешен му берем гайлето както се вика .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 31 Авг 2022, 18:33

Джордане бре, соца беше фалирал икономически отсекъде бре. Без перестройка или с нея се тая. Разходите за отбрана на СССР растяха всяка година за сметка на останалите. а приходдите -константа и надолу даже. Никакъв шанс нямаше това да същестува още дълго ако ще сам Сталин да се беше върнал.
И плодовете ги берем и досега, прав си. Ама плодовете на 45 години експеримент. Или айде да не са всичките 45, ама на последните 10-100%. И интересно що най-много ги берем в БГ. Останалите нещо браха, браха па тръгнаха нанекъде. Даже сиганите от север.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 31 Авг 2022, 18:47

Брутния външен дълг в момента е 41 милиарда евро , тогавя беше 8 милиарда долара ....кога сме фалирали ? Сега или преди ? Обяснявам Ви го за няколко човека неразбрали - перестройката това е смяна на обществения начин на производство от социализъм към капитализъм . Средствата за производство минават във частни ръце , и за да стане това се създава изкуствен дефицит на стоки и услуги за да провокира гражданския протест . Елементарно е , не знам как не го виждате :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Авг 2022, 18:55

Говоря ти за ссср. А бвп колко е било и колко е сега.а дълга към ссср у валутни лева влиза ли в 8-те милиарда. Не ми говори щото баща ми, лека му пръст, беше и партиен секретар и директор на голям завод и така на окръжно ниво високо в йерархията. . Та точно що е то соц и положението му го знам "от кухнята" дето се вика. Как е изглеждало в очите на народонаселението е друга бира. Определено не споделям, че всичко е било лошо..но след 78 някъде всичко тръгва надолу.
Ма яко надолу. И не са 8 а къде 11 милиарда, които след 30 години може и да не са равни на 45 мииарда еуро.
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Авг 2022, 19:10

Моджо написа:Ми кво Горбачев. Баш па '89 бях там, на място....

Карал си партийна школа в Ленинград!? Това обяснява всичко :bowdown:

Не е важно, какво мислим ние. Важно е, какво мисли народът му. А там всички го мразят. Ненапразно се беше изнесъл от Русия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Авг 2022, 19:21

Мразят го тия дето ти ги четеш, което не е "всички".
Не, не съм карал никаква школа.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 31 Авг 2022, 19:28

Единственото което казвам е че такива като Горбачов сринаха отвътре една добре работеща икономика , икономика срещу която целия капиталистически свят водеше война . Икономическа война , политическа и реална в окопите с куршуми и снаряди . Некадърната му политика доведе до пълна и безусловна капитулация пред запада , като са тръгнали да се предават трябваше да се пазарят до края . Те просто дриснаха като бити педеруги затова няма как да се кланям на такива като Горбачов . Поколенията между 1980 и 1990 просто бяха занулени заради такива като него . Ясно че много Ви допада заапада , ясно че и на такива като Горбачов е допадал запада но няма да станете англосакси никога , разберете го най накрая че кръвта вода не става . Може да гледате западни филми да емигрирате и да пиете кока кола да пушите кент да рупате бонбонки тик так и пак ще сте тъмни балкански субекти . Каквито сте били и преди 1000 години когато Византия е наричала територията България ..Румели - страна на ромеите , ще си останете такива безпътници като Горбачов завинаги.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Авг 2022, 19:32

Едно си баба знае....Никаква "добре работеща икономика" не е имало, как да ти го кажа по-ясно ?
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 31 Авг 2022, 19:41

Много сложно е да разбереш че България се намира под влияние на външни сили , преди Турция после Русия после Германия после СССР после САЩ ...и трябва да се радвам и да почитам Горбачов че правил перестройка в СССР ??!!! Не е направил нищо добро за България . Да се върти в гроба гнидата , казах го вече ! Ако ще да вампиряса все ми е тая . :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Авг 2022, 19:49

Сега гледах откъс от гостуването му при Слави. Подари му някаква снимка на семейството си, която била единствена и каза, че пътувайки насам се вълнувал защото отивал при народ, който обича. Не знам, това е много, много години след като е спрял да бъде каквато и да е важна фигура. Чак толкова да се преструва и да е както казвате някои, че мразел България...за какво въобще ще идва и ще се прави на шут?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 31 Авг 2022, 19:57

Лека му пръст, да почива в мир човека! И не е мразел България, просто не можеше да понася правешкия цървул/кратуна.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 31 Авг 2022, 20:04

Моджо написа:Ми кво Горбачев. Баш па '89 бях там, на място. Перестройкра беше почнала и вече промяната вървеше към останалия соц. Просто нямаше шанс това да продължи. Всичкото соц беше фалирал.Затова па имаше лопати по 20 рубли)). Що бе са толкова като другите са по 2? Оо, конверсия. Титанови или магнезиеви бяха. От материал за обшивката на свръхзвукови изтребители. Немали акъл кво да го правят - и лопати. Огъваш я като руло и тя се изправя))). Ма ората не щат да ядат бомби и танкове и магазина да е празен, че треа да се бием срещу Капитализма. Чернобил кой го кри? Аз лично смятам че искаше да си запази системата като я модернизира само. Та макар и спорен е велик човек.

Ааа, тук с тия капиталистически мантри не можеш да ни залъжеш. :ok:
Съветските мултифункционални лопати нямат равни.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 31 Авг 2022, 20:47

Добре работеща икономика......то дори Правешкият опиняк (цървул) каза, че социализмът е едно недоносче. Лично аз тогава харесвах Горбачов, защото в моите очи се опита да придаде по-човешко лице на сивия соц. Тогава бях млад и естествено ме влечеше шарения начин на живот. Спомням си, че и тогава дъртите изкуфейняци много го мразеха, защото е разбъркал света. Също така не съм срещал руснак, който да не мрази Горбачов, но на мен руснаците не са ми критерии за нищо. Явно аз и наборите ми Пауръката и Джордана сме живели в различни соцове и сега живеем в различни капитализми. Мен повече ме кефи да има банани, дънки и шарении по магазините и да си пътувам навскъде, отколкото да живея затворен в сиво хуманно и справедливо общество под мъдрото ръководство на някой цървул и донякъде заслуга за това има Горбачов.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Авг 2022, 20:49

Енигма, ако ще вадим жокерите, камионите Камаз от ония дъртите още се ползват у нас и като гледам бая години още ще ги ползват. :mhihi: Чак се чудя как намират части за тия неща? :dunno: Или не се чупят. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Авг 2022, 20:55

Че КАМАЗ си работи бре, само дето не е съветски вече. В момента не знам заради войната, но иначе си работи. А и от навремето като са произвели милиони едни и същи и по ДАП-овете е имало много части, половината, от които откраднати и по мазетата ...намират се.
Разходете се по по-забутани места из родопите например - има си москвичи, жигули, ползват си ги. За тех части откъде ? Явно има. Даже видях ИЖ комби /хечбек де/ на юндола по миналата седмица.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата