Инвестиции
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Инвестиции
Инвестиция е ако планът ти поначало е да спечелиш, пък къде, в кой момент ще купиш/продадеш и т.н. са променливи които поставят началото на една добра или лоша инвестиция, в крайна сметка определящото е наличието на профит или липсата на накрая.
Не си мисли, че всеки апартамент е добра инвестиция
Не си мисли, че всеки апартамент е добра инвестиция

barty написа:Kurtov написа:Благодаря за мненията!
Купуването на апартамент например инвестиция ли е според вас ?
Защото в другата тема се коментираше, че е глупаво това да се купи апартамент с цел печелене, или като предпазна мярка от инфлацията.
Да, инвестиция е, но зависи къде. В перспективните локации определено е добра инвестиция.
По какво се определя кои локации са перспективни ?
Тоест да се гледа напред в бъдешето, аз така го разбирам.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Kurtov написа:barty написа:Kurtov написа:Благодаря за мненията!
Защото в другата тема се коментираше, че е глупаво това да се купи апартамент с цел печелене, или като предпазна мярка от инфлацията.
Да, инвестиция е, но зависи къде. В перспективните локации определено е добра инвестиция.
При сегашните цени за покупка, спрямо цените на наем, апартаментите не са добра алтернатива.
Но са добра алтернатива за запазване на стойност в бъдеще, въпреки че ѝ това е под въпрос

Kurtov написа:
За които някой би платил повече утре, отколкото днес, по каквато и да е причина.
Имам колеги юристи които още преди няколко години се заиграха уж на шега с разни поляни с "неправилно" предназначение, сега си им е като отделен бизнес... мерак, пари и малко акъл да имаш. С 2/3 е трудна работата.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Инвестициите в себе си са ясни според мен, тука говорим вече за момента след като си ги направил и изкарваш достатъчно за да си задоволиш нуждите, но пак остават някакви средства.
Иначе недвижимите имоти са хубав клас активи, но за там трябва дебело портфолио според мен. Ако имаш свободен капитал да, но малко хора имат свободни пари за апартамент. А инвестиция с ипотека не е за всеки, трябва наистина добре да се пресметнат всички варианти. Общо взето занимавка си е да ставаш рентиер, и както всичко други трябва да уцелиш момента за влизане, за да има наистина смисъл.
Иначе недвижимите имоти са хубав клас активи, но за там трябва дебело портфолио според мен. Ако имаш свободен капитал да, но малко хора имат свободни пари за апартамент. А инвестиция с ипотека не е за всеки, трябва наистина добре да се пресметнат всички варианти. Общо взето занимавка си е да ставаш рентиер, и както всичко други трябва да уцелиш момента за влизане, за да има наистина смисъл.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Преди 4 или 5г. един авер купи 4 декара земя на пътя Пловдив-Асеновград мисля, че се води първа линия, точно за 100к ЛВ. поигра си там да сменява статут-матут (не ги разбирам тези работи) и всичко тотал му излезе 130к ЛВ. Тази година продаде 2 декара за 200к ЕУ.
Та, и да се купува земя не е лошо, но човек трябва да уцели/намери правилното място.
Не знам в коя книга беше, но бях прочел нещо от сорта ''Купувай нещо, което не се произвежда''

Не знам в коя книга беше, но бях прочел нещо от сорта ''Купувай нещо, което не се произвежда''

Exclusive89 написа:Преди 4 или 5г. един авер купи 4 декара земя на пътя Пловдив-Асеновград мисля, че се води първа линия, точно за 100к ЛВ. поигра си там да сменява статут-матут (не ги разбирам тези работи) и всичко тотал му излезе 130к ЛВ. Тази година продаде 2 декара за 200к ЕУ.Та, и да се купува земя не е лошо, но човек трябва да уцели/намери правилното място.
Кое е това нещо, което не се произвежда ?
Сещам се за Биткойн само.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
И земята, това имаше той предвид. Мисля и евреите го имат за нещо като мото.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Да, по същата логика инвестират и в диаманти. Може да се открият още находища, но на практика няма как да се произведе повече естествен. Само синтетика. Земя също няма как, освен във височина 
Сега чакаме по-масово да открият Биткойна и колко могат да произведат от него

Сега чакаме по-масово да открият Биткойна и колко могат да произведат от него

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-

С диамантите малко се скапаха нещата заради тези синтетики.

На така наречените "натурални" диаманти им се вдига цената подобно на златото, така ли ?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Вдига им се, ама по едно време като се оказа, че фалшификатите са били неразличими дори за познавачите и за някои тестове и излезе, че много народ си е закупил синтетични с дадени пари като за истински и цената на истинските се срина. Не помня миналата година ли беше или началото на тази. Дали са се възстановили не знам, но не бих се занимавал с тази работа да си купувам диаманти в днешно време с цел инвестиция. Което не ги прави лоши предполагам.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
barty написа:Kurtov написа:barty написа:Kurtov написа:Благодаря за мненията!
При сегашните цени за покупка, спрямо цените на наем, апартаментите не са добра алтернатива.
Но са добра алтернатива за запазване на стойност в бъдеще, въпреки че ѝ това е под въпрос
Коригирам се

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
barty написа:
Коригирам се
Чисто обърка момчето

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3