Инвестиция в апартамент в София?
Модератор: Общи модератори
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: Инвестиция в апартамент в София?
TNT написа:Апартамента ми преди 17год. беше 15к долара. Сега е 55-60к. Аз така ти обяснявам
Значи след още 17 год ще е 220 к - 240 к по тази логика

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Може да не е точно така,но в дългосрочен план ,качествен имот и да не ти донесе огромна капиталова печалба или да трупа доходи от наеми,най-малкото би трябвало да запази поне покупателната стойност на парите вкарани в него.nqmam_bmw написа:TNT написа:Апартамента ми преди 17год. беше 15к долара. Сега е 55-60к. Аз така ти обяснявам
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
"слушам" и не мога да повярвам на очите си, вие сериозно ли мислите, че не си заслужава да си купиш жилище или две, или пет? НЕ, НЕЕЕ... СЕРИОЗНО? 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Bogat-Beden написа:Може да не е точно така,но в дългосрочен план ,качествен имот и да не ти донесе огромна капиталова печалба или да трупа доходи от наеми,най-малкото би трябвало да запази поне покупателната стойност на парите вкарани в него.nqmam_bmw написа:TNT написа:Апартамента ми преди 17год. беше 15к долара. Сега е 55-60к. Аз така ти обяснявам
Което всъщност не е хич малко от днешна гледна точка ...
То тва си е като всеки пазар, съмтаймс уин съмтаймс люн

Хората дето са купували в бума на имотната истерия в София са доста назад сега ...
Не само финансово, но и като качество на това, което са купили ... което си е пак финансово де

Малко е поизпуснат момента щото беше хубаво за купуване преди 2г някъде сега е малко нагорце пазара
Но пак да кажа с оглед на алтернативните инвестиции според мен не е никак лош вариант

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Според мен не може да сложите всички апартаменти отдавани под наем под общ знаменател. Факт е, че в София търсенето е огромно сравнено с където и да е другаде в България, въпроса е какво, къде и на каква цена ще купиш. Някъде сигурно ще печели, другаде като сметнеш колко време е стояло без наемател, какви разходи си направил и т.н. какво си загубил ако беше вложил парите си другаде ... съмнителна работа.
Аз преди две години търсих така апартамент - малък, за под наем или по-скоро там да има нещо из София
обаче предлагането беше под всякаква критика - не намерих
Аз преди две години търсих така апартамент - малък, за под наем или по-скоро там да има нещо из София

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
© написа:...
т'ва с влагането на друго място въобще не се коментира, идеята е, че сигурност и възвръщаемост/евентуална печалба са с най-добри относителни показатели при жилището
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
bum_bum написа:Ако искаш винаги да има квартиранти- Студентски град и затворените комплекси. Качеството на строителство очаквай да е близо до нулата.
И предвиди риска в края на наемния срок да трябва да инвестираш едни сериозни пари в ремонт на опустошеното обзавеждане.
Аз бих вложил тия пари в подземни паркинги в някой затворен комплекс. Поддръжка и обзавеждане- 0, а търсенето е винаги голямо. Никога няма да остане празен. Цената е 100лв на месец. Нямаш проблеми с неплатени консумативи и т.н. Силно се съмнявам обаче, че лесно би намерил да се продават такива.
И аз съм на мнението на колегата за инвестиция за гараж отколкото за апартамент
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Аз леко се прее..така, ма мойта идея беше да се преместя уж в по-голям и да пусна моя или под наем или продажба, обаче като гледам кво реално съм купил
, къде са тия 100кв
Та както бум бум каза, в тоя блок имаше тогава на зелено 10 свободни гаража, които можеше да взема за тая цена на аппто- и най-малко щях да им взимам по 100 кинта на месец, без грам грижа за тях...ама на.
Та огледай се за гаражи в кооперации и си си ок, примерно в Младост за тия пари ше вземеш 3-4 гаража- в 1А вървят между 100-150лв.

Та както бум бум каза, в тоя блок имаше тогава на зелено 10 свободни гаража, които можеше да взема за тая цена на аппто- и най-малко щях да им взимам по 100 кинта на месец, без грам грижа за тях...ама на.
Та огледай се за гаражи в кооперации и си си ок, примерно в Младост за тия пари ше вземеш 3-4 гаража- в 1А вървят между 100-150лв.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
nqmam_bmw написа:TNT написа:Апартамента ми преди 17год. беше 15к долара. Сега е 55-60к. Аз така ти обяснявам
Това не е логика, а реалност

Прави сте за запазването на стойността. Има и по-сигурни инвестиции, но там дохода не е същия.
Също сте прави и в кой град и къде се намира. В Пловдив познавам хора в двустайни за по 100лв/месец

Няма нищо сигурно в живота, но последните 15-20 год. цените на имотите не са намалявали с кратко и не толкова значително изключение около 2010-2012. Но тогава по-скоро наистина готините и качествени апартаменти бяха голяма рядкост и трудно се намираше такъв имот на пазарните цени. Сега цените са станали сравнително дебели, но само при невнимателен избор на голям коптор може да се окаже непечеливша инвестиция. За тея пари нещо ЕПК около метростанция мисля е най-удачното решение, като се гледа по възможност блока да е на военни или друга стабилна етажна собственост, че иначе е ужас в някои такива и няма да е апетитен за семейства. Вариантът с гаражите също звучи добре, особено в квартали със сериозен проблем с паркирането. Но и тук трябва да се внимава да не се окаже, че паркингът е неизползваем (наводняван често или мега тесен например)
Иначе винаги има и по-добри оферти за инвестиции, но тази е една от най-сигурните при липса на някакви специфични знания, опит и желание за допълнителен труд...
Иначе винаги има и по-добри оферти за инвестиции, но тази е една от най-сигурните при липса на някакви специфични знания, опит и желание за допълнителен труд...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
pampo написа:Няма нищо сигурно в живота, но последните 15-20 год. цените на имотите не са намалявали с кратко и не толкова значително изключение около 2010-2012.
Това за София да кажем, но ако погледнем по-малки градове като Плевен, Ловеч, Враца, Видин и т.н. ако преди 8-9 години си купил жилище за 30 евра в момента си тотално прецакан. Пазара така и не се възстанови там дори и до близки нива. Причината е ясна.
Обаче тези хора, които сега се изнасят към София като дойде време и тук да им отеснее кво правим? Оправните и кадърните ще си набият шута по света, останалите няма да са платежоспособни. Не казвам, че не е добра инвестиция но трябва и добре да се помисли.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Относно гараж, от две различни места, хора които имат подземни гаражи в блок са ми се оплаквали, че централната врата за всички гаражи е автоматизирана и често им създава проблеми, примерно блокира или нещо се чупи в механизма и това е свързано с разправия със съседи които не искат да дават пари за оправянето на проблема и докато се организират вратата стои отворена или трудно използваема и общо взето си било постоянна разправия, тъй че при покупка на гараж това трябва да се има предвид ако е с такава врата.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bum_bum написа:...
+1 И аз мисля, че генерално въпроса няма отговор. Някой имоти ще са добра инвестиция, някой ще са лоша. Примерно всички тия панелки след 20 години ще грохнат и за нищо няма да стават и това, че са до метро няма да ги спаси тогава. Сега да си представим една "хубава" кооперация, заобиколена от такива разбити панелки примерно и т.н. Под ножа ще е и тя.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
bum_bum много точно го каза, аз съм един от тези където се прецакаха с апартамент за 38к евро и офис за 20к евро в Хасково в мометна и двата имота са непродаваеми и не струват нищо. Като свърши евтината работна ръка която се изсипва в София и като се усетят хората, че в други страни ще взимат с пъти повече и има коренно различно качество на живот, ще ми е интересно колко ще струва един апартамент в София. Не може един апартамент в Мюнхен да струва 100к евро при средна заплата 1500к евро, а в София 100к евро при средна 500евро, има нещо сбъркано.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Аз като чета "интервюта" (а.к.а. платени публикации) на разни топ-брокери столичани те сделките с недвижимости само напред и нагоре
И винаги има супер сериозен недостиг на офиси клас А++ за милионите чуждестранни инвеститори и жилища клас А++ за техните топ мениджъри от Дубай и Хонг Конг.