Врачки, гадателки и т.н

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Re: Врачки, гадателки и т.н

Мнение от BaDxBoY » 21 Авг 2013, 13:42

Мен ме заведоха, не отидох сам. Последната година само кофти неща ми се случват и нищо хубаво и вече съм почнал да не правя нищо и да не се захващам с каквото и да е, само и само за да не ми е кофти после. Отделно преди 3-4 месеца влезнах по спешност в болница и за няколко часа закъснение, можеше да не пиша сега тук и така.
Интересното е, че вчера нямах сила да се движа, едвам си оправях възглавницата и цял ден не мръднах от леглото и затова се уплаших така, но днес си спах като пич, станах и съм като нов. Въобще незнам какво се случва.

Някой пита за финансовата гледна точка- жената не иска пари, аз не съм и дал и стотинка, човекът който ме заведе и остави 10 лева и това е. Незнам наивен ли съм или какво, но смятам да отида другата седмица да ми го отключи катинара.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Авг 2013, 14:45

Да ме прощават религиозните хора, но

Прозхода на думата "суеверие" идва от празна вяра..

Врачки,ходжи,попове,гледатели и т.н. според мен са по-близо до Средновековието ,отколкото до 21 век..
Както каза колегата по-горе-самовнушението е страшна сила :idea:

С'я, друг е въпросът ,че аз лично сънувам често кошмар с повтарящ се/близък сюжет вече над 25 години
Но не леене на куршум ще помогне ,а само тегленето на такъв :mhihi: -продължавам да мисля,че е на психическа основа :roll:

Сигурно знаете вица за онзи,дето почукал на вратата на врачката и отвътре:
-Кой е?
"Ебахти врачката"си казал нашия и си тръгнал..
-----

А какво е казал Нострадамус малко преди да умре?

-Гледайте хора, сега ще умра ! :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Авг 2013, 15:03

Bogat-Beden написа:Да ме прощават религиозните хора, но

Прозхода на думата "суеверие" идва от празна вяр..
-----

А какво е казал Нострадамус малко преди да умре?

-Гледайте хора, сега ще умра ! :mhihi:

Това са пълни глупости колега да ме прощаваш ама няма никаква логика.
Откъде следва че хората които вярват на врачки са религиозни ?
И как разбра че суеверие е празна вяра ?Буквално означава
Вярване в свръхестествените сили като двигател на събитията.
Нострадамус е предсказал деня и часа в който ще умре много преди този ден .В крайна сметка умира от заблуден куршум по време на размирици на парижка улица точно на същия ден и час.
Е стига бе хора, акъл имате. Разсъждавайте с него!
Врачки, врачове и т.н.
Ето ви го чичко Джеймс Ранди дава 1 милион долара на всеки, който докаже каквито и да е паранормални способности. Давайте да ги водим тия хора там, ще делнем по някой лев, 'дет' има една дума.
http://www.randi.org/site/

Никой който не е шарлатанин няма да се хване да го направи това.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 21 Авг 2013, 15:15

всу̀е - нареч. Остар. Напразно, напусто.

вяра - ясно е

(в)суеверие - букв. напразна вяра, напразни надежди, очаквания
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 21 Авг 2013, 15:22

Това с врачките си е сериозен риск. Съпругата ми без моето знание е посетила такава където й е било казано, че тя второ дете няма да има. Скоро след това сме направили второто бебе и сещате ли се какво й е било докато роди ? Това ми го призна 15 год. след случая.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Авг 2013, 16:08

_galio_ написа:всу̀е - нареч. Остар. Напразно, напусто.

вяра - ясно е

Колега има си тълковен речник на българските думи .
По тая твойта логика - католик сигурно значи като -подобен и лик - образ лице
или православен е прославя прав ама седнал не.
или измама е из - предлог за място и мама ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 21 Авг 2013, 16:26

Jordana написа:
_galio_ написа:всу̀е - нареч. Остар. Напразно, напусто.

вяра - ясно е

Колега има си тълковен речник на българските думи .
По тая твойта логика - католик сигурно значи като -подобен и лик - образ лице

"Католик" си е една дума, няма правило в българския език, което да ти позволи да я разделиш на "като" и "лик", за да я разтълкуваш.
"Православен" в никакъв случай пък не значи, че става дума за някой, който стои прав.

И като сте толкова вярващи всичките, защо примерно не отречете, че Земята е кръгла? Защо не се откажете от технологиите и медицината? Нека Господ ви свързва с близки и приятели по богофона, а като се разболеете, се оставете на Господ да ви излекува, без да припарвате до болница, лекар или лекарства.
Църквата отрича науката. Тия са най-големите лицемери! Уж отричат науката, но имат коли, телефони, лекари и т.н., защо? Нали са божии наместници, Бог защо не им е дал телепатични способности, летящи килимчета и вода на живота?

Гледачките и врачките са същата глупост. Вярваш, че ще "ти познаят" и те съответно ти познават. В науката това се нарича "пласебо ефект".
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Авг 2013, 17:19

Защо не се откажете от технологиите и медицината? Нека Господ ви свързва с близки и приятели по богофона, а като се разболеете, се оставете на Господ да ви излекува, без да припарвате до болница, лекар или лекарства.

Не споменавай името на шефа без нужда - записано е в дебелите книги :lol: А докторите също не лекуват всичко и всички а това което лекуват го лекуват срещу финикийски знаци в особено големи количества. Е ..тука не става въпрос за отказване от едното или другото защото не е въпрос на избор а на възможности както за лекаря така и за пациента.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Авг 2013, 17:37

Отклоняваме се малко, но аз лично не харесвам монополизирането на вярата към нещо свръхестествено и по-силно от нас във религии,канони, хора, които сами решават ,че са божи наместници на земята :kuku:
Говорейки по -горе за лекари и пари- църквата също е безсрамен рекетьор-всяка услуга се заплаща ,но да не задълбаваме..
Още повече ,че в тъмните времена е била основна спънка за развитието на науката :idea:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 22 Авг 2013, 0:11

Jordana написа:По тая твойта логика - католик сигурно значи като -подобен и лик - образ лице

излагаш се с това сравнение. "суеверие" е сложно-съставна дума, с корен "вяра". какъв е проблемът?

според теб как се получават думите? изсипват ги с кош отнякъде?

логиката е моя доколкото съм българин и разбирам правилата в българския език.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Авг 2013, 7:30

_galio_ написа:
Jordana написа:По тая твойта логика - католик сигурно значи като -подобен и лик - образ лице

излагаш се с това сравнение. "суеверие" е сложно-съставна дума, с корен "вяра". какъв е проблемът?

според теб как се получават думите? изсипват ги с кош отнякъде?

логиката е моя доколкото съм българин и разбирам правилата в българския език.
Няма проблем.
Но има тълковен речник на българските думи - подсказах ти по нагоре .Иначе всеки почва да влага смисъл в една дума какъвто на него му се струва правилен.
Вярване в свръхестествените сили като двигател на събитията. - това е записано срещу съвременното значение на суеверие.
А как се е образувала самата дума е отделен въпрос .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 22 Авг 2013, 8:29

Jordana написа:А как се е образувала самата дума е отделен въпрос .

Категорично не съм съгласен.

Освен това имаше горе спор за етимологията на думата.

Суеверие (образовано от «суе» — напрасно (без осознания причин) и «вера», букв. «напрасное верование»)

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Авг 2013, 10:25

Остави суеверието - дай да видим катинара като се отключи какво ще стане :lol:
То ако сме такива "невсуеверници" /навярно антипода на суеверник /и атеисти празник няма да остане да почитаме .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 22 Авг 2013, 11:10

Jordana написа:Остави суеверието - дай да видим катинара като се отключи какво ще стане :lol:
То ако сме такива "невсуеверници" /навярно антипода на суеверник /и атеисти празник няма да остане да почитаме .

Като се отвори катинарът ще трябва да се отваря и портфейлът. Друг смисъл няма да има.

Суеверията са тази част от мета-физиката, която е безпочвена.

Дори законите на Нютон:

1.Всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно и праволинейно движение дотогава, докато външна сила не го изведе от това състояние.

2.Сила, действаща на системата отвън, води до ускорение на системата.

3.Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.

Да бъдат прилагани към всяко действиев ежедневието, ще доведат до по-ясно разбиране на случките в живота на човек и взаимовръзките между тях.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 22 Авг 2013, 11:35

Айде и аз да се включа, че като гледам не пишете по темата, а само си търсите поводи отново да се заяждате вадейки дебелите тълковни речници. Та аз лично така да се каже имам наблюдения над тая работа от втора ръка /демек не врачувам лично, а имам много добра позната, която се занимава с това/ Запознахме се покрай едни общи бизнес дела, аз знаех с какво се занимава /бяха ми казали/ ама не съм разпитвал за подробности. Та като приключихме работата за 2-3 месеца, доволни от резултата тя ми предложи да ми гледа по скайпа /от друг град е и дори не сме се виждали на живо/ А не мерси няма нужда - казвам и аз ... обаче тя започна. Вика, а ти каква кола имаш, има проблем с маслото. Аз и казвам че нямам :dunno: /а реално бях взел една от един френд с идеята да я купувам и я карах от месец, бях я обслужил , ама още не беше прехвърлена, та реално не се водеше моя/. Викам си на акъла, е какъв проблем с маслото, преди месец съм го сменил, първата седмица ми се стори че е мръднало маслото с 1-2мм надолу, ама викам си това е нормално вероятно, та не съм го гледал повече. Ама нещо ме загложди в същия момент, както беше 10.30 вечерта, излизам с фенерчето отвънка, вадя щеката на маслото - на долната черта :mhihi: От тогава тя ми прави диагностика по колата - оправи си спирачките - бегам при майстора - криви дискове :mhihi: Нещо с охлаждането не ти е наред - оказа се датчик и показваше по-ниска температура. И други неща ми е казвала, ама това вече не е за разправяне ;)

Ако искате вярвайте !

Само да кажа, че "клиенти" са и :
1. Известни олигарси /наши, от русия, гърция, турция/
2. Политици
3. Висши магистрати
4. Известни тв личности, дето ги гледате всеки ден от екрана

Та тея изброени групи, нали се сещате, че нямат никаква далавера, да вярвате в такива неща, защото иначе може и да им се разтури установения в момента ред и порядък. ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата