Относно фиш

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Апр 2007, 14:47

Абе кво ще се занимаваш да носиш, то кой знае дали те изобщо са го дали в данъчното.
На мен скоро много интересно нещо ми се случи. Спряха ме 2- ма от тия ушевите, дето ходят пеша по улиците, а аз говорех по тел. Оня вика "акт, макт и т.н". ама аз не го отразих изобщо и продължавам да си говоря, като му напрайх знак с ръка да трае малко :mhihi:
После като отивам и го гледам оня нещо вече пише :shock: , а те такива квартални некви, не са катаджии и бях сигурен, че нищо не могат да пишат.
Оказа се, че тва е призовка за др ден в 10 да се явя в РПУ- то да ми пишат акт за телефона, а тия двамата щели да бъдат свидетели :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 24 Апр 2007, 18:34

grnka написа:...имах неплатени актове общо 120 лв от 2003 година и ходих преди 3-4 месеца и ги платих..Лелката ме гледаше изумително и веднага ме обслужи :shock:

Мисля, че си направил грешка с плащането на актовете от 2003. Те имат 2 години давност, поразгледай в тази тема цитата от ЗАНН http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... ht=#303556 Не е трябвало да ги плащаш, а да поискаш да ги анулират по давност. Предполагам, че ти трябва чисто досие за кредит или нещо от тоя род. Виж в ЗАНН (ако не са го променили, преди беше там) каква е давността на фишовете. Най-вероятно е 2 години. Така ще знаеш какво да правиш и ще си подготвен да отговориш, ако чиновника започне да разтяга локуми.
Чиновника е гадно племе. Изпитва удоволствие да прибира парите на хората все едно са за него :mhihi: . Една позната беше влезнала в спор с некъв идиот юрист-консулт в подобно учереждение. Оня е лъгал за давностните срокове, ма тя е пекана :D и се била съоражила със закона, та оня се кротнал и си свършил работата.
Глоби доколкото знам се плащат в данъчното, сега НАП.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 24 Апр 2007, 18:38

rosen.kolarov написа:Един познат наскоро за неплатени глоби при опит да
излезе през граница го върнаха.

Не трябваше ли задължението да е над някаква сума, за да влезнеш в тоя списък със забрана за напускане на татковината?

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 24 Апр 2007, 18:51

ivan1979g написа:Глоби доколкото знам се плащат в данъчното, сега НАП.

В КАТ има банкова сметка и доколкото знам вече само така се заплаща, но може и да греша
Ама май не ви се е налаголо да посещавате КАТ а :mhihi:
Нищо така трябва :D

П.С

какво е НАП

национална агенция пътища :mhihi: :) :?:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 24 Апр 2007, 19:10

_BoBI_ написа:какво е НАП национална агенция пътища :mhihi: :) :?:

Национална агенция по ПРИХОДИТЕ.
Ти що не знаеш, да не криеш данъци :mhihi:
Или се криеш от данъчните :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 24 Апр 2007, 19:15

отиваш в общината исакаш си една справка дължиш ли нещо ако кажат не имаш си доказателство и немогат да кажат, че имаш нещо да плащаш... ако не пак може си платиш или не ... хехе
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 24 Апр 2007, 19:16

ivan1979g написа:Ти що не знаеш, да не криеш данъци :mhihi:
Или се криеш от данъчните :mhihi:

Тихо да не чуе някой :paranoid: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 24 Апр 2007, 19:36

не аз съм чужденец и кредит едва ли ще ми дадат някога :mhihi:
просто не обичам да имам задължения нито са ме потърсили по постояния адрес макар че не съм го сменял от 4 години насам,имам лична карта на временно пребиваващ където е отразен адреса ми с етажа и апартамента и пощенска кутия с моите имена пред блока ама нищо не дойде..
не искам да го оставя и след 2-3-4 и т.н. години дойде някаква призовка в Гърция гласяща "ела да платиш" че там всичко е в една система и не можеш да мръднеш ако не си плащал..ни кредит,ни мобилен телефон,ни осигуровки ни дъвка не можеш да купиш..та затова..
понеже не си пазя фишовете и съм сигурен че имам 2-3 още и искам да ми се махат от главата...

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 24 Апр 2007, 21:18

grnka написа:не аз съм чужденец и кредит едва ли ще ми дадат някога :mhihi:
просто не обичам да имам задължения

Ще повярвам, че вървим напред когато повече хора като теб искат да си платят, а не се правят на мишоци :mhihi: , като правиш нарушение, ще си плащаш, като имаш кола което се води за лукс ще си плащаш, ако не ти изнася не караш.Ако всички плащаха глобите и щяха да се замислят дали да ги правят пак, а то всеки си прави каквото иска защото е със съзнанието, че е нанаказуем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS, e84 X1 28i
Мечтае да кара: Луноход
Детайли за колата: '97 318TDS Touring
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i

Мнение от aboykov » 25 Апр 2007, 21:22

Малко инфо: фишовете не ходят в данъчното! :) След 7 дни става влязло в сила наказателно постановление, т.е. трябва да си платиш на държавата. Оттам отиват към Агенция за държавни вземания, които могат всичко да направят с вашата собственост :) Това с давността минаваше до 2006година от тогава нещата се затегнаха и както гледате и слушате новини на длъжниците ще им дойде в повече :mhihi:

grnka: В НАП могат да ти направят такава справка. Нито в община, нито в кат, директно там отивай ;)
There is nothing more beautiful than BMW and Gisele Bündchen ridin' it :)

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 26 Апр 2007, 18:04

Имам 2 наказателни постановления и още едно в напреднал стадий.
Ама на бележката от НАП която изкарвах преди седмица пишеше "НЯМА ЗАДЪЛЖЕНИЯ" :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Предишна

Назад към Извън Темата