Съвет за покупка на LED телевизор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Съвет за покупка на LED телевизор

Мнение от bioz » 29 Юни 2012, 13:31

bweenie написа:
bioz написа:
randity написа:Eми, Ачо, аз 3Д-то не знам как да го измеря и за това вярвам на очите си. Демек, сядам пред телевизора, слагам очилата, ако ми харесва, взимаме го, ако не - следващия. Нашия е 7-ма серия, а този 8-ма, който е с камери, с махания да си увеличаваш звука и да си сменяш каналите е същия като 7-ма серия с изключение на тия две глупости, които могат да те изкарат луд пред съседите ако те гледат през прозореца :kuku:
А иначе до колко ти спомням, Самсунг не правиха ли матриците на Сони ;)

Точно така е самсунг правят матриците на сони, като сони взимат доколкото знам и от шарп матрици. Аз лично взех тошиба с матрица на самсунг и съм много доволен, доста повече от сони-то на прятел което е по малко от моя и картината е на квадрати ...

http://en.wikipedia.org/wiki/S-LCD
Те Samsung и Sony имат един завод за матрици. Не взимат един от друг защотото завода е 50:50.

От статията която си пуснал явно не си я прочел...

December 2011: The company's partners announce that Samsung will acquire Sony's entire stake in the joint venture, making S-LCD Corporation a wholly owned subsidiary of Samsung Electronics

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Юни 2012, 13:43

Те и Ауди/БМВ/Мерцедес/Бентли ползват едни скоростни кутии , пък тва не значи че произвеждат едни и същи автомобили ;)
Също така ФВ изкупиха акциите на Порше а доколкото знам все още има някакви разлики .
ЛСД мариците са адски скъпи и почти никой не произвежда самостоятелно . Скоро ще стана неколкото кратно по-скъпи , като вкарат 8 мегапикселовите екрани , а до 2 години като се мине на ОЛЕД тв , вечее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 29 Юни 2012, 23:45

Благодаря на всички за отговорите. Везната май взе да клони по скоро към Sony,но искам да попитам нещо друго. Може ли да отварям свободно web страници, също така можели да инсталирам други приложения като Skype например от някакъв маркет? Ясно ми е,че все пак това е телевизор и няма да се ползва за това,но все пак да питам.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 30 Юни 2012, 9:01

djvisage написа:Благодаря на всички за отговорите. Везната май взе да клони по скоро към Sony,но искам да попитам нещо друго. Може ли да отварям свободно web страници, също така можели да инсталирам други приложения като Skype например от някакъв маркет? Ясно ми е,че все пак това е телевизор и няма да се ползва за това,но все пак да питам.

При Самсунг в Смарт хъб от Смарт TV има инсталиран Скайп, Facebook, Youtube и т.н.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 30 Юни 2012, 10:58

Самсунга браузва без проблем,има вграден модул за безжична връзка

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Юни 2012, 11:12

интернет не може да ти е критерий за избор на телевизор, браузването е мъка, въвеждането на символите също ако не ползваш някое специално дистанционно или например андроид телефон. До колкото знам не може да се инсталира нищо допълнително, но пък софтуера се ъпдейтва през месец -два (поне на сони) така че може да отпуснат нещо ново :mhihi:
Ако пуснат някой телевизор с андроид, тогава ще е друго :lol:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 30 Юни 2012, 11:31

Да, въвеждането и писането е мъка, но към нашия телевизор като го взимахме имаше и подарък - няк'во дистанционно с тъч скрийн, което прилича на Айфон и от там е по-лесно, но пак е мъка ..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 30 Юни 2012, 17:58

Е нали може мишка и клавиатура да се ръгнат, поне за Филипса пише, че може...

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 30 Юни 2012, 18:36

alX3m написа:Е нали може мишка и клавиатура да се ръгнат, поне за Филипса пише, че може...

На LG без никакъв проблем ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 30 Юни 2012, 20:10

djvisage написа:Благодаря на всички за отговорите. Везната май взе да клони по скоро към Sony,но искам да попитам нещо друго. Може ли да отварям свободно web страници, също така можели да инсталирам други приложения като Skype например от някакъв маркет? Ясно ми е,че все пак това е телевизор и няма да се ползва за това,но все пак да питам.

Опцията която търсиш се нарича - отворен браузър . Сони го вкарват в почти всики модели . В класа който си се насочил , тва си е базова екстра , така че не се притеснявай :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 12 Юли 2012, 23:47

acho.rs написа:

Опцията която търсиш се нарича - отворен браузър . Сони го вкарват в почти всики модели . В класа който си се насочил , тва си е базова екстра , така че не се притеснявай :)

Ок а какъв е огромния минус на Sony за който беше споменал по - рано в темата.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 14 Юли 2012, 19:33

djvisage написа:
acho.rs написа:

Ок а какъв е огромния минус на Sony за който беше споменал по - рано в темата.

Едж Лед - сигурно защото звучи много яко , тръбят с него , но дефакто това си е диодна подсветка само по ръбовете на екрана и на моделите с "огледална матрица" се получават петна по ръбовете . Вечер на угасена лампа (когато се гледат филми и се търси качество) светлите петна дразнят много . Не разбирам как в НХ850 може да ползват тази технология ... Което не значи че телевизора не е адски добър , но все пак е недопустимо за класа .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Юли 2012, 19:46

Шарп са единствените made in Japan, докато ги правят там, ще взимам само от тях и за напред.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 14 Юли 2012, 19:56

alekangg написа:Шарп са единствените made in Japan, докато ги правят там, ще взимам само от тях и за напред.

Взимай , щот аз знам как в една верига няколко мостри от високия клас на Шарп , за 2 години работа по витрините, матриците им са тотална щета :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 15 Юли 2012, 10:43

Това винаги ме е дразнело. Телевизори от висок клас по една бройка във всеки магазин от веригата, изложени и работещи всекидневно по 12 часа. Все едно си купувам телевизор втора ръка. Отвратително...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата