180 "Movie"
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: 180 "Movie"
Предположих, че ще се спънете в американците, но да не се правя на пророк. Най-лесно е да кажеш за нещо, че е манипулация. Какво пречи да се направи аналогия с едно узаконено престъпление във времето? И то с такъв масов характер. Както се казва и във филма, Хитлер не е преследвал евреите "незакононно", имало е съответното законодателство за това, т.нар Нюрнбергски закони, на антиеврейска основа, всичко е било тип топ отвсякъде, разрешено, законно и т.н. Така и в наши дни абортът е едно узаконено масово убийство. Спорът, кога ембриона става човек и започва живота, е глупав по-същество, ембрионът най-малко е съвкупност от живи клетки, секунда след оплождането на яйцеклетката. Само защото няма човешка форма, трябва ли да се смята, че не е човек? Това е живо същество, отнемането на този живот, е равнозначно на убийство, както всяко друго такова. Еволюционната теория, с нейната налудничава биология, ни научи да убиваме неродените си деца, смятайки ги за какво? За риби, за маймуни, за какво? Същата теория стои и в идеите на Хитлер за низшите раси. Не се чудете на акъла на американците, след като ние сме по-просветени, какво правим?
P.S. Незнам защо се изказват хора, които не са гледали клипа, а казват, че е манипулативен. По същата логика мога и аз да коментирам, далеч по-несериозни и глупави теми, превръщащи се в безкраен поток от празни приказки. Помолих за сериозна дискусия, не за купешки изказвания. И пак, благодаря.
P.S. Незнам защо се изказват хора, които не са гледали клипа, а казват, че е манипулативен. По същата логика мога и аз да коментирам, далеч по-несериозни и глупави теми, превръщащи се в безкраен поток от празни приказки. Помолих за сериозна дискусия, не за купешки изказвания. И пак, благодаря.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз не го гледах целия защото нямам нерви . Но не съм и коментирал характера на клипа .
Да се приеме аборта за убийство е много спорен въпрос . Например по тази логика и еякулацията която не е по предназначение е наполовина убийство а всеки женски цикъл , който не води до бременност е убийство по невнимание и непредприети мерки .
Докато бебето не се отдели с пъпна връв от майката , то е част от нея . Не съм сигурен но аборти мисля се правеха до определен месец . 7маче вече може да се счита за организъм който може да съществува самостоятелно и тогава вече има логика да се води убийство , но пак казвам не знам дали е възможно да се прави аборт в толкова напреднал стадий на бременност .
За Хитлер вече казах - нито Сталин , нито Чърчил или Рузвелт му отстъпват по бруталност .
Само че историята се пише от победителите и в случая , лошия може да бъде само един .
Да се приеме аборта за убийство е много спорен въпрос . Например по тази логика и еякулацията която не е по предназначение е наполовина убийство а всеки женски цикъл , който не води до бременност е убийство по невнимание и непредприети мерки .
Докато бебето не се отдели с пъпна връв от майката , то е част от нея . Не съм сигурен но аборти мисля се правеха до определен месец . 7маче вече може да се счита за организъм който може да съществува самостоятелно и тогава вече има логика да се води убийство , но пак казвам не знам дали е възможно да се прави аборт в толкова напреднал стадий на бременност .
За Хитлер вече казах - нито Сталин , нито Чърчил или Рузвелт му отстъпват по бруталност .
Само че историята се пише от победителите и в случая , лошия може да бъде само един .
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Според мен неможе да сравняваш нацистите, холокоста, менгеле и т.н. с аборт....До колкото знам аборта е до 3ти месец, точно поради тази моралната причина....Щото после би стигнал до инвитрото.
Elesar74 написа:Предположих, че ще се спънете в американците, но да не се правя на пророк. Най-лесно е да кажеш за нещо, че е манипулация. Какво пречи да се направи аналогия с едно узаконено престъпление във времето? И то с такъв масов характер. Както се казва и във филма, Хитлер не е преследвал евреите "незакононно", имало е съответното законодателство за това, т.нар Нюрнбергски закони, на антиеврейска основа, всичко е било тип топ отвсякъде, разрешено, законно и т.н. Така и в наши дни абортът е едно узаконено масово убийство. Спорът, кога ембриона става човек и започва живота, е глупав по-същество, ембрионът най-малко е съвкупност от живи клетки, секунда след оплождането на яйцеклетката. Само защото няма човешка форма, трябва ли да се смята, че не е човек? Това е живо същество, отнемането на този живот, е равнозначно на убийство, както всяко друго такова. Еволюционната теория, с нейната налудничава биология, ни научи да убиваме неродените си деца, смятайки ги за какво? За риби, за маймуни, за какво? Същата теория стои и в идеите на Хитлер за низшите раси. Не се чудете на акъла на американците, след като ние сме по-просветени, какво правим?
Добре щом искаш сериозна тема, по тази логика, всяка насилствена смърт на живо същество е убийство. Само че този евреин на клипа както виждаш той не започва темата с тази мисъл(бебатата), а перифразира някакви негови глупости и слага убийствата на разумни същества и зародиши на едно място. После обяснява за християнството - обичаи, вярвания и т.н.. и като свърши с неговата проповед казва, струва ли ви се логично(или нещо такова) значи наглия евреин търси логика в Християнството, като преди това чете морална лекция за убийствата на бебетата, обаче няма кой да му отговори с въпрос, защо в Талмуд християните не се смятат за хора според еврейските вярвания ? Значи наглия евреин, нарочно казвам наглия.. защото е наистина нагъл в началото казва как Хитлер мразил християните като това дори, ако за секунда предположим че е факт, то еврейските виждания не са по различни от тези на Хитлер. После като говори за децата/абортите/ защо примерно покръстените евреи трябва да се наказват със смърт, а чете лекция за абортите не е ли парадоксално ? Както казах няма кой да му отговори с въпрос.... няма смисъл да продължавам просто.
Последна промяна kiro_320 на 23 Яну 2012, 19:12, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
да не говорим, че според него ако някой вярва в бог то трябва да е християнин и да спазва 10те божи заповеди.
кой му дава право да решава, че това е единствената религия и че всички трябва да вярват в нея (или въобще да изповядва някаква религия)?
кой му дава право да решава, че това е единствената религия и че всички трябва да вярват в нея (или въобще да изповядва някаква религия)?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
още един мързелив евреин решил да трупа куп пари чрез манипулация 

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
kiro_320 написа:Elesar74 написа:Предположих, че ще се спънете в американците, но да не се правя на пророк. Най-лесно е да кажеш за нещо, че е манипулация. Какво пречи да се направи аналогия с едно узаконено престъпление във времето? И то с такъв масов характер. Както се казва и във филма, Хитлер не е преследвал евреите "незакононно", имало е съответното законодателство за това, т.нар Нюрнбергски закони, на антиеврейска основа, всичко е било тип топ отвсякъде, разрешено, законно и т.н. Така и в наши дни абортът е едно узаконено масово убийство. Спорът, кога ембриона става човек и започва живота, е глупав по-същество, ембрионът най-малко е съвкупност от живи клетки, секунда след оплождането на яйцеклетката. Само защото няма човешка форма, трябва ли да се смята, че не е човек? Това е живо същество, отнемането на този живот, е равнозначно на убийство, както всяко друго такова. Еволюционната теория, с нейната налудничава биология, ни научи да убиваме неродените си деца, смятайки ги за какво? За риби, за маймуни, за какво? Същата теория стои и в идеите на Хитлер за низшите раси. Не се чудете на акъла на американците, след като ние сме по-просветени, какво правим?
Добре щом искаш сериозна тема, по тази логика, всяка насилствена смърт на живо същество е убийство. Само че този евреин на клипа както виждаш той не започва темата с тази мисъл(бебатата), а перифразира някакви негови глупости и слага убийствата на разумни същества и зародиши на едно място. После обяснява за християнството - обичаи, вярвания и т.н.. и като свърши с неговата проповед казва, струва ли ви се логично(или нещо такова) значи наглия евреин търси логика в Християнството, като преди това чете морална лекция за убийствата на бебетата, обаче няма кой да му отговори с въпрос, защо в Талмуд християните не се смятат за хора според еврейските вярвания ? Значи наглия евреин, нарочно казвам наглия.. защото е наистина нагъл в началото казва как Хитлер мразил християните като това дори, ако за секунда предположим че е факт, то еврейските виждания не са по различни от тези на Хитлер. После като говори за децата/абортите/ защо примерно покръстените евреи трябва да се наказват със смърт, а чете лекция за абортите не е ли парадоксално ? Както казах няма кой да му отговори с въпрос.... няма смисъл да продължавам просто.

Изгледах целия клип, за което съжалявам - не намирам логика, защо трябва да се съпоставя това, което се е случвало на времето, с аборта. Това че някакъв евреин - наглец манипулира тези прости американци не означава, че е прав. Хайде стига, та то дори е смешно всичките показани до 1 си променят мнението в края на клипа - от "за" на "против" аборта. Този - наглият, явно участва в някаква фондация за борба с абортите и се е опитал да накара да промени мирогледа на хората от еврейската гледна точка на случилото се през ВСВ. Толкова абсурдно извърта нещата, чрез въпросите си, че тези гледат и само кимат :X
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
kiro_320 написа:Elesar74 написа:.....
Добре щом искаш сериозна тема, .......
Ами да ти отговоря според истината, не според "наглия" евреин. Явно тука е пълно с комплексари на тема евреи. Явно ако живеехте по времето на Хитлер, не бихте имали нищо против да предадете на смърт такива "наглеци", само защото са евреи? Мога ли да направя този извод, на база Вашите изказвания? Ако този човек не беше евреин, дали щеше да е по-приемливо това което прави? М? Мнозина тук сигурно споделят идеите на Хитлер, че евреите са виновни за всичко по света(както той сам е казвал в своите речи). Това не е ли тесногръдо това, амеркинаците, евреите? Не ни интересува истината, а кой я казва, това ли е? И какво общо има тук Талмуда? Човека говори за Библията и за Бога на Библията, не за Талмуда. А какво пише там (в Талмуда) е обект на друг разговор, не на настоящия. Тук се говори за Библията, човека говори за християнски ценности, написани в Библията. Така че няма какво да се предполага дори за секунда. Кое са тия покръстени евреи, дето трябвало да се наказват със смърт? И това според чии закони и обичаи? Моля Ви, не смесвайте нещата. Евреина търсел логика във християнството, че християнството е най-логичната вяра на света, не е ли очевидно, че самият той е християнин? Незнам какъв Ви е проблем с направената аналогия във филма, а тя е проста: законно се избиват милиони хора (деца и възрастни). Станало е веднъж в историята и става пак под друга форма. Но явно не е проблем. А ако взема изречението от филма: Мога да убия нероденото си дете когато:....... Някой може ли да отговори? Амиериканците са тъпи, не можаха, манипулирани са, оки, а Вие? Учудвам се, че хората, които пишат, явно нямат нищо против абортите на неродени деца. И говорим за хора, човеци, не за насекоми и добитък. Излиза, че аз съм глупак, задето не споделям това становище и казвам, че аборта е убийство? Това не е ли странно? Някой стои на погрешната страна, сами преценете кой. Аз нямам нищо против да съм глупак в нечии очи. Но филма поставя определени въпроси. Досега никой не ги коментира. Игнорирането им, не ги омаловажава или премахва. Пуснах темата за да се зададат правилните въпроси, а то какво стана.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Кое е било, законно, било е законно за Хитлер и нацистите....
Глупаво е сравнението, т.е. нямат нищо общо.
Начи си против аборта? (аз съм християнин, обаче) Ако едно момиче примерно е изнасилено и какво...тва и е дар от бога ли?? да не говорим за малформации и т.н.
Аз съм против инвитрото.....но няма нищо общо с темата де. Но се прием щото то не е убийство, нали? Но е много по-голямо вмешателство в християнството и природата.
Начи си против аборта? (аз съм християнин, обаче) Ако едно момиче примерно е изнасилено и какво...тва и е дар от бога ли?? да не говорим за малформации и т.н.
Аз съм против инвитрото.....но няма нищо общо с темата де. Но се прием щото то не е убийство, нали? Но е много по-голямо вмешателство в християнството и природата.
Elesar74 написа:kiro_320 написа:Elesar74 написа:.....
Добре щом искаш сериозна тема, .......
....не за насекоми и добитък...
Викаш другите същества на Земята няма проблеми да се убиват така ли. Противоречиш си. И като спомена за насекомите. Знаеш ли, че пчелите ако изчезнат (както се предполага според учените скоро..) няма да ни бъде ...
За аборта по-горе те питаха, но ти не отговори. Ако момичето бъде изнасилено трябва ли да не направи аборт и детето да израстне без баща. А ако неможе да се грижи за него ... ако е болна от няква болест ... много са случеите ...
А за евреите.. Миналото лято работих в Слънчев Бряг и имаше доста от тях. Ами повдигаше ми се. Адски отвратителни са и гледаха само как да откраднат нещо от магазина

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:Кое е било, законно, било е законно за Хитлер и нацистите....
Сравнението е правилно. Наистина не виждам къде е проблема, честно, незнам що се спъвате в това. Или просто така ви изнася, незнам. Ужасяваме се от Холкостта, ума ни не го побира, обаче за другия холокост, с малка буква хич не се замисляме. Защо? Защото сме приели определени принципи, които не е трябвало да приемаме. Както се казва и във филма: правото на жената да избира. И кой и е дал това право, откъде накъде, защо? Това право, с удобното обяснение, кога зародиша,(ембриона) става човек.
А ти си християнин, ОБАЧЕ? Колкото до поставения от теб въпрос, той се дискутира и във филма даже, погледни пак, за да не прераказвам и повтарям. Със сигурност никое изнасилване не е дар от Бога, незнам как ти е минала през главата тази нелепа мисъл. Колкото до инвитрото, наистина не е по темата, двете неща не са съпоставими, както правилно отбелязваш. Кой го приема, аз ли? Щото аз не приемам аборта, но в света не е така. Човек приспива съвестта си и казва, това не е човек, мога да го убия. Същото като Хитлер. Евреите не са хора, можем да ги избием. Кой решава, кой е човек, Хитлер, Бог, аз, вие?
P.S. А защо дамите във форума си мълчат?
Аборт се прави до 11 седмица.Дотогава зародиша е фетус.
А по темата филмчето е рекламно за книгата на автора му.
А по темата филмчето е рекламно за книгата на автора му.
Elesar74 написа:...само защото са евреи.
Аз не съм казал, че си глупак или нещо такова, всеки си има виждане но... "само защото са евреи" аз нямам право да ги съдя, но той мене ме съди "само защото съм християнин" и ми чете Библията ? Не може ли да съм християнин които подкрепя аборта, както той може да бъде евреин които НЕ убива за наказание? Всичко се корени в религията, значи или трябва да съм крайно вярващ или неверник ? Ако всички станем крайно вярващи, значи трябва да стане световна война.
Той се опитва със вмешателство да ми говори за Библията, която по принцип ако ние всички започнем да спазваме трябва да изгоним евреите(най-малкото) от земите ни. Не случайно те не признават Исус, че да говориш за християнство. Тяхната религия е точно обратното на християнските ценности, това е като форд с емблема на Бмв, но то си остава форд. Тяхната накратко се основава на блага и отмъщение, християнството учи на смирение и прощаване. Око за Око не идва от Исус. Талмуд е тяхната свещена книга, нали цитира моята - аз цитирам неговата, нищо нередно не виждам. За тях убийството не е грях, така че аз не искам дявола да ми чете евангелието - са казали хората.
Колкото до Холокоста, ако приема яростните виждания на католиците, че евреите са виновни за разпъването на Исус, това значи ли че трябва да подкрепям концлагерите ? Тоест ако съм ядосан католик, които убива за наказание евреите - не е ли нормално за моите виждания, тоест може и в рая да отида за тази дейност ?

Точно за това не трябва да се допираме до този въпрос в религията, за мене аборта не е убийство, ако е грях нали има съдник на ония свят - пред него ще се обяснявам. Пък които не иска да прегрешава според неговите виждания ,да не прави аборт.
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Филма си е манипулация.
Дори и янките не са толкова глупави, не че няма и такива де.
Да не говорим как думите са извадени от контекста, след явна манипулация върху неумните младежи.
Всъщност какво трябва да се коментира в тази тема? Хитлер, евреите, аборта, манипулирането на масите?
Дори и янките не са толкова глупави, не че няма и такива де.
Да не говорим как думите са извадени от контекста, след явна манипулация върху неумните младежи.
Всъщност какво трябва да се коментира в тази тема? Хитлер, евреите, аборта, манипулирането на масите?
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
kiro_320 написа:Elesar74 написа:...само защото са евреи.
Аз не съм казал, че си глупак или нещо такова, всеки си има виждане но... "само защото са евреи" аз нямам право да ги съдя, но той мене ме съди "само защото съм християнин" и ми чете Библията ? Не може ли да съм християнин които подкрепя аборта, както той може да бъде евреин които НЕ убива за наказание? Всичко се корени в религията, значи или трябва да съм крайно вярващ или неверник ? Ако всички станем крайно вярващи, значи трябва да стане световна война.
Той се опитва със вмешателство да ми говори за Библията, която по принцип ако ние всички започнем да спазваме трябва да изгоним евреите(най-малкото) от земите ни. Не случайно те не признават Исус, че да говориш за християнство. Тяхната религия е точно обратното на християнските ценности, това е като форд с емблема на Бмв, но то си остава форд. Тяхната накратко се основава на блага и отмъщение, християнството учи на смирение и прощаване. Око за Око не идва от Исус. Талмуд е тяхната свещена книга, нали цитира моята - аз цитирам неговата, нищо нередно не виждам. За тях убийството не е грях, така че аз не искам дявола да ми чете евангелието - са казали хората.
Колкото до Холокоста, ако приема яростните виждания на католиците, че евреите са виновни за разпъването на Исус, това значи ли че трябва да подкрепям концлагерите ? Тоест ако съм ядосан католик, които убива за наказание евреите - не е ли нормално за моите виждания, тоест може и в рая да отида за тази дейност ?![]()
Точно за това не трябва да се допираме до този въпрос в религията, за мене аборта не е убийство, ако е грях нали има съдник на ония свят - пред него ще се обяснявам. Пък които не иска да прегрешава според неговите виждания ,да не прави аборт.
1.Не, не можеш да си християнин и да приемаш аборта. Всъщност, незнам кой как я употребява тази дума, християнин. Справка, Новия Завет. И той(човека от филма) не те съди, съди те това, което е написано в Библията, а той не я е писал определено. А един ден когато се изправиш пред Бога с греховете си, вече ще късно да се обясняваш за каквото и да е. Човека е добронамерен и иска да те предпази, не е ли очевидно? Аборта не е право на виждане, право на преценка, на гледна точка, аборта е убийство според Библията, според Бога. Не човек е казал : Не убивай, а Бог. Можеш ли да кажеш на Бога, ами аз не смятам, че до 3-я месец, бебето е човеки затова мога да го убия? Можеш, ако не вярваш в Бога(то и затова има аборти), защото ако вярваш, не можеш.
2. Какво значи крайно вярващ? Фанатик? Ако християнските ценности се споделят наистина, ама наистина от болшинството хора по Земята, това ще е едно райско място, за каква война говориш, май не си чел достатъчно някои неща или не си ги разбрал, кое от двете?
3. Къде в Билбията пише, че трябва еврите да бъдат гонени откъдето и да е?
4. Те не признават Исус официално, неофициално има много евреи християни, това не значи, че Исус е омаловажен, само защото не е признат от някого/някои, нали?
5. Християнстовото учи на милост и любов, но също така и че когато тази милост и любов биват отхвърлени цял живот, идват справедливостта и наказанието за грешните, справка Откровението на Йоан. Стария Завет съдържа много предупреждения за проклятия и наказания от Бога, за нашествия на неприятели, неплодородие, различни други нещастия, но Новия Завет говори за вечно отделяне от Бога, за всеки който отхвърля Христос. Кое е е по-страшно?
6. Библията предшества Талмуда, в голямата си част Талмуда е взаимствал от Стария Завет. А там има предостатъчно кръв, не мислиш ли? И тази част от Библията е също Божие Слово, доста кърваво. Проблем ли е това? Мнозина днешни прависти са на мнение, че моралната и законодателна система, описани в Стария Завет, нямат аналог в тогавашното време по своята ценност и нравствена стойност. Законодателствата на западните демокрации се градят на 10-те заповеди от книгата Изход, с много допълнителни постановления и наредби, но основата е тази книга, написана преди повече от 3 500 г. По него време само кодекса на Хамурапи е бил нещо по така. Но днес никой не се и сеща за този кодекс и никой не го взема в предивид, а Библията е абсолютния бестселър на всички времена, актуална и непреходна.
7. Всеки вярва в каквото сам поиска и реши. Можеш да приемаш вярата на католиците за вината на евреите, а може да прочетеш Новия Завет и да видиш, че там пише, че те са богоизбрания народ и никой не може да промени това каквото и да прави. И малко историческа справка, няма друг народ, който да е формирал собствена държава, 2000 г. след като е бил пред прага на пълното унищожение от Римската империя. Това е факт, над който може човек да се замисли най-малко, защо, но е встрани от темата, разбира се. Отговарям на тебе колега, защото ти задаваш някакви въпроси.
Сега за абортите. Въпросът за абортите е въпрос за живота и нашето отношение към него. Ние имаме еволюционната теория, като най-разпространеното схващане за живота, според която, това, което е в майчината утроба не е човек до определен момент и може да се убие с този мотив, че не е човек. А в един момент става човек и не може да се убива вече. Всъщност да ви кажа, може, но живота на майката е силно застрашен и затова докторите масово отказват да го правят след 3-я месец. А не защото ще убият или не, човек. Което всъщност показва, колко манипулативно е това с третия месец и т.н. И колко лъжливо. От другата страна, стои библейското становище за Бог, който е източник на живота и като такъв, Той има право да иска обяснение за дадения от Него живот. И който затова е казал: Не убивай. Като се казва и във филма. Само че тази идея трудно се преглъща. Това е така, защото човек си мисли, че сам си е господар на себе си и може да прави каквото си иска, без да дължи обяснение на някого. И нашето време учи на това: вярвай в себе си, хуманизъм и т.н. Де е тоя хуманизъм, с тия милиони избити неродени деца? От тази вяра, 20-то столетие се напълни с кръв и насилие. Вече разбрах, че когато някой няма какво да каже, казва:това е манипулация, глупости, бабини деветини. Самото такова изкавзване говори за това, колко са повърхностни някои разсъждения и как лесно може да се говори така някак си лежерно, аборти ли, какво е това, ааа, ония неприятни неща ли, имам по-важна работа, не ме занимавай с глупости...Нали така

60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4