Как да си подобрим Английския?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Как да си подобрим Английския?

Мнение от kulov » 01 Апр 2010, 15:20

@Алекс - :yes:
Съгласих се с всичките точки, които изложи. Чета всеки ден форуми, уикипедия, филми не гледам много, щото ми е писнало и някой филм за да ми задържи вниманието 90 минути трябва да е истинска класика.
@Димитров - Мислил съм много по въпроса, но в момента там е наводнено с паки, които работят на безценица и са наводнили пазара на труда. М/у другото същото е и в Москва - там е пълно с азери, които пак бачкат за без пари. Имам много добри приятели там, дори ми предложиха да ида при тях да си потърся реализация, но на тоя етап този вариант ми е немислим (въпреки, че цената на бензина и нафтата там направо ме възбужда, около 0,9лв./1л. обърнато в български пари по обикновените бензиностанции в града).
Стигнахме до извода, че третият свят ни е залял (ако има по-трети свят от нас, де).
Ейго е, и аз сам взех да си спамя темата.
Някакви други идеи, колеги?

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 01 Апр 2010, 19:39

ейй така като почнете с маниакалните гранд Економий и много ви се чуда!
ми бацайте повече или по-качествено и си стойте в българско :mhihi:

вземи си 2-та тона на война и мир + един англо-английски речник и четеш/превеждаш! Дори можеш да се отървеш от акцента http://www.howjsay.com/ ! Макар че за последното бих го направил само ако ми дават главна роля в холивудска продукция...
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 02 Апр 2010, 1:55

Е, ти така го рече да си взема двата тона, аз да не съм кран, бе, брат?
Айде, стига спам, давайте сериозни становища, който може.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 02 Апр 2010, 2:05

А всъщност, колега, за какво възнамеряваш да го използваш точно, че искаш да си го подобряваш :)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 02 Апр 2010, 2:14

Ами хората ти казаха всички варианти. Говоренето се упражнява само с общуване, щом четеш от време на време и ти е ясно кво четеш си пушка. Самоучители не ти трябват, щом смяташ, че истински учители няма да ти помогнат. Вземи си някой друг учебник - І, ІІ ниво, за да си припомниш граматиката и така :winky:
Ти какво искаш - с фуния някой да дойде да ти налее всичко? :mhihi: Няма как да стане :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 02 Апр 2010, 2:31

малко помощ, намерена в нета:

Английски в три урока - SPEAKING

1. Първи урок, английски за начинаещи:
"Три вещици разглеждат три часовника "Суоч". Коя от вещиците кой
часовник разглежда?"

А сега на английски!
Three witches watch three swatch watches. Which witch watches which swatch
watch?

2.Втори урок, английски за напреднали: Три вещици-трансвеститки разглеждат три бутона на часовници "Суоч". Коя от вещиците-трансвеститки кой бутон на часовниците "Суоч" разглежда?"

А сега на английски!
Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watches which Swatch watch switch?

3.Трети урок, английски за професионалисти: Три швейцарски вещици-кучки, които имат желание да си сменят пола, разглеждат три бутона на часовници "Суоч". Коя от швейцарските вещици-кучки, които имат желание да си сменят пола, кое бутонче на часовниците "Суоч" разглежда?"

А сега на английски!
Three swiss witch-bitches, which wished to be switched swiss witch-bitches, watch three swiss Swatch watch switches. Which swiss witch-bitch, which wishes to be a switched swiss witch-bitch, wishes to watch which swiss Swatch watch switch?

Успех! :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 02 Апр 2010, 6:59

като изключим това да си в англоговоряща държава,мисля най-ценното е филм със субтитри и книги и един добър английско английски речник под ръка.Това при положение,че с граматиката си на ти.А вече произношението,най-добре да се учи в англоговоряща държава,сега дали американски английски или британски такъв е въпрос на вкус.Аз лично харесвам британския повече,някакси по мъжки звучи :smoke:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 02 Апр 2010, 9:24

Колеги, благодаря ви.
@Мите, очертава се скоро да започна такава работа, в която ще ми е нужен езика, ще има и разни служебни пътувания в чужбина, съответно посещения на чужди специалисти тук и т.н.
@Вичо, тва ме накефи :bowdown:
@Дон Емилио, не става въпрос да ми наливат с фуния, преди 20ина години когато е трябвало са ми наливали, става въпрос за възвръщане на добра форма.
Темата е за катинар вече, много взехме да спамим. Админите, удряйте ключа.
Поздрави на всички и весели празници!
Кулов

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 02 Апр 2010, 10:13

дадох ти практически съвет от личен опит, а ти ми се правиш на кран- еми с тия дървено-философски разбирания не с е чуди на спам-а :D
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 02 Апр 2010, 11:14

Ейсър, не се сърди :bchug:
Пошегувах се.
Катинар, моля!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 02 Апр 2010, 22:59

http://sharedtalk.com/ => тук можеш да си говориш с някой online, ама въпроса е да намериш, някой, който знае английски, а не някой, който сега го учи. Дано помогне! :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Апр 2010, 23:08

vicho написа:малко помощ, намерена в нета:

Английски в три урока - SPEAKING

1. Първи урок, английски за начинаещи:
"Три вещици разглеждат три часовника "Суоч". Коя от вещиците кой
часовник разглежда?"

А сега на английски!
Three witches watch three swatch watches. Which witch watches which swatch
watch?

2.Втори урок, английски за напреднали: Три вещици-трансвеститки разглеждат три бутона на часовници "Суоч". Коя от вещиците-трансвеститки кой бутон на часовниците "Суоч" разглежда?"

А сега на английски!
Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watches which Swatch watch switch?

3.Трети урок, английски за професионалисти: Три швейцарски вещици-кучки, които имат желание да си сменят пола, разглеждат три бутона на часовници "Суоч". Коя от швейцарските вещици-кучки, които имат желание да си сменят пола, кое бутонче на часовниците "Суоч" разглежда?"

А сега на английски!
Three swiss witch-bitches, which wished to be switched swiss witch-bitches, watch three swiss Swatch watch switches. Which swiss witch-bitch, which wishes to be a switched swiss witch-bitch, wishes to watch which swiss Swatch watch switch?

Успех! :ok:

проблема е, че с това което си пост-нал само се демонстрира това което казах за мисленето... защото превода на английски е... просто неверен... и ако един английско-говорящ го прочете на английски- може и да не разбере за какво става въпрос.

"суитчд уич" - такова понятие няма- или ако има означава "разменена вещица"... няма нищо общо с "травестит"
"суич" - е ел. ключ.. "бътън" е думата дето тряя се употреби...
"уотч" - е гледам (телевизия). "лук ет" или "обзърв" е думата дето трябва да се употреби..

и така... говорете с нейтив спикърс... ем акцент, ем словоред ем начин на мислене...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Апр 2010, 0:14

alx написа:...

и така... говорете с нейтив спикърс... ем акцент, ем словоред ем начин на мислене...

кофти момента с местните е, че рядко използват книжовния английски език, който съм/е учил в училище, хубавото е, че се свиква и то доста бързо ;)

човек най-добре се разбира с англоговорящи хора, които не са местни, т.е. аз уча английски в БГ, другия учил английски в Русия и всички думи, които използваме се разбират

п.с. колкото до вещиците - абсолютен бъзик :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Апр 2010, 4:07

Runnaway написа:Аз се запознах с един пич от Калкута (Индия) докато си цъках WoW :) И си лафихме няколко месеца с него.

индииците ако ги питаш имат най-перфектния английски на света. един ми обесняваше колко близки били звуците в двата езика :mhihi: .

друго важно нещо е интонацията, която на английски носи голяма част от смисъла на изречението.

разбирането наистина е по-лесното от двете. аз имам обяснение за това - като гледаш филми или слушаш радио, не си говориш с тях.
иначе странно, при мен е обратното. тия дето не ги разбирам и трябва да ми повтарят 99% не са нейтив спийкъри.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 03 Апр 2010, 5:21

microsoft SAM :mhihi: :!: :idea: :arrow:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

ПредишнаСледваща