Шумахер обяви: Няма да се връщам във Формула 1

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 11 Авг 2009, 20:50

добре е за него че се спря, да не се излага ако не се получи нещо, сега очаквам и БМВ да отменят решението си за напускане на Ф1, но уви..... :help:
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 11 Авг 2009, 20:54

Така е по-добре, иначе можеше да се изложи...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Авг 2009, 21:10

alx написа:
SKISA написа:бе можем и лоши работи да научиме от него-как да изблъскваме другите шофери като са по-бързи от нас ,ма айде нема кво...!

ти май не си се състезавал на писта с други пилоти... желанието за победа е много силно в повечето и методите за печелене са най-разнообразни. изблъскването/блокирането и като цяло "к**ва" поведение на пистата е абсолютно задължително ако искаш да спечелиш...

всеки знае да спечели като е най-бързия. майсторството е да можеш да финшираш първи като определено не си най-бързия.... това изисква и .. специфичен манталитет... ;)

ти некъв си състезател ли!?
и с к**ва методи е адски тарикатско да се печели-нема що!
ако това е начина и манталитета на големия пилот-ми на мене такъв пилот не ми харесва и не я варно ,че е задължително. пилотите и изобщо спортистите са преди всичко хора ,ма не е темата такава ,ма както и да е! щото по тая логика ако отпред гори друг пилот-колега ...,за да победиш трябва да подминеш и да го оставиш да изгори,ма разликата с големият пилот и идола е ,че наистина великият пилот ще спре и ще помогне,въпреки ,че ще изгуби победата.....!!!! както и няма да изблъска никой! състезавал съм се ,но в самостоятелен спорт -ски и дори и там не бих подминал паднал противник,нито на паралелен слалом бих изблъскал противника. така не се печелят победи,ма гледам тоя манталитет е и по пътищата....!
признавам шумахер за голям пилот ,но не и за голям спортист и човек...!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Авг 2009, 21:31

... аз ти казвам как се печелят състезания .. когато всичко друго е почти докарано до кантар, този които играе на моменти нечестно (и не го наказват за това) накланя везните в своя полза.

чувал ли си за люнгер и едуардс? не? а за ники лауда? за него си чувал нали? люнгер и едуардс са пилотите които спряха да извадят (и спасят) лауда от сигурна смърт.. и не завършиха състезанието. прочети ми първия параграф сега пак.

не мисля, че шумахер човека е нещо забележително. говориме за шумахер-пилота.

различавай понятията ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 11 Авг 2009, 21:46

Хитро измъкване заради лошите времена на теста ;)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Аватар

Мнение от SKISA » 11 Авг 2009, 21:52

много добре различавам понятията! голумият спортист е и голям човек-няма как да е разделено. шумахер можеше да стане най-великият наистина ако не беше направил тия глупости с хил и с вилньов и със пусканията на барикело и подобни такива.
сена е спирал да извади човек от горяща кола и всеки знае кой е сена,така че не е много меродавен примера ти.
нека не спорим - факта е факт и шумахер няма да кара! а дали е голем или не ,дали е велик или не-всеки си има негова версия и половината от света не е на твоето мнение. тва е разликата ,че наистина великият никой не го мрази ....!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Авг 2009, 22:02

не мешай контекстите - всеки контактен спорт за които се сещам се печели от тези които играят к**ва (до колкото не ги накажат) и не по правилата. има ли сблъсък при изравнени сили- забрави по-точния човек да надделее (колкото и неприятно да звучи). печели по-вероломния и по-безкрупулния... а това не са характеристиките на "големия спортист"....

а това всички да те обичат - такова животно няма... най-малкото успеха поражда омразата у околните.

а сена - като теглиш чертата (на победите) сена е по-слабия пилот от шумахер. факт. и си забравил колко хора го мразеха. ама смърта полира спомените.

и не- не го обичам обущаря ама хич. но това не променя колко е добър в това да завършва първи. а това е за което говориме.

добавено после* ще ти дам един практичен пример. фани се с приятели и идете да се състезавате с картове... завъртете 20тина обиколки и ако не си готов да се сбиеш с половината от приятелите ти след това - никакво състезание не е било... разбираш ли за какво ти говоря :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от SKISA » 11 Авг 2009, 22:08

ми не са ти правилни примерите и тва си е!
какво ше ми кажеш за доктора!? много го обичат ,но и тези ,които не го обичат не го мразят. в испания -испанците викаха за него като луди ,а не за испанеца-дани педроса! факт! просто е голям -наистина!

а к**ва игра в каквото и да е -не сам о спорта -контактен или не си е к**ва и за тва се нарича така . няма успял голям да е станал с к**ва номера. жалко е ,че така разсъждават хората ,но да постяваш на пиадестал к**ва подходи е ...как да кажа ...!!? нали...!!!
броенето на победи не прави някой по-голям от друг-прави го просто повече пъти победител. тва е различно от велик. е ми щеше може би да опита да направи още нещо ,което да се запомни ,ма не му се получи тоя път....
добавено после* не не се карам с приятелите си на картинг-ходили сме много! караме ,за да ни е кеф,не за да се избиеме! и слизаме и се смееме и не се бутаме по пистата. явно имаме различни разбирания за правилно,за нормално , и за човешко ....!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Авг 2009, 22:12

примерите са ми правилни.

опитвам се да ти покажа че това "голям спортист/човек" и "най-добрия / победител" в контактните спортове са две различни понятия.

в плуването и гимнастиката и ските може да си колкото си искаш възвишен и да си красив ум и тн.. и да си най-добрия.. но на пистата с тоя манталитет ще си последния или най-вероятно просто ще свършиш в пясъчниците или гумените ограждения..

това е...

иначе разбирам какво се опитваш да ми кажеш- ама... практиката сочи друго...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от SKISA » 11 Авг 2009, 22:15

секи харесва ,каквото харесва!
аз не харесвам манталитета на шумахер,не неговото каране !!
всеки си има разбирания...
а щеше да е интересно -наистина! щях да гледам с интерес ,но просто не се получи....! тоя сезон направо можем да го отпишем. щом почнах да пропускам половината състезание -явно не е интересно вече....

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 11 Авг 2009, 22:42

И аз да вляза в спора - между другото не Шумахер изблъска Хил, Вилньов, Хакинен и който и да било друг, а точно обратното - те играеха нечестно! Който иска да си намери састезанията и да ги гледа ситуациите няколко пъти и да си прецени сам за себе си! 100 човека - 100 мнения!
Изображение Изображение Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Авг 2009, 2:08

SKISA написа:секи харесва ,каквото харесва!
аз не харесвам манталитета на шумахер,не неговото каране !!
всеки си има разбирания...
а щеше да е интересно -наистина! щях да гледам с интерес ,но просто не се получи....! тоя сезон направо можем да го отпишем. щом почнах да пропускам половината състезание -явно не е интересно вече....
ИзображениеИзображениеИзображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318IS
Мечтае да кара: BMW E60
Детайли за колата: BMW E36 318IS

Мнение от skate » 12 Авг 2009, 7:38

Монтедземоло разочарован от проваленото завръщане на Шумахер

"Благодаря на Шуми", призна президентът на Ферари

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло не скри разочарованието си от новината за невъзможността на Михаел Шумахер да замени тежко контузения Фелипе Маса за предстоящата Гран при на Европа. Днес седемкратният световен шампион обяви решението си на официалния си сайт. Така тест пилотът на Скудерия Лука Бадоер ще замени Маса и ще си партнира с Кими Райконен във Валенсия.

"Страшно съм разочарован заради проблемите, които не позволиха на Михаел Шумахер да се завърне във Формула 1. В последните няколко дни имах възможност да наблюдавам невероятните усилия, които положи, за да се подготви на нивото, което всички помним", заяви Монтедземоло. "Ясно се видяха невероятната му воля и мотивация, от която не е загубил във времето, в което беше извън пистите. Той предаде ентусиазма си както на целия отбор, така и на верните ни фенове, които го боготворят. От тяхно име искам да му благодаря".
........

ПС: .... чета разни статии за Лука Бадоер и направо с нищо не ме грабва този човек, само негативни мнения, от 10год. не се е състезавал.,

ПС2: Бадоер държи рекорда за най-много стартове без точки от сегашните пилоти във Ф1.

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 12 Авг 2009, 8:01

alx написа:примерите са ми правилни.

опитвам се да ти покажа че това "голям спортист/човек" и "най-добрия / победител" в контактните спортове са две различни понятия.

в плуването и гимнастиката и ските може да си колкото си искаш възвишен и да си красив ум и тн.. и да си най-добрия.. но на пистата с тоя манталитет ще си последния или най-вероятно просто ще свършиш в пясъчниците или гумените ограждения..

това е...

иначе разбирам какво се опитваш да ми кажеш- ама... практиката сочи друго...

Подкрепям те напълно за тези думи.Прави ми впечатление,че тези ,които са джентълмени и по човечни са "меки" в двубоите и бързо отстъпват.Тези ,които са като локомотив и газят всичко наред ,те са победители.На Ф1 не и трябва джентълмени да си "духат носовете в бяла кърпичка" ,искаме зрелища и поне половината да са с манталитета на Шумахер.Затова сега формулата е скучновата......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobbybd » 12 Авг 2009, 9:35

Напълно подкпепям SKISA! Това за доктора и шуми също е 100% вярно и може да се каже че няма почти нищо общо между тях. Шумахер имаше таланта да печели титли и затова има 7 на брой (+много добро стечение на обстоятелства - бюджет, Тод, Браун) а не толко таланта да е карач, карач е Монтоя, който където го настигнеше там го изпреварваше нема това онова същото правеше преди това и във Ф3000 и Индикар, ама човека има 7 победи общо не 7 титли, писна му и се махна на средата на сезона, точно защото у формулата вече немаше каране, определяща е техниката а във всеки един отбор поне единия от двамата пилоти е наложен или доставчика на мотори или от основния спонсор...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата