Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?
Модератор: Общи модератори
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Bogat-Beden написа:Като гледам мненията в темата,заради която предполагам ,че е пусната анкетата,според мен основна причина е -
малка пишка ,компенсирана със голяма скорост
А за жените квооо... малки цици

По темата, гласувах за несъобразена скорост, въпреки, че в повечето случаи е непревилна преценка/маневра... или на обстановката, или на възможностите на автомобила или пък на собствените възможности за реакция... липсата на опит също...
Скоро си говорихме с колеги на тема... бързото каране. И тогава споделих, имайки предвид, че се оказвам от шофьорите, които не карат много бавно... че все по-често си налагам да гледам километража и да натискам спирачката. Във всички случаи, ако си с по-ниска скорост, имаш повече време и възможност да адекватна реакция... Както и пораженията ще са по-малки...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
По причина превишена и несъобразена скорост са настъпили 3 116 тежки ПТП, при които са загинали 485 лица и са ранени 3 742.
УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ
По причина употреба на алкохол за 2004 г. са регистрирани 416 ПТП съставляващо 5,47% от броя ПТП, с 43 загинали /4,6%/ и 539 ранени /5,8%

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Bogat-Beden написа:Като гледам мненията в темата,заради която предполагам ,че е пусната анкетата,според мен основна причина е -
малка пишка ,компенсирана със голяма скорост
ами то и голяма чашка с малка скорост пак става белята
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Bogat-Beden написа:Има си статистика ...![]()
Точно:
НЕПРАВИЛНО ИЗПРЕВАРВАНЕ И НАВЛИЗАНЕ В ЛЕНТА ЗА НАСРЕЩНО ДВИЖЕНИЕ
По тази причина са настъпили 641 тежки ПТП /с най-голяма тежест от останалите видове ПТП/
- Bogat-Beden
-
-
това ли най-ти пасва да си извадиш от контекста,за да си имаш успокоение да летиш над ограничениятаСондьора написа:Bogat-Beden написа:Има си статистика ...![]()
Точно:НЕПРАВИЛНО ИЗПРЕВАРВАНЕ И НАВЛИЗАНЕ В ЛЕНТА ЗА НАСРЕЩНО ДВИЖЕНИЕ
По тази причина са настъпили 641 тежки ПТП /с най-голяма тежест от останалите видове ПТП/

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Bogat-Beden написа:това ли най-ти пасва да си извадиш от контекста,за да си имаш успокоение да летиш над ограничениятаСондьора написа:Bogat-Beden написа:Има си статистика ...![]()
Точно:НЕПРАВИЛНО ИЗПРЕВАРВАНЕ И НАВЛИЗАНЕ В ЛЕНТА ЗА НАСРЕЩНО ДВИЖЕНИЕ
По тази причина са настъпили 641 тежки ПТП /с най-голяма тежест от останалите видове ПТП/Ако е така,добре за теб,ама мен нищо от тази статистика не ме успокоява
Първо, аз нелетя над ограниченията, понеже карам най-вече на разходомер, втори мен не ме притесняват толкова много хората, каращи с превишена скорост, колко тези които изпреварват в завой, или ми отнемат предимството, или не си правят преценка дали могат да се приберат при изпреварване!!!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Аз така я разбрах тази статистика:
1. Скорост - несъобразена или привишена
2. Отнемане на предимство
3. Непревилно изпреварване и навлизане в лента на насрещно движение
4. Неправоспособни водачи
5. Употреба на алкохол...
Като са споменали, че при неправилно изпреварване са най-тежките катастрофи. Или поне аз така го разбрах... челни удари, много пострадали и пр.
Нека всеки да осмисли тези данни и ... мен лично ме изненада колко напред са т.нар. "непревоспособни" водачи... Ключовете далече от "децата" значиии... И от тези с отнети книжки може би....
1. Скорост - несъобразена или привишена
2. Отнемане на предимство
3. Непревилно изпреварване и навлизане в лента на насрещно движение
4. Неправоспособни водачи
5. Употреба на алкохол...
Като са споменали, че при неправилно изпреварване са най-тежките катастрофи. Или поне аз така го разбрах... челни удари, много пострадали и пр.
Нека всеки да осмисли тези данни и ... мен лично ме изненада колко напред са т.нар. "непревоспособни" водачи... Ключовете далече от "децата" значиии... И от тези с отнети книжки може би....
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Bogat-Beden написа:По причина превишена и несъобразена скорост са настъпили 3 116 тежки ПТП, при които са загинали 485 лица и са ранени 3 742.УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ
По причина употреба на алкохол за 2004 г. са регистрирани 416 ПТП съставляващо 5,47% от броя ПТП, с 43 загинали /4,6%/ и 539 ранени /5,8%
Колега, статискиката е вярна, но ми се струва, че я тълкуваш както дявола би тълкувал Евангелието

Ето и моята калкулация...
Статистика за 2004 година:
-------------------------------------
- Скорост:
Ако приемем, че 1 милион водачи (25% от всички) са карали по 100 пъти през годината (0.3 пъти на ден) с превишена скорост - това означава, че за 1 година са извършени 100 млн. нарушения от тази категория. При 100 млн. нарушения и 3116 ПТП-та, това прави 1 ПТП НА ВСЕКИ 32 000 НАРУШЕНИЯ

- Алкохол:
Ако приемем, че 40 хил. водачи (1% от всички) са карали пили през годината - при 414 ПТП-та това прави 1 ПТП НА ВСЕКИ 96 НАРУШЕНИЯ

Ако разделим 32000 на 96 - 333. Математически погледнато аклохолът е 333 пъти по-рисков фактор от скоростта. Единия милион водачи с превишена скорост и 40-те хиляди с алкохол съм ги взел приблизително, но мисля че отговарят на реалността. Дори за превишената скорост съм занижил доста - защото е по-вероятно всеки от нас всеки ден да прави няколко нарушения на скоростта - отколкото всеки четвърти от нас веднъж на 3 дни

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
flame написа:Bogat-Beden написа:По причина превишена и несъобразена скорост са настъпили 3 116 тежки ПТП, при които са загинали 485 лица и са ранени 3 742.УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ
Колега, статискиката е вярна, но ми се струва, че я тълкуваш както дявола би тълкувал Евангелието![]()
- Скорост:
Ако приемем, че 1 милион водачи (25% от всички) са карали по 100 пъти през годината (0.3 пъти на ден) с превишена скорост - това означава, че за 1 година са извършени 100 млн. нарушения от тази категория. При 100 млн. нарушения и 3116 ПТП-та, това прави 1 ПТП НА ВСЕКИ 32 000 НАРУШЕНИЯ![]()
- Алкохол:
Ако приемем, че 40 хил. водачи (1% от всички) са карали пили през годината - при 414 ПТП-та това прави 1 ПТП НА ВСЕКИ 96 НАРУШЕНИЯ![]()
Ако разделим 32000 на 96 - 333. Математически погледнато аклохолът е 333 пъти по-рисков фактор от скоростта. Единия милион водачи с превишена скорост и 40-те хиляди с алкохол съм ги взел приблизително, но мисля че отговарят на реалността. Дори за превишената скорост съм занижил доста - защото е по-вероятно всеки от нас всеки ден да прави няколко нарушения на скоростта - отколкото всеки четвърти от нас веднъж на 3 дни
Абе колега,ти ако станеш шеф на кат,аз ще избегам в чужбина
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
А защо сте изпуснали най-голямата причина - заплеснат или неспособен водач. И с 30 да караш като си мислиш кое точно червило да си сложа или на коя точно п*чка да прата смс и вместо да си гледаш пътя гледаш витрината на некой магазин или това което е било на витрината само ,че облечено върху някоя която явно не и покриво много от тялото какво става. Важно е да се разбере ,че като си се качил в колата си се качил да караш
не просто да се предвижиш от А до Б. По пътя е пълно с някакви заблеяни дето нито гледат в кое платно са нито на кой пречат нито обстановката нищо ,че спазват ограничението гледат си някаде и си мислят и отзад някой като им свирне или светне -"ебати тъпите самоубийци кво ми светкат да се махна"
И с 50 да караш като настане някоя рискова ситуация и почне да ти трепери крака върху педалите и в паника натискаш спирачката без да мислиш и имаш рефлекса на умряла медуза не си много безопасен и да спазваш стриктно правилника.
Разбира се алкохол не трябва да се близва.
Ако не ме домързи по късно мога да преведа една инетерсна статия от американски сайт по темата.

И с 50 да караш като настане някоя рискова ситуация и почне да ти трепери крака върху педалите и в паника натискаш спирачката без да мислиш и имаш рефлекса на умряла медуза не си много безопасен и да спазваш стриктно правилника.
Разбира се алкохол не трябва да се близва.
Ако не ме домързи по късно мога да преведа една инетерсна статия от американски сайт по темата.
- Bogat-Beden
-
-
ХАХАХАХАХА,кажи честно пак СМЕШКАТА за дявола и евангелието за кой се отнася...Абе ти да не си рода на СТАНИШЕВ нещо,извинявай за грубата обида на политика ..flame написа:Bogat-Beden написа:По причина превишена и несъобразена скорост са настъпили 3 116 тежки ПТП, при които са загинали 485 лица и са ранени 3 742.УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ
Колега, статискиката е вярна, но ми се струва, че я тълкуваш както дявола би тълкувал Евангелието![]()
- Скорост:
Ако приемем, че 1 милион водачи (25% от всички) са карали по 100 пъти през годината (0.3 пъти на ден) с превишена скорост - това означава, че за 1 година са извършени 100 млн. нарушения от тази категория. При 100 млн. нарушения и 3116 ПТП-та, това прави 1 ПТП НА ВСЕКИ 32 000 НАРУШЕНИЯ![]()
- Алкохол:
Ако приемем, че 40 хил. водачи (1% от всички) са карали пили през годината - при 414 ПТП-та това прави 1 ПТП НА ВСЕКИ 96 НАРУШЕНИЯ![]()

По твойта логика-имаше една такава шегЪ
Стои си пича и се гледа в огледалото и си вика-
"Аз съм най-хубавия в мойта стая-
живея в най-хубавия квартал на Париж
Париж е най-хубавия град на света

Аз съм най-хубавия на света..."
Какви ли не сложни математически формули изписа и мисля,че успя да ни разсмееш всички..
Само 1 съвет-като ти каже недай си боже главата "дръннн" от любимата ти превишена скорост (позволено САМО за некомплексирани водачи на нови еБееМвета)-тогава няма да е смешно