Горди ли сте, че сте Българи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Горди ли сте че сте Българи?

Да
167
60%
Не
52
19%
Не напълно
60
22%

Общо гласове : 279
младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 09 Юли 2009, 13:11

Да :bgflag:
Нищо,че имаме малко корупция тук-таме :ok:
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 09 Юли 2009, 13:35

ми къ да не съм горд на морето 1 маса германци 4 човека правят сметка по малка от моита и само ми гледат у чинията,сервитъора ми го каза вика :братко тия за 70стотинки ресто чакат 30мин ,ако не съ руснаците и българите сезона е на загуба ,вика тия са на ол инклузив и не харчат нищо отделно ядът некви буламачи пазаруват си от супера и си ядът по стаите ебати германците :mhihi:
ЗА КУРУПЦИЯ ДА НЕ СЪМ чУЛ И ДУМА всеки мрънка ма като му се свърши работата и е прегазил 1/2 от закона кефа а ? важно е работа да се върши така са ме научили мене

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 09 Юли 2009, 13:44

наи ме е яд на държавата че ако може и душата ще ти вземът когато трябва нещо да взима.
бюрокрация и бумащина колкото щеш.
шуробаджанащина бол.
които има пари няма грижи, които няма дупе д а му е яко умира си като куче на улицата без никои да го е еня за теб.
българите сме мързеливи, искаме да вземаме много а да не даваме нищо.

иначе за родината България, евала арна е
:D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 09 Юли 2009, 14:19

За съжаление - НЕ. :confused:
Мишу, ти се сравняваш с най-ниската прослойка в Западна европа. Дори и те могат да си позволят спокойно почивка в чужбина, докато повечето българи (95%), не са и виждали море от поне 10-на години, камо ли да си позволят дори и ол-инклузив в Турция например за по 300лв на човек.. За какво говорим?
Единственото хубаво нещо в тази държава е (или може би беше) природата, но ние българите правим всичко възможно да я опустошим. За последните 15-20г горите ни са намалели с 15%!!! Поне да оставаше тук, но за съжаление огромна част от тях се изнася за Турция. Понеже доста обикалям по горите, мога да ви кажа, че гледката на много места е плачевна - отвън като погледнеш - гора. Влезеш ли по-навътре обаче, виждаш само сечища, и то на напълно здрави дървета. И то в национален парк.
За какво да се гордея?
Пътищата ли са ни пътища? Дори и магистралите ни, които почти ги няма, са под всякаква критика, в сравнение с европейските - тесни, неравни, та дори и с дупки.. За второкласните пътища да не говорим. Не знам колко от вас ги използват, но аз по магистрали не обичам да пътувам (скучно ми е), мога да ви кажа, че второкласните ни пътища са ПОД всякаква критика.

Здравеопазването ли ни е здравеопазване? Не дай си Боже да се разболееш малко по-сериозно, и затъваш. Фирми-монополисти въртят бизнес с лекарствата на онкоболните, които не само, че не достигат, ами се и продават на 2-ни, и дори 3-ни цени, отколкото в Гърция например. Да не говорим за обикновените лекари, които ти искат рушвет още за „Добър ден“.

Образованието ли ни е образование? Неграмотността вече си е повсеместно явление. Всички българи сме висшисти, а не знаем да пишем. Висше се взима без дори и да си се явил на изпит.

Средният бизнес - гръбнака на всяка икономика? Удушен от бюрокрация, такси, администрация, корупция.. Ако някой скоро се е опитвал да прави фирма, знае за какво става въпрос.

И още 1000 неща.. Човек просто няма за какво да се хване, че да е горд, задето е българин. Може би само за Историята.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 09 Юли 2009, 14:27

ACCELERATOR написа:

точно ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fenka85 » 09 Юли 2009, 14:37

nikolai_v написа:ДА :bgflag:
"Бейби кажи ми къде ти е сърцето? ... Да не го забрави в на ония BMW-то?"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 09 Юли 2009, 14:38

ОБИЧАМ РОДИНАТА, МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА :!: :!:
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 09 Юли 2009, 14:47

НЕ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Юли 2009, 14:48

Как точно да си горд, че си българин, щом накъдето и да погледнеш хората живеят по- добре? Имат по- ниска корупция, по- високи заплати, по- добро образование, надеждна съдебна система, по- качествено здравеопазване (днес пак четох, че оставили онкоболните без пари). "За милиони няма закони-за кокошка няма прошка" -може да е достойно мото за България. "Горд" съм с това, че чужденци като видят какви яхти и коли се карат у нас, си мислят, че те са в криза :help:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 09 Юли 2009, 15:02

blacksapphire написа:Мен пък би ме било срам да говоря за гордостта и за България, когато авторът има 2 правописни грешки още в заглавието... :confused:

Прави разлика между правописни и пунктпунктуационни грешки ;)
А по темата-никога не съм се срамувал, че сум от България, че живея в България, че съм Българин! И никога няма!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 09 Юли 2009, 15:07

ACCELERATOR написа:Човек просто няма за какво да се хване, че да е горд, задето е българин. Може би само за Историята.

е това е истината, който е ходил по Италия, Германия и тн. знае за кво иде реч, там няма кой да те издразни, а тука като влезеш в кафето и отсреща на масата седи кварталния гъзар с анцуга с белите ленти и те гледа лошо :mhihi: тука вече всички станаха мутри и всеки е от лооууу лошитееее ар ен би рекърдс :D а относно пътищата, не знам как не ги е срам да искат данъци за колите и да се купуват винетки :!: малко са тия които са отишли да живеят и работят в чужбина и са се върнали в БГ

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Юли 2009, 16:13

По мои наблюдения някои хора не се гордеят, че са българи щото държавата им е крива.
Щото не им дава държавата по 5 хил. лева заплата да си клатят краката.
Щото не ще държавата да им осигури напълно безплатно здравеопазване в 5* болници.
Щото има мразят корупцията, която вирее в държавата, но смятат, че е човещинка за тях да се направи изключение.

Такива неудачници има навсякъде по света - и в САЩ има прошляци, които спят под мостовете и не се гордеят, че са американци. Докато другите "над мостовете" си живеят живота. И си плащат данъците без да чакат държавата да им оправи живота първо.

На 20 януари 1961г. презинентът на САЩ Кенеди прознася една от най-известните си речи:
And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Юли 2009, 16:15

flame написа:
На 20 януари 1961г. презинентът на САЩ Кенеди прознася една от най-известните си речи:
And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.
Колега,прекаляваш май с кафетата,да сравниш БГ с хАмерика :kuku:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque

Мнение от kirilov/325i » 09 Юли 2009, 16:16

Винаги съм бил и ще бъда горд че съм Българин :bgflag: !!!!!!!!
Изображение.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Юли 2009, 16:25

Bogat-Beden написа:
flame написа:
Колега,прекаляваш май с кафетата,да сравниш БГ с хАмерика :kuku:

Че прекалявам напоследък с кафетата е вярно, ама ти откъде разбра? :mhihi: Ми така е, да се работи до полунощ не е лесно... :|

А иначе не съм сравнявал САЩ с БГ ;) Просто дадох САЩ за пример - как в една развита държава хората се спасяват сами грубо казано и по този начин допринасят за развитието на държавата. Докато некои тарикати искат държавата да им даде къща, кола и две торби с пари - пък тогава ще помислят евентуално кво могат те да направят за държават :dummy:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата