алчността на КАТ ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 25 Юни 2009, 12:26

spower написа:а някакаъв вариянт за отлагане нямали , примерно ако не се явя в КАТ да си я дам какво ще стане ? или като отида да кажа че искам да насроча дело и то докато се насрочи дата да се откажа от делото и да си върна книжката, че наскоро един мой познат така бил направил ..

Значи в закона ясно пише кога се обжалва акт,7 дни пред началника на КАТ и 14 дни при издаване на наказателно постановление в съда.Така ,че отиваш да ти връчат наказателното постановление и обжалваш в съда,но,при положение ,че имаш аргументи пред съда за отпадането на това наказателно постановление.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 25 Юни 2009, 12:33

Карай си и го зарежи този акт, ако някой ден имаш друг ще си го платиш и този - аз поне съм на този принцип.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 25 Юни 2009, 12:37

cable написа:Карай си и го зарежи този акт, ако някой ден имаш друг ще си го платиш и този - аз поне съм на този принцип.

Ама тука не важи твоя принцип :idea: Колкото по-бързо си отнесеш книжката толкова по-добре,а ако неможеш да си позволиш да си без книжка си наеми читав адвокат,защото 60% че и повече кат губят делата(в случая трудно ще спечелиш де)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 25 Юни 2009, 12:39

cable написа:Карай си и го зарежи този акт, ако някой ден имаш друг ще си го платиш и този - аз поне съм на този принцип.

Това е най лесния вариант,да избегаш от отговорността.Но от тук на сетне става лавинообразно с всеки следващ акт и в един момент се оказваш в безисходица.Мой приятел ,тъпанар,по същия начин в момента има близо 3000 лева глоби и -87 точки. :D И са нали се сещаш ,че трябва да си върне книжката ,да му изтече срока за лишаване и да отиде да кара курсовете на ново и да мине психо.С всичките мастрафи ще му струва горе долу 5 бона.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 25 Юни 2009, 12:39

а ако не се явя за да я върна и платя акта какви ще бъдат последствията ? или пооне докато не мине лятото
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Re: алчността на КАТ ...

Мнение от hemicharger » 25 Юни 2009, 12:45

spower написа:преди 3 седмици на Севлиево ме спряха и ме заснеха с превишена скорост и снимка с над 40 км от разрешеното, написахами акт, тук няква позната на приятелката ми реши да ми помогне и им даде акта да го оправят като пристигне и представяте ли си тай се обадила на приятелката ми и казала, че ония искат 1000лв за да ми скъсат акта.... иначе щели да ми вземат книжката... сега се чудя какво да правя контролния талон си е в мен и дали изобщо да ходя до КАТ и да се разравям или да си карам така и за х-я да ме хванат ... ебати наглеците

Що наглеци ве, ти да не си мислиш че е толка лесно да се "покрие" такъв случай за 50лв.?
За да се оправят нещата си трябва няколко човека да бъдат "черпени" и да си затворят очите, отделен е факта че може би и приятелката на твойта приятелка си е турила някой лев.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 25 Юни 2009, 12:46

То неможе просто да го платиш,нали ти трябва наказателно постановление,абе да то кажа по-добре няма да стане.
Начина да изчакаш да мине лятото с книжка е да се съдите,а може и да спечелиш.Другото което е тея дела отнемат време по повече от година.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 25 Юни 2009, 12:51

В момента са потпукали много началници на РПУ-та за прикриване на актове,даже има и уволнени.Така,че става малко трудно за оправяне на актове,най лесния начин е да ти пишат минималното .На времето актовите книги имаха някакви номера но никой не ги следеше и можеше спокойно да го скъсаш,така,че се оправяйте на место преди да са почнали да пишат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 25 Юни 2009, 13:34

5 човека били на веригата за всеки по 200лв затова цената била такава и обяснила приятелката и ...ама с 1000 лв за 2 месеца трябва 20 пъти да ме спрат и да им давам по 50лв да ме пускат, а реално няма как да се случи ...по добре глобата и айде ...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Evangeline » 25 Юни 2009, 13:53

Аз имах подобен на твоя случай снимаха ме с 80 при ограничение 40 извън града. Знаеш ли как оправиха нещата защото аз се разправях много и не ги оставях да ми напишат акт. Понеже няма как да го изтрият и написаха, че ограничението е било 60, а не 40 и така моето нарушение е само 20. Разминах се само с фиш, даже и пари не искаха... :D
Dont run in front of my car, you gonna get TYRED!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 25 Юни 2009, 14:11

Обжалвай и акта ще падне в съда 100%! Радарите с, които засичат и правят снимки не са узаконени! Те си ги ползват и пишат актове, но в съда падат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Юни 2009, 14:24

spower написа:5 човека били на веригата за всеки по 200лв затова цената била такава и обяснила приятелката и ...ама с 1000 лв за 2 месеца трябва 20 пъти да ме спрат и да им давам по 50лв да ме пускат, а реално няма как да се случи ...по добре глобата и айде ...

Брей в софииския клон на фирмата е само 100лв тази услуга 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 25 Юни 2009, 14:51

ами това за София става въпрос ама мн изгладнели фирмаджии съм попаднал 8) идея ако има някой да сподели ... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque

Мнение от kirilov/325i » 25 Юни 2009, 14:56

Пуснато на: 25 Юни 2009, 14:11 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Обжалвай и акта ще падне в съда 100%! Радарите с, които засичат и правят снимки не са узаконени! Те си ги ползват и пишат актове, но в съда падат.

Това в никакъв случай няма да стане...няма 100% !!!
И не вярвайте че скорост не може да се изтрие !
Плащай си акта,няма да умреш....
Посредничеството през 2,3 човека води до точно подобни суми.... ;)
Изображение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 25 Юни 2009, 15:00

радара беше със холограмен стикер с дата от службата по метерология както се води, и датата на заверка му беше 4 дни преди да ме спрат :( проверих го като мислех с това да се захвана за обжалване, иначе не парите са проблема , а това че ще съм без книжка 2 месеца

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата