Призив на водачите на двуколесни мпс!!!
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Azrail
- UFO Pilot
-
Не оспорвам, те са просто "по-крехките" на пътя.
Карайте както щете - не пожелавам и на най-големия си враг да му тежи човек на съвестта.
Пак пишман станах...
П.П. Не че не съм на вашето мнение, напротив - законите са за всички и трябва да се спазват от всички. По никакъв повод не оправдавам арогантността и безразсъдието на повечето мотористи. Просто гледайте някой като е тръгнал да се самоубива, да не е във вашата кола. Да не говорим, че има и много загинали такива, станали жертва на катастрофа, където е виновен водача на колата. На него му няма нищо, мотористът е чао-лека нощ-мерси. Просто мотор се вижда по-трудно от кола, това мисля е идеята на автора.
Недейте да скачате като млади петлета и погледнете малко по-далече от предния капак.
Карайте както щете - не пожелавам и на най-големия си враг да му тежи човек на съвестта.
Пак пишман станах...
П.П. Не че не съм на вашето мнение, напротив - законите са за всички и трябва да се спазват от всички. По никакъв повод не оправдавам арогантността и безразсъдието на повечето мотористи. Просто гледайте някой като е тръгнал да се самоубива, да не е във вашата кола. Да не говорим, че има и много загинали такива, станали жертва на катастрофа, където е виновен водача на колата. На него му няма нищо, мотористът е чао-лека нощ-мерси. Просто мотор се вижда по-трудно от кола, това мисля е идеята на автора.
Недейте да скачате като млади петлета и погледнете малко по-далече от предния капак.
Последна промяна Azrail на 17 Фев 2009, 1:43, променена общо 1 път
MORE BEER!
Колеги, разбира се че трябва да сме по-внимателни спрямо мотористите, както в правилника за движение по пътищата е отбелязано, ч е трябва да се пазят пешеходците това важи и за колоездачите и мотоциклетистите.
Предполагам идеята на колегата, който е пуснал темата е да ни насочи вниманието към факта, че когато отнемаме предимство на мотористи е много опасно за тях(в неравностойно положение са), при сблъсъка е ясно кой ще пострада повече.много хубав пример е даден за това в едно от клипчетата, които той е качил.
Лично аз винаги много внимавам за мотористи,пешеходци и колоездачи, винаги ми е неспокойно като има такива около мен докато шофирам.
Предполагам идеята на колегата, който е пуснал темата е да ни насочи вниманието към факта, че когато отнемаме предимство на мотористи е много опасно за тях(в неравностойно положение са), при сблъсъка е ясно кой ще пострада повече.много хубав пример е даден за това в едно от клипчетата, които той е качил.
Лично аз винаги много внимавам за мотористи,пешеходци и колоездачи, винаги ми е неспокойно като има такива около мен докато шофирам.
- angel_ti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90;320si
- Мечтае да кара: m3 e30
- Детайли за колата: 320si;M-пълен пакет :)
и аз съм моторист,и ми се е слу4вало да ме заси4ат поне 5- пъти от който единият бе6е с около 200 на магистралата за късмет неможах да се пребия! темата е добра и не виждам при4ини да нападате колегата и мотористите като цяло!Просто да бъдем по-внимателни за всеобщо добро е!!!

Браво бе колеги! Значи всеки който може да мине по-напред на светофара требе да си го отнася, така ли? Или заради неколко "черно овци" аре да утрепеме стадото, а? А я се замислете колко от 4-тири колесните ни другари са доста по опасни от мотористите? Колко от колите се врязаха в спирки и тем подобни трагедии?
Нека не мислим по този начин. Да аз също карам и мотор и кола и още няколко неща и винаги се съобразявам с околните ми без значение дали са на мотор, кола, камион или са пеша. Да повечето пъти карам малко по-бързо от колите и това е поради една проста причина - за да не се сливам с трафика защото тогава повярвайте ми съм още по невидим. Да не говориме за случаите когато съм решил просто да си карам с нормална скорост (в орграничението на пътя) и некой реши че трябва да ме изпревати и като не съм заел цялото платно той решава че има място до мен и почва да ми се бута и да ми вика как съм му пречел да изпреварва.
Аре стига толкова глупости съм приказвал, ясно че немога да променя мнението на никой.
P.S.
Нека тези които никога не са се качавали на мотор за повече от ден да не си мислят че е толкова лесно, защо има дни в които ...
Нека не мислим по този начин. Да аз също карам и мотор и кола и още няколко неща и винаги се съобразявам с околните ми без значение дали са на мотор, кола, камион или са пеша. Да повечето пъти карам малко по-бързо от колите и това е поради една проста причина - за да не се сливам с трафика защото тогава повярвайте ми съм още по невидим. Да не говориме за случаите когато съм решил просто да си карам с нормална скорост (в орграничението на пътя) и некой реши че трябва да ме изпревати и като не съм заел цялото платно той решава че има място до мен и почва да ми се бута и да ми вика как съм му пречел да изпреварва.
Аре стига толкова глупости съм приказвал, ясно че немога да променя мнението на никой.
P.S.
Нека тези които никога не са се качавали на мотор за повече от ден да не си мислят че е толкова лесно, защо има дни в които ...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Призив на водачите на двуколесни мпс!!!
Mollov написа:Stanchev написа:
драги приятелю, нямам никакво намерение да се съсредоточавам докато си карам, защото видиш ли ще прелетиш покрай мен с 300 км/ч от дясната ми страна![]()
или да бъда търпелив в 300 метровото задръстване, докато ти или някой друг "пич" реши да изшари между колите и да ми изкриви огледалото или да ми издере калника.
няма как да стане!
ИМА ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА и той трябва да се спазва от ВСИЧКИ.
![]()
![]()
Не знам що моторджиите си мислите, че за вас важат различни правила за движение... и не, разделителната линия" не е предназначена за бързо придвижване на мотоциклетите... това май никога няма да го разберете... досега не съм видял мотор, който да се е наредил със всички коли в задръстването... явно сте повече от нас с четирите гуми.
И да, когато се научите да се движите по правилата на движение, предназначени за всички водачи - тогава и аз (ние) ще се съобразяваме с вас... честно казано - големи тарикати сте... повечето.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Пичове и вие сте доста крайни. Че повечето моторсити не спазват правилата е ясно, ама вие спазвате ли ги?
И те не са цвете за мирисане, ясно е, но вие ако се сдобиете с някоя М3-ка примерно с 20 ли ще я карате? И ако някой ви удари / засече, както се прави с бързите мотористи и вие ще псувате и няма да си кажете аз съм виновен, че не спазвам правилата за движение. Ясно е, че никой от тук не спазва правилата, не винаги е карал с 50 в града, така че нека просто да бъдем по-колегиални.
Нищо няма да ни стане да си гледаме по-често и по-дълго време в огледалата и като видиме моторист не да му се навираме отстрани и отзад, ами просто да спазваме малко повече дистанция.

Нищо няма да ни стане да си гледаме по-често и по-дълго време в огледалата и като видиме моторист не да му се навираме отстрани и отзад, ами просто да спазваме малко повече дистанция.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
нямам нищ опротив мотористите. и аз бях -не ми хареса и се отказах! видя ми се твърде опасно и 1г карах и тва ми беше! това ,че се виждат по-трудно заради скоростта ,с която карат и заради размера си е ясно и трябва да се знае най-вече от самите мотористи ,за да очакват как би реагирал водача пред него! нямам нищо против да бързат -стига да не пречат и създават ситуации за другите и после да мрънкат ,че са ги свалили на асфалта! не съм светец и нарушавам правилата и гледам кат ого правя да не преча поне на останалите. същото важи за всички на пътя без значение дали са мотористи,автомобилисти или пешеходци!
не бих засекъл нарочно моторист само щото минава по тревата до мантинелата на цариградско ,но ако не успея да го видя и го сваля с огледалото си е негова грешка -не моя!! така че самите мотористи трябва да преценяват ситуацията дали могат да бъдат видени ...! и да се пазят ,а аз ,доколкото мога и видя ги пазя също!! те ,обаче не трябва да се мислят за некакви миропомазани на пътя и да смятат ,че всеки им е длъжен....
не бих засекъл нарочно моторист само щото минава по тревата до мантинелата на цариградско ,но ако не успея да го видя и го сваля с огледалото си е негова грешка -не моя!! така че самите мотористи трябва да преценяват ситуацията дали могат да бъдат видени ...! и да се пазят ,а аз ,доколкото мога и видя ги пазя също!! те ,обаче не трябва да се мислят за некакви миропомазани на пътя и да смятат ,че всеки им е длъжен....
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
alpina-ma6inata написа:така че нека просто да бъдем по-колегиални
"По-колегиални" да се разбира като "пазете ни повече, че ние не можем сами да се пазим" ли? Колегиалност показвам към онези на пътя, които ми отговарят със същото. От лудите, които се врат между мен и мантинелата на Цариградско, само се пазя. И мен ще ме обвините в крайност, обаче разберете едно - всеки има право да избира как ще се придвижва, но няма право да задължава другите по някакъв начин с избора си. Качил си се на мотор - ок. В закона пише това по какъв начин ме задължава мен и нямам против. Ако излизаш от рамките на закона, правиш го на собствена отговорност. И ако се нахакаш в мен с някоя безумна маневра, вината и отговорността ще си е твоя, защото аз не съм длъжен постоянно да внимавам за камикадзета. И ако аз мога да внимавам, бай Иван от Нови Хан не може. Ако сами не почнете да се пазите, никой и нищо не може да ви опази.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Само да поясня, че аз не съм моторист, така че не е нужно директно мен да ме храниш.
Мисълта ми беше, че никой от нас не е цвете за мирисане, така че няма смисъл от това хищене. И ти ако караш с 200 и те засече някой ще си нервен и ще имаш право донякъде. Верно, че и някои от мотористите са безотговорни, но това не значи, че трябва да ги трепем. Мисля, че след като ние престанем да се режеме тогава ще е по-правилно да им държиме сметка как карат. Защото всеки от тук малко или много е карал бързо, правил е дрифтове и е застрашавал някой участник в движението. 

Последна промяна alpina-ma6inata на 17 Фев 2009, 16:10, променена общо 1 път
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
Не знам,защо е целия спор моторист автомобилист....Въпроса е много прост.Просто постоянно да си гледаме огледалата и да внимаваме...ЗАЩОТО КОГАТО МИНЕ НЯКОИ МОТОРИСТ ПОКРАЙ НАС С 300....ОБИКНОВЕННО СЛЕД НЕГО ИМА ПОНЕ ОЩЕ 1 И ПОВЕЧЕ.... И аз съм карал мотори дълги години,и знам,че ако не се вардя сам-никой друг не ме варди.Гледайте си огледалата-моториста сам знае как да се варди.
Поздрави Плевен
Поздрави Плевен
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
TUZara` написа:.Гледайте си огледалата-моториста сам знае как да се варди.
То цялата тема е за точно обратното, че те горките са "крехки душици, непослушни".
Споделям позицията на колегите отгоре и също изтъквам следните точки:
1. Отговарям с колегиалност на пътя само ако видя подобна насреща;
2. Не съм длъжен да ставам кривоглед, 'щото видиш ли някакъв дрисльо с пистарка 500 кубика, дето тежи 2 пъти колкото него, а конете са и 10 пъти по толкова е решил да ме изпреварва откъдето не му е мястото.
3. Не мразя мотористите, не съм и не бих засякъл моторист нарочно, но и абсолютно отказвам да си седя кротко и да пожелавам на майка му и родата му да се погрижат добре за него, като му съберат от Бърза помощ вътрешностите от магистралата.
Тези филмчета, постнати в първото мнение са много далеч от българската реалност за жалост. Свалям шапка на истинските фенове на моторите - рокерите. Вдъхват респект и ме карат винаги да се усмихна като минат покрай мен, пускам ги и се пуля като малко дете на машините им. За жалост тези хора са много малко в България - те не карат бързо, за тях радостта от мощта на машината е в сърцето, не е в чурката, дето им седи в "бермудките"(както се изрази някой по-нагоре) на пикльовците с пистовите моторчета. На първите и път съм им правил, и съм карал зад тях за да ги снимам, и какво ли не...нооо...
...Повечето български "мотористи" са разни комплексарчета от крайни квартали с издухани пистови косачки за по 1500-3000лв., дето не могат сополите да си избършат още, обаче се правят на интересни по какви ли не неподходящи места.
И тая тема май е точно заради тях. Такива и Господ не може да ги опази, аз няма да се опитвам да го правя.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Незнам кво си мерите с мотористите, аз лично съм яко толерантен спрямо тях. Не съм си взел мотор, заради такива, като повечето тук...."кво ме *бе тоя комплексар......", а неможе да разберете, че усещането да караш мотор е 100 пъти по яко от тва на кола....няма нищо общо с комплексарщина...по същата логига 90 % от каращите БМВ са комплексари!
Бъдете по толерантни, по добре моторист пред теб отколкото зад теб!
При падане от мотор в градски условия дори с 50 км/ч може да е фатално!
Бъдете по толерантни, по добре моторист пред теб отколкото зад теб!
При падане от мотор в градски условия дори с 50 км/ч може да е фатално!
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
И сега какво излиза от прочетеното до тук - всички които караме мотори сме малоумни самоубийци, които си умират да се размажат във вашата кола
Защо слагате всички мотористи под общ знаменател? Това е все едно да се каже, че всеки, който кара 4-колесно МПС е голфаджия
И защо мислите, че всички мотори са пистови и се движат с по 200 км/ч? За непросветените има чопъри, туръри, супермото, ендурота, кросови....
Монетата винаги има две страни. Казвате, че мотористите се предреждали и заставали до вас на светофара. Добре де, ами аз като спра с мотора на светофар и съм първи до мен винаги застава кола. Той защо не изчака зад мен на светофара, а спира на 20 см от крака ми с който съм стъпил на земята?
И не всички сме пуснати от психиатрията и сме излезли да разстелем органите си по пътя. Аз лично когато карам по пътя съм внимателен и гледам на всякъде и за всичко, но понякога просто има ситуации, които не могат да се предвидят (като келеша пуснал ляв мигач и престрояващ се в лявата лента, който в следващият момент когато ти си се изравнил с него съвсем ненадейно и без да оповести със светлинен сигнал или да погледне в огледалото решава да смени рязко посоката си на движение и се връща в твоята лента без да му пука какво ще стане). Никой не моли автмобилистите да ни привилигероват по някакъв начин, молбата от колегата беше за малко повече внимание когато сме зад волана или на мотора. Огледалата и мигачите не са поставени на МПС-то за да е естетически издържано, а за да се ползват възможно най-често и по предназначение. Тяхното неизползване може да коства човешки живот.

Защо слагате всички мотористи под общ знаменател? Това е все едно да се каже, че всеки, който кара 4-колесно МПС е голфаджия

Монетата винаги има две страни. Казвате, че мотористите се предреждали и заставали до вас на светофара. Добре де, ами аз като спра с мотора на светофар и съм първи до мен винаги застава кола. Той защо не изчака зад мен на светофара, а спира на 20 см от крака ми с който съм стъпил на земята?
И не всички сме пуснати от психиатрията и сме излезли да разстелем органите си по пътя. Аз лично когато карам по пътя съм внимателен и гледам на всякъде и за всичко, но понякога просто има ситуации, които не могат да се предвидят (като келеша пуснал ляв мигач и престрояващ се в лявата лента, който в следващият момент когато ти си се изравнил с него съвсем ненадейно и без да оповести със светлинен сигнал или да погледне в огледалото решава да смени рязко посоката си на движение и се връща в твоята лента без да му пука какво ще стане). Никой не моли автмобилистите да ни привилигероват по някакъв начин, молбата от колегата беше за малко повече внимание когато сме зад волана или на мотора. Огледалата и мигачите не са поставени на МПС-то за да е естетически издържано, а за да се ползват възможно най-често и по предназначение. Тяхното неизползване може да коства човешки живот.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз казвам ,че е равносилно да пусна тема : "Призив на водачите на 4-колесни МПС!" . и да искам пешеходците ,примерно като ни видят да правят път ,щото караме бързо и да не стане беля!!!
не казвам ,че всички ,каращи мотори са идиоти ,но голяма част и то много голяма са или близо до ,или пълни идиоти! не се пазят ,а чакат некой да ги пази! няма да стане! ако си спазват правилата ще им е по-лесно ,но не го правят и за тва загиват и се пребиват в повечето случаи! казвам -в повечето ,защото има една много малка част ,в която и ти може да си ,любо,които не са такива! огромната част ,обаче прави глупости като се качи на мотора и па и напират да са некаки привилигеровани на пътя! ми просто нема да се получи..... огледалата ги ползвам винаги като правя маневра и поглеждам и пазя ,като разчитам да имам времето при нормална скорост на тоя зад мене да го видя....!!! ако е ненормална -нема как да го видя.....
не казвам ,че всички ,каращи мотори са идиоти ,но голяма част и то много голяма са или близо до ,или пълни идиоти! не се пазят ,а чакат некой да ги пази! няма да стане! ако си спазват правилата ще им е по-лесно ,но не го правят и за тва загиват и се пребиват в повечето случаи! казвам -в повечето ,защото има една много малка част ,в която и ти може да си ,любо,които не са такива! огромната част ,обаче прави глупости като се качи на мотора и па и напират да са некаки привилигеровани на пътя! ми просто нема да се получи..... огледалата ги ползвам винаги като правя маневра и поглеждам и пазя ,като разчитам да имам времето при нормална скорост на тоя зад мене да го видя....!!! ако е ненормална -нема как да го видя.....
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
SKISA написа:аз казвам ,че е равносилно да пусна тема : "Призив на водачите на 4-колесни МПС!" . и да искам пешеходците ,примерно като ни видят да правят път ,щото караме бързо и да не стане беля!!!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3