БГ работодатели или нещата не са такива каквито изглеждат
Модератор: Общи модератори
еи немои с лошо требва да работиш още 1 месец в които да ги увътриш ама яко та свет да им се извие или гепи кинти ако имаш възможност или нещо измисли да си напред па ги остави те да те съдят ако имат служебна кола я закараи в некои сервиз и подменете части
се маистора ще ти даде кинти
бате яко мизерия им праи що дигаш шум леко кротко стават нещата незнам какво вършиш ма каквото и да е се мозеш да ги преебеш имам идеи само кажи кви са възможностите не е треало да пискаш 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
евала -е така се решават нещата!!! крадни и гепи и квото стане...!!после те били водили на разсодка на витоша и те са мноо лоши...!!!
имал съм около 12 работодатели -от тях 4 читави ,неколко средан хубост и около 5 големи гада....!!!фирмите са си техни и като не ми ареса си бих камшика...!!търся си читав и съм си го намерил без никакви ,ама никакви връзки...!! така че повече търпение и ще стане,а ако гепиш и те хванат недей рева ....!!!
имал съм около 12 работодатели -от тях 4 читави ,неколко средан хубост и около 5 големи гада....!!!фирмите са си техни и като не ми ареса си бих камшика...!!търся си читав и съм си го намерил без никакви ,ама никакви връзки...!! така че повече търпение и ще стане,а ако гепиш и те хванат недей рева ....!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
За съжаление много от работодателите робуват на тезата- "Работник който пита за заплата не ни трябва". Точно в такава ситуация не съм попадал, обаче като студент се бях хванал на полска работа-бране на тютюн-носехме пасталите до ремаркетата, където ги нареждаха в палети. Та "шефовете"
бяха решили, че само на циганите трябва да изплащат авансово надниците
Обаче им казах точно какво смятам, те ми се озъбиха, че видите ли-не ми трябвали спешно пари
В крайна сметка стана на мойта, ама все трябва да ти скъсат нервите докато почнат да се отнасят човешки.
Не мога да дам конкретен съвет на колегата, но е прав да си търси правата, понеже тази ситуация им е супер изгодна и въпросният сценарий ще си го въртят нон-стоп

Не мога да дам конкретен съвет на колегата, но е прав да си търси правата, понеже тази ситуация им е супер изгодна и въпросният сценарий ще си го въртят нон-стоп

Никой не мое ма връне на селу!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
SKISA написа:изобщо не съм прочел и имал впредвид примера на колегата-говоря по принцип....!!! и не всеки ,който кара \\кю7 е мръсник....!!както и не всеки петър е камък....!!! слагате под един знаменател всичко...!!!
Чет бате, чети

А за това, че не всеки карал Q7 (например), да не всеки но 90+% са, дори и по манталитета на пътя им личи

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
///peter написа:SKISA написа:изобщо не съм прочел и имал впредвид примера на колегата-говоря по принцип....!!! и не всеки ,който кара \\кю7 е мръсник....!!както и не всеки петър е камък....!!! слагате под един знаменател всичко...!!!
Чет бате, четиРазбрахме, че си успял, но много от хората тук са попадали точно на селските тарикатчета... и това им прави впечатление и ги дразни... нормално е
А за това, че не всеки карал Q7 (например), да не всеки но 90+% са, дори и по манталитета на пътя им личи
аз не мога да взема отношение по неговият случай-говоря принципно!! да вярно е ,че повечето са кютуци ,но не всички...!! дали съм успял е въпрос на гледна точка...!!има хора ,според които не съм ,има и такив според които съм!! говорим за работодатели ....-аз не съм!!!
на пътя и самите ,каращи таратайки допринасят за това държане...!! карам повечето време в софия форд-баничарка и никой не ме ебава и с москвич да е и да не е прав ме псува и отпрашва...!! кат оизкарам питецита се едно им слагам пръчка в гъза!!седат като репи и не смеят да минат и когато са с предимство!! смешно ми е...!! а вътре съм си се аз...!!! работодатели и работници...чудя се как дзвера не е влезнал с червените идеи и аз ше излезна ,щото тоя спор е безсмислен...!!!
само повтарям ,че винаги е полезно да се вгледа човек и в себе си и да потърси грешката и в себе си и после в другите-не че винаги сам си си виновен....!!!!!!!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
добре де,момчето споделя,че работи извънредно и се овътря с транспортни разходи,съвестен е,има образование и знания...е кво повече и къде да я търси вината в себе си
и аз за 8г съм сменил над 10 работодателя,ама то само селския манталитет бе-бачкал преди в чужбина като чистач,направил некъв бизнес тука,ама неможе да го разработи на макс,дава некви вмирисани пари,като му кажеш дай да променим това и това,хем да има за двамата,он те гледа тъпо и подозрително,как аджеба ти ще му даваш акъл на него.
имаше тема за това кой колко е правил на работното си място като работен ден-еми доста рекорди,ама едва ли сега са по-добре тия дето са ги правили..
най-добре мама и тате да бачкат, а ти да ставаш по обед,да прайш кафета-мафета,вечер да бучиш амфета и да казваш колко ти е тежко

и аз за 8г съм сменил над 10 работодателя,ама то само селския манталитет бе-бачкал преди в чужбина като чистач,направил некъв бизнес тука,ама неможе да го разработи на макс,дава некви вмирисани пари,като му кажеш дай да променим това и това,хем да има за двамата,он те гледа тъпо и подозрително,как аджеба ти ще му даваш акъл на него.
имаше тема за това кой колко е правил на работното си място като работен ден-еми доста рекорди,ама едва ли сега са по-добре тия дето са ги правили..
най-добре мама и тате да бачкат, а ти да ставаш по обед,да прайш кафета-мафета,вечер да бучиш амфета и да казваш колко ти е тежко

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
За съжаление е така колега в нашата мила родина
Никой не го интересува какво знаеш и можеш, а да не искаш пари...Ние с колегата Dimo работехме заедно в една фирма около 3 години и общо взето движехме целия офис сами...управителя, който неможеше да различи микровълнова от принтер минаваше 2 пъти месечно, за да види дали не е паднал шоурума...по едно време станахме доста неудобни, щото взимахме доста пари и се започнаха какви ли не гимнастики за да ни махмат...в крайна сметка ни понижиха в длъжност и ни намалиха заплатите...сам се сещаш какво е станало след това 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
павката написа:като му кажеш дай да променим това и това,хем да има за двамата,он те гледа тъпо и подозрително,как аджеба ти ще му даваш акъл на него.
хаха, да това е най-големия смях... разбираш ли щото некой го е наел за изпълнителен директор например, как ще му даваш ти идей

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
това е поредния ми пост в тая тема където само ще подчертая че причината според работодателя, за да ме освободят е че съм си поискал правата, а по точно поискал съм да ми се изплати извънредния труд и да ми се изплати колко съм си изработил (което според техните разбирания е проява на недоверие от моя страна към тях и съответно аз съм неудобен) . Не съм искал увеличение, а просто да са точни с мен.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Разбирам позицията на момчето и също колегата SKISA е много прав!
Истината за мен е като не ти харесва си зимаш шапката и се махаш,ако работодателя ти изисква да влагаш лични средства и да използаваш личния си автомобил и това го няма в договора най-вероятно е поредния некоректен!
Иначе за работодателите в БГ нямам думи,засега един читав тук и един готин с USA!Иначе примери бол,мога да ти дам пример ,разбрах че колега на полвин работен ден и недипломиртан взима повече от дипломиран на цял ден и то не защото е по-кадърен!
Има го и проблема с феминизацията доста добри позиций са окупирани от жени който всички знаем ,че са склонни да работрят за без пари!
Истината найсина момчета е в собствения бизнес лошото е че за него все още някой сме много млади!
Поздрави и надявам се скоро да намериш готина работа която найстина да ти доставя радост ,което значи че всъщност няма да работиш повече нито ден!
Истината за мен е като не ти харесва си зимаш шапката и се махаш,ако работодателя ти изисква да влагаш лични средства и да използаваш личния си автомобил и това го няма в договора най-вероятно е поредния некоректен!
Иначе за работодателите в БГ нямам думи,засега един читав тук и един готин с USA!Иначе примери бол,мога да ти дам пример ,разбрах че колега на полвин работен ден и недипломиртан взима повече от дипломиран на цял ден и то не защото е по-кадърен!
Има го и проблема с феминизацията доста добри позиций са окупирани от жени който всички знаем ,че са склонни да работрят за без пари!
Истината найсина момчета е в собствения бизнес лошото е че за него все още някой сме много млади!
Поздрави и надявам се скоро да намериш готина работа която найстина да ти доставя радост ,което значи че всъщност няма да работиш повече нито ден!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
темата се изчерпа,Стоянчо еби им мамата проста и както казва мишу,крадни нещо скъпо да имаш за спомен
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Ново 20 и въпро от моя страна към правно ориентираните
В трудовия догово пише следното " 3. Срокът на предизвестие при прекратяване на трудовия договор се определя на 30 дни и е еднакъв и и за двете страни".
Въпроса ми е дали да изнаглея и да отида и да им заявя че искам да си изработя въпросните 30 дни или поне да ми бъдат изплатени или направо да ги осъдя.
В целия трудов договор не се споменава нищо за прекратяването му в полза на работодателя, или за моменталното му прекратяване.
Това което разбирам аз е че или аз или те трябва да се предизвестим за прекратяването му независимо по каква причина.
В трудовия догово пише следното " 3. Срокът на предизвестие при прекратяване на трудовия договор се определя на 30 дни и е еднакъв и и за двете страни".
Въпроса ми е дали да изнаглея и да отида и да им заявя че искам да си изработя въпросните 30 дни или поне да ми бъдат изплатени или направо да ги осъдя.
В целия трудов договор не се споменава нищо за прекратяването му в полза на работодателя, или за моменталното му прекратяване.
Това което разбирам аз е че или аз или те трябва да се предизвестим за прекратяването му независимо по каква причина.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
[quote="SKISA"]евала -е така се решават нещата!!! крадни и гепи и квото стане...!!после те били водили на разсодка на витоша и те са мноо лоши...!!!
това с разходките беше вече за такова нещо 10г дават
мина времето на киселите мутри ,сега е времето на кисели селяни дето се правят на Господ дори самия ти преди време се чудеше дали да почнеш работа за тази мутра или не, ма нема значение здраве да е
мисълта ми е момчето да ги овътри работило си е и треа да му се плати това явно са селски терикати щом неплащат овертаим точно български номера са свърши времето на крепостните селяни и робовладелците ако си кадърен и тука ти е зле еи я на европата
скиса нищо лично ма ти какво би направил на негово място ето бачкаш съвестно и шефа не ти плати ?
в бг сега е модерно да се малтретират работници :заключени работнички отвън ротваилер пази и т.н ,
това с разходките беше вече за такова нещо 10г дават

скиса нищо лично ма ти какво би направил на негово място ето бачкаш съвестно и шефа не ти плати ?
в бг сега е модерно да се малтретират работници :заключени работнички отвън ротваилер пази и т.н ,
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Следя темата от самото начало и се чудех дали да пиша...но ето на
Всичко за което се говори ме навежда на една мисъл - АЛЧНОСТ и ИЗМЕКЯРЩИНА...Такива са голяма част от Българските работотодатели,не обичат хора с мнение и самочувствие,защото е много по-трудно да ги клатят.Гледат как да спестят някой лев от заплати,осигуровки,търсят поводи за удръжки...и....и...и
На мен са ми удържали пари като съм бил болен....
НО нека не забравяме,че има и свестни хора(работодатели),за които е важно всичко да е както трябва,защото ако ти си добре и си доволен ще си вършиш добре работата и фирмата ще просперира
Истината е една - винаги ще има места,където умните и съвестни хора ще бъдат оценени и места където няма.
Всичко за което се говори ме навежда на една мисъл - АЛЧНОСТ и ИЗМЕКЯРЩИНА...Такива са голяма част от Българските работотодатели,не обичат хора с мнение и самочувствие,защото е много по-трудно да ги клатят.Гледат как да спестят някой лев от заплати,осигуровки,търсят поводи за удръжки...и....и...и

НО нека не забравяме,че има и свестни хора(работодатели),за които е важно всичко да е както трябва,защото ако ти си добре и си доволен ще си вършиш добре работата и фирмата ще просперира
Истината е една - винаги ще има места,където умните и съвестни хора ще бъдат оценени и места където няма.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю