Безмълвната истина ...
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Абе нз дали някой е минавал през проход Шипка, ама онзи ден като патувах там, връщах се от Русе(тфа няма значене), из тесните завой, дет няма ама абсолютна видимост, и не могат да се разминат две коли, та камоли три, ме изпреварваха хиляди баничарки и бусове...! И трябваше да набивам всеки път спирачките, за да направя на онзи отпред място, за да може да се прибере...! Луди хора! И за къде бързаха, след прохода, с нормално каране, пак си ги настигнах..!! На къде отива тази държава..?!?

- agent smit
- младши ентусиаст
-
vesko06 написа:Абе нз дали някой е минавал през проход Шипка...
Това да решиш да минеш от там си е 90 % решение за самоубийство

Има идея за потрояване на тунел под планината от над 30 години, някой пак е откраднал парите...

За съжаление за нашата държава цената на човешкия живот е равна на нула, за сметка на някой и друг откраднат милион за построяване на нормален път.
Бяха вложени милиони за видеонаблюдение, повишени са глобите и наказанията за нарушения, но според мен ПЪРВО трябваше да се оправят пътищата, да се построят магистралите, да се оправят знаците, маркировката и светофарите и чак след това да се влага за видеонаблюдение и т.н.
Защо по български път за миг невнимание и си забит в дебело дърво на 5 сантиметра от пътя или си обърнат в 3 метрова канавка, неможе ли да си попаднал в широкия крайпътен банкет и след лек стрес пак да си продължиш пътя?????????? Но не тук една грешка е равна на смърт. В белите държави край пътя няма дървета и канавки, тук са на сантиметри от пътя.

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Бе, хора - вижте само народа по улицата, стойки мойки, очилца, гързарска походка - не е фатално, ама защо на пътя да прилагаме това поведение. Нима не сме смъртни? Признавам си правил съм глупави изпреварвания, били са сравнително безопасни не е имало коли в насрещното, но си зададох въпроса. Ми, този който изпрервам със 150, а той е с 90 на двулентов път и му изкокне някво животичне и кривне вляво.... само си представям как съм инвалид или нещо подобно. 20 годишен младеж без бъдеще - кво бъдеще с ампулиран крайник...
Всичко идва от това, че всички искаме да караме лъскави коли и да водим богат живот, пак няма лошо вече става и постижимо, но за кво да избиваме тия комплекси деба мааму. Оня ден стоя на един светофар и до мен някво момче на мойта възраст със стара кола, аз карам едно пежо 2003-та не е нещо особенно, но аз му се радвам доста. Ся, гледам, че ма гледа, не съм го провокирал или нещо подобно, дори ми е гадно, че примерно той няма нещо по-ново, но тва е постежимо. Кат почна да пили едни гуми, газз, газз... как изпревари един рейс.... ми ако пред рейса беше изкочила примерно мадамата, която аз задявам??? Всичко зависи от възпитанието! Ако някой е имал кофти родитили, не значи, че и той трябва да е такъв. Като цяло много грозна рабато маааму, як народ сме знаем как да се веселим, не сме изкуствени като европейците, трябва да се стегнем. Имаме си и красиви жени, имаме си и балкани, имаме си и моренце - какво ни липсва? Нима народа не е държавата?
Всичко идва от това, че всички искаме да караме лъскави коли и да водим богат живот, пак няма лошо вече става и постижимо, но за кво да избиваме тия комплекси деба мааму. Оня ден стоя на един светофар и до мен някво момче на мойта възраст със стара кола, аз карам едно пежо 2003-та не е нещо особенно, но аз му се радвам доста. Ся, гледам, че ма гледа, не съм го провокирал или нещо подобно, дори ми е гадно, че примерно той няма нещо по-ново, но тва е постежимо. Кат почна да пили едни гуми, газз, газз... как изпревари един рейс.... ми ако пред рейса беше изкочила примерно мадамата, която аз задявам??? Всичко зависи от възпитанието! Ако някой е имал кофти родитили, не значи, че и той трябва да е такъв. Като цяло много грозна рабато маааму, як народ сме знаем как да се веселим, не сме изкуствени като европейците, трябва да се стегнем. Имаме си и красиви жени, имаме си и балкани, имаме си и моренце - какво ни липсва? Нима народа не е държавата?
- agent smit
- младши ентусиаст
-
acer написа:...какво ни липсва?...
Една идея за това какво ни липсва. Смятам, че ни липсва МЯСТО, където да отидем да дадем 10 лева или там колкото и да изпробваме новите си коли, БЕЗ да застрашаваме живота на други хора. Но на това място да си има постоянно дежурна линейка и пожарна за да реагират своевременно при нужда. Организацията да е на ниво. Да мога да вдигна и 300 км/ч, ако колата го позволява, да се стресна и когато изляза на пътя да карам нормално. Дано някоя богата фирма се сети да направи такава писта, мисля си че ще има доста клиенти и инвестицията ще си възвърне парите и ще е на печалба. Ще кажете то пътища нямаме ти за писта си се размечтал, но си мисля че на такова място човек ще се избави от натрупаната агресия, ще може да си изпробва колата, ще разбере че мяастото за "изпълнения" е там, а не на пътя и в крайна сметка ще излезе от там с осъзнато желание за живот.
Не знам какво ни липсва... може би повече години.. повече гадни ситуации ли.. не знам.
Моите красиви ситуации бяха в ранни период като взех книжка... към 4 пъти общо съм се прибирал, като съм се изравнил със другия вече.
Естествено колуминацията беше пак при "без видимост", само че беше баир не завой. Твърдо решен, че ще изпреваря един бус... освем че не си докарах инфаркт, ами и този в насрещното дето се показа, 100% проби педала на спирачка! Със периферията видях, че червеното нещо което изпреварвах го нямаше... иначе със газ докрай отивах челно...
тоест буса е намалил, а ако карах със още 40 км/х отгоре със сигурност щяхме да се обърнем като завих рязко..
За къде бързах него ден и до ден днешен не знам... но е факт, че от тогава изпреварвам със 12 чифта очи, 6 чифта уши и със сигурност не съм изпитвал ония студен бриз, който ме обля като видях, сивото нещо срещу мене(или по-скоро аз срещу него).
Според мен е до ситуациите в които си изпадал... мен най-много ме е страх от тирове в насрещното.

Според мен е до ситуациите в които си изпадал... мен най-много ме е страх от тирове в насрещното.

AcOrP написа:патувах вчера и днес и единствените коли които ме изпреварваха бяха БМВ-та една е60-ка 530д и още една е92-ка бяла та въпросното 530д изпреварваше ама без грам видимост верно бързо изпревари но нямаше никаква видимост и изпревари колона 4 коли и 2 камиона. На мен ми се случи една инфарктна ситуация но го бях преценил,че е достатъчно широко за да се размина с друга кола или да се прибера между двете коли които изпреварвах. И евала на човека които изпреварвах мина в дясно и ми направи път,естествено му благодарих.
евала евала евала

само 2 коли да те изпреварят.... евала от всякъде. Аре само следващия път като преценяваш че е достатъчно широко, земи си наври преценката отзад и се прибери в твоето си платно, щото най накрая ще си купя една "мадара" и просто ще карам по правилата.... а ти па си преценявай има или няма място
Само да те питам, колко по бързо стигна? 1 минута... 2 минути? ... Само за пример давам, карайки идиотски по София - Бургас колко ще спестиш? 30 минути? И кво ще закъснееш за плажа или може би президента те чака за персонална среща на 4 очи?
Просто ми е писнало от хора дето "преценяват" че има място. И днес пак пътувах по Варна - София и от Велико Търново нататък имаше почти непрекъсната колона от коли карайки с около 90-100 в комплект. А знаеш ли колко шофьори имаше от тези "преценяващите" - средно по 5 на минута. Сега чакам новините да видя дали някой се е отчел. Залагам 5 кинта за 2 загинали и 3 ранени
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Всеки уикенд съм по пътищата на страната
Средно на 2 излизания извън града, поне 1 път ми се налага да спирам от 100 до 20-30км/ч за да може някой срещу мен да изпревари. Това на какво прилича, ако продължа да карам просто ще се ударим, защото този срещу мен го е преценил. Такива хора са за бой. Явно българина само от това разбира.
Средно на 2 излизания извън града, поне 1 път ми се налага да спирам от 100 до 20-30км/ч за да може някой срещу мен да изпревари. Това на какво прилича, ако продължа да карам просто ще се ударим, защото този срещу мен го е преценил. Такива хора са за бой. Явно българина само от това разбира.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а ти що караш със 100 бе!?!?!
нали е до 90 разрешено...!
истината и ,че няма мааалко поне уважение към другият колега! всички правим грешки,всички сме нарушавали правилата,но когато тва не е умишлено или от гъзария може да си направи малка крачка назад и да се отстъпи! не е въпрос винаги да се ежим! слагам и себе си в тва число. единствено тука в бг е трудно да си сдържи нервите човек,защото като пуснеш един,втори ,трети и накрая си викаш: бе маамудеба аз ли съм най-прост!??! и си прав!! щото съм пускал хора в мойта лента дето не са за пускане-минават по трамвайни,изпреварват с коли отсреща и си викам-нека минат!! ма те минават 100...!!! ебаси аз така никога нема да мина...!! и накрая се изнервям ,настъпвам,затварям му мястото и да се оправя...!! щото то сека отстъпка си има граници...!! и като се случи на некой да не успее да се мушне и ше се изтрепе в насрешният!! и после аз ще съм му виновен! както и стана с един на цариградско!ежи се ,перчи се ,задмина ме от десно,псува,показва ми пръсти и накрая -пуф в спрелите отпред коли! земи тия еърбеци и аре...!!

истината и ,че няма мааалко поне уважение към другият колега! всички правим грешки,всички сме нарушавали правилата,но когато тва не е умишлено или от гъзария може да си направи малка крачка назад и да се отстъпи! не е въпрос винаги да се ежим! слагам и себе си в тва число. единствено тука в бг е трудно да си сдържи нервите човек,защото като пуснеш един,втори ,трети и накрая си викаш: бе маамудеба аз ли съм най-прост!??! и си прав!! щото съм пускал хора в мойта лента дето не са за пускане-минават по трамвайни,изпреварват с коли отсреща и си викам-нека минат!! ма те минават 100...!!! ебаси аз така никога нема да мина...!! и накрая се изнервям ,настъпвам,затварям му мястото и да се оправя...!! щото то сека отстъпка си има граници...!! и като се случи на некой да не успее да се мушне и ше се изтрепе в насрешният!! и после аз ще съм му виновен! както и стана с един на цариградско!ежи се ,перчи се ,задмина ме от десно,псува,показва ми пръсти и накрая -пуф в спрелите отпред коли! земи тия еърбеци и аре...!!
В четвъртък ходих до Обзор и обратно.
На отиване доста коли имаше посока Варна. Е какво да ви кажа, само този който го е карал знае какво е. Свършва магистралата и не си сигурен дали ще стигнеш Приселци. Точно преди селото се насирам около 20 пъти, защото хората секът завойте много сериозно.
Просто пътя Варна- Бургас през лятото е АД, ама пълен при това.
Имах само 2 инфарктни ситуации, в който скачах на спирачките и подпалвах лостчето на дългите, за да им светкам да идиотите, но имах и една ситуация в която просто късмета се оказа решаващ.
На връщане от един ляв завой излиза един автобус ( голям автобус с туристи), всичко ок, ама само дето полувината беше в моята лента, а задницата му още повече ( пича явно дрифтеше), не знам как ама хем на такива места карам яко в дясно, но направо си хвърлих десните гуми в банкета с много бързо движение на волана, и все пак пича мина на по- малко от 50 см от моята кола. Не знам дали може да си представите гледката от голям автобус носещ се към вашата страна на колата.
Проблема е че тъпака явно много бърза и беше поизправил завоя. Майка ти да *б@, ако четеш.
И на всички вие дето карате по средата на осевата линия и изпреварвате без видимост.
На отиване доста коли имаше посока Варна. Е какво да ви кажа, само този който го е карал знае какво е. Свършва магистралата и не си сигурен дали ще стигнеш Приселци. Точно преди селото се насирам около 20 пъти, защото хората секът завойте много сериозно.
Просто пътя Варна- Бургас през лятото е АД, ама пълен при това.
Имах само 2 инфарктни ситуации, в който скачах на спирачките и подпалвах лостчето на дългите, за да им светкам да идиотите, но имах и една ситуация в която просто късмета се оказа решаващ.
На връщане от един ляв завой излиза един автобус ( голям автобус с туристи), всичко ок, ама само дето полувината беше в моята лента, а задницата му още повече ( пича явно дрифтеше), не знам как ама хем на такива места карам яко в дясно, но направо си хвърлих десните гуми в банкета с много бързо движение на волана, и все пак пича мина на по- малко от 50 см от моята кола. Не знам дали може да си представите гледката от голям автобус носещ се към вашата страна на колата.
Проблема е че тъпака явно много бърза и беше поизправил завоя. Майка ти да *б@, ако четеш.
И на всички вие дето карате по средата на осевата линия и изпреварвате без видимост.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Преди 2 часа се върнах от морето...пътуването беше кошмарно...до Стара Загора беше пълно с гъзари с много бързи коли, които изпреварваха без видимост...колко пъти скачах на спирачките само аз си знам...На Тракия пък имаше маса хора, които си мислеха че огледалата са за красота...някакъв пък беше изпуснал завой на един мост точно преди София... добре че има мантинели че сигурно нямаша да го намерят даже в дерето...писна ми от бързаци, гъзари и всякакви такива. Искам като тръгна на някъде да не се чудя дали ще стигна 

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Статията прилича на трилогията "Властелина на пръстените"!! Овце сме си и тва е!!! 

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Новини
-
Да се пътува до морето с кола винаги е приключение с негативни емоции.
Колкото и да можеш да караш и да предусещаш ситуациите, винаги ще се намери някой малоумник, който да ти докара инфаркт или в по-лошия случай - да те осакати.
Умната колеги... щото всички сме смъртни, а резервни части за телата няма.
Колкото и да можеш да караш и да предусещаш ситуациите, винаги ще се намери някой малоумник, който да ти докара инфаркт или в по-лошия случай - да те осакати.
Умната колеги... щото всички сме смъртни, а резервни части за телата няма.
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4