България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Влиза си съвсем правилно опела. Не потегля веднага след предната кола, явно се е оглеждала. И пак веднага скача на спирачките за пешеходците.
Много е приятно, кръгово с три ленти за движение и всички стоим и чакаме да влезем, защото някакъв свободен електрон си пази мигачите, да не му изгорят и трябва да гадаем накъде ще реши да поеме.
Много е приятно, кръгово с три ленти за движение и всички стоим и чакаме да влезем, защото някакъв свободен електрон си пази мигачите, да не му изгорят и трябва да гадаем накъде ще реши да поеме.
Bogat-Beden написа:И аз видях днеска Q7 на 6 години макс, с чисто летни гуми..
https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... 4u4uliatia
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
ID A написа:Влиза си съвсем правилно опела. Не потегля веднага след предната кола, явно се е оглеждала. И пак веднага скача на спирачките за пешеходците.
Предполагам се шегуваш. Погледни сенките на автомобилите и пак кажи дали не тръгна веднага след тази отпред.
И да, дава се ляв мигач в кръговото, но не и преди промяната на посоката, че ако има друг олигофрен вляво може да помисли, че завиваш в насрещното и да хукне отгоре ти, писано е точно и ясно кога се дава.
Не е като атомна физика, но .....
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Тва с опела наистина може да се случи на всеки, ама другия дето влезе в кръговото в насрещното....
На мен веднъж ми се случи двама души да ми се "крият" зад предна лява колона. През цялото време, в което съм наближавал пътеката, те са пресичали и до последно си останаха скрити зад колоната. А реално правих ляв завой за да изляза на въпросната улица, та те явно са тръгнали по същото време, в което аз съм потеглил от кръстовището в посока пътеката. Поне така си го обяснявам, при положение, че гледам напред и въобще не ги видях. А още по-странно ми е, че те въобще не се и спряха като виждат, че аз не спирам..
На мен веднъж ми се случи двама души да ми се "крият" зад предна лява колона. През цялото време, в което съм наближавал пътеката, те са пресичали и до последно си останаха скрити зад колоната. А реално правих ляв завой за да изляза на въпросната улица, та те явно са тръгнали по същото време, в което аз съм потеглил от кръстовището в посока пътеката. Поне така си го обяснявам, при положение, че гледам напред и въобще не ги видях. А още по-странно ми е, че те въобще не се и спряха като виждат, че аз не спирам..

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
Гледах ги и не тръгва. Има секунда две забавяне.А това за левия мигач, аз така съм го учил, така ми е останал навика. Но пък аз имах и теория в зала и т.н. А това за левия мигач преди кръгово и че някой щял да си помисли, че тръгваш в насрещното...направо шах с пешката.
И на мен ми се е случвало А колоната да прикрие пешеходец. Общо взето доста плашещо си е.
И на мен ми се е случвало А колоната да прикрие пешеходец. Общо взето доста плашещо си е.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
За левия мигач и аз така съм го учил - в кръга да влизам с ляв мигач.

- Lenco
- Старши скрапер
-
ID A написа:Гледах ги и не тръгва. Има секунда две забавяне.А това за левия мигач, аз така съм го учил, така ми е останал навика. Но пък аз имах и теория в зала и т.н. А това за левия мигач преди кръгово и че някой щял да си помисли, че тръгваш в насрещното...направо шах с пешката.
Бъзикаш ли се или наистина го мислиш това, което пишеш.
1. Няма никаква секунда между тръгването на двете коли.
2. Каква А-колона на това голямо кръстовище, пешеходците се виждат през страничния прозорец, виж откъде тръгват.
3. За насрещното - я виж на 5-тата секунда едно бяло жипче (май Инфинити) с друго тъпо парче, къде е.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Кръговите са супер дебилни, особено в София и по скоро дебилни са пешеходните пътеки, най вече на излизане, пешеходните са сложени така че да трябва да спреш буквално в кръговото което е много голяма предпоставка за ПТП, аз на излизане например трябва да е мега нахален пешаходеца за да спра, иначе никога не спирам
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
И? Поради някакъв завеян в този клип, ти като видиш ляв мигач на кръгово си мислиш, че тръгва в насрещното ли? Толкова ли е зле положението в Бургас?
Не ми обяснявай как се оглеждаш на всички страни преди да потеглиш, защото онова кръстовище е направо без коли за размера си. Малоумно проектирано е, защото са оставили коли да чакат насред пешеходната и велоалеи, вместо да ги изтеглят преди това и после водач да внимава само за включването си, а не да следи и за пешеходци и велосипезисти.
За видимостта и А колоната е отделна тема.
Не ми обяснявай как се оглеждаш на всички страни преди да потеглиш, защото онова кръстовище е направо без коли за размера си. Малоумно проектирано е, защото са оставили коли да чакат насред пешеходната и велоалеи, вместо да ги изтеглят преди това и после водач да внимава само за включването си, а не да следи и за пешеходци и велосипезисти.
За видимостта и А колоната е отделна тема.
- Lenco
- Старши скрапер
-
ID A написа:....
На теб пожелавам да си жив и здрав, а на себе си да не те срещам по улиците, като си с кола.
Да положението в Бургас е зле, но мога да ти обясня и как е положението в София, но няма смисъл.
Последно време ми се иска да спра, да си изям книжката и да си извикам такси, сигурно е от възрастта.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
С тия кръгови е добре за трафика но почват други сакатлъци да стават и човек точно трябва да гледа в четирите посоки . Ако им сложат пешеходната на 20м от кръговото ще минават през колите когато има опашка , или ще цепят направо по най късия път както и сега минават точно по периферията на кръговото без пешеходна . Тука във Варна има на няколко места така изнесени пътеките от кръговото но е направен коридор с парапети да не скъсяват пъят пешеходците . На едното кръгово обаче по същия начин както на горното видео съм втора кола , първия пред мен тръгва и в тоя момент едно лапе с тротинетка мина като стрела между колите точно както тия от видеото и се отърва на косъм . Ако педестрианта се хвърли сам под гумите нищо не можете да направите каквито и правила да спазвате така че аз паля свещи да не попадна в точната ситуация и в точната секунда вместо да разчитам кой накъде завивал и какъмв мигач дал пък не трябвало да дава .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе да не би да бъркам нещо с влизането в кръгово, че на няколко пъти засичам дискусия.
Аз винаги влизам с ляв мигач. (Много хора съм засичал да го правят с десен
). Държа левия в цялото кръстовище, докато се въртя в кръг и след като подмина последния изход преди този от който ще излизам сменям с десен и минавам в дясната лента.
Това разбира се в нормално кръстовище. Тия, дето ги направиха напоследък с размер на маломерен апартамент са ми супер трудни. Ако излизам от първия изход седя и чакам с ляв мигач и веднага щом вляза в кръстовището сменям с десен, ако ще излизам от първия изход. Ако излизам от втория и движението е натоварено си е истинско изпитание да го направиш по правилник. Отделно, че всичките тия малки кръгови имат пешеходни пътеки и ако има и пешеходци става мазало.

Аз винаги влизам с ляв мигач. (Много хора съм засичал да го правят с десен

Това разбира се в нормално кръстовище. Тия, дето ги направиха напоследък с размер на маломерен апартамент са ми супер трудни. Ако излизам от първия изход седя и чакам с ляв мигач и веднага щом вляза в кръстовището сменям с десен, ако ще излизам от първия изход. Ако излизам от втория и движението е натоварено си е истинско изпитание да го направиш по правилник. Отделно, че всичките тия малки кръгови имат пешеходни пътеки и ако има и пешеходци става мазало.
- Lenco
- Старши скрапер
-
До колкото си спомням в закона няма ясно регламентирано правило за мигача в кръгово. Принципно аз се движа с ляв мигач, но като навляза в кръстовището. Има кръгови, в които се включваш по средата на кръга и на практика завиваш надясно, та ми изглежда несмислено да завиеш надясно с ляв мигач. В самото кръгово, също никой не те задължава да си с ляв мигач, но на чакащите да се включат ще е по-лесно, а излизането е регламентирано "смяна на посока".
Общо взето шибана история, но пловдивския автомобил от клипа и втория с английското обикаляне на кръговото са показателни за днешната пътна обстановка.
Общо взето шибана история, но пловдивския автомобил от клипа и втория с английското обикаляне на кръговото са показателни за днешната пътна обстановка.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Аз винаги влизам с ляв мигач. (Много хора съм засичал да го правят с десен ). Държа левия в цялото кръстовище, докато се въртя в кръг и след като подмина последния изход преди този от който ще излизам сменям с десен и минавам в дясната лента.
96/97 аз съм учил същото. Даже ни ги рисуваха по дъската преди да започнем самото кормуване и горе долу знаехме къде как да заставаме. С ляв и веднага десен (което стана направо десен), само ако се излиза на следващия изход. И винаги да отиваме към най-лявата лента, за да отваряме път за включващите се.
Спомням си, че ни обясняваха кръговото като път към който се присъединява твоята лента. Как се включваш, с ляв мигач, как излизаш с десен. И излизането винаги да е от най-дясната лента, без сечене.
И аз се чудя и съм търсил и все попадам на дискусии, едни са го учили, като мене, други само мигач на излизане.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Я кажете тука с какъв мигач се влиза и излиза ?
https://www.youtube.com/watch?v=6OGvj7GZSIo
Явно няма значение
https://www.youtube.com/watch?v=YgqxC6LORkM

https://www.youtube.com/watch?v=6OGvj7GZSIo
Явно няма значение

https://www.youtube.com/watch?v=YgqxC6LORkM
Последна промяна Jordana на 14 Фев 2021, 12:34, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !