Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
E34 написа:Ти в Тайланд с два лева ли отиде? .
…. Него не то знам, но аз в Америка дойдох със 75 долара в джоба- писал съм го и преди. Мога съвсем отговорно да ти кажа, че липсата на пари не е причина да не се емигрира. Никой от чужденците в кръга ми от приятели не е дошъл в Щатите с пари. Липсата на пари от 10 пъти девет е била оправдание да не се свърши/ предприеме нещо и само веднъж е била обективна пречка.
За щастието и парите няма смисъл да пиша. Които не е разбрал, че двете нямат връзка е достоен за съжаление и няма начин да му се обясни, че не са вързани нещата така защото (пак съм то писал) за да разбереш, че парите не са щастие трябва да ги направиш първо и няма друг начин да го разбереш за тези които не са го прозряли “естествено”
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
И подкрепям Alx за имането на пари и емиграция.
Сега последните години има такава мода, на по-заможни от Бг да бягат, но това са единици.
Повечето хора сега, а преди 2010 година примерно 99% са били без лични пари.
Почти винаги са взимали назаем от някой за да си купят билет и са стигали в чужбина с 200-500-700 евро-взети назаем. Също в 90% от случаите не са отивали с готова работа-това беше мечта и много рядко се случваше.
Да не говорим, че преди 2005 нямаше начин да се отиде легален дори или пак са били под 1%.
Това ми е на базата на поне 50-60 познати емигрирали в различни страни.
Разбирам, че за някои това е абсурдно, затова казвам, че е стрес и то не малък.
Все забравям да засегна един друг проблем, който в България не съществува реално.
Никъде по света, не се дава болничен на родителят защото детето имало сополи, кашля и др от сорта.
Тук там където данъците са най-серизни като Германия дават по 15-20 дни макс на година, но като цяло такова чудо не съществува както казах.
Няма нужда да казвам по колко и как се взимат У нас.
Затова и по света има цяла ниша, гледачки на деца.
Та някой с 1 или 2 малки деца да го има предвид, ако ще бяга. Все пак дори така всички са се оправили някак де.
Сега последните години има такава мода, на по-заможни от Бг да бягат, но това са единици.
Повечето хора сега, а преди 2010 година примерно 99% са били без лични пари.
Почти винаги са взимали назаем от някой за да си купят билет и са стигали в чужбина с 200-500-700 евро-взети назаем. Също в 90% от случаите не са отивали с готова работа-това беше мечта и много рядко се случваше.
Да не говорим, че преди 2005 нямаше начин да се отиде легален дори или пак са били под 1%.
Това ми е на базата на поне 50-60 познати емигрирали в различни страни.
Разбирам, че за някои това е абсурдно, затова казвам, че е стрес и то не малък.
Все забравям да засегна един друг проблем, който в България не съществува реално.
Никъде по света, не се дава болничен на родителят защото детето имало сополи, кашля и др от сорта.
Тук там където данъците са най-серизни като Германия дават по 15-20 дни макс на година, но като цяло такова чудо не съществува както казах.
Няма нужда да казвам по колко и как се взимат У нас.
Затова и по света има цяла ниша, гледачки на деца.
Та някой с 1 или 2 малки деца да го има предвид, ако ще бяга. Все пак дори така всички са се оправили някак де.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Хахахах толкова си жалък , показа си “нивото “ хахахах.
Абе пичове кви сте вие да му обяснявате на човека, без чанта със злато не може и от града да мръднеш, кви са тея измислени истории за Америка хахахахаххахахахаха
Мислех щом искаш да си ги мерим , да си ги мерим и като изкараш по-малък(хора с твоя умствен капацитет не стигат далеч, та затова съм сигурен
) , да се комплексираш още повече , но си по-жалък от наркоманите пред блока честно , та не мисля да ти отговарям повече , та ти удари дъното…. Хахах
Sent from my iPhone using Tapatalk
Абе пичове кви сте вие да му обяснявате на човека, без чанта със злато не може и от града да мръднеш, кви са тея измислени истории за Америка хахахахаххахахахаха
Мислех щом искаш да си ги мерим , да си ги мерим и като изкараш по-малък(хора с твоя умствен капацитет не стигат далеч, та затова съм сигурен

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Младежо бледен, радвам се че "Пътят към Сантяго" те е одухотворил до степен да даваш определения и стигаш до заключения за хора, които не познаваш. Също така се радвам, че те е превърнал от малко дребничко комплексирано провинциално човече в голям просперирал и супер заможен младеж. Поклон! Аз нямам такава възможност. Аз съм беден, глупав, отчаян от живота и нещастен. Аз до Чепеларе не мога до отида камо ли до Испания пък Америка ми е като Космос! Недай си боже пък да меря с някого нещо, там съм трагедия! Но ето ти си ми вече пример в живота. Виждам пред себе си човек, който от сопол се е превърнал във великан! Благодаря ти!
Човече това е азбучна истина и никой не го оспорва. Идеята ми беше съвсем друга, но когато се изразяваш писмено често си недоразбран, тъй като по принцип не се чете внимателно, а пък и интелектуалните нива са различни и не сте на една честота, както се казва.
alx написа:…. Него не то знам, но аз в Америка дойдох със 75 долара в джоба- писал съм го и преди. Мога съвсем отговорно да ти кажа, че липсата на пари не е причина да не се емигрира. Никой от чужденците в кръга ми от приятели не е дошъл в Щатите с пари. Липсата на пари от 10 пъти девет е била оправдание да не се свърши/ предприеме нещо и само веднъж е била обективна пречка.
Човече това е азбучна истина и никой не го оспорва. Идеята ми беше съвсем друга, но когато се изразяваш писмено често си недоразбран, тъй като по принцип не се чете внимателно, а пък и интелектуалните нива са различни и не сте на една честота, както се казва.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
alx написа:
…. Него не то знам, но аз в Америка дойдох със 75 долара в джоба- писал съм го и преди. Мога съвсем отговорно да ти кажа, че липсата на пари не е причина да не се емигрира. Никой от чужденците в кръга ми от приятели не е дошъл в Щатите с пари. Липсата на пари от 10 пъти девет е била оправдание да не се свърши/ предприеме нещо и само веднъж е била обективна пречка.
За щастието и парите няма смисъл да пиша. Които не е разбрал, че двете нямат връзка е достоен за съжаление и няма начин да му се обясни, че не са вързани нещата така защото (пак съм то писал) за да разбереш, че парите не са щастие трябва да ги направиш първо и няма друг начин да го разбереш за тези които не са го прозряли “естествено”
Ти не си ли пристигнал като студент ?
И пак бих искал да попитам Зак пуска ли за лотария "зелена карта"?
Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
peshehodetz написа:Ти не си ли пристигнал като студент ?
да. но това не променя нищо защото имах стипендия за учебната година, но нямах никакви пари за наем, храна или каквото и друго да е било.. дори самолетния ми билет беше платен от тогавашната фондация "людмила живкова" защото моето семейство нямаше никакви пари- трабантите познай откъде са ми любими

... на практика започнах след първата седмица да работя в кафетерията на уни-то като мияч на чинии за $3.75 което си мисля, че беше минималната почасова тогава. поне в тоя калъп се вписвам- първата ми работа в щатите си беше мияч на чинии...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Стресът от това да идеш без пари е по-голям, ако си нелегален.
Ако си легален, може и с малка сума, узаконяването е тегава и дълга история по белия свят..
Мен първото ми излизане беше такова, ОК си до 3-тия месец, после се озърташ като престъпник
Ако си легален, може и с малка сума, узаконяването е тегава и дълга история по белия свят..
Мен първото ми излизане беше такова, ОК си до 3-тия месец, после се озърташ като престъпник

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Познавам...абе много имигранти. Ама наистина много и честно казано почти няма нормална държава в която да нямам познати или познати на мои познати. Последно единороден в...Хърватска. За пари. Не бях чувал някой натам да отива да работи, но явно има.
Та от тия мои познати такива, които не отидоха заради парите нямам. Преди 2010-та 100%-табор хората отиваха навън за пари и си го казваха. Изключвам тия, които бяха от нещо като правосъдие или бяха завлекли някой с пари. С времето се появиха някакви изказвания от тука и там, че отиват щото тука много смотано и т.н. но според мен повечето го говореха това без да си признаят истинската причина. А и когато тръгваха, пак тръгваха за парите. Не казвам, че това е лошо, моля да не се бърка. Но просто тия приказки, че тръгват за да им е по-спокойно...дрън-дрън. Ако отиваш заможен, целия свят е твой или ако нямаш деца и можел да си обикаляш ей така. Но в почти всички други случаи се отива за пари.
Ивански, мисля че не разбра точно какво каза Е34 и някак нещата излезнаха от рамки. И аз мисля, че обикалянето безцелно по света за да разглеждаш и да си без пари е супер за някой миризлив хипар, ама без да смятам някой за такъв. Просто много такива съм видял и аз тука идващи без пари и просто обикалящи да разглеждат.
Та от тия мои познати такива, които не отидоха заради парите нямам. Преди 2010-та 100%-табор хората отиваха навън за пари и си го казваха. Изключвам тия, които бяха от нещо като правосъдие или бяха завлекли някой с пари. С времето се появиха някакви изказвания от тука и там, че отиват щото тука много смотано и т.н. но според мен повечето го говореха това без да си признаят истинската причина. А и когато тръгваха, пак тръгваха за парите. Не казвам, че това е лошо, моля да не се бърка. Но просто тия приказки, че тръгват за да им е по-спокойно...дрън-дрън. Ако отиваш заможен, целия свят е твой или ако нямаш деца и можел да си обикаляш ей така. Но в почти всички други случаи се отива за пари.
Ивански, мисля че не разбра точно какво каза Е34 и някак нещата излезнаха от рамки. И аз мисля, че обикалянето безцелно по света за да разглеждаш и да си без пари е супер за някой миризлив хипар, ама без да смятам някой за такъв. Просто много такива съм видял и аз тука идващи без пари и просто обикалящи да разглеждат.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Но просто тия приказки, че тръгват за да им е по-спокойно...дрън-дрън.
По-скоро тези хора просто премълчават, че И заради $$$$ се махат т.е. хем за пари, хем за по-спокойно. Иначе да, само за спокойствие...много малко хора, да не кажа хич. То и няма как, тук да правиш по 5000лв. на месец например и да идеш примерно в люксембург на уредено и спокойно ама без пари или с 2000 евро заплата просто няма как да стане по простата причина, че в люкса 2000 евро може и да не ти стигнат за хубав апартамент в самия град/държава. Или швейцария. Да те видя с 2000 франка как ще живееш

А отиването някъде с 2лв. в джоба не го давайте за пример, щото не е релевантно. Щото ти си дошъл да кажем с 5 долара в щатите, ама с идеята да правиш кинти в дългосрочен план - мъчиш се година-две-три, докато си стъпиш на краката и продължаваш напред, не оставаш с тези 5 долара да разчиташ на тях или на някой друг.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
В Швейцария как ще взима някой 2000, като минималната преди години беше 3300?
Иначе ето аз казвам, че ако за същата работа която работя, като вид, заплата и сигурност, ми предложат абсолютно същото в Мадрид, отивам още утре. Под същата значи едно към едно, 2000лв тук-1000евро там.
Нищо, че някои неща ще са ми по-скъпи.
За Англия, Франция, скандинавските и Швейцария видно няма как да стане.
Иначе ето аз казвам, че ако за същата работа която работя, като вид, заплата и сигурност, ми предложат абсолютно същото в Мадрид, отивам още утре. Под същата значи едно към едно, 2000лв тук-1000евро там.
Нищо, че някои неща ще са ми по-скъпи.
За Англия, Франция, скандинавските и Швейцария видно няма как да стане.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
alekangg написа:Иначе ето аз казвам, че ако за същата работа която работя, като вид, заплата и сигурност, ми предложат абсолютно същото в Мадрид, отивам още утре. Под същата значи едно към едно, 2000лв тук-1000евро там..
Тц. Знаеш как се приравнява, едно към едно. Тоест 2000лв тук = 2000 евро там. С 1000 евро в момента в Мадрид ще бедстваш според мен. Метрото скочи драстично, наемите...
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
madafaka_donkele написа:
По-скоро тези хора просто премълчават, че И заради $$$$ се махат т.е. хем за пари, хем за по-спокойно. Иначе да, само за спокойствие...много малко хора, да не кажа хич .
И заради парите, но не само и единствено заради тях, аз например когато имигрирах в онези години ВИС2 и после СИК много яко вилнееха из родината така че ето ти една много сериозна причина поради която в БГ да не ставаше за живеене дори да имаш достатъчно $$$. Освен това не знам колко от вас си спомнят ма в ония години не можеше почти никъде да се мръдне без виза, а такава не се вадеше лесно, така че ето ти още една причина за имигриране и в последствие сдобиване с паспорт позволяващ свободно придвижване.
Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking
Мечта ми е Испания и въпреки това все я заобикалям при екскурзии, защото искам да я обиколя цялата. С тукашните цени на имотите, ако трябваше сега да купувам основно жилище, щях да взема тристаен в Аликанте/Валенсия за 140-150евра, отколкото същия в Дружба :mhihi
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
E34 написа:alekangg написа:Иначе ето аз казвам, че ако за същата работа която работя, като вид, заплата и сигурност, ми предложат абсолютно същото в Мадрид, отивам още утре. Под същата значи едно към едно, 2000лв тук-1000евро там..
Тц. Знаеш как се приравнява, едно към едно. Тоест 2000лв тук = 2000 евро там. С 1000 евро в момента в Мадрид ще бедстваш според мен. Метрото скочи драстично, наемите...
Точно се приравняват в една валута, 2000лв тук, там или на трето място без значение от валутата, иначе какво приравняван ще е?
Дал съм примерна цифра за да стане ясно, не реалната. Макар да познавам хора с доходи малко над 1000евро и не са умрели, но зависи от много неща.
Ако някой ми даде цифрата в евро, няма какво да се говори пък.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
E34 написа:Тц. Знаеш как се приравнява, едно към едно. Тоест 2000лв тук = 2000 евро там.
Тц

Затова и на запад, ако живееш в собствено жилище минималната заплата е такава, че да можеш да живееш без значение дали си в столицата или в село горно нанадолнище. Докато тук минималната заплата, ако ще в горно сусурлево да живееш пак не стигат квото и да правиш.