Във форма ли сте?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В добра физическа форма ли сте?

Да, много добра
6
6%
Да
29
28%
По-скоро да
21
20%
По-скоро не
22
21%
Не
16
15%
Не, в много лоша форма
11
10%

Общо гласове : 105
ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Re: Във форма ли сте?

Мнение от turbonetic » 08 Апр 2023, 20:01

:arrow:
Последна промяна turbonetic на 23 Апр 2023, 7:42, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 09 Апр 2023, 0:06

bum_bum написа:Клена го тестват само върху мишки в Щатите, защото е забранен за употреба от хора. Което е кофти по отношение научната достоверност върху ефекта при хората, но все пак..

Разбира се, че ефекта ще се задържи при определени условия, които повечето хора не спазват, защото след като се изгуби, те отново го взимат. Голямата част от тях не взимат само него, а и Т3, ефедрин базирани препарати и/или стероиди.

Което лично за мен е безкрайно тъпо. Една част от постигнатото с тях е възможна и натурално. И вероятно поне 80% от зобещите в залата изглеждат по-зле, отколкото биха били ако тренират по-разумно и се хранят разумно.

Вече по-нацепените батки с големи обеми и релеф ясно, че няма как да го постигнат на чисто, но там обикновено липсва силата зад тези мускули и при един инцидент, който да наложи 2-3 седмици да не влезе в залата няма да се познае.
Верно ли са го забранили? Нали беше някакво лекарство срещу астма и други белодробни заболявания? Гледам, че Софарма го имат за 3.70 лв. Дано поне да е с рецепта, че мнозина са готови да жертват бъдещето са някакви илюзорни резултати.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 09 Апр 2023, 8:25

И аз бях от тия идиоти дет пиха клен на 20 за да изкарат полочки бързо за морето :mhihi: За щастие бързо се вразумих и дори не си довърших цикъла. Ма това не се води зоб до колкото помня. Те днешната младеж пият по 2 хелл-а на междучасие и джасат по 2 грама амфети/кока на уикенд, така че едва ли клена им е проблема.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 09 Апр 2023, 13:21

От 3 месеца си разместих хранителния режим леко. Сладкото го изместих за закуска, много рядко следобед, отделен от основните хранения. Говорим за закуска само шоколад примерно, а в дните, в които тренирам - мюсли, с много сушени плодове и ядки. От там нататък за обяд и вечеря никаква захар и бързи въглехидрати от този сорт. Като цяло никакви десерти под никаква форма. Не ми е и проблем, защото като се натъпчеш сутрин ссъ сладко, после не ти се яде. Резултатът е, че изчистих и дръпнах с 3кг надолу, ям без други ограничения. Няколко години не можех да сваля нищо под 92кг, но си бях във форма, почти не омазнен - тренираш човек 188см. Сега задържах на 89кг, ако ям по-малко слизам и до 88.
Още двама ме последваха с режима и с тях се случи същото и са доволни.

Интересно ми е мнението на bum bum по въпроса, тъй като от една страна ми е малко притеснително ударната доза сладко в определен момент, в моят случай сутрин? Мисля да не си докарам някой диабет с тези бустери.

Макар, че 500мл кока кола като знам колко захар има.... И колко хора пият и то по цял ден.

Идеята е като цяло сладкото да е отделено, защото ако го смесиш с основно хранене на бавни въглехидрати, започваш да трупаш мазно. Точно заради инсулина. Бум бум какво ще добавиш или кажеш по въпроса, според мен си се интересувал и чел и има какво да ми кажеш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Апр 2023, 13:30

Отговорът тук е прост - инсулиновата чувствителност се влияе от циркадния ритъм. Колкото по-късно през деня става толкова повече пада -> повече трупане на мазнини (не е заради разделянето на храните т.е.).

Сега дали трябва да ядеш толкова сладко, друг въпрос, не се наемам да коментирам там.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 09 Апр 2023, 13:36

steeN написа:(не е заради разделянето на храните т.е.).

Интересно е дали си прав и какво ще кажат другите...?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 09 Апр 2023, 14:59

На мен ми звучи много странно това което казваш, че сутрин се натъпкваш със сладко и после през деня не ти се яде. Логиката ми е, че като се набухаш и кръвната ти захар удари тавана, огранизма произвежда яко инсулин за да не пукнеш. Което я сваля рязко, обикновено под нивата на които огранизма ти е свикнал, от там идва нов глад за сладко и влизаш в омагьосания кръг. :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 09 Апр 2023, 17:49

b_u_b_o написа:На мен ми звучи много странно това което казваш, че сутрин се натъпкваш със сладко и после през деня не ти се яде. Логиката ми е, че като се набухаш и кръвната ти захар удари тавана, огранизма произвежда яко инсулин за да не пукнеш. Което я сваля рязко, обикновено под нивата на които огранизма ти е свикнал, от там идва нов глад за сладко и влизаш в омагьосания кръг. :dunno:

Чак не се натъпквам, но доста си похапвам. Като по тази схема не напълнявам, не изпитвам гузност докато ям сладкото и нямам апетит за повече през деня. Нито нов глад за сладко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Апр 2023, 19:04

Трудно е да се каже кога инсулиновата чувствителност е най-висока, защото много зависи и от това дали тялото е запазило нормалната обмяна или има вече някакъв проблем с инсулиновата чувствителност. При диабетици чувствителността е най-висока сутрин около 7 часа и после пада рязко с която се обяснява и т.нар. dawn phenomenon. По-късно през деня също пада и се качва в различните часови диапазони.

Ако искаш да си провериш дали имаш някакъв проблем най-лесно е да си вземеш инсулин и глюкоза на гладно и да си сметнеш НОМА индекса.

В яденето на захар и усвоими въглехидрати е най-важното да си умерен. Тялото може да се справи и да си напълно ОК, стига да не прекаляваш. Принципно ако ги ядеш заедно с някакви фибри е най-добрия вариант. Фибрите не се усвояват, но ще забавят усвояването на въглехидратите и инсулиновия пик ще бъде по-умерен. Ако го ядеш с мазнини пак ще е по-нисък, но в присъствието на висок инсулин мазнините ще се натъпчат директно в гъсягата.

По принцип логиката на бубо е правилна, така се случва обикновено. Ако при теб не се получава така това само може да те радва. Възможно е да имаш запазена добра чувствителност и да отделяш малко инсулин. А има и хора, които имат генетично висока инсулинова чувствителност и им отнема доста време и доста кила захар за да я прецакат.

Кила не гледай. Важното нещо е процента телесни мазнини. Ако си в диапазона 15-20% си ОК. Над това не е добре. Под 10 също не е добре да се седи дълго време, не че е много лесно и може да стане по невнимание де.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Апр 2023, 19:15

Не виждам защо обвързваш циркадния ритъм и инсулиновата чувствителност с диабет. За теб всеки, който не е на кето е диабетик... ако не е чудо на природата :) Напротив, трудно е да се каже каква ще е точно при хора с нарушена обмяна на веществата.

При "здрави" хора зависимостта е точно такава. Има безрой литература по темата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 09 Апр 2023, 19:21

Да попитам малко в страни от темата, някой случайно да е ползвал това чудо от тв рекламите - Инста лайф наколенката за болки в кръста и крака. Естествено не вярвам изобщо, но не е за мен и все ми я хвалят да им я купувам родата :mhihi: Въпросът е колко пари на вятъра са това :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Апр 2023, 19:34

steeN написа:Не виждам защо обвързваш циркадния ритъм и инсулиновата чувствителност с диабет. За теб всеки, който не е на кето е диабетик... ако не е чудо на природата :) Напротив, трудно е да се каже каква ще е точно при хора с нарушена обмяна на веществата.

При "здрави" хора зависимостта е точно такава. Има безрой литература по темата.

Аз не си го измислям също. Дали някой има проблем или не с инсулиновата чувствителност лесно става ясно както споменах с един НОМА индекс. Не е най-добрия и точен метод, но върши достатъчно добра работа.

Кой как се храни пък все по-малко ме интересува.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Апр 2023, 19:37

https://pages.ucsd.edu/~mboyle/COGS163/ ... e-2018.pdf

Circadian rhythm in glucose metabolism

In healthy humans, plasma glucose tolerance depends on the time of day of glucose ingestion, with glucose tolerance being higher in the morning than in the evening9,10.

Аз със сектанти няма да споря :dunno:. Който иска може да си прочете сам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Апр 2023, 19:50

Че къде ме видя да споря? Най-малкото за циркаден ритъм в наши дни много трудно може да се говори благодарение на компютри, телефони, таблети, ледове и т.н.

Аз че съм сектант, сектант съм. Ма поне не ме е срам да се покажа до какво ме е довело сектантството ми. И в такива теми не споря, щото такива професори като теб съм ги вижал много. Всичко знае, всичко разбира, но като го видиш се чудиш някога влизал ли е в зала изобщо и защо не приложи поне малко от знанията си на практика.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 09 Апр 2023, 23:03

sub_eleven написа:От 3 месеца си разместих хранителния режим леко. Сладкото го изместих за закуска, много рядко следобед, отделен от основните хранения. Говорим за закуска само шоколад примерно, а в дните, в които тренирам - мюсли, с много сушени плодове и ядки...

Много странно... Правил съм нещо такова като теб, не нарочно, просто това съм имал под ръка - банан/вафла/кроасан/палачинки с мед или шоколад за закуска и след такава "закуска" се чувствам гадно - заболява ме леко главата и огладнявам много бързо. :lol:

За да закуся хубаво трябва да има месо, иначе не се засищам, не знам защо.
Пак към bum_bum трябва да се обърнем, да разясни нормално ли е това и защо така се чувствам? :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата