ЗЪБИ, зъболекари и стоматология
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: ЗЪБИ, зъболекари и стоматология
Купи си иригатор и не ползвай конци 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз съм с малки пръсти и пак ми е терсене да ползвам конец. Та така и не се научих да ползвам.

DLVasilev написа:Я малко да раздвижим темата. Трябва да вадя два мъдреца, дотук добре. Преди 6 години вадих горен ляв и го извадиха за не повече от 10 мин след упойката. Сега обаче долния десен е решил, че ще прави неправилно престрояване на двойна непрекъсната и се е ударил в кътника пред него и от там верижна до кучешкияПроблема идва от там, че същата зъболекарка, която е доста добър специалист директно отказа да го вади и ме прати при хирург без да види изобщо за какво иде реч. Залагам на това, че няма възможност и не и се занимава поради някаква причина. Тука трябва да вметна, че живота ми е направил един подарък - 4 мъдреца здраво и право израстнали без никой да разбере с прави незаплетени корени и без срастване в костта, напълно показали се наравно с другите зъби. Според мен не съм за хирург, но бих искал да чуя мнение на изпатил по този въпрос, че от доктори и зъбари ме е по-страх отколкото от каквото и да било друго.
И да питам ако отида на дискотека в перник след като глътна подобаващо количество упойка и се издръвча на няколко по-якички да ми извадят безплатно всички зъби трябва ли да си здравната книжка?
По-сложно е отколкото си мислиш. На мен ми направиха доста голям разрез във венеца, от там къртиха 30-40 минути с хилти буквално. После ме шиха. Не мисля, че зъболекар има нужното оборудване и умения. При мен бяха 3-ма хирурзи и стоях 2 дни в болницата до ВМА.
От тогава имам да вадя един, който стои под останалите. Буквално е под тях, казаха ми, че щяло да бъде поне час и нещо и операцията щяла да е тежка. Нямало и гаранция за зъбите отгоре, дали ще останат. Не мисля обаче, докато все още не се влача от болка да го правя.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Колеги да ви питам, колко често чистите зъбния камък? Аз не бях 5+ години, та вчера най-накрая го направих и още ми е гадно леко на венците. От сега ме записаха след 6-7 месеца пак, та въпроса е толкова често ли го правите 

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Щатските зъболекари препоръчват 2-3 пъти годишно за да се предотврати пародонтит.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Аз през 6 месеца го чистя, също го съчетавам с профилактичен преглед. Няправо съм се разбрал с кабинета те да го следят това и да имат грижата да ми звъннат да уговорим час.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
c04 написа:Колеги да ви питам, колко често чистите зъбния камък? Аз не бях 5+ години, та вчера най-накрая го направих и още ми е гадно леко на венците. От сега ме записаха след 6-7 месеца пак, та въпроса е толкова често ли го правите
Мен веднъж преди 10 години един чисти там нещо, без изобщо да разбера какво се кани да прави. Ама ходих да ми избелват оградата, та явно е влизало в услугата. Никога преди и след това не съм го чистил. Па то и няма.

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
top написа:Аз през 6 месеца го чистя, също го съчетавам с профилактичен преглед. Няправо съм се разбрал с кабинета те да го следят това и да имат грижата да ми звъннат да уговорим час.
Това е най-доброто и най-евтино погледнато напред във времето.
Всички останало може да забави, но не се изплаща така както редовното ходене на “зъбар”.
Формулата е минимум 2 пъти в годината преглед.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Големият плюс на безвъглехидратно хранене.bum_bum написа:c04 написа:Колеги да ви питам, колко често чистите зъбния камък? Аз не бях 5+ години, та вчера най-накрая го направих и още ми е гадно леко на венците. От сега ме записаха след 6-7 месеца пак, та въпроса е толкова често ли го правите
Мен веднъж преди 10 години един чисти там нещо, без изобщо да разбера какво се кани да прави. Ама ходих да ми избелват оградата, та явно е влизало в услугата. Никога преди и след това не съм го чистил. Па то и няма.

Иначе аз хода веднъж на 5 години,а трябва на всяка година да ходя, 'щото венците ми са слаби доста,
Зъбите ми както казват съблезъболекарите, могат да ги оставят без работа

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Bogat-Beden написа:Големият плюс на безвъглехидратно хранене.![]()
Чакай, ако си предразположен. И в годините, когато съм бил най-стриктен - пак си ходех веднъж годишно. Може и да помага, но не решава проблема. То малко хората са или ходиш всяка година, или никога не ходиш

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Да от опит го знам... по-добре да се дават 200-300лв. на година от колкото после да има вадене на нерви, изграждане и тн... А мен доста ме е шубе от зъболекари и е отврат при по-сериозни неща, това ми е насадено от 80те години и зъболекарските машинки в детската градинаTenata написа:top написа:Аз през 6 месеца го чистя, също го съчетавам с профилактичен преглед. Няправо съм се разбрал с кабинета те да го следят това и да имат грижата да ми звъннат да уговорим час.
Това е най-доброто и най-евтино погледнато напред във времето.
Всички останало може да забави, но не се изплаща така както редовното ходене на “зъбар”.
Формулата е минимум 2 пъти в годината преглед.

Sent from my iPad using Tapatalk
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
TNT написа:Bogat-Beden написа:Големият плюс на безвъглехидратно хранене.![]()
Чакай, ако си предразположен. И в годините, когато съм бил най-стриктен - пак си ходех веднъж годишно. Може и да помага, но не решава проблема. То малко хората са или ходиш всяка година, или никога не ходиш
Да не лъжеш диетката отвреме навреме да пляскаш шикалат и сочни пици, мм?

И аз съм го правел всъщност, но ако не пиех кафе и не пушех цигари, нямаше да имам нужда да си мия зъбите, така го усещах.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Вече много я лъжа. Но с години бях на 4-5кг сланина месечно. Шоколадите бяха 1-2 месечно, пиците и те толкова. Спагети не бях ял 2 години и половина по едно време. Дюнер пак там някъде. Сега пуша пури по-редовно, преди по няколко пъти в годината. Цигари съм изпушил 2 броя през живота си. Кафетата винаги са били 2-3 дневно. Искам да кажа, че за последните 10 години, съм си сменял драстично хранителните режими. От дюнери, пици и принцеси всеки ден, до 1кг месо с 200гр сланина. Нямах разлика със зъбният камък. Със сигурност има значение дали вечеряш пържола със сланинка и салата или вечеряш дюнерче с чипс за десерт. Но при мен спирането на кофти храна не накара зъбният камък да изчезне.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
За страха - много зависи като деца при какви зъболекари сме били.
Аз като малък ходех при на съседката дъщерята. Хем много скъпо взима, хем май не и беше и много качествена работата.
Веднъж си спомням, че ми напълни устата с тия дунапренчета и тогава и звънна пък нейната дъщеря и бая време говориха празни приказки, през което време на мен ми се разместиха тия дунапренчета, щото чакаш, чакаш, ама то се събира слюнка и накрая не се издържа. После как ми се скара.. все едно аз съм виновен, че раздува по телефона докато аз вися с пълна с дунапрен уста
Тогава направих 9 годишна пауза от зъболекари.
Преди няколко години намерих един зъболекар на село, от тогава ходя само при него и няма никакво напрежение. Много готин човек, и отговорен в същото време. Даже последния път като си бях записал час, му се счупила едната машинка и понеже ми няма номера, ме намери в социалните мрежи да ме информира и да се извини. Освен това пое ангажимент и го спази - обади ми се след 10тина дни да запазим нов час след ремонта на машинката, че на всичкото отгоре често часовете ми при него са вечер след работа. Последно часа ми беше в 19:00. Занесох му дори едни други изследвания, понеже личната ми лекарка не благоволява да си вдигне телефона да си запиша час при нея да ги видим, та дори и тях обсъдихме. Адски доволен съм и от както ходя при него, въобще не се замислям за машинки и т.н страхове от детството
Аз като малък ходех при на съседката дъщерята. Хем много скъпо взима, хем май не и беше и много качествена работата.
Веднъж си спомням, че ми напълни устата с тия дунапренчета и тогава и звънна пък нейната дъщеря и бая време говориха празни приказки, през което време на мен ми се разместиха тия дунапренчета, щото чакаш, чакаш, ама то се събира слюнка и накрая не се издържа. После как ми се скара.. все едно аз съм виновен, че раздува по телефона докато аз вися с пълна с дунапрен уста

Преди няколко години намерих един зъболекар на село, от тогава ходя само при него и няма никакво напрежение. Много готин човек, и отговорен в същото време. Даже последния път като си бях записал час, му се счупила едната машинка и понеже ми няма номера, ме намери в социалните мрежи да ме информира и да се извини. Освен това пое ангажимент и го спази - обади ми се след 10тина дни да запазим нов час след ремонта на машинката, че на всичкото отгоре често часовете ми при него са вечер след работа. Последно часа ми беше в 19:00. Занесох му дори едни други изследвания, понеже личната ми лекарка не благоволява да си вдигне телефона да си запиша час при нея да ги видим, та дори и тях обсъдихме. Адски доволен съм и от както ходя при него, въобще не се замислям за машинки и т.н страхове от детството