33* години 10-ти ноември
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: 30 години 10-ти ноември
Bogat-Beden написа:За носталгиците![]()
![]()
Лъжа и измама, тогава е имало всичко, хората бяха богати и щастливи и даже нямаше къде да си изхарчат парите!
В интерес на истината и днес има такива магазини в Куба, С. Корея и подобни.
Наскоро след отваряне на нов магазин за хранителни стоки в Хавана го затвориха за ремонт, понеже са се посбили и е имало щети за няколко хиляди долара.
Ама това може да го разбере само човек живял в ония строй, иначе е много лесно да се присмиват как хората са чакали по 4-5-6 часа за банани и разни други неща.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Bogat-Beden написа:За носталгиците![]()
![]()
Едно време влизаш в магазин и няма какво да си купиш,а сега има много "качествени" неща,но нямаш пари.Тъйче стига с тези глупости.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Сега има и от двата вида, преди масово ако имаш късмет от единия, ако имаш връзки, познати и пари може и от другия.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абсурд да има бедни сега , сега има репелент за богатство . Пръскаш се и забогатяваш
https://lifetrends.today/goodluck/bg/?u ... m=referral

https://lifetrends.today/goodluck/bg/?u ... m=referral
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Top Gun Maverick написа:Между другото по повод на по-горния пост, то и сега има заплащане от 220 лв. за 20 дни и то не за мияч на тоалетни. Бих се засмял, ама не е смешно.
Предполагам визираш моя пост?
За годините,в които имаше "бригади" 150-200лв. си бяха съвсем не лоши пари,особено за ученик,който все пак не е излязал все още от под "крилото" на мама и тате.
Има и друг момент-когато сам си изкараш някакви пари гледаш на тях по различен начин,отколкото на тези,които ти е дал Тате.
И още един момент:
K_Ilkov написа:Аз като цяло подкрепям полагането на физически труд от деца, тинейджъри и друга неквалифицирана сганименно с цел да видят, че тая работа не е "режи па яж" ...
Доколко това има някакъв възпитателен ефект не знам,според мен може би има....
Та нещата никога не са само "черни",или само "бели"....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alekangg написа:Сега има и от двата вида, преди масово ако имаш късмет от единия, ако имаш връзки, познати и пари може и от другия.
Даа, те и тук сега се избиват да купуват яйца по левче, прясно мляко по 4лв и месо по 40

И чисто нови коли има колкото щеш без чакане, но и тях не ги карат много.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:alekangg написа:Сега има и от двата вида, преди масово ако имаш късмет от единия, ако имаш връзки, познати и пари може и от другия.
Даа, те и тук сега се избиват да купуват яйца по левче, прясно мляко по 4лв и месо по 40![]()
И чисто нови коли има колкото щеш без чакане, но и тях не ги карат много.
Със сигурност по-достъпни са и няма нужда да си с връзки, че да си купиш елементарни хранителни продукти.
Коли и сега почти всеки може да кара нови, а не да сменя през 2-3-5 год и да налива в тях.
Представи си, че всеки има право да си купи само по една дачия и си я търкаля цял живот или поне 20 години.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз баща ми го помня с 3 нови коли. Не е бил член на Партията, нито съм имал дядо партизанин.
Ако бананите и колата са стоки от първа необходимост ще се съглася. Всичко останало се намираше без връзки.
Да. Зор беше да си купиш цветен телевизор, но всичките се произвеждаха в България. Сега е безкрайно лесно, но дори и солта, която ще намериш в магазина не е българска, какво остава за техника, облекло или домашни потреби.
Фалиралата държава се се самозадоволяваше на 80% с производството си и изнасяше в стотици страни като почнеш от селскостопанска продукция, та стигнеш до кораби и ВЕЦ турбини. Проспериращата внася дори елементарни неща като сол и сода за хляб.
Ако бананите и колата са стоки от първа необходимост ще се съглася. Всичко останало се намираше без връзки.
Да. Зор беше да си купиш цветен телевизор, но всичките се произвеждаха в България. Сега е безкрайно лесно, но дори и солта, която ще намериш в магазина не е българска, какво остава за техника, облекло или домашни потреби.
Фалиралата държава се се самозадоволяваше на 80% с производството си и изнасяше в стотици страни като почнеш от селскостопанска продукция, та стигнеш до кораби и ВЕЦ турбини. Проспериращата внася дори елементарни неща като сол и сода за хляб.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Аз баща ми го помня с 3 нови коли. Не е бил член на Партията, нито съм имал дядо партизанин.
Еха, аз като разправям, че тогава всичко живо е били пълно с пари, не вярват някои хора!! Викаш беше обикновен човек на средно статистичесса службица и заплата и смени 3 нови коли?

Митовете за бананите си ги задръж, хората чакаха за всичко на опашки, има си вицове за това дори, ама то са с чух и ми казаха не става.
За български цветен телевизор В. Търново пак трябваха връзки, да не говорим, че струваше 4-5 заплати и това беше към края на строя, преди това се радваха на руски, ама явно не ги знаеш.
Но пък имаше дънки Панака и маратоки Ромика, какво пък не са ходили боси.
Аз не съм чул-видял някой да е казал-написал, че дядо му или баща му е бил човек от партията, партиен секретар или нещо от сорта, все едно е нямало такива, а хич не са били малко тези гниди във всяка една структура.
Но от всичко известно и не толкова най-якото беше местожителството и разпределението. Няма искам тук или там, живееш където си роден или където те изпрати държавата!! За извън България всеки знае как е било пък. Баси как да не милея за тези неща, не мислиш за нищо, държавата се грижи за човекЪт почти както за свиня в свинеферма.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Велико Търново имахме 82 година мисля. Строя се задържа бая след това още. До 2000-та някъде още си работеше. Колко се е чакало нямам идея. Ама беше телевизор, а не еднодневка.
Руски не съм виждал. Имаше някакви черно-бели други ама не помня марката. Вероятно пак същата.
Да, сега има чудесни еър максове е за децата. За голямата давам 2 пъти годишно по 100-тина лв, един път за гумени ботуши хънтър или аигле пак толкоз, после за зимни. За малката малко по-тънко идва, че по-бавно расте и малките номера са по-евтини. Ама половин заплата си ходи за чипици. Па нека ги има.
Дънките Панака и Кондор какво им беше?
Живот не е само цигари Кент и бонбонки тик-так, ако че разбираш.
Руски не съм виждал. Имаше някакви черно-бели други ама не помня марката. Вероятно пак същата.
Да, сега има чудесни еър максове е за децата. За голямата давам 2 пъти годишно по 100-тина лв, един път за гумени ботуши хънтър или аигле пак толкоз, после за зимни. За малката малко по-тънко идва, че по-бавно расте и малките номера са по-евтини. Ама половин заплата си ходи за чипици. Па нека ги има.
Дънките Панака и Кондор какво им беше?
Живот не е само цигари Кент и бонбонки тик-так, ако че разбираш.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Пинтев написа:Bogat-Beden написа:За носталгиците![]()
![]()
Едно време влизаш в магазин и няма какво да си купиш,а сега има много "качествени" неща,но нямаш пари.Тъйче стига с тези глупости.
Глупости гововрите вие, безсрамни "другарю", като те мързи и / или си тъп, няма да имаш и за хляб

Ощетени са пенсионерите, да, ама те допуснаха всичко това и още гласуват за БСП повечето, та .. сещай се сам, ако можеш
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
alekangg написа:Но от всичко известно и не толкова най-якото беше местожителството и разпределението. Няма искам тук или там, живееш където си роден или където те изпрати държавата!! За извън България всеки знае как е било пък. Баси как да не милея за тези неща, не мислиш за нищо, държавата се грижи за човекЪт почти както за свиня в свинеферма.
Всичко е така, но... не съвсем. Имаше жителство и това беше кофти, да. А сега, като половината държава се набута в София и столичани влизате в ръкопашни схватки за едно паркомясто - какво? Кефите ли се?
Разпределението... да, сигурно е кофти от голям град да те засилят в някое добруджанско село или из Странджа - Сакар. Но си има и предимства, главното - няма безработица и не ти се налага да си търсиш работа. Завършваш и почваш веднага, пък след някоя година се връщаш в родния град, вече с професионален опит, често и женен...

Няма лошо като млад спец да побачкаш някъде по-далеч от мама и тате, да видиш нови хора, нови краища... Подготвен си за такъв живот от казармата...

Аз завърших ВИАС (УАСГ) 1992-ра с отличие, но работа нямаше НИКАКВА. Обикалях къде ли не и ако изобщо някой се навиеше да ме изслуша, още с първите думи, че съм завърших същия месец и нямам никакъв стаж - хайде към вратата... Тогава съм си мечтал някой да ми предложи НЯКАКВА работа, дори на минимална заплата, дори в някое помашко село или балканска кошара, само за да започна някъде, да мога да напиша 3 месеца стаж в CV-то... Тогава шях да се радвам да ме пратят някъде по разпределение. Ама нямаше.
Excellent! Steven is my name!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
bum_bum написа:Живот не е само цигари Кент и бонбонки тик-так, ако че разбираш.
Хахаха,аз знам от къде е това

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
bum_bum написа:Велико Търново имахме 82 година мисля. Строя се задържа бая след това още. До 2000-та някъде още си работеше. Колко се е чакало нямам идея. Ама беше телевизор, а не еднодневка.
Руски (съветски) цветни телевизори имаше - помня ги много добре. Който не можеше да се уреди с Рубин, взимаше Електрон 714Д (ние имахме такъв). Но като цяло телевизорът не беше кой знае каква придобивка, просто защото нямаше телевизия. Сутрешната програма беше от 10 до 12:30, после следобяд от 17:30 до... 22 - 23 часа. И нямаше какво да се гледа - само новини, репортажи в кое ТКЗС колко декара са изорали, концерти с народна или естрадна музика, върхът беше някой мач или руски, чешки или унгарски филм вечерта. Нищо чудно, че предпочитахме да четем книги...
Excellent! Steven is my name!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Borymeckata написа:bum_bum написа:Велико Търново имахме 82 година мисля. Строя се задържа бая след това още. До 2000-та някъде още си работеше. Колко се е чакало нямам идея. Ама беше телевизор, а не еднодневка.
Руски (съветски) цветни телевизори имаше - помня ги много добре. Който не можеше да се уреди с Рубин, взимаше Електрон 714Д (ние имахме такъв). Но като цяло телевизорът не беше кой знае каква придобивка, просто защото нямаше телевизия. Сутрешната програма беше от 10 до 12:30, после следобяд от 17:30 до... 22 - 23 часа. И нямаше какво да се гледа - само новини, репортажи в кое ТКЗС колко декара са изорали, концерти с народна или естрадна музика, върхът беше някой мач или руски, чешки или унгарски филм вечерта. Нищо чудно, че предпочитахме да четем книги...
А милион и едно желания, Пинко Розовата Пантера, Лека нощ деца , Студио Х, Седморката на Блейк?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"