Бонус малус от догодина?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Бонус малус от догодина?
alx написа:пък и е нормално застраховките да растат всяка година - автопарка поскъпва и щетите са по- високи всяка година.

За мен по-скоро не е нормално частта с "изплащането". Дават се пари за застраховки, ама като трябва да се изплати нещо... опаа, кво стана.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За мен пък не е нормално да вдигат застраховките всяка година . Да ги вдигат на тия дето имат ПТП . При положение че човек няма примерно 10 години поред ПТП редно е да спре да плаща като вид бонус да получи безплатна ГО . Това е справедливо , а не някакви оядени тлъсти пуяци лобисти на застрахователите да излизат и да ми обясняват как трябва да плащам всяка година повече щото така било редно . Това даже не е застраховка в нормалния си вид на такава услуга а някакъв поголовен данък десятък спокойствие на водача . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Jordana написа: Това даже не е застраховка в нормалния си вид на такава услуга а някакъв поголовен данък десятък спокойствие на водача .
Е това имах предвид. В момента е някаква смеска между данък и застраховка. Аз не знам някой да е доволен от застрахователи. Да са му оправили колата в доверен сервиз КАЧЕСТВЕНО (а не тип "не си личи много"), да са му изплатили пари достатъчно и БЪРЗО, да не е имало една камара документи, позвънявания, разправии.
То 10 години без катастрофа може да е шофьор в голям град, ама може и да е дядо от село, който ходи 2 пъти в годината до града. И като е станал на 72 и изцепи някоя Панамера, какво правим ? 50-100 бона ремонт откъде идват ? 10 години х 200лв = 2000лв. При смъртен случай да не говорим какви суми се изплащат. С добри адвокати има и по 500 000лв. Това колко дядовци са ? Лошото е, че ако се премахне проблема с изплащанията и изплащат адекватно, изплащат и кражби (а не ти тая броня може и сам да си я свалил), ще скокнат сигурно още.
Вкарат ли го тоя бонус-малус, 100% за най-малкото нарушение ще скача брутално. А зануляването навсякъде чета, че ще е на 3 години. Т.е. имаш 100лв снимка за превишена скорост, застраховката скача за 3 години с още 100лв. И тая снимка отива на 400лв

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
От 6г си плащам ГО, няма година без увеличение. Първо беше 170 180 190 и до сега 240... Съжалявам проблема им е в събираемостта... Не с размера на ГО. Огромна част има които си карат без ГО.
Аз 10г нямам причиненото от мен ПТП... Мен ме удрят три пъти... И всеки път са разни със сумати други катастрофи? Поне до сега са имали все ГО, но имам поне 3ма приятели които да ги удряли разни които нямат и "да ти дам пари на ръка, да не викаме КАТ, че голям проблем ще ми отвориш".
И както винаги вместо проблема да се решава само се замазва.
Жорка много си далеко от истината за смъртен случай...господ да не дава да разбираш ама ще разбереш, че над 50хил евро не струваш.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Аз 10г нямам причиненото от мен ПТП... Мен ме удрят три пъти... И всеки път са разни със сумати други катастрофи? Поне до сега са имали все ГО, но имам поне 3ма приятели които да ги удряли разни които нямат и "да ти дам пари на ръка, да не викаме КАТ, че голям проблем ще ми отвориш".
И както винаги вместо проблема да се решава само се замазва.
Жорка много си далеко от истината за смъртен случай...господ да не дава да разбираш ама ще разбереш, че над 50хил евро не струваш.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Не съм далеко, щото знам за случай от миналата година с много близък приятел в едната кола. Както написах, адвокатите също играят роля.

TNT написа:Вкарат ли го тоя бонус-малус, 100% за най-малкото нарушение ще скача брутално. А зануляването навсякъде чета, че ще е на 3 години. Т.е. имаш 100лв снимка за превишена скорост, застраховката скача за 3 години с още 100лв. И тая снимка отива на 400лв![]()
... в щатите се занулява на 7 години... ще ти дам жив пример - застраховка (само гражданска) - $450 на година. всяка точка е плюс %15 на застраховката на година. един вид всяка точка при $450 застраховка е $67.50 на година ... за 7 години. една глоба за превишена скорост е 3 точки. една катастрофа до $2000 щети- 5 точки, над $2000 е 7 точки.... прави си сметката. правиш една катастрофа за над $2000 щети по твоя вина и затраховката става $922.50 на година... за 7 години.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
В някои страни знам, че зависи от нарушението. По-леките на година, други на 3, някои на 5. За над 1,2 промила или надрусан, да го правят 10 години 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
На последна инстанция ли? Защото и аз знам за много случаи... И на последна пада под 100 кTNT написа:Не съм далеко, щото знам за случай от миналата година с много близък приятел в едната кола. Както написах, адвокатите също играят роля.
Ето още едно потвърждение на това за което ти казвам
https://azpt.org/bg/ЗА-НАС/Публикации/29-Ти-струваш-20-000-лева
Но ме отричам, може и да има единици случаи в които е повече
- TNT
- младши ентусиаст
-
Утре ще питам. Иначе случая наистина е специален, ама форумите не са място да се обсъжда.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
host написа:От 6г си плащам ГО, няма година без увеличение. Първо беше 170 180 190 и до сега 240...
Дори и така да е, за три години както си посочил имаш увеличение с 30лв, и после за още една година увеличението ти е с 50лв.
Застрахователните компании имат ръст с по около 10% годишно. Обороти от по над 100 до 200 милиона лева и печалби по-малки от 3-4 до 9млн. Ама постоянно се реве, че нямало събираемост, нямало печалба, нямало изгода в застраховките.
Има ли дори един нормален човек тук, който мисли че в бизнес с над 200 милиона оборот печалбата е 9 милиона?
Тая година ще плащаме по 240, от догодина някои ще плащат и по 500, а останалите ще ръкопляскат, щото джигитите са наказани. Ще купят още 100 лазера, ще вдигнат още 100 пъти глобите, а убитите и ранените по пътищата няма да намалеят. Ама важното е Вуте да е преебан.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е, тя е 9 милиона след всички лични екстри вкарани като разходи на застрахователя през други фирми неподлежащи на контрол от КФН и сто други агенции. По същата схема топ 50 компаниите по приходи в България реализират смешни печалби на фона на оборотите си.
А че има кОр за застрахователите, има - най-вече от обезщетенията, плащани към компании и шофьори в чужбина. Из цяла Европа пъплят коли с български номера, а там обезщетенията са брутални, а адвокатите скъпи. Вероятно има и някакви измами по тая линия, не може да няма. Та тия тарикатлъци ще ги плащаме ние. Освен яхтите, ламботата и къщите по Ривиерата, де.
А че има кОр за застрахователите, има - най-вече от обезщетенията, плащани към компании и шофьори в чужбина. Из цяла Европа пъплят коли с български номера, а там обезщетенията са брутални, а адвокатите скъпи. Вероятно има и някакви измами по тая линия, не може да няма. Та тия тарикатлъци ще ги плащаме ние. Освен яхтите, ламботата и къщите по Ривиерата, де.
Never mistake motion for action...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
....Зacтpaxoвaтeлният пaзap в Бългapия изпpaти нaй-cилнaтa гoдинa в иcтopиятa cи. Oщe пpeз мeceц юли cтaнa яcнo, чe 2017-a нocи знaчитeлeн pъcт нa пpиxoдитe нa ĸoмпaниитe в ceĸтopa. Toгaвa тe минaxa зa пъpви път пcиxoлoгичecĸaтa гpaницa oт 1 милиapд нa....
https://money.bg/finance/zastrahovateln ... erite.html
https://money.bg/finance/zastrahovateln ... erite.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bum_bum написа:
Тая година ще плащаме по 240, от догодина някои ще плащат и по 500, а останалите ще ръкопляскат, щото джигитите са наказани. Ще купят още 100 лазера, ще вдигнат още 100 пъти глобите, а убитите и ранените по пътищата няма да намалеят. Ама важното е Вуте да е преебан.
Искаш ли да се хванем на бас, че ще намалеят драстично и дори сега са намалели заради лазерите...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Според мен в следващите 3-4 години няма да има особен ефект. Българина е много изобретателен. Веднага ще намери всички вратички и начини да заобиколи правилата и да мине тънка лайстна. Една по една ще затворят вратичките обаче и "лонг-търм" ще има подобрение. Че като стане 1000лв ГО + 100лв винетка + 40лв преглед + 250-500лв данък на колата и опаа то излезна по 120-140лв месечно колата да стои пред блока, без да имаш каско даже.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Винетката не я пиши 100 лв.
Само изчакай да вкарат системата за следене на тия винетки и макс след година ще ги вдигнат въпреки, че казаха как нямало и не били обвързани нещата.
Но аз лично съм за де, понеже прекалено много станаха колите. Прекалено много народ ги ползва без да им е нужно. Да вдигнат и глобите, да сложат и камери, от ония триногите по-често, като крият патрулката. Така като не ги знаем къде са и се следи повече, ще ги псуваме повече и плащаме повече, но неизбежно след не много време ще внимаваме повече. Парен духа сладолед.
Миналият ден един манго, който го хванаха с фалшива гръцка книжка ми разправя за неговото чипосано Венто, което не е дизел дори за да редно да е с чип курника. Та 1.6 75 катъра на газ. С чипа било на майка му там близо 100 катъра. Редовно го кара все едно е ВРЦ кола на затворено трасе. Та вика ми следното "бат Биньо много вари, стига ме едно аУди 80 и иска дами са прай, карам полека 100-120(30 годишен угнил кенеф му е полеката това
)и почвам да наемам, 130-140-150-160-170, оня зад мен още, бръщам на бИнзИннннн и баааам, отлитЪм 200, оня го забраЙх, спирам после и ме пита продаа ли сА, колкУ коняЪ Йе, лъжа го сИдИмЦе и пИет, ама мнооооо вари ти казвЪм".
Брат му на направи за моргата един дърт Ескорт, едно 80 преди и него нашите ченгета да го барнат с фалшива също Гръцка книжка, но не мислете, че е тяхно дело, проверявали са ги преди години наред по пътища из цяла БГ, но сега жената на единия се разделиха и ги издаде, иначе още щяха да сноват по пътя. Сега ще карат курсове, отърваха се на делата, адвокатите вземат пари и от дявола. Та пълно е с разни такива, пълно, идея си нямате колко. Аз също си нямах и мискех, че се преувеличава, а то било обратно, многократно повече са с всякакви Английски, Испански и Гръцки ИЗМИСЛЕНИ книжки мангалите и карат като луди бусове, Шарани и Формула 1 с 1.9ТДИ на ВАГ вътре, това е топа, без в Шкода, явно не я имат за престижна като А4, Пасат4 и т.н.
Само изчакай да вкарат системата за следене на тия винетки и макс след година ще ги вдигнат въпреки, че казаха как нямало и не били обвързани нещата.
Но аз лично съм за де, понеже прекалено много станаха колите. Прекалено много народ ги ползва без да им е нужно. Да вдигнат и глобите, да сложат и камери, от ония триногите по-често, като крият патрулката. Така като не ги знаем къде са и се следи повече, ще ги псуваме повече и плащаме повече, но неизбежно след не много време ще внимаваме повече. Парен духа сладолед.
Миналият ден един манго, който го хванаха с фалшива гръцка книжка ми разправя за неговото чипосано Венто, което не е дизел дори за да редно да е с чип курника. Та 1.6 75 катъра на газ. С чипа било на майка му там близо 100 катъра. Редовно го кара все едно е ВРЦ кола на затворено трасе. Та вика ми следното "бат Биньо много вари, стига ме едно аУди 80 и иска дами са прай, карам полека 100-120(30 годишен угнил кенеф му е полеката това

Последна промяна Top Gun Maverick на 30 Юни 2018, 12:40, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.