Препоръчайте кафемашина за еспресо
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Препоръчайте кафемашина за еспресо
Хариото не е много добре, но пак зависи какво се гони. Не е по-зле от делонгито със сигурност.
Хариото мели бавно и лесно, примерно 1.5-2 Мин за 15-17 грама.
Има по-скъпи, много по-бързи, но мелят трудно.
Аз наскоро ъпдейтнах от такова Харио към друга и го продадох за 50лв.
Хариото мели бавно и лесно, примерно 1.5-2 Мин за 15-17 грама.
Има по-скъпи, много по-бързи, но мелят трудно.
Аз наскоро ъпдейтнах от такова Харио към друга и го продадох за 50лв.
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D 2004г.
- Мечтае да кара: M5
Какво си взел, можеш ли да предложиш няколко варианта на ръчна и на автоматична мелачка?
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ръчни хубави няма много, 2-3 марки са.
Lido 2 и 3, Kinu m47, но са на ниво от средно нагоре и нямат нищо общо с разни електрически за по 200-300лв.
Аз лично не исках електрическа, понеже са по-големи, по-скъпи и винаги остава кафе от предното мелене. Много малко машинки има, които като сложиш 10 грама вадят 10 грама от другата страна.
Електрически има доста варианти, но всичко хубаво е от 500лв нагоре.
Аз няколко пъти питам каква е целта, но отговор няма.
Ако не си някакъв фен и не смяташ да ставаш няма смисъл от тези неща.
Всяка машина за 250-300лв с крема диск ще ти върши работа за непретенциозно еспресо.
Ако няма крема диск и искаш хубаво еспресо, вече отвиваш на по-читави машини, мелачки, кафе и т.н., но това е само ако имаш някаква цел, иначе е безсмислено.
Lido 2 и 3, Kinu m47, но са на ниво от средно нагоре и нямат нищо общо с разни електрически за по 200-300лв.
Аз лично не исках електрическа, понеже са по-големи, по-скъпи и винаги остава кафе от предното мелене. Много малко машинки има, които като сложиш 10 грама вадят 10 грама от другата страна.
Електрически има доста варианти, но всичко хубаво е от 500лв нагоре.
Аз няколко пъти питам каква е целта, но отговор няма.
Ако не си някакъв фен и не смяташ да ставаш няма смисъл от тези неща.
Всяка машина за 250-300лв с крема диск ще ти върши работа за непретенциозно еспресо.
Ако няма крема диск и искаш хубаво еспресо, вече отвиваш на по-читави машини, мелачки, кафе и т.н., но това е само ако имаш някаква цел, иначе е безсмислено.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
ivokomandos написа:Какво си взел, можеш ли да предложиш няколко варианта на ръчна и на автоматична мелачка?
Какво еспресо желаеш да попитам и аз?

Просто на пазара не само тук, а и в Европа минимума беше за машина - гаджията за която пишем последните страници преди да я развалят и следващата мис силвия. Това беше преди 3 години и нищо не се е променило - по кафе форумите е написано доволно много за това. Аз лично преди 3 години избрах комплекта от снимката и ако сега трябваше да избирам - отново ще е същото. И мелачката и машината.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
Също така ме интересува мнение за ascaso https://www.ascaso.com/div-espresso-cof ... eam-1.html, другия месец, ще получат кафемелачка за 500лв https://www.ascaso.com/div-espresso-cof ... eel-1.html, ще им дойдат машини на около 1000лв, имат магазинче срещу плесио. Имам делонги ец221, иска ми се да мина на по-висок левел така да се каже. Принципно, не ми се дават 1000лв, затова доста се зачудих за gaggia classic, сега е на добра цена 499лв в техномикс и се изкушавам. Интерсува ме, като качество на направата на кафе, дали има разлика между двете машини? Kaто за начало, мисля че може да почна с ръчна кафемелачка и машина gaggia classic, дали според вас е добра комбинация? Тепърва, ще се уча на тънкости просто наскоро се запалих, това ми е целта, нищо конкретно, трябва ми за в къщи за по 2, 3 кафета на ден. Каква е цената на тази мелачка на снимката, кафемашината и знам цената. Има ли идея да се вземе 2ра употрепа силвиа има по 300лв или гаджиа за 350 преди 2014?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За 300лв няма Силвия или ще е в много лошо състояние, а и няма как да е по-евтина от Гаджия, след като нова е 1000лв Силвията.
Разбира се, че има смисъл от втора употреба машина и мелачка.
Разбира се, че има смисъл от втора употреба машина и мелачка.
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
Може и да се бъркам, ама ми се мярна онзи ден една в олх, може и да не е била работеща, не съм отварял линка. Следващия въпрос е какво кафе купувате, някакви препоръки?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Вече само от пекарни, има доста в България, пращат до адреси, включително от чужбина като ходя или някой като ходи.
Всичко друго вече не го броя за кафе с малки изключения, но тях ги няма в България.
Всичко друго вече не го броя за кафе с малки изключения, но тях ги няма в България.
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
От къде си поръча кудо м47 колко пари е, колко пари е лидо, че в България, не ми излизат резултати? Мнение за тази мелачка https://www.enco-vending.com/kafe-mashi ... rinder-mdf ?
Тази ползваме вече година - https://www.ebay.co.uk/itm/Delonghi-ECA ... SwOANczdO0
предната беше /и все още е/ пак на delonghi - magnifica, но остана в България на вилата. Преди 6 или 7 години я взехме и освен профилактика заради "чистата" вода друго не и е правено. Решихме да опитаме по-новият модел и не съжалаваме изобщо.
Мега доволен съм от качеството на кафето, което прави. Каната с мляко се държи в хладилника и непосредствено преди ползване се вади. Всичко става автоматично. Може да си настройваш и кафето колко силно да е.
предната беше /и все още е/ пак на delonghi - magnifica, но остана в България на вилата. Преди 6 или 7 години я взехме и освен профилактика заради "чистата" вода друго не и е правено. Решихме да опитаме по-новият модел и не съжалаваме изобщо.
Мега доволен съм от качеството на кафето, което прави. Каната с мляко се държи в хладилника и непосредствено преди ползване се вади. Всичко става автоматично. Може да си настройваш и кафето колко силно да е.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
ivokomandos написа:От къде си поръча кудо м47 колко пари е, колко пари е лидо, че в България, не ми излизат резултати? Мнение за тази мелачка https://www.enco-vending.com/kafe-mashi ... rinder-mdf ?
В Бг няма такива мелачки, търсиш и купуваш от където намериш, онлайн магазини, ибей и др.
То Харио има на няколко места, какво остава за други.
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
Ясно, мерси. А какво ще кажете за тази машинка https://www.best-of-italy.com/shop.php? ... =e&offer=1. По-добра ли е от gaggia classic, еднакво добре ли прави кафе като rancilio silvia?
Последна промяна ivokomandos на 11 Юни 2019, 17:29, променена общо 1 път
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Взимай е тая, има мелачка и ПИД. Има я и на други места сигурно
[url]https://www.amazon.it/Lelit-Semiprofessionale-Macinacaffè-Incorporato-Cappuccino/dp/B00BS7RFA2[/url]
[url]https://www.amazon.it/Lelit-Semiprofessionale-Macinacaffè-Incorporato-Cappuccino/dp/B00BS7RFA2[/url]
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
700 евро, малко скъпичка ми идва. Ranciucy съм я наерил за 40, затова питах, а gaggia classic за 340лв, това са ми вариантите за сега, модела в техномикс на gaggia classic за 499лв се оказа 2017г. и отпада. Може ли да ми обясниш за какво е PID? Ползвате ли тъпкачка и други аксесоари?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
ivokomandos написа:700 евро, малко скъпичка ми идва. Ranciucy съм я наерил за 40, затова питах, а gaggia classic за 340лв, това са ми вариантите за сега, модела в техномикс на gaggia classic за 499лв се оказа 2017г. и отпада. Може ли да ми обясниш за какво е PID? Ползвате ли тъпкачка и други аксесоари?
Дадох я защото по-нагоре си питал как е Lucy-то, което е доста по-скъпо, а сега тая по-евтината ти е скъпа.

Без тъпкачка няма как да правиш кафе, дори на най-обикновена машина.
Изясни се какво искаш и колко пари даваш, забрави за ПИД-а.