Бонус малус от догодина?
Модератор: Общи модератори
Re: Бонус малус от догодина?
https://eu.usatoday.com/story/money/car ... 478103001/
Не знам какво работи, но не виждам да намаляват загиналите.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Dixie написа:https://eu.usatoday.com/story/money/cars/2019/06/17/car-crashes-36-750-people-were-killed-us-2018-nhtsa-estimates/1478103001/
Шофьорите в Америка спрямо тези в Европа са едно голямо НУЛА. Тук се засяга основно теоретичната подготовка. Практическата (в Кебек практиката е 14 (четиринайсет)) часа и вече сте готов. И за това време добичето се научава да държи правото и да паркира с носа напред. Като си купи кола и се "ошлайфа". Така всички са доволни. Ти, че имаш кола. Застрахователи, механици, полицаи и т.н. Както казват, това е добре за бизнеса.
Иначе за законите, коло от вас пишат в колата, возейки децата си в Гърция? Предполагам никой. Ето още малко от нета:
Доживотен затвор в Гърция, ако шофирате под въздействие на алкохол или наркотици
От Български новини -28.12.2019
Доживотен затвор налага в Гърция за всеки, който шофира под въздействие на алкохол или наркотици съгласно новия Наказателен кодекс.
Съществени промените относно наказателните санкции са предвидени в Кодекса за движение по пътищата в Гърция, съдържащи се в измененията на Наказателния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс.
Предвижда се доживотна присъда за всеки шофьор, който шофира с употребява алкохол или наркотици и причинява загуба на живот. По-специално член 4 предвижда, че членове 272, 290, 290А и 291, 308 от Наказателния кодекс са изменени.
В член 272 параграф 2 се преномерира на 3 и се добавя нов параграф 2, както следва:
„2. Деянието, посочено в предходния параграф, се наказва с до десет години лишаване от свобода, ако нарушителят бъде осъден, докато извърши нарушение на общия мир (член 189, параграф 1-3). “
2. Член 290, параграф 1 се заменя със следното:
„1. Всеки, който нарушава безопасността на движението по пътищата:
а) чрез унищожаване, повреждане или преместване на превозни средства;
б) чрез поставяне или поддържане на препятствия;
в) с други действия, еднакво опасни за безопасността на движението
– лишаване от свобода до три години или глоба, ако на практика съществува човешки риск;
– с лишаване от свобода най-малко една година, ако деянието представлява човешки риск;
– с лишаване от свобода до десет години, ако маневрата е довела до сериозни телесни повреди на трето лице или е причинила щети на обществените комунални услуги;
– с лишаване от свобода най-малко десет години, ако деянието е причинило смърт на друго лице. Ако има повече от един загинал, съдът може да наложи доживотна присъда “.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Абе не знам какви закони ще приемат в Гърция, ама такива неща каквито съм видял там тук няма да видя никога сигурно. Приятели имат къща и последните 2 лета често ходя натам, еми трезвите гърчоля по пътя са по-малко от пияните. Особено в неделя, не знам защо...ден за пиене им е сигурно. Видиш ли няква кочина с гръцка регистрация, да кара с 20, значи имай едно на ум че тоя вътре не може да гледа. Поне наистина карат бавно...е вярно ту в банкета ту в насрещното, ама бавно
Не веднъж съм виждал как се изсипват от колата като паркират някъде, и е масова практика. Така че баш тия не ми фалете...същите са като нас, та и по зле.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Интересно ми е, кои са за хвалене?? Май няма такива, бай Ганя е най-големия майстор както винаги.
Преди седмица в Германия видях нещо интересно, което мислех, че няма как да се види там.
Караха ни с бус и шофьора изпревари на магистралата някаква кола. По време на изпреварването се чу отзад някой да бипка.
След като буса ни се прибра ни изпревари някакъв мерцедес и взе да набива спирачки пред нас яко. Така 2-3 пъти, докато намалихме и нашият шофьор реши да изпревари мерцедеса. Разбира се това не стана и мерцедеса ускори по-бързо и пак наби 1-2 пъти спирачки пред нас. Махаше през цялото време някакво кавалче, беше само..
Явно се измори и си замина след това.
Та я кажете, гърци, италианци, румънци, французи, испанци, всичките са гола вода, само бай Ганя е майстора, нали?
Преди седмица в Германия видях нещо интересно, което мислех, че няма как да се види там.
Караха ни с бус и шофьора изпревари на магистралата някаква кола. По време на изпреварването се чу отзад някой да бипка.
След като буса ни се прибра ни изпревари някакъв мерцедес и взе да набива спирачки пред нас яко. Така 2-3 пъти, докато намалихме и нашият шофьор реши да изпревари мерцедеса. Разбира се това не стана и мерцедеса ускори по-бързо и пак наби 1-2 пъти спирачки пред нас. Махаше през цялото време някакво кавалче, беше само..
Явно се измори и си замина след това.
Та я кажете, гърци, италианци, румънци, французи, испанци, всичките са гола вода, само бай Ганя е майстора, нали?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
И какво точно ни показа твоята история, че и в Германия има селяни?
Има ги навсякъде, поне аз не съм бил в страна където да ги няма. Но на някой места са изключение, на други са масовката. Ние сме от 2рите. За да се промени това, трябва да почнат да бъдат мачкани от системата. Вече дали с фалоси или по друг начин не знам, не ми е и работа да знам.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това имам предвид.
Ние сме от вторите, какво във всичко хубаво. Неща които у нас са всекидневие, навън са изключения и не само при шофьорите.
Ние сме от вторите, какво във всичко хубаво. Неща които у нас са всекидневие, навън са изключения и не само при шофьорите.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ID A написа:Що се отнася до щатите, там всичко е в БД. На всяка патрулка са заболи по един два скенера, подобни на тия на тукашните кии и само като мине покрай някоя кола, му се визуализира на лаптопа, тая кола има ли преглед, застраховка, свързана ли е с криминално проявени, издирвани....
Повечето са с компютър само (нашите имат някъф таблет), в по-малките градове дори има още такива, които са си само с радиостанция. Като карат зад теб не им е никакъв проблем да въведат номера и да видят какво излиза и го правят... също като българските... само, че нашите са ги научили само да седят и да кибичат и докато карат нищо не правят. Основната разлика е, че регистрацията се подновява всяка година (и не може да подновиш без застраховка) и се вижда на лепенка отзад и не им е нужно никакви справки да правят. При нас аналога е лепенката за преглед отпред... което не е добре измислено щото датата не се вижда отдалече.
Та нещата шокиращо не са много по-различни.

Е на тая очевидно изтича август 2012
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
steeN написа:Основната разлика е, че регистрацията се подновява всяка година (и не може да подновиш без застраховка) и се вижда на лепенка отзад
Намират ли се смелчаци да си слагат менте лепенки или..?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Естествено , но това не е важно . Важно е кога ше ги стигнем американците ...
https://dfw.cbslocal.com/2017/09/25/tas ... shut-down/

https://dfw.cbslocal.com/2017/09/25/tas ... shut-down/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Nickelback написа:steeN написа:Основната разлика е, че регистрацията се подновява всяка година (и не може да подновиш без застраховка) и се вижда на лепенка отзад
Намират ли се смелчаци да си слагат менте лепенки или..?
Всъщност няма значение, дали имаш лепенки или не. Ето тези хиени:

имат гадния навик да се паркират някъде отстрани на трафика. Камерите сканират номерата и ако нещо не си платил, виж втората снимка. Гориш с много и на място. Моите камери работат на същия принцип и засичат при скорост над 200км/ч. Аз проверявам над 2000 (две хиляди) номера на ден, при условие, че изобщо не си давам зор.
Пак повтарям, тук варианта "давност" важи единствено, ако емигрираш за мноооого дълъг период.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
То и затова ги сканират и каквото не излезе или излезе че се търси се спира. Нашите също спират киите до пътя и те сканират, но никой не спират. Чакай честитка по пощата. Просто там санкциите са санкции. Имат два вида престъпление - фелони, което си е тежко и ти слага край на привилегии, като притежаване на оръжие, загуба на работа и мисденинър, което си е леко провинение.
Та доста хора просто ги е шубе да не направят някое фелони, с фалшиви номера. И се надяват да минат метър. Ще ти гледа полицай при 45, 55 или 65 мили в час някакъв си стикер. При нас, кафеджиите, като видяха как се изпразва гаранционният фонд, въведоха също валидност на номерата, но честно казано никой не може да разбере има ли ГО дадена кола или не, като гледа номера. Съответно свалена ли е регистрацията или не. Та не можаха една проста валидност на номерата да изкопират, като хората, представям си какви са ги забъркали с бонус фалоса и какви ще ги ядем.
Та доста хора просто ги е шубе да не направят някое фелони, с фалшиви номера. И се надяват да минат метър. Ще ти гледа полицай при 45, 55 или 65 мили в час някакъв си стикер. При нас, кафеджиите, като видяха как се изпразва гаранционният фонд, въведоха също валидност на номерата, но честно казано никой не може да разбере има ли ГО дадена кола или не, като гледа номера. Съответно свалена ли е регистрацията или не. Та не можаха една проста валидност на номерата да изкопират, като хората, представям си какви са ги забъркали с бонус фалоса и какви ще ги ядем.
Камерите имат он-лайн връзка със сървъра и проверяват цялата информация за номера. Щом нещо не си платил и "светваш". Данък, застраховка, технически преглед ... Инфото идва на секундата и гориш на място. Никаква поща, никакви дни. Имаш 15 дни да платиш, след което глобата расте. Единствено съдията може да го отмени, ама трябва да си много убедителен в лъжите. Питай ме, какви небивалици съм слушал 

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Да де. Правя паралел с нашите тук. И тук накичиха част от колите на кат с такива камери и тук проверяват за секунди, но глобата я дойде по пощата, я не.
Тук също идват по пощата, но само снимките от стационарните камери. Минал на червено и $325 идат като честитка. Сника ли те полицай, получаваш на секундата. Лафът "не съм го получил" не е много убедителен при съдията. Ако имаш мноооого убедителна история тип "Жената раждаше", "бързах с детето за болницата" го прави на $100. Но трябва да имаш доказателство.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Банус-фалус, снимки, прегледи, к.ра ми Янко!!! Снощи се загледах примерно в този:
- огледалото залепено с монтажна пяна. Личи си, че много време кара така;
- фара му не работи;
- дими на ужас;
- не пуска мигачи никакви;
- на кръговото дали знае как да се престрои и откъде се минава;
- влезе си в центъра на София през Орлов мост като пич.........
Бонус-фалус май ес - НЯМА ТАКАВА ЛАЙНАРСКА ДЪРЖАВА....
Сигурно плаща 5 пъти по-малко от повечето нови автомобили

- огледалото залепено с монтажна пяна. Личи си, че много време кара така;
- фара му не работи;
- дими на ужас;
- не пуска мигачи никакви;
- на кръговото дали знае как да се престрои и откъде се минава;
- влезе си в центъра на София през Орлов мост като пич.........
Бонус-фалус май ес - НЯМА ТАКАВА ЛАЙНАРСКА ДЪРЖАВА....

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real