НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: НВ-ВМХ
Bum-bum каза, че стои гладен по заведенията. Всички ли гладувате? Като отидете на почивка за няколко дни?

Закуска за шампиони, домашни яйца с домашна пастърма
само сиренето не е домашно, но е бри на президент, надявам се не е пълно с боклуци.
Някой може ли да препоръча проверени кашкавал/сирена? Взимам кашкавал на равногор някакъв със 7 дни срок на годност и вакумиран на milky dream и на 2-те пише че не слагат калциев двухлорид, ма знае ли човек.

Някой може ли да препоръча проверени кашкавал/сирена? Взимам кашкавал на равногор някакъв със 7 дни срок на годност и вакумиран на milky dream и на 2-те пише че не слагат калциев двухлорид, ма знае ли човек.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
От къде тая пастърма, продава ли се?
Аз не стоя гладен, но ям нещата с най-малка вероятност за скрити екстри. Или направо питам с какво приготвят съответното ястие, което обикновено предизвиква смут.
TNT написа:Bum-bum каза, че стои гладен по заведенията. Всички ли гладувате? Като отидете на почивка за няколко дни?
Аз не стоя гладен, но ям нещата с най-малка вероятност за скрити екстри. Или направо питам с какво приготвят съответното ястие, което обикновено предизвиква смут.
Never mistake motion for action...
бащата живее на село и си прави домашни луканки/пастърми и т.н, та от там и аз намазвам малко еко чисти продукти
все го базикам да почнем производство че за тая пастърма няма да смогне
иначе има един дядо до асеновградско, какво домашно сирене прави не е истина, едно такова приятно жълто като кашкавал, 10лв кг, но работи само със заявка по тел, поне седмица по-рано.. ако някой иска вечерта мога да оставя тел.

иначе има един дядо до асеновградско, какво домашно сирене прави не е истина, едно такова приятно жълто като кашкавал, 10лв кг, но работи само със заявка по тел, поне седмица по-рано.. ако някой иска вечерта мога да оставя тел.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За тоя Равногор не знаех. Аз на всичко, което съм гледал слагат. А мен от него ме боли стомаха и тотално съм спрял купени такива.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Като стана дума за палмово масло, всъщност какво му е лошото на чистото нерафинирано и нехидрогенирано палмово масло? Каквото и да съм чел, навсякъде го обявяват за вредно заради високото съдържание на наситени мастни киселини, но точно нас това не ни плаши. Така че е логично да се вписва в нашия начин на хранене, ако, пак повтарям, е нерафинирано и нехидрогенирано. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ако е нерафинирано май няма лошо. Аз ям кокосово от време на време. Не знам от какво се взима това палмовото, сигурно от сърцевината на палмата 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
почнах да търся къде е бутона за харесване на снимкатаacer написа:Закуска за шампиони, домашни яйца с домашна пастърмасамо сиренето не е домашно, но е бри на президент, надявам се не е пълно с боклуци.

за кашкавал мога да ти препоръчам Масдаам на Frico - холандска схема
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
bum_bum написа:Ако е нерафинирано май няма лошо. Аз ям кокосово от време на време. Не знам от какво се взима това палмовото, сигурно от сърцевината на палмата
От плодовете на някъв вид маслодайна палма го извличат. А кокосовото е супер, само дето е скъпичко.
Иначе скоро ще дойде пролетта, ще има тиквички, патладжани... супер много ги обичам пържени с млечен сос с чесън.

bum_bum написа:За тоя Равногор не знаех. Аз на всичко, което съм гледал слагат. А мен от него ме боли стомаха и тотално съм спрял купени такива.
Този дет е със срок на годност 7-9 дни е такъв нарязан и опакован в найлон, само в голяма верига съм го намирал

Другият е този, на опаковката не пише да има калциев двухлорид, но дали реално е така не знам.. едва ли е голямо нарушение да го спестят в съдържанието тъй като се води безвреден.
пп ще погледна за този Масдаам, само да не е цената на едни френски дето гледах започващи от 35 лв/кг

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не, около 20тина лева кгто е ,виж не знам дали има калциев двухлорид 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
CTORH написа:...
Зеленчуци аз ям само сурови като цяло. Но тиквичките и на мен ми са любими с кисело мляко

Това http://en.wikipedia.org/wiki/Ghee ми харесва доста, но е скъпо тука за съжаление. Кокосовото е готино, но не всички се кефят на вкуса и миризмата. Червеното палмово масло е интересно за ниски темпертури, но то май е още по-голяма екзотика от горните.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Равногор брандират отдавна ...Изобщо у нас да се намери нещо без CaCl2 е доста трудно, има едни топени сирена на Шипка 99 -те нямат - ама само на Халите. Пресните сирена тип cottage и те нямат. В изварата и кашкавала, принципно би трябвало да е по-малко заради технологията, ама
То и не хомогенизирани млека, независимо дали прясно или кисело,няма. Все е суроватка с разтворени разни уж млечни мазнини. Който иска чисто - тубичката, след околовръстното, маята и след 3-4 пъти - стават нещата 

Ubi dubium, ibi libertas
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не знам дали го има това с индустриалния стандарт при нас, но факт че много производители не го посочват. Защото е прието, че без него едва ли не е невъзможно да се произведе мляко.
Тия Шипка 99 са май една първомайска фирма, която прави неща за износ на рязаните по поръчка или нещо такова. Виждал съм едно тяхно топено сирене в кутийка ама беше пълно с какви ли не други глупости.
Кокосово масло от Ибей си взимам аз. Даже е органик. Тук сериозно са се объркали с цените. Пак не е евтино, но далеч по-добре.
Тия Шипка 99 са май една първомайска фирма, която прави неща за износ на рязаните по поръчка или нещо такова. Виждал съм едно тяхно топено сирене в кутийка ама беше пълно с какви ли не други глупости.
Кокосово масло от Ибей си взимам аз. Даже е органик. Тук сериозно са се объркали с цените. Пак не е евтино, но далеч по-добре.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не ги знам какви са, едното беше като салам и нямаше нищо кофти, другото беше Чедър май, в кутийка и имаше разни оцветители, ама ме дръпнаха с това, че не са известни. Аз се кефя на сирена, нормалните си ги правя сам,обаче тия бри, камембери и миризливо- мухлясалите няма как и не им заглеждам чак толкова
Трябват компромиси от време на време - кофичките на млеката и те не трябва да са от полистирен, ама нанай 

Ubi dubium, ibi libertas