НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
Re: НВ-ВМХ
Бум, я да те питам...
ти нали беше карал фастинг наскоро.. загубата на тегло в какво се изразяваше предимно?
Предимно мазнини или и мускулна маса?
И горе долу в какво съотношение?
Навакса ли килата след това?
Тренираше ли през тоя период?
ти нали беше карал фастинг наскоро.. загубата на тегло в какво се изразяваше предимно?
Предимно мазнини или и мускулна маса?
И горе долу в какво съотношение?
Навакса ли килата след това?
Тренираше ли през тоя период?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Скоро, скоро.. преди година
Нямам идея, защото не съм си мерил мазнини но се губи и от двете доволно със сигурност. Все пак предполагам, че по-голямата част е мазнини и вода.
Мускулите после бързо се възстановяват. За около 2 месеца си на 100% от силата, което за мен е важното тъй като не търся покачване на мускулна маса. Ако имам някакви мускули по себе си са по-скоро като страничен ефект, отколкото нещо търсено. По-тлъсти хора казват, че се чувстват чудесно на фастинг. Аз по принцип нямам много излишества явно и си ми беше тегаво. Голямо предизвикателство си е чисто психически да издържиш. А като имаш в предвид, че не съм и лаком.
Тренирах в първите 3-4 дни, някои тренират и цяла седмица но аз не можах да изкарам повече. След това само разходки като 2 километра след десетия ден вече си ме изморяваха доволно.

Мускулите после бързо се възстановяват. За около 2 месеца си на 100% от силата, което за мен е важното тъй като не търся покачване на мускулна маса. Ако имам някакви мускули по себе си са по-скоро като страничен ефект, отколкото нещо търсено. По-тлъсти хора казват, че се чувстват чудесно на фастинг. Аз по принцип нямам много излишества явно и си ми беше тегаво. Голямо предизвикателство си е чисто психически да издържиш. А като имаш в предвид, че не съм и лаком.
Тренирах в първите 3-4 дни, някои тренират и цяла седмица но аз не можах да изкарам повече. След това само разходки като 2 километра след десетия ден вече си ме изморяваха доволно.
Вече 3-ти месец съм на 50-70 въглехидрата дневно, може би се изпускам максимум до 100, но това е макс 1 път в седмицата.. и свалям с много бавни темпове от рода на 0,3/0,4 кг на седмица. Докато мой фр на същият режим за същото време загуби 10 кг
Как стои въпроса с вечерното хранене от 20:00 до 23:00 да речем? Може ли мазнини с протеини, свинска пържола/ луканка (домашна) с малко зелена салата примерно? не че го правя често, но ми се случва когато през деня не съм ял.. може би тва е разковничето. Като цяло лесно се омазнявам и сега имам едни 10% излишни

Как стои въпроса с вечерното хранене от 20:00 до 23:00 да речем? Може ли мазнини с протеини, свинска пържола/ луканка (домашна) с малко зелена салата примерно? не че го правя често, но ми се случва когато през деня не съм ял.. може би тва е разковничето. Като цяло лесно се омазнявам и сега имам едни 10% излишни
Последна промяна acer на 16 Мар 2015, 0:03, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е сваляш по 1-2 кила на месец, какво повече да искаш?
Вечерното хранене не ти е проблем. Ако искаш да ускориш махни млечните. Ако не се лъжа беше казал нещо за 2 литра мляко на ден. Ако пиеш по толкова далеч не си на ВМ-НВХ и нещо бъркаш сериозно сметките. Само там имаш 100-тина грама + другите и може би минаваш 200 в някои дни. Млечните като цяло пречат, ако искаш да се изчистиш наистина добре.
Вечерното хранене не ти е проблем. Ако искаш да ускориш махни млечните. Ако не се лъжа беше казал нещо за 2 литра мляко на ден. Ако пиеш по толкова далеч не си на ВМ-НВХ и нещо бъркаш сериозно сметките. Само там имаш 100-тина грама + другите и може би минаваш 200 в някои дни. Млечните като цяло пречат, ако искаш да се изчистиш наистина добре.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Мда, то повече 100 грама някъде (което си е 3 банана) на ден изобщо вече не е палео, малео или квото е там от това дето съм чел.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
това беше преди нв-вмх
сега ми е макс 300 мл мляко и не всеки ден, разделено на 2 пъти за мока/лате/етц
като цяло менюто всеки ден ми е:
7:30 30 гр протеин / 1-2 яйца
10:00 кисело мляко (300-400 грама) + 100 гр тахан - 16 + 16 въгл = 32гр
13:00 зеле със свинско / скара със салата / - от зеленчуците 10 въгл
15:00 плод 1 голям грейпфрут/помело (ям го половината обикновено) 20 въгл
17:00/23:00 100гр салата айсберг/моркови със свинско/риба/домашна луканка/яйца 10въгл грубо (ако хапна и 30-50гр кашкавал с по 1гр въгл/100гр)
общо около 70 гр въгл, но не съм сметнал и малкото кафява захар в кафетата, а по някой път взимам и блокче/две черен шоколад..
и ся като ги гледам значи сметките ми са грешни и се движа м/ж 70-100 гр , а не 50-70
тахана вдига мн въглехидратите, но го ям заради херния (има огромен ефект), но ще го намаля на 50гр и шоколада само за неделя.. вечерята до 20:00 и трябва да стане
преди беше по-лесно, тичаш 15 обиколки на стадиона в комбинация с табата и ядеш по 2-3 шоколада дневно
имам кофти комбинация лаком съм и с бавен метаболизъм, днешното ми меню си е цяло постижение.. преди беше джънк до джънк и си платих цената.
сега ми се ще плочки за лятото, ма се опасявам че % мазнини ми започва с 2...

като цяло менюто всеки ден ми е:
7:30 30 гр протеин / 1-2 яйца
10:00 кисело мляко (300-400 грама) + 100 гр тахан - 16 + 16 въгл = 32гр
13:00 зеле със свинско / скара със салата / - от зеленчуците 10 въгл
15:00 плод 1 голям грейпфрут/помело (ям го половината обикновено) 20 въгл
17:00/23:00 100гр салата айсберг/моркови със свинско/риба/домашна луканка/яйца 10въгл грубо (ако хапна и 30-50гр кашкавал с по 1гр въгл/100гр)
общо около 70 гр въгл, но не съм сметнал и малкото кафява захар в кафетата, а по някой път взимам и блокче/две черен шоколад..
и ся като ги гледам значи сметките ми са грешни и се движа м/ж 70-100 гр , а не 50-70

тахана вдига мн въглехидратите, но го ям заради херния (има огромен ефект), но ще го намаля на 50гр и шоколада само за неделя.. вечерята до 20:00 и трябва да стане
преди беше по-лесно, тичаш 15 обиколки на стадиона в комбинация с табата и ядеш по 2-3 шоколада дневно

имам кофти комбинация лаком съм и с бавен метаболизъм, днешното ми меню си е цяло постижение.. преди беше джънк до джънк и си платих цената.
сега ми се ще плочки за лятото, ма се опасявам че % мазнини ми започва с 2...

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Проблема ти не е във въглехидратите, а в мазнините. При 2500 калории да кажем можеш да приемаш до около 90 грама въглехидрат и си ОК.
Никъде не виждам сериозен източник на мазнини. Това е по-скоро някакво хранене тип Пиер Дюкан, но не и ВМ-НВХ. Пак ще сваляш ако си на минус, но ако нямаш мазнини ползваш основно протеините за енергия, което води до проблеми с черния дроб, бъбреците и т.н.
Добре е, че смяташ но направи сметките наново. Не си на прав път в момента. Търси съотношение 60/25/15. Протеина изобщо го махни от закуската. Достатъчно приемаш и с месото. Нужно ти е само около 25% от калориите да са от него. Морковите и тях можеш да ги разкараш, няма никаква полза. Грейпфрута също. За да докараш мазнините поне 30% от месото трябва да е мазнина. Ако не е трябва да го намалиш и да добавиш масло или сланина. Рибата ако е дребна и я ядеш цяла е ОК. Ако е голяма и нея я махни. Яж и някакви вътрешности.
Кафявата захар и няколко блокчета шоколад не са проблем, ако се вместват в количеството въглехидрати и не са на гладно.
Две от храненията направо ги махни. Добре е да има поне 5 часа между храненията.
И вода- 2.5-3лт на ден.
Никъде не виждам сериозен източник на мазнини. Това е по-скоро някакво хранене тип Пиер Дюкан, но не и ВМ-НВХ. Пак ще сваляш ако си на минус, но ако нямаш мазнини ползваш основно протеините за енергия, което води до проблеми с черния дроб, бъбреците и т.н.
Добре е, че смяташ но направи сметките наново. Не си на прав път в момента. Търси съотношение 60/25/15. Протеина изобщо го махни от закуската. Достатъчно приемаш и с месото. Нужно ти е само около 25% от калориите да са от него. Морковите и тях можеш да ги разкараш, няма никаква полза. Грейпфрута също. За да докараш мазнините поне 30% от месото трябва да е мазнина. Ако не е трябва да го намалиш и да добавиш масло или сланина. Рибата ако е дребна и я ядеш цяла е ОК. Ако е голяма и нея я махни. Яж и някакви вътрешности.
Кафявата захар и няколко блокчета шоколад не са проблем, ако се вместват в количеството въглехидрати и не са на гладно.
Две от храненията направо ги махни. Добре е да има поне 5 часа между храненията.
И вода- 2.5-3лт на ден.
bum_bum написа:
значи 2150 кал по бмр ги разделям:
мазнини 60%: 1300 кал / 145гр
протеини 25%: 540 кал / 134 гр
въглх 15%: 322 кал / 80 гр
За мазнините:
- тахана има 55 гр манзини на 100гр, растителни де / не съм запознат дали има значение/
- свинско 200гр + кашкавал сирена, още 50 гр мазнини
т.е седя на около 100 гр, а не на 150, но със сигурност има дни в които съм под 100 и явно тва ми е част от грешката

морковите лесни, но без 1 малък цитурс? не трябва ли малко витамини и антиоксиданти ?

вода пия много, може и 4 литра да минавам..
п.с мерси, длъжник съм ти, откакто ми прати ония линкове баси майтапа, зарибих всички фр, те отслабнаха аз още си стоя хаха

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
А как ти е инсулина?
Написал си 5-6 хранения,ти ли държиш да са толкова или просто толкова пъти изпитваш глад на ден?
Инсулина се подценява много,но той е главен фактор дали ще губиш тегло там където искаш и да не трупаш там където не трябва.
Прочети и тази статийка : http://mandja.com/zdrave-dieta/da-hapvame-mesce-i-da-otslabvame-ili-osnovi-na-vm-nvh .Аз съм по-съгласен с там посоченото съотношение 70/25/5 % отколкото с гореписаното 60/25/15 .
Написал си 5-6 хранения,ти ли държиш да са толкова или просто толкова пъти изпитваш глад на ден?
Инсулина се подценява много,но той е главен фактор дали ще губиш тегло там където искаш и да не трупаш там където не трябва.
Прочети и тази статийка : http://mandja.com/zdrave-dieta/da-hapvame-mesce-i-da-otslabvame-ili-osnovi-na-vm-nvh .Аз съм по-съгласен с там посоченото съотношение 70/25/5 % отколкото с гореписаното 60/25/15 .
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Как сте по 100кг с 2000 калории не знам
Аз под 700гр (често хапвам и по 1кг) свинско дневно много трудно падам, а си набивам и сланина всеки път с пържолите. Отделно плодче/кашкавал и бисквитка/шоколад с кафето. 71-72кг съм, а по прости сметки съм на 3500-4000кал. Ако ям салата, изобщо не я броя. Как 200гр. свинско? Това е една нормална пържола
Сериозно на моменти си мисля, че ташак си правите колко ядете 
Само аз ли много обичам да си правя сирене по шопски? 400гр сирене, 3 яйца, половин домат, малко масло и много мексикански сос

Само аз ли много обичам да си правя сирене по шопски? 400гр сирене, 3 яйца, половин домат, малко масло и много мексикански сос

Ако приемам 4000 калории ще стана пеевски, а ако и тренирам цял ден в залата Кличко 
Качвам мазнини и мускули аааадски лесно, дори мускули от лека йога, а ако ям като някои мои познати всеки ден ориз, и 10кг сланинка мога да кача на седмица.. тествал съм
Други развалят храната.. при един рехабилитатор дето ходих ядеше всеки ден по половин тава пица, спагети, торти, имаше плочки
ама в залата не можеше да качи 1кг маса. Или една приятелка дето ядеше по 15 сникърса на ден, пиеше кола докато тича на пътеката и прочие извращения и не че само е с манекенски размери, а е модел и то в сащ
Предпочитам да съм като тях, явно на някои тела клетките им работят ефективно на захар.. други като мен са в еко режим ни захар харесват, ни калории и всичко отива в "склада"
Иначе прочетох линка за инсулина, първо ще се пробвам да спазвам стриктно 15% и ще увелича спорта.. 5% са доста ограничаващи и едва ли ще успявам да ги спазвам в ежедневието, но ако не свалям ще пробвам.
п.с бърз ли ти е пулса? бях чел някъде че бавния/бързия пулс може да са свързани с метаболизма, та ми е интеренсо

Качвам мазнини и мускули аааадски лесно, дори мускули от лека йога, а ако ям като някои мои познати всеки ден ориз, и 10кг сланинка мога да кача на седмица.. тествал съм

Други развалят храната.. при един рехабилитатор дето ходих ядеше всеки ден по половин тава пица, спагети, торти, имаше плочки

Предпочитам да съм като тях, явно на някои тела клетките им работят ефективно на захар.. други като мен са в еко режим ни захар харесват, ни калории и всичко отива в "склада"

Иначе прочетох линка за инсулина, първо ще се пробвам да спазвам стриктно 15% и ще увелича спорта.. 5% са доста ограничаващи и едва ли ще успявам да ги спазвам в ежедневието, но ако не свалям ще пробвам.
п.с бърз ли ти е пулса? бях чел някъде че бавния/бързия пулс може да са свързани с метаболизма, та ми е интеренсо
Последна промяна acer на 16 Мар 2015, 2:43, променена общо 2 пъти
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
TNT написа:Как сте по 100кг с 2000 калории не знамАз под 700гр (често хапвам и по 1кг) свинско дневно много трудно падам, а си набивам и сланина всеки път с пържолите. Отделно плодче/кашкавал и бисквитка/шоколад с кафето. 71-72кг съм, а по прости сметки съм на 3500-4000кал. Ако ям салата, изобщо не я броя. Как 200гр. свинско? Това е една нормална пържола
Сериозно на моменти си мисля, че ташак си правите колко ядете
Хвърляш ме в тъча,на 4000 хиляди калории дневно до лятото ще ми трябва охрана,че ще ме бъркат с Пеевски

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Аз съм около 63кг. и през седмицата среднодневно потребявам около 3000ккал, събота и неделя съм твърдо над 3000, даже вчера си смятах всичко и излязох на 4200. Миналата година по това време мазнините ми бяха около 7,5%, а вее може да съм смъкнал и до 6-6,5. Естествено всичко това е свързано с много движения през работната седмица. Спорт през вечер, а събота и неделя когато е хубаво времето комбинирам физческите тренировки с каране на колело.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
jorsenbmw написа:А как ти е инсулина?
70/25/5 e е по-добре наистина, но впредвид че колегата му се хапват някои странични работи не го споменах. Иначе статията е като цяло вярна, но очевидно написана от "диетолог", който рови из Интернет и си смуче от пръстите съвети които сам той не осъзнава много добре. Пък и "манджа.ком" като източник..

acer написа:bum_bum написа:
значи 2150 кал по бмр ги разделям:
мазнини 60%: 1300 кал / 145гр
протеини 25%: 540 кал / 134 гр
въглх 15%: 322 кал / 80 гр
За мазнините:
- тахана има 55 гр манзини на 100гр, растителни де / не съм запознат дали има значение/
- свинско 200гр + кашкавал сирена, още 50 гр мазнини
т.е седя на около 100 гр, а не на 150, но със сигурност има дни в които съм под 100 и явно тва ми е част от грешката
морковите лесни, но без 1 малък цитурс? не трябва ли малко витамини и антиоксиданти ?особено грейпфута го водят много мощен антиоксидант , но това по мейнстрийма де
вода пия много, може и 4 литра да минавам..
п.с мерси, длъжник съм ти, откакто ми прати ония линкове баси майтапа, зарибих всички фр, те отслабнаха аз още си стоя хаха
Тахана е добре, но не прекалявай. Ненаситените мазнини гледай да са до около 70 грама дневно. В месото, маслото и мазнините има достатъчно витамини. Освен това в промишлено отгледан грейпфрут няма нищо кой знае какво съществено.
В крайна сметка ако не действа така, както искаш към крайните случаи се подхожда с крайни мерки

Не е лошо да си видиш и инсулина как е наистина. Да ти направят едно обременяване с глюкоза, че да се изключат някои възможни проблеми примерно. Тъпченето с боклуци прецаква инсулиновата чувствителност. Също и да се видиш е ендокринолог за да се изключи Хашимото например. И задължително разреди храненията. Честото хранене те прави винаги гладен и винаги с високи нива на инсулин.
zazomazo написа:А супите ОК ли са?
Имам предвид курбан, шкембе?