Във форма ли сте?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В добра физическа форма ли сте?

Да, много добра
6
6%
Да
29
28%
По-скоро да
21
20%
По-скоро не
22
21%
Не
16
15%
Не, в много лоша форма
11
10%

Общо гласове : 105
младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: Във форма ли сте?

Мнение от ivanski_2 » 07 Апр 2023, 6:53

dhtj написа:
bum_bum написа:Преди 25 години някъде съм взимал два пъти зоб, не си струва.

Протеин (на прах) и креатин струват ли си?

Aз пък от 3 дни почнах да пия фет бърнар, освен че ми държи пулса по-висок някакво време след тренировка друг страничен ефект не намирам, ще видим как ще са нещата на края на месеца. :dunno:

https://www.silabg.com/bg/16824-EVERBUI ... escription
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2023, 8:33

Spit-Fire написа:
bum_bum написа:
Кръвна захар 5 не значи нищо. Важно е колко инсулин стои зад нея за да е 5.

5 нали е ОК уж? Аз години наред съм с такава. Мога да изкарам цяла тренировка на гладно без да съм ял 24 часа и не ми прималява/не чувствам нищо различно от обикновено по време/след тренировката.

Нивото на глюкозата може да ти каже нещо само ако е над 5.8-6. И тогава отново си на варианта изследване на инсули, HbA1c и т.н. Ако глюкозата ти е 5, а инсулина до 9, тогава си ОК според по-стриктното тълкувание на НОМА индекса (Homeostatic Model Assessment for Insulin Resistance). Според медицинските норми е ОК и до малко над 11. Ако е в границите 11-25 при тази глюкоза - 5 вече си в рисковата зона с инсулинова резистентност. Над 25 вече имаме тежка инсулинова резистентност и потенциален диабет тип 2. И всичко това е при "нормална" глюкоза 5. Т.е. може да е добре, може и да е много зле. Зависи от това колко инсулин имаш в същия момент.

Факта, че можеш да тренираш гладен и не чувстваш глад след това принципно е добър знак, че си наред с кръвната захар.

dhtj написа:
bum_bum написа:Преди 25 години някъде съм взимал два пъти зоб, не си струва.

Протеин (на прах) и креатин струват ли си?

Креатина е една от малкото добавки, които си струват. Протеина по-скоро не.

ivanski_2 написа:Aз пък от 3 дни почнах да пия фет бърнар, освен че ми държи пулса по-висок някакво време след тренировка друг страничен ефект не намирам, ще видим как ще са нещата на края на месеца. :dunno:

Не ми се рови да търся един скорошен метаанализ. Всички добавки за изгаряне на мазнини, които са на пазара не работят. Ако има ефект, той е бил от диетата, а не от добавката. Единственото, което работи от легалните в САЩ ефедрин. И дори и той засилва термогенезата с едва 5%. Всичко останало работещо е в сивата зона - кленбутерол, еритропоетин и т.н. Имат висок ефект, но на висока цена за тялото.

Има и едно друго съвсем ново изследване буквално от онзи ден по отношение на добавките. От 30 изследвани суплемента 17 са неакуратно описани на опаковката, а 9 имат неописани на опаковката съставки, а 13 съдържат неодобрени от FDA съставки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Апр 2023, 9:52

Естествено че нито един фатбърнър дори да работи няма да ти помогне да свалиш кг ако се тъпчеш безконтролно . Тъй като 100% контрол върху калориите е изключително трудна работа по лесното и достъпно е фатбърна като водиш нормален живот и си запазваш психиката от счупване :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2023, 10:52

Не става въпрос да помогне, докато се тъпчеш. Тогава е ясно, че нищо легално няма да ти помогне. При едни и същи калории дали пиеш фетбърнър или не няма да има никаква разлика в крайния резултат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 07 Апр 2023, 12:14

bum_bum написа:Не става въпрос да помогне, докато се тъпчеш. Тогава е ясно, че нищо легално няма да ти помогне.
Код: Избери целия код
При едни и същи калории дали пиеш фетбърнър или не няма да има никаква разлика в крайния резултат.

Няма как да разбера това на практика :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2023, 12:16

Аз затова ти казвам да не си хабиш парите, защото освен безполезно има вероятност и да бъде вредно.

От всичките хиляди разновидности добавки, които са на пазара ефективно действат само 4-5 най-вероятно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 07 Апр 2023, 12:17

bum_bum написа:Аз затова ти казвам да не си хабиш парите, защото освен безполезно има вероятност и да бъде вредно.

От всичките хиляди разновидности добавки, които са на пазара ефективно действат само 4-5 най-вероятно.

Късно е, взех го вече :D
Най-малкото повишеният пулс не е ли = повече изгорена енергия ?
Кои са тези добавки които действат ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2023, 12:40

Тия които действат не искаш да ги пиеш, а не са и легални.

В сърдечната аритмия не виждам нищо хубаво като знак.

Вчера имах много отрезвяващ разговор именно за добавките и "здравословните" храни, които никак не са здравословни. Не, че не го знаех, но някак си по-различно ми подейства да го чуя от човек, който изкарва невероятни пари от пълни глупости, докато мен ме режат навсякъде.

Ето ме и мен, показах на какво приличам на тия години, казвам какво ям, какво правя, как тренирам и т.н., но всеки търси хапченца, шорткътове, диетки и всякакви други хитринки.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 07 Апр 2023, 12:57

Така е, всички искаме да стане бързо и лесно, така сме устроени хората просто :dunno:
Скъсвам си задника от тренировки , ям правилно в калориен дефицит съм, трудно ми е и ако мога да ускоря процеса защо не ?
Приемам го не като диета или друго а променям и налагам като постоянен начин на живот, да когато изглеждам както искам най-вероятно ще намаля леко тренировките в зала за сметка на други активности и така, но разбирам че не става искам хх кг , правиш го и спираш.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 07 Апр 2023, 13:57

bum_bum написа:Вчера имах много отрезвяващ разговор именно за добавките и "здравословните" храни, които никак не са здравословни. Не, че не го знаех, но някак си по-различно ми подейства да го чуя от човек, който изкарва невероятни пари от пълни глупости, докато мен ме режат навсякъде.
Може ли да споделиш малко повече детайли? Аз често залитам по тези неща и малко на доверие към утвърдени имена, но не съм правил задълбочено проучване

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2023, 14:22

Утвърдените имена са същите като неутвърдените с тая разлика, че ти продават същите неща на по-високи цени. Харчат се едни дебели пари за реклама и народа тича да не изпусне. С личен пример, честност и желание не става.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dawidko » 08 Апр 2023, 7:54

bum_bum написа:Аз затова ти казвам да не си хабиш парите, защото освен безполезно има вероятност и да бъде вредно.

Би ли споделил повече информация кое е толкова вредното на кленбутерола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Апр 2023, 8:41

Сериозно ли? Шанса сърцето ти повече никога да не е същото само след един цикъл е сериозен. Има немалко случаи на млади момчета, около 20 години с инфаркти от клен. Това е тежкия вариант. Лекия е хипертрофия на сърцето, която го оставя увредено доживот.

А ефекта му е нещо, което може да се постигне за някакво по-дълго време с правилно хранене и ще бъде далеч по-устойчиво. Виждал съм достатъчно хора по залите да го пият. Разликата наистина е поразителна, но като го спрат в следващите 6-12 месеца са си пак същите. И винаги съм недоумявал как може човек за да се покаже на едно море колко е напреднал с фитнеса може да поеме подобен риск.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dawidko » 08 Апр 2023, 8:59

bum_bum написа:Сериозно ли? Шанса сърцето ти повече никога да не е същото само след един цикъл е сериозен. Има немалко случаи на млади момчета, около 20 години с инфаркти от клен. Това е тежкия вариант. Лекия е хипертрофия на сърцето, която го оставя увредено доживот.

А ефекта му е нещо, което може да се постигне за някакво по-дълго време с правилно хранене и ще бъде далеч по-устойчиво. Виждал съм достатъчно хора по залите да го пият. Разликата наистина е поразителна, но като го спрат в следващите 6-12 месеца са си пак същите. И винаги съм недоумявал как може човек за да се покаже на едно море колко е напреднал с фитнеса може да поеме подобен риск.

Не оспорвам минусите, просто смятам че преувеличваш леко, аз самия съм от тези младежи за които говориш, че са на по 20 и пият клен, но ефекта се губи не защото спират клена а защото спират да са в дефицит/подържащи калории аз лично когато спрях не съм забелязал да върна назад, не съм пил кленбутерол от миналата година и дори в момента съм по изчистен от тогава, но като цяло аз целогодишно съм доста изчистен дори с вени по корема и краката така че не съм много фактор за масата от хора.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Апр 2023, 12:53

Клена го тестват само върху мишки в Щатите, защото е забранен за употреба от хора. Което е кофти по отношение научната достоверност върху ефекта при хората, но все пак..

Разбира се, че ефекта ще се задържи при определени условия, които повечето хора не спазват, защото след като се изгуби, те отново го взимат. Голямата част от тях не взимат само него, а и Т3, ефедрин базирани препарати и/или стероиди.

Което лично за мен е безкрайно тъпо. Една част от постигнатото с тях е възможна и натурално. И вероятно поне 80% от зобещите в залата изглеждат по-зле, отколкото биха били ако тренират по-разумно и се хранят разумно.

Вече по-нацепените батки с големи обеми и релеф ясно, че няма как да го постигнат на чисто, но там обикновено липсва силата зад тези мускули и при един инцидент, който да наложи 2-3 седмици да не влезе в залата няма да се познае.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата