Чисто нова или стара кола?
Модератор: Общи модератори
Re: Чисто нова или стара кола?
Еее... бмв 2004-та е 5-8к лева, грубо. Тука според анкетата се пита за доста по-скъпи коли.
Баси, аз, дето съм 2009та година съм Евро 5А, т'ва ако го забранят, то едно 90% от автопарка в страната е аут, което няма как да се случи на практика.
Баси, аз, дето съм 2009та година съм Евро 5А, т'ва ако го забранят, то едно 90% от автопарка в страната е аут, което няма как да се случи на практика.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Средната възраст е над 20 години, което значи автомобили 2000 година. Т.е. масовката е Евро 2-3. Не забравяйте, че в страната има и малки градове, където с 2004-та кола си местния гъзар 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Е.Димитров написа:Сега гледам ще ставаме европейци, ще има стикери за еко оценка и съответните нива на достъп у градо.
И в тоя смисъл положението с хубавите марки на над 10-15 години но в добра кондиция отпада.
Всички подскачат за тоя стикери, а в белите държави ги има от време оно

Тук ще има смисъл само ако се направи на база измервания по време на техническия тест, а не както е в Германия според година на производство и вид гориво.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Тогава Дачия ще трябва да отворят завод в България
Бедна нация сме. Не сме с нови коли, щото сме бедни. В НСИ официалната средна нетна заплата е под 1000лв. Кви коли за тези пари да има ?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Е то тва ще е само за големиО градО. Няма как примерно във Враца да кажем да имат значение тези стикери. Според мен са глупости, ама да правят квото искат. Като коледни елхи тия коли накичени със стикери, уж един махнаха, сега нов.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Важно уточнение е, че тия стикери ще важат само в дните със завишени стойности на фини прахови частици, така че файда никаква няма да има.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Don_Diego написа:Е.Димитров написа:Сега гледам ще ставаме европейци, ще има стикери за еко оценка и съответните нива на достъп у градо.
И в тоя смисъл положението с хубавите марки на над 10-15 години но в добра кондиция отпада.
Всички подскачат за тоя стикери, а в белите държави ги има от време оно![]()
Тук ще има смисъл само ако се направи на база измервания по време на техническия тест, ...
В Германия е точно така.Като не си покриеш нормата , те пращат да си правиш сондите и катализаторите.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Binev_OuT написа:В Германия е точно така.Като не си покриеш нормата , те пращат да си правиш сондите и катализаторите.
Сенаторът дойде със зелен стикер и имаше някакви документи от Декра за измерване на изгорелите газове.Един познат,който работи в сервиз в Германия каза,че с тоя стикер влизаш навсякъде.Колата е 1985,НО е с катализатори и ламбда.И май тези замервания се правят на 2 години.
Някой по-запознат да каже така ли е?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Като сменях предното стъкло на предишната служебна (пак с немски номера), трябваше да сложа и нов стикер, та ходих в тукашната Декра при Суходол и питах как стоят нещата ето какво ми казаха:
Еко стикер си вадиш от местния КАТ (за Германия това) или офис на Декра на база година на производство и вид гориво, после на всеки TUV преглед ти замерват колата и ако има отклонения те връщат за ремонт.
До колкото знам - имаш ли зелен стикер искат колата да покрива съответните норми за зелен стикер, не е позволено да минаваш на по-нисък
Еко стикер си вадиш от местния КАТ (за Германия това) или офис на Декра на база година на производство и вид гориво, после на всеки TUV преглед ти замерват колата и ако има отклонения те връщат за ремонт.
До колкото знам - имаш ли зелен стикер искат колата да покрива съответните норми за зелен стикер, не е позволено да минаваш на по-нисък
Последна промяна Don_Diego на 22 Яну 2021, 11:10, променена общо 1 път
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
grkv написа:Еее... бмв 2004-та е 5-8к лева, грубо. Тука според анкетата се пита за доста по-скъпи коли.
Ти си точно толкова 5А, колкото и някой икарус в моментната ти окомплектовка

Истината е да се спират коли, да се прави проверка на място с адекватен газанализатор и като не си отговаряш на евро нормата, щото си "скрапер", тунер или какъвто там ла*нар се описваш, да ти шибнат глобата, да те спрат от движение и да ходиш пак да се редиш в КАТ за пререгистрация. Тогава на някои хора ще им дойде акъла, че като искаш кола 300кс, си купуваш такава, а не си купуваш 245кс, кормиш всичко що има като екология и се пъчиш колко много ти върви бараката за без пари. Тя е без пари поначално, защото циганията, която можеш да правиш тук, не е позволена да се направи там, откъде си я купил колата.
И за да не съм изцяло офф, мисля, че един премиум селекшън, щото все пак сме БМВ форум, с остатъчна гаранция 2-3 години е оптималното като цена-качество.
- E.5KOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-klasse, BlueTec, 2017
Дилърствата на отделните марки в Германия предлагат автомобили на по-малко от три години на 10-20 хил. км. Тези коли имат и две години международна гаранция. Цената им вече е най-малко 50% надолу от цената, като нова. Т.е. на теория стара, на практика нова кола... Какво може да притеснят нормален човек, тези 20 хил.км. изминати в Германия? По моему, това е оптималния вариант цена-качество.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
E.5KOV написа:Дилърствата на отделните марки в Германия предлагат автомобили на по-малко от три години на 10-20 хил. км. Тези коли имат и две години международна гаранция. Цената им вече е най-малко 50% надолу от цената, като нова. Т.е. на теория стара, на практика нова кола... Какво може да притеснят нормален човек, тези 20 хил.км. изминати в Германия? По моему, това е оптималния вариант цена-качество.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Dextuar написа:grkv написа:Еее... бмв 2004-та е 5-8к лева, грубо. Тука според анкетата се пита за доста по-скъпи коли.
Ти си точно толкова 5А, колкото и някой икарус в моментната ти окомплектовка![]()
Истината е да се спират коли, да се прави проверка на място с адекватен газанализатор и като не си отговаряш на евро нормата, щото си "скрапер", тунер или какъвто там ла*нар се описваш, да ти шибнат глобата, да те спрат от движение и да ходиш пак да се редиш в КАТ за пререгистрация. Тогава на някои хора ще им дойде акъла, че като искаш кола 300кс, си купуваш такава, а не си купуваш 245кс, кормиш всичко що има като екология и се пъчиш колко много ти върви бараката за без пари. Тя е без пари поначално, защото циганията, която можеш да правиш тук, не е позволена да се направи там, откъде си я купил колата.
И за да не съм изцяло офф, мисля, че един премиум селекшън, щото все пак сме БМВ форум, с остатъчна гаранция 2-3 години е оптималното като цена-качество.

Ти обаче верно си живееш в свой собствен малък свят

Не ми се пише пак за Stage 2 и 3 в Европа, 'щото съм го писал сигурно 10 пъти вече... Само ти, Ачо и оня с деветката живеете в някво налудничево отрицание с розовите очила...
Комично е колко малки са ви топченцата, че само да се обадя и сте на полусъединител да скачате, а онзи със зеленото име като каза, че на мястото на ДПФ-а е сложил тръба сте по-ниски от тревата

Я кажи сега, тия постове за премиум селекшъна вървят ли ръка за ръка с полюциите нощем, или само така изглежда отстрани?

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s

Оставям ви на настроението на Модераторите, те да преценят какво да ви правят.
От тук надолу още един коментар за топченца и прочие тъпотии, и неплатеният отпуск започва от 11 седмици...