Ебре инвестиция!
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Ебре инвестиция!
Точно с храната ще удариш на камък извън София. Може би още 4-5 години и ще се нормализира, но в момента е зле.
И не е само това, ама няма смисъл да се убеждаваме.
И не е само това, ама няма смисъл да се убеждаваме.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Има смисъл за парфюми или обувки да го пробваш в мола и да си ги купиш онлайн.
Аз тука на село нямам никакъв избор. Но с дрехите е факано, взех си яке от гръцки сайт с бг обслужване, ами пристигна много бавно, но не беше точния размер, върнах го и чакам вече 20 дена да ми върнат по-малкия размер, като звънях и писах на бг и гръцкия офис 5 пъти поне... (пътува в една посока 5 дни.) То зимата наполовина мина еваго
Аз тука на село нямам никакъв избор. Но с дрехите е факано, взех си яке от гръцки сайт с бг обслужване, ами пристигна много бавно, но не беше точния размер, върнах го и чакам вече 20 дена да ми върнат по-малкия размер, като звънях и писах на бг и гръцкия офис 5 пъти поне... (пътува в една посока 5 дни.) То зимата наполовина мина еваго

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Нали в тази тема си признавахме глупостите, които правим?
Е, днес платих дюкяна - пълната цена, до ключ. В четвъртък тряба да си взема нотариалния акт. После минах през строежа - вече имам и колони над кота 0,00м. Май скоро се канят да кофрират и следващата плоча, някъде на +3,60 ще дойде вероятно.
Иначе днес съм на работа, ама не ме питайте кога и какво съм работил... Служебно, имам предвид.
Е, днес платих дюкяна - пълната цена, до ключ. В четвъртък тряба да си взема нотариалния акт. После минах през строежа - вече имам и колони над кота 0,00м. Май скоро се канят да кофрират и следващата плоча, някъде на +3,60 ще дойде вероятно.
Иначе днес съм на работа, ама не ме питайте кога и какво съм работил... Служебно, имам предвид.
Excellent! Steven is my name!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Borymeckata написа:Нали в тази тема си признавахме глупостите, които правим?
Как ще си вземеш нот.акт? тя сградата е много далеч от акт 14?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
///M Power написа:
Как ще си вземеш нот.акт? тя сградата е много далеч от акт 14?
И на мен ми е интересно какво ще пише на нотариалния акт. Идеални части от правото на строеж и земята ли? Каква данъчна оценка е вадена за да се изповяда сделка, за нещо което не съществува? После ще трябва да плащаш нотариален акт пак, може би констативен. И ако този сега ти е струвал пари се обезмисля. Колко плати за този сега?
Такава ли е била схемата на плащане и ако не, защо си избързал?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Да, не съм уточнил подробностите... Платих пълната (окончателна) цена и после минахме при нотариус. Де факто купих правото на строеж (формално за около 18 000 лева), а отделно си имам договор с Изпълнителя за строителството "до ключ". Земята си е общинска, с отстъпено вечно право на строеж. Навих се на този вариант, защото не ми се разправяше с тия пет вноски на разни етапи от строителството - пет пъти да бягам от работа и да вися в банката. По принцип много мразя да се занимавам с финансови въпроси... Парите ги имам (имах...), така или иначе и си стояха в банката при нулева лихва, та защо не? Освен това, така минавам много по-ниско с нотариалната такса, защото материалният интерес е... само 18 000 лева. Платих около 1000 лева такси. Нотариален акт няма да вадя.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Сигнал за върха на пазара
?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Borymeckata написа:... та защо не? ...
Защото изведнъж се оказва, че строителят става неудобен на властта, а е бил връзкар, и тоя строеж замръзва за години напред докато се организира всичкото собственик да си наеме нов строител, или някоя хиена не го купи и довърши. За референция може да се провери как върви строежът на черепа в ж.к. Славия. Не бих искал да съм от платилите 80% на зелено, за да им излезе 900€/м2. Това разбира се е черен сценарии и шансовете да се случи са минимални, но позитивите от плащане накуп в никой случай не са достатъчни, за да покрият този риск.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
barty написа:Ти си мечтания купувач
Най-после да ме оцени някой...

За "връх на пазара" - ако имаш предвид точка, след която цените ще тръгнат надолу... мечтай си. Според мен няма да има такова нещо. Писал съм в другата тема, дето всички стискате еврата и чакате къщите в Лозенец да станат по 10 хиляди. Дано дочакате...

Този изпълнител е сериозен, не очаквам да се закучат нещата при него. Въпреки, че... кой знае...

Няма причина на този етап твоят строеж да не се случи,ако строителя е читав т.е. не разчита на 99% на парите на новите собственици на зелено.
Ама това и ти го знаеш иначе нямаше да ги даваш тия пари.
Евала за начина ти на работа.Аз бих го играл по абсолютно същият начин,защото нямам нито времето нито желанието да се мотая във времето особенно при положение,че нямам финансова изгода от това.Разбирай тия пари не ги въртя и си седят така или иначе.
Та успех и ще следим развитието на строежа.
Ама това и ти го знаеш иначе нямаше да ги даваш тия пари.

Евала за начина ти на работа.Аз бих го играл по абсолютно същият начин,защото нямам нито времето нито желанието да се мотая във времето особенно при положение,че нямам финансова изгода от това.Разбирай тия пари не ги въртя и си седят така или иначе.
Та успех и ще следим развитието на строежа.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Днес си взех нотариалния акт и после минах през "обекта", да видя как вървят нещата. Времето е добро за работа хората напредват:
Дюкянчето е цялото дясно поле и половината от лявото до него, където е козирката:
Дюкянчето е цялото дясно поле и половината от лявото до него, където е козирката:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Borymeckata написа:barty написа:Ти си мечтания купувач
Най-после да ме оцени някой...![]()
![]()
:
Мечо, аз съм те оценил отдавна, ама ти вече си продал щерката

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Абе още не е ясно с "щерката" как ще се развият нещата... От няколко години са на етап "мирно съвместно съществуване", както бяхме с империализма в застойния период на соц-а. И май не винаги е чак толкова "мирно"...
Дъщерята не е ли дърта за твоя? На 33 години, пък и българка - за какво му е? Няма ли там из Канада нещо по-свежо да забие?

Дъщерята не е ли дърта за твоя? На 33 години, пък и българка - за какво му е? Няма ли там из Канада нещо по-свежо да забие?
На мен ми е тамън, че гоня 35 почти ама не знам как ще го понесат жената и щерката като идея. 
А тоя габровец е способен да ожени сина по сметка даже и през няколко океана разстояние.

А тоя габровец е способен да ожени сина по сметка даже и през няколко океана разстояние.