Зимни гуми сезон 2023-2024г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Зимни гуми сезон 2017-2018

Мнение от Lenco » 08 Окт 2018, 12:42

Означението "XL" има ли някакво значение или е само рекламен трик, че до следващия именит модел си е 30-50лв на гума за някой размери? Интересува ме определено зимния Корморан XL, че тия идиоти на служебните коли кривят гуми всеки месец, като последните зимни и летни бяха VREDESTEIN и то холандски.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 08 Окт 2018, 12:49

XL принципно са подсилени за комбита / бусчета / тежки коли. В доста от случаите е малка разликата в кг, които им дават като допустимост :)

Ако ти се чете -> https://www.oponeo.co.uk/tyre-article/r ... advantages

А за гумите и производителите / употребата всеки си преценява, но един мой колега с Мерцедес караше само Мишелин и преди 2 години реши (или го убедиха), че всичките гуми са еднакви и си купи Корморан. 2-3 седмици по-късно се хвърли в канавка и пак си купи Мишелин :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 08 Окт 2018, 13:17

Vra4anin написа:Вие пък двамата какво наскачахте като обидени и заемате отбранителна позиция, не ми е ясно :dunno:

Човека е решил да си купи нови гуми, има бюджет до еди колко си пари и те така - пита за съвет. Какво толкова странно виждате и заклеймявате, не ми е ясно. Все едно сте бета тестери и от ADAC ви наемат да си казвате експертните мнение.

По-добре чисто нови евтини, от колкото втора ръка скъпи, но незнайно колко и как карани, на какъв разкрачен с крива геометрия автомобил са били и най-вече как са съхранявани. До този бюджет аз лични бих заложил на дебица, без да ангажирам никого с мнение. Да, на бмв-то съм със сръбски таурус, обективно си казвам, че не са мечта, но няма драми ако имаш едно на ум и като караш с акъл. За 2 зими не са ме оставяли някъде на път и не съм дрифтил ала "мале какво стана та задницата се завъртя и отнесох мантинелата", но си признавам, че като натрупа над 30см сняг - тогава къде от тях, къде от размера им (18 цола), къде от самата кола (заедно предаване, 1600+ кила, автоматик, 500+ Nm въртящ момент) просто не мога да излезна от неразринатия паркинг с наклон. Но и съседа с W211 на 16 цолови ФУЛДА тогава също не си кара бенца, та... :dunno: Като кошлетата на предно поотъпчат паркинга след ден - два, вече няма драми и колата изждрапва и се кара без ядове.
Пък той да си прецени какво да избере. :yes:

Къде-къде по-престижно е да се кара с изтъркани премиум марки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: димяща проходима катафалка
Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd

Мнение от antonpau » 08 Окт 2018, 13:27

Lenco написа:Означението "XL" има ли някакво значение или е само рекламен трик, че до следващия именит модел си е 30-50лв на гума за някой размери? Интересува ме определено зимния Корморан XL, че тия идиоти на служебните коли кривят гуми всеки месец, като последните зимни и летни бяха VREDESTEIN и то холандски.

На петицата само XL-и слагам и досега нямам никакви ядове, а си е тежичка, пък и е обрала някоя и друга дупка :yes: на тройката, със същата марка (Гудиър) имах 2 спукани гуми и то от наглед абсолютно безобидни ситуации :smoke: Също така гледам и винаги да са с FR индекс за изнесен борд :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 08 Окт 2018, 14:05

dextuar написа:
Grozdanoff написа:
acho.rs написа:
mopasan написа:
Grozdanoff написа:Колеги препоръчаите зимна гума R16 до 120лв
Колега, r16 има 100 типорамера. Ако искаш съвет трябва да уточниш. Все едно да ти препоръчаме червена кола

Изпратено от моят LG-H815 с помощта на Tapatalk

Е най-масовия размер е 205х55 с 96 и индекс примерно H, макар да има и доста Т. Там бих препоръчал или да се напъне на 140лв бройката за Гудиър ЮГ8-9 или Вредащайн СК5(130лв) или Фулда КМ3 (120лв).
Ако гумите са за 5ца и размера е 225х55 цените са почти двойни и нагоре

Гумите са 225/55/16, но мисля че за зимни не пречи да сложа 205/55 как мислите? Иначе съм си казал, че ще дам до 120лв за гума, може и нещо за 100лв да купя стига да знам, че не е калпаво. Просто зимни гуми съм купувал Debica последно 15ки и то преди 3г и сега незнам какво да избера, гледам, че пазарът е залят с 20 марки евтини гуми, но ме е страх да избера ей така по каталога, защото неразбирам от гуми...

Какво ще кажете за марките Tigar и Barum, стават ли?
Като си тръгнал да пестиш от зимни гуми, що не ги вкараш тия пари в една карта за градския, хем по-евтино, хем един по-малко с шанс да ни наниже отзад с перфектните рикени...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Незнам откъде ти идват комплексите, но вече се убедих, че ти си най-хапливият трол в този форум! На какъв ми се правиш?!? Ако толкова те интересува мога си купя гуми Мишелин, но съм преценил че за моите нужди е безсмислено, защото първо както Врачанин каза няма да се състезавам и второ във Варна имаме сняг 5 дни в годината!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Окт 2018, 14:16

antonpau написа:
Lenco написа:Означението "XL" има ли някакво значение или е само рекламен трик, че до следващия именит модел си е 30-50лв на гума за някой размери? Интересува ме определено зимния Корморан XL, че тия идиоти на служебните коли кривят гуми всеки месец, като последните зимни и летни бяха VREDESTEIN и то холандски.

На петицата само XL-и слагам и досега нямам никакви ядове, а си е тежичка, пък и е обрала някоя и друга дупка :yes: на тройката, със същата марка (Гудиър) имах 2 спукани гуми и то от наглед абсолютно безобидни ситуации :smoke: Също така гледам и винаги да са с FR индекс за изнесен борд :yes:

XL може да забележиш, че е със по-висок тегло ви индекс - около 101. Термина "усилени" е по-скоро БГ стайл, да се разбира по-лесно. Но наистина има разлика, особено за зимни които стандартно са много по-меки.
Най-добрата комбинация е XL и FP, чувал че има разлика между FP и FR но не знам каква е - при всички положения гумата седи много различно бордове, изглежда по-висока и логично трудно се пука от дупки и бордюри.
Врачанин - питаше се за 16ки за петица - стандартните 225х55 Р16 можеш да видиш какво се предлага до 120лв - справка Тауруса ще ти се види чудо. Аз не скачам - и аз съм карала нова (чисто) Тойота със корморан и на сняг си беше супер. Но когато дойде момента да си смениш гумите и живот и здраве ти се отдаде възможност да си купиш Премиум марка, ще видиш разликата. И не се правя на новобогаташ или там каквото ги редиш - карал съм и една зима с летни и със скапани марки и със хубави марки, но скапани от каране гуми...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 08 Окт 2018, 14:27

Grozdanoff написа:
dextuar написа:
Grozdanoff написа:
acho.rs написа:
mopasan написа:
Колега, r16 има 100 типорамера. Ако искаш съвет трябва да уточниш. Все едно да ти препоръчаме червена кола

Изпратено от моят LG-H815 с помощта на Tapatalk

Е най-масовия размер е 205х55 с 96 и индекс примерно H, макар да има и доста Т. Там бих препоръчал или да се напъне на 140лв бройката за Гудиър ЮГ8-9 или Вредащайн СК5(130лв) или Фулда КМ3 (120лв).
Ако гумите са за 5ца и размера е 225х55 цените са почти двойни и нагоре

Гумите са 225/55/16, но мисля че за зимни не пречи да сложа 205/55 как мислите? Иначе съм си казал, че ще дам до 120лв за гума, може и нещо за 100лв да купя стига да знам, че не е калпаво. Просто зимни гуми съм купувал Debica последно 15ки и то преди 3г и сега незнам какво да избера, гледам, че пазарът е залят с 20 марки евтини гуми, но ме е страх да избера ей така по каталога, защото неразбирам от гуми...

Какво ще кажете за марките Tigar и Barum, стават ли?
Като си тръгнал да пестиш от зимни гуми, що не ги вкараш тия пари в една карта за градския, хем по-евтино, хем един по-малко с шанс да ни наниже отзад с перфектните рикени...

Незнам откъде ти идват комплексите, но вече се убедих, че ти си най-хапливият трол в този форум! На какъв ми се правиш?!? Ако толкова те интересува мога си купя гуми Мишелин, но съм преценил че за моите нужди е безсмислено, защото първо както Врачанин каза няма да се състезавам и второ във Варна имаме сняг 5 дни в годината!
И аз така се успокоявам, мога да си купя М3-ка, ама съм преценил, че и 320d ми стига :winky:

Как пък един не си купи премиум гуми, па да ги хвърли и да каже - с корморана ми е по-готино и по си заслужават. Едни и същи хора си купувате рикени и си ги защитавате и хвалите и според мен опитвате сами да си втълпите, че е същото. Нека съм трол за теб, но истината всички я виждаме, ама много хора се умориха да я пишат. Пък с тия аргументи, ако си карал бавно, бла бла, ми ако направо не я караш тая кола, може и на трупчета да я оставиш, грам да не ти трябват гуми. Дайте малко по-сериозно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 08 Окт 2018, 14:52

няма как да си купи премиум гуми и да ги хвърли освен ако не са дефектни

премиума и като живот за изминати КМ и като пътно поведение винаги е доста напред спрямо средния и ниския клас , няма как да купиш гуми за 120лв и да са добри колкото тия за 250лв

специално за сухо време (колегата е писал, че е край морето) китайците сигурно 3 пъти по-бъзо ще са тотал като качества най-вече, дори да имат още грайфер

старши ентусиаст
Аватар

Зимни гуми сезон 2017-2018

Мнение от Dextuar » 08 Окт 2018, 15:31

Vra4anin написа:
dextuar написа:Едни и същи хора си купувате рикени и си ги защитавате и хвалите и според мен опитвате сами да си втълпите, че е същото

Никъде не съм казал, че евтиното е същото като скъпото, само идиот би си помислил, че няма разлика. Или да ти защитавам рикените/таурусите. Гуми като гуми - "стават", това казвам, нищо повече. Аз нямам навика като стъпя на новата тангента след току що направената промивка и сменено масло, да натисна до дупка и да тествам колко 'дига, а си карам спокойно спазвайки правилата - на магистралата рядко (да не кажа почти) не вдигам над 150, междуселски пътища ала Е79 карам с 90 на круиз контрол и дистанция пред мен поне 30 метра. Не го правя защото ме е страх от сръбските гуми, просто това ми е стила на каране, не бързам за никъде. Предпочитам да карам кротко и лежерно, с едната ръка да държа волана, а с другата да си пуша или опипвам жената, вместо да се препотвам от напрежение, че съм изпреварил цялата колона и пишката ми е порастнала с един милиметър от този факт.

Знам много добре, че с един мишелин алпин или ултра грип 9 колата ще се държи по друг начин, не ме мислете за малоумник . Но просто за ~ 12 000км годишно (от които зимата са ми не повече от 2500 - 3000км) не ми се дават 1000лв за зимни гуми, които така или иначе след 3-ия или макс. 4-и сезон и дори да са с 8мм грайфер ще трябва да сменя.

Не карам агресивно, преценил съм, че не ми трябват скъпи гуми, това е. Където съм дал 450 така съм могъл да дам и 1000 за комплект гуми, просто не съм пожелал. Досега (да чукна на дърво) не съм останал неприятно изненадат от завъртане/поднасяне на гъз или да не съм успял да не спря когато и където съм искал. За мен гумите са добри за парите си, какво повече да искам от тях, мусаката ли да ми правят, селфита ли да си правят с тях и да се издигам в очите на слепите, че съм си купил нови скъпи гуми?
Ти като си агресивен рейсър и ти трябва пърформънс на всяка цена си сложи и гуми и за 5000лв ако желаеш и гони там се'яните да ги превъзпитаваш, понеже са ти отнели предимството. :yes:
Хапеше Илков преди няколко седмици, че вадел кирливи ризи, ама гледам доста добре го конкурираш :yes: Не се затормозявам да ви помня излиянията, но явно сама така разбирате от дума. С тази много малка разлика, че аз зимата си карам колата и излизам от всякакви паркинги, а не чакам да се разтопи снега или преднячките да отъпкат като теб. Също така не се чудя дали съм стиснат да си купя колата и не го умувам с месеци, а отивам и купувам.

Потребител
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: M-Power

Мнение от FireFoXa » 08 Окт 2018, 15:56

Vra4anin написа:

Ако не се излиташ като фитипалди, принципно и сръбските рикен/таурус/тигър/корморан ще ти вършат работа. Това са глупости, че не държали и не стават и едва ли не ще се прибиеш с тях. Тук е пълно с дупета, новозабогатели тарикати и кисели бадки, които много знаят да слагат етикети на това и онова, та не им се връзвай много - ти ако ги слушаш такива, трябва да се самоубесиш и да си евеш майката буквално :yes: Ако караш с акъл няма грижи да си и с най-евтините гуми, все пак ако взимаш завой с 160 зимата може и да се лизнеш, ама кой нормален зимата ще кара като абдал и ще си мисли, че е безсмъртен :dunno:

Принципно бих те посъветвал да си купиш отново ДЕБИЦА. Зимните им гуми (FRIGO DIR, FRIGO, FRIGO 2) на поляците са прекрасни и доказали се през годините. Наскоро пуснаха и нов модел FRIGO HP2, размер 205/60 R16 е точно 120лв:

https://diana-ltd.com/tire?21859

Все още не съм карал с такива, но по чужди ревюта ги хвалят.

-
А какво ще кажете за този вариант до 120лв - https://diana-ltd.com/tire?24651

Някой да има впечатления от новия модел на GiSlaved - Eurofrost 6?
Карал съм с предишния модел Eurofrost 5, който беше по-скъп от дебицата 3 зими на е36 комби с виско шпер и се представиха отлично, ходех до хижа Алеко през вечер. :D :D :D След това на няколко приятеля го препоръчах, все доволни останаха. Във Варна няма особено голяма зима, но на 15км от морето си става зимно време и си трябват гуми! Сръбска Дебица Фриго съм карал на служебна баничарка и само на сняг се представяше долу горе добре (можеби защото отзад беше със всесезонен корморан, който нищо не правеше и все едно беше лятна гума), като цяло беше меко казано отвратителна гума и карах като бабичка да не се убия. След това на по-нови служебни карах все нови гуми. Една зима карах Vredestein Snowtrack и не можах да кача 10% наклон с 10см сняг с 2012 VW Caddy. Следващата зима ги набутах на колегата, и си взех Eurofrost 5 и не спрях никъде.
За ценовия клас, в който са ориентирани - началото на средния, съм очарован от поведението на Gislaved. Моделите които съм карал бяха все във Франция правени, а самата марка мисля, че е от групата на Континентал.

Та, предстои да купувам гуми на друг автомобил, и ще ми е интересно ако някой вече е карал новия модел GiSlaved да сподели как се държат.

П.П. Старото шефче караше пасат 2012 с нови Dunlop зимни, и първата зима закъса 100 пъти. След като му овря главата, отиде на реглаж че колата му ходеше на никъде и като му оправиха стойката и някакси взе да има сцепление... Така че преглеждайте си редовно ходовата част, че да не се излагаме по снеговете с летните коли. :D :D :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 08 Окт 2018, 16:17

Vra4anin написа:

Ако не се излиташ като фитипалди, принципно и сръбските рикен/таурус/тигър/корморан ще ти вършат работа. Това са глупости, че не държали и не стават и едва ли не ще се прибиеш с тях. Тук е пълно с дупета, новозабогатели тарикати и кисели бадки, които много знаят да слагат етикети на това и онова, та не им се връзвай много - ти ако ги слушаш такива, трябва да се самоубесиш и да си евеш майката буквално :yes: Ако караш с акъл няма грижи да си и с най-евтините гуми, все пак ако взимаш завой с 160 зимата може и да се лизнеш, ама кой нормален зимата ще кара като абдал и ще си мисли, че е безсмъртен :dunno:

Принципно бих те посъветвал да си купиш отново ДЕБИЦА. Зимните им гуми (FRIGO DIR, FRIGO, FRIGO 2) на поляците са прекрасни и доказали се през годините. Наскоро пуснаха и нов модел FRIGO HP2, размер 205/60 R16 е точно 120лв:

https://diana-ltd.com/tire?21859

Все още не съм карал с такива, но по чужди ревюта ги хвалят.

Ако караш основно по път, на който има доста дупки не бих ти препоръчал Дебица, много са им меки бордовете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 08 Окт 2018, 16:35

host написа:няма как да си купи премиум гуми и да ги хвърли освен ако не са дефектни

премиума и като живот за изминати КМ и като пътно поведение винаги е доста напред спрямо средния и ниския клас , няма как да купиш гуми за 120лв и да са добри колкото тия за 250лв

специално за сухо време (колегата е писал, че е край морето) китайците сигурно 3 пъти по-бъзо ще са тотал като качества най-вече, дори да имат още грайфер

Аз съм пример за това :mhihi: От край време карам само с мишлен,континентал и дънлоп.Купих си 4бр мишлен алпин5 и едвам ги изтърпях 2 месеца и ги продадох на половин цена.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Зимни гуми сезон 2017-2018

Мнение от Dextuar » 08 Окт 2018, 16:49

Vra4anin написа:Декстър, никого не хапя. Пиша си, споделям мнение, че сръбските гуми стават за нормално каране. Но май няма смисъл. Жив и здрав бъди и благодаря още въднъж за помоща миналата година с кодирането :yes:

Аз съм пас по тази тема с гумите, няма какво повече да кажа.
Аз също спирам със спама и се извинявам, ако съм те засегнал :yes: . Просто от гуми и спирачки мисля, че винаги трябва да се търси най-доброто и че компромиси не трябва да има, особено пък за коли като БМВ, които знаем с какво поведение се славят зимата :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Окт 2018, 16:58

dextuar написа:
Vra4anin написа:
dextuar написа:Едни и същи хора си купувате рикени и си ги защитавате и хвалите и според мен опитвате сами да си втълпите, че е същото

Никъде не съм казал, че евтиното е същото като скъпото, само идиот би си помислил, че няма разлика. Или да ти защитавам рикените/таурусите. Гуми като гуми - "стават", това казвам, нищо повече. Аз нямам навика като стъпя на новата тангента след току що направената промивка и сменено масло, да натисна до дупка и да тествам колко 'дига, а си карам спокойно спазвайки правилата - на магистралата рядко (да не кажа почти) не вдигам над 150, междуселски пътища ала Е79 карам с 90 на круиз контрол и дистанция пред мен поне 30 метра. Не го правя защото ме е страх от сръбските гуми, просто това ми е стила на каране, не бързам за никъде. Предпочитам да карам кротко и лежерно, с едната ръка да държа волана, а с другата да си пуша или опипвам жената, вместо да се препотвам от напрежение, че съм изпреварил цялата колона и пишката ми е порастнала с един милиметър от този факт.

Знам много добре, че с един мишелин алпин или ултра грип 9 колата ще се държи по друг начин, не ме мислете за малоумник . Но просто за ~ 12 000км годишно (от които зимата са ми не повече от 2500 - 3000км) не ми се дават 1000лв за зимни гуми, които така или иначе след 3-ия или макс. 4-и сезон и дори да са с 8мм грайфер ще трябва да сменя.

Не карам агресивно, преценил съм, че не ми трябват скъпи гуми, това е. Където съм дал 450 така съм могъл да дам и 1000 за комплект гуми, просто не съм пожелал. Досега (да чукна на дърво) не съм останал неприятно изненадат от завъртане/поднасяне на гъз или да не съм успял да не спря когато и където съм искал. За мен гумите са добри за парите си, какво повече да искам от тях, мусаката ли да ми правят, селфита ли да си правят с тях и да се издигам в очите на слепите, че съм си купил нови скъпи гуми?
Ти като си агресивен рейсър и ти трябва пърформънс на всяка цена си сложи и гуми и за 5000лв ако желаеш и гони там се'яните да ги превъзпитаваш, понеже са ти отнели предимството. :yes:
Хапеше Илков преди няколко седмици, че вадел кирливи ризи, ама гледам доста добре го конкурираш :yes: Не се затормозявам да ви помня излиянията, но явно сама така разбирате от дума. С тази много малка разлика, че аз зимата си карам колата и излизам от всякакви паркинги, а не чакам да се разтопи снега или преднячките да отъпкат като теб. Също така не се чудя дали съм стиснат да си купя колата и не го умувам с месеци, а отивам и купувам.

Макар далеч да не съм фен на скапани зимни гуми, не изключвам възможността на излизане от дълбок сняг, да имат сходни възможности с Премиум класа. Над 10мм грайфера и проектори за които никой не му пука какво се случва след 120км/ч, може да се постигнат много добри резултати на сняг... Разбира с цената на трагично проведение асфалт - и сух и мокър

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 08 Окт 2018, 17:02

Grozdanoff, GISLAVED EURO*FROST 6 96H XL 205/60 R16 115 лв е гумата. Аз лично карах две зими с този модел, само че по-стария - eurofrost 5. Останах изключително доволен и с чиста съвест ти ги препоръчвам! Карах ги на е36 323, с м-техник окачване и м-пакет. Предполагам помниш по-миналата зима какъв студ и сняг скова. Това ми беше първата зима с БМВ и очаквах положението да е зле, но ми се налагаше буквално всеки ден да излизам с колата и то по тъмно (сутринта) и да съм първия в новия сняг. Е, за мое огромно учудване нямах абсолютно никакъв проблем за цялата зима. Следващата беше по-мека. Е, веднъж ме бутаха, но просто защото корема опря :mhihi: След като видях, че не е никак страшно с бмв зимата, почнах да си обикалям и по балкана, и доста такива погледи :shock: събрах онази зима :D На сухо и на мокро също гумите се държат много солидно. Аз карах с 205/55 R16, които ми легнаха около 400 лв, но явно грешката е била моя. Сега вече знам, че с 16ки гуми за 400-500 лв нямам място на пътя и трябва да хващам градския.. за тази зима обаче вече ще знам! Колега, и ти да го имаш предвид! :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата