Сега пък друго двайсе - Бригада - Емиграция
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
zAcK написа:С тоя ник няма как
с тебе колега си уговорихме ГСП-то(грубата селска проява,наречена бой)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Bogat написа:zAcK написа:С тоя ник няма как
с тебе колега си уговорихме ГСП-то(грубата селска проява,наречена бой)![]()
,а за всички които се чудят на детинския ми ник-ТОЙ Е ЗА ШЕГА,ако бях богат,НИКОГА нямаше да съм с такъв ник в стил МЕГАмалоумния Мишу Шамара,Ъ-Ъ
Офтопик (в мойта си тема) Вие бацета що не земете да поуспокоите топката, а? Не е нужно да показвате колко сте мажествени.

И вместо да се биете вземете се хванете на лицеви опори/бири или каквото там ви изнася, и който може повече, така да решите спора!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
vicho написа:Bogat написа:zAcK написа:С тоя ник няма как
с тебе колега си уговорихме ГСП-то(грубата селска проява,наречена бой)![]()
,а за всички които се чудят на детинския ми ник-ТОЙ Е ЗА ШЕГА,ако бях богат,НИКОГА нямаше да съм с такъв ник в стил МЕГАмалоумния Мишу Шамара,Ъ-Ъ
Офтопик (в мойта си тема) Вие бацета що не земете да поуспокоите топката, а? Не е нужно да показвате колко сте мажествени.![]()
И вместо да се биете вземете се хванете на лицеви опори/бири или каквото там ви изнася, и който може повече, така да решите спора!!!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Bogat написа:gyrate написа:и та са копачи.
всичко в което имаш нужда от две работи = копач.
явно не ме разбра,тези хора ,за които ти говорех са не управители,а собственици на бизнес,и тва ако е копач..за какви критерии говорим???
на 2ро място единият даже няма легален статут,не става въпрос за хАмерика,а за Испания(една от държавите с най-нисък стандарт в т.нар. "западна Европа..")
А тва че не е само цветя и рози живота в чужбина ,никой не го оспорва,цялата идея беше за финансовата страна на този "феномен"..
а аз казвам че и финансовата страна е зависима от много неща. няма никакво правило както много са се сaмоубедили че навън се правят повече пари, като ги приравниш
собственик на бизнес е отново един еластичен термин и по самосебеси не значи много. да работиш за себеси и да плащаш на други да работят за тебе са доста различни неща.
иначе не че не съм съгласен като изцяло.

zAcK написа:err0r написа:Никога за нищо на света няма да избягам. Колкото и малко пари да изкарвам тук, не искам да се чупя. Има една приказка "богатите също плачат"... Колкото по-близо съм до роднини и приятели, толкова по-добре, независимо от финансовото ми състояние. Едните пари никога няма да ме накарат да се откажа от България!
Брат ми, да - имам брат... поне така си мисля, живее в Щатите от 1998. За последно съм го виждал средата на 2002. Това нормално ли е? От тук заминава един човек, а там пристига друг. Лошото е, че заради пустите пари се предаде. Изневери на всички. Никога няма да тръгна по неговите стъпки!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(никой да не трие емотиконите Изразяват нещо все пак)
Изтрих си глупавото мнение, защото не е полезно на никой и сега да попиша малко по-смислени неща![]()
1. Запознах се с един пич от щатите, на Айфеловата кулаПича от 7 години с Америка си беше ходил до БГ да купонясва
с малкото събрани пари и спа на една пейка около Лувъра (не спа е стоя) щото 100 Евро било много и нямало смисъл да се дават за хотел
УСА а ???
2. Имам приятел, който се ожени там (не е спал с жена си), сега учи работи и за 5 години си дойде 1 път да си оправи зъбите и да се порадва на животаИначе има Нисан 3000 кубика и се радва
Интересно нали. Почти няма приятели. Хммм какъв е смисъла от живота...
3. Единия англичанин, с който работя, шеф на IP отдел в http://www.interoute.com, последния път ми се оплаква на по бира, че му било трудно с парите(камо ли да има отделени 200000К за апартамент)
4. Французите по тамошния офис, ми обясняваха как е трябвало да си сменя колата с малка дизелова, че била икономична.
5. Тая вечер преди да си тръгна (ей сега преди 5 мин) говорих с шефа на optical operations (или нещо такова с оптични комуникации се занимават![]()
![]()
че не ми се обяснява ) в Испания. Стана дума, че ми е мечта да имам винарна и той разправя, че субсидиите и при тях и във Франция
от ЕС отивали за връзкарите (правителствени хора) и каза да не се шашкам за БГ. Направи ония номер с показалеца и средния като кавички като каза че те са развита държава.
6. Не знам защо някой хора си мислят, че в чужбина е лесно ама нека опитат. Човек докато не види не вярва.
7. Двама приятели отказаха преди месец работа в Чехия. Единия за 2000Евро, а другия за 2200 Евро. Аз дори не се пробвах. Въпреки че там цените в магазина са колкото в БГ
8. Не е никак лесно без близки и приятели. Ще има да киснете по-форумите в безсънните нощи![]()
Някакви изводи искам да направите, че ми е интересно![]()
![]()

абсолютно реални примери. между другото, на една позната която такa се ожени преди годинa и отказаха.. просто и казаха че не мислят че бракът е валиден. тя сега е на никъде.. ама още си е женена.. просто и отказаха апликацията за статус база на женитба. последно дето знам сега ще пробва в едно посолство извън страната отново .
- tol4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2008 Е92 М3 6sp, 2011 E70 X5 35D
Аз само да заключа, има четири вида хора пишещи в тази тема:
1. Такива дето са в България и са недоволни
2. Такива дето са в България и са доволни
3. Такива дето са в чужбина и са недоволни
4. Такива дето са в чужбина и са доволни
5. Най-вероятно има и 5-ти вид, такива които където и да са, винаги са недоволни...
Сами преценете вие към кой тип сте. Приемете го като малка анкета и не бъдете свенливи да си признаете ако случайно сте номер 5
Е?
Аз съм тип 4
1. Такива дето са в България и са недоволни
2. Такива дето са в България и са доволни
3. Такива дето са в чужбина и са недоволни
4. Такива дето са в чужбина и са доволни
5. Най-вероятно има и 5-ти вид, такива които където и да са, винаги са недоволни...
Сами преценете вие към кой тип сте. Приемете го като малка анкета и не бъдете свенливи да си признаете ако случайно сте номер 5
Е?
Аз съм тип 4
There is nothing but BMW!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
И аз да заключа, че стана тя една
1. Има хора, които успяват и са доволни.
2. Има хора, които не успяват и не са доволни
Аз познавам момче, което беше общ работник на строеж в БГ и сега след 2-3 години имат с брат му фирма и бачкат по строежите като подизпълнители, вече и хора си наемат. Помня как идваше при мене с някви дискети
да му поправям офертите в началото
, а аз му ги подвързвах в папки, че той ги носеше на едни хвърчащи листове
Мъчи се мъчи се и успя. Сега си купи апартамент
а нямаше пукнат лев
Беше дошъл в София, не го познавах и един приятел ме помоли да го взема нелегално в Студград при мен да живее
Ако си упорит и ставаш за нещо не е нужно да ходиш на луната за да взимаш пари. А че в Америка плащат малко повече да си бараш оная работа това е така. Който иска да ходи там и да не работи. Пък като съберете парички да се приберете в БГ ще ви спретваме по някой купон
Аре. Не се шашкайте. И да не го вземете много навътре
Отивам да си хващам самолета
и утре може би в Стара Загора на запой

1. Има хора, които успяват и са доволни.
2. Има хора, които не успяват и не са доволни

Аз познавам момче, което беше общ работник на строеж в БГ и сега след 2-3 години имат с брат му фирма и бачкат по строежите като подизпълнители, вече и хора си наемат. Помня как идваше при мене с някви дискети

Ако си упорит и ставаш за нещо не е нужно да ходиш на луната за да взимаш пари. А че в Америка плащат малко повече да си бараш оная работа това е така. Който иска да ходи там и да не работи. Пък като съберете парички да се приберете в БГ ще ви спретваме по някой купон

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

Вече половин час се опитвам да напиша адекватно мнение(без риск от ГСП
) и след като не успях-изтрих написаното и се хвърлям направо на въпроса:имам предложение-нека тези от вас,които твърдо са решили да ходят на бригада това лято,да драснат по два реда с някакви подробности.Например за кой щат и град мислят да заминават,с коя агенция и т.н.След като така и така има хора,които вече твърдо сме решили да отидем,въпреки всичко,нека поне отидем заедно!След като,дори без да се познаваме,имаме нещо общо,и така както си помагаме на страниците на този форум,нека си помагаме и когато сме далече от дома 

No fear, no pain/Nobody left to blame
I'll try alone/Make destiny my own
I learn to free my mind
Myself I now must find
Once more...
I'll try alone/Make destiny my own
I learn to free my mind
Myself I now must find
Once more...
- tol4o
- кандидат ентусиаст
-
На 1 час южно от Бостън се намира Кейп Код, полуостров в южната част на Масачузетс с много курортни градчета. Всяко лято там има стотици български студенти и е добро място за бригада. Лесно се намира втора работа стига да си долу горе добре с английския. Най-много студенти има в Хаянис който е и най-големия глад на полуострова. Лятото, всяка седмица се правят български партита с българскa музика. Тази година Рени пя на едно от събиранията. Така че ако имате предложения за Кейп Код да знаете че е там е добре. Ние лятото с приятелка ми почти всяка седмица сме там я на плаж я на разходка. Има много хубави плажове с широка плажна ивица, а също и много хубави места за риболов на океански риби. Ако има някой за там да ми пише и като дойде да се обади да се запознаем. После повечето то тези които решат да останат в Америка идват към Бостън, понеже зимата на Кейпа няма работа защото е лятно курортно селище.
- Nitro^
- кандидат ентусиаст
-
Всеки е свободен да си търси щастието където намери за добре.Някои успяват тук.Други не могат да развият някакъв бизнес,примерно и ходят по чужбината.След 1-2 годинки същите хора преценяват къде им е по-добре,по света или у нас и съответно се връщат или остават.
Колкото дебилно изтъркано да е това мнение,ама си е така.Всичко е субективно.За всеки човек е различно.
Та и на мен нещо ми се ходи на бригада,но искам да си я организирам сам.Ако някой има желание да пише ще го помоля да ми обясни какви са документите,които ми трябват,къде трябва да ги платя(съответно каква им е цената) и ... всичко за което се сещате.
Колкото дебилно изтъркано да е това мнение,ама си е така.Всичко е субективно.За всеки човек е различно.
Та и на мен нещо ми се ходи на бригада,но искам да си я организирам сам.Ако някой има желание да пише ще го помоля да ми обясни какви са документите,които ми трябват,къде трябва да ги платя(съответно каква им е цената) и ... всичко за което се сещате.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
4akala написа:Вече половин час се опитвам да напиша адекватно мнение(без риск от ГСП) и след като не успях-изтрих написаното и се хвърлям направо на въпроса:имам предложение-нека тези от вас,които твърдо са решили да ходят на бригада това лято,да драснат по два реда с някакви подробности.Например за кой щат и град мислят да заминават,с коя агенция и т.н.След като така и така има хора,които вече твърдо сме решили да отидем,въпреки всичко,нека поне отидем заедно!След като,дори без да се познаваме,имаме нещо общо,и така както си помагаме на страниците на този форум,нека си помагаме и когато сме далече от дома
Силно навитак съм,ама аз не знам още дали ще се класирам за Америкъта деа..Ако някой ми вкара добра оферта,и за Зимбабве тръгвам

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- tol4o
- кандидат ентусиаст
-
gyrate написа:ммда сега ще си приключваме с още 5 страници ама и аз да кажа нещо... ако се рамнетe на бригатка, направете една тема че за да видим дали една бърза сбирка не можем да си направим някъде. един тон хора има в северо изтока. но вместо екото може и на шела тоз път ...
Ти къде живееш?
Факт е едно: Влезнеме ли в ЕС, така ще поникнеме цъфнем и вържем, че тва швейцарци, германци, французи, американци - всички ще кандидатстват да българско гражданство. Ще има да влизат нелегално, да копаят тунели под границите ....
Само ме притеснява, че като станеме 3-350 милиона, няма да има къде да погребваме умрелите.
Само ме притеснява, че като станеме 3-350 милиона, няма да има къде да погребваме умрелите.
Около 2000$излиза,трябва да си редовен студент,да не си последен курс. Вчера по телевизията казаха,че и магистри могат да участват,но с голям риск.Трябва да си искараш международе паспорт,уверение,че си студент и тия работи ги превеждаш на английски.По-хубаво отиди в някоя фирма и те ще ти дадат повече инмформацияNitro^ написа:Всеки е свободен да си търси щастието където намери за добре.Някои успяват тук.Други не могат да развият някакъв бизнес,примерно и ходят по чужбината.След 1-2 годинки същите хора преценяват къде им е по-добре,по света или у нас и съответно се връщат или остават.