Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
- Кара: когато има гориво.
- Мечтае да кара: Джесика Алба
- Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany
Re: Строително-ремонтна тема
Еми колега много черпене те чака поклон и адмираций за хитрия,лесен,бърз и иновативен начин за справяне с този доста срещан и досаден проблем. Купих си бял мат за 4.60лв напръсках "щълтеницата" изчаках да изъхне коет на тези температури траеше около 10мин минах директно с валяка като го развъртях повечко на местата напръскани със спрея после изчаках да изъхне и видях къде имам пропуски напръсках и тях със спрея и после 2 ръце латекс и резултата е удивителен никой не би могъл да предположи че там е имало гадно жълтно петно от влага. Определено метода е супер лесен и ефективен и ще го имам предвид винаги когато се сблъсквам с този проблем!
П.п. притеснява ме само дано не се улющи или пък да мухляса защото латексите все пак са дишащи бои а спрея не е.... Но така като гледам резултата се съмнвам да има проблеми. Благодаря още веднъж спаси ме!
П.п. притеснява ме само дано не се улющи или пък да мухляса защото латексите все пак са дишащи бои а спрея не е.... Но така като гледам резултата се съмнвам да има проблеми. Благодаря още веднъж спаси ме!
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Много се радвам че помогнах :-) за мухъл не вярвам да избие. Да се отлепи също не вярвам щом си изтъткалял и не е имало проблем няма да се олющи преди латекса :-D А относно "дишането" на латекса.... Звучи ми точно като топлоизолоращия лакекс :-D Мухлясъл латекс съм виждал ама спрей не :-D
Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Какво точно лепило е подходящо според вас за облицоване на вече шпаклована с гипс колона с каменни декоративни тухлички?
1.jpg)
1.jpg)
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:Какво точно лепило е подходящо според вас за облицоване на вече шпаклована с гипс колона с каменни декоративни тухлички?
Има специални лепила за камък по принцип, но реално може да удариш един дълбоко проникващ грунд на баумит син, и след това с Флекс топ на баумит не вярвам да има някакъв проблем, то и флекс топа си го дават за външно вътрешно и камък, наистина скъпичък е, но пък е много здраво лепило.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Вътрешните флексови лепила са вероятно и по-евтини. Добрите външни имат и добавки против изсоляване на камъка което е излишно за вътре.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Според мен най добре е да се изкърти до чиста стена . Неравномерната дебелина на шпакловката върху такава подложка като тухлички е предпоставка за напукване и отлепване . Просто всичко зависи от здравината на декоративнота покритие .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- shlosera
- младши ентусиаст
-
Лепил съм гнайс върху гипсова мазилка машинна (турбозол), и ако се грундира с хубав грунд няма да има проблем, но зависи и от тухличките ако е клинкер да речем той се реди от 5мм фуга нагоре иначе става беля, особено ако е външно. А иначе за вътрешно може и с друго лепило дори и с CM11 на церезит ще стане, обаче за една колона (ако е нормална не някоя огромна) да икономисаш 10-20лв от лепило е глупаво. Флекс топа беше около 25-6лв чувала, но става и с флекс уни също е много здраво. Налагало ми се е да вадя плочки лепени с тези лепила след 10 дни, и е много гадна работа 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Don_Diego написа:Има ли някой по-запознат с алуминиевите радиатори?
Питането ми е свързано с марките - какви са предимствата на по-скъпите марки и каква е разликата между радиаторите от 8лв/ребро и тези от 13лв/ребро.
Update на ситуацията: днес дойдоха да ги сменят радиаторите. Заложих на малко по-скъп вариант (въпреки добрата отстъпка). Извиках фирмата, която изгради цялата отоплителна и соларна инсталация на къщата, направиха изчисление къде колко глидера трябва да се сложат, "оптимизираха" два радиатора, че старите буквално бяха на земята и захлупени отгоре, та аеродинамиката беше нулева

Здравейте колеги, та в духа на темата за радиатори и отопление, да поискам и аз съвет. Ще си газифицирам апартамента/ на две нива е/. Какво бихте ми препоръчали като котел/марка, модел и съответно какви киловати/ и радиатори. Първо ниво е 89кв.м., която се състои от голяма дневна, баня с тоалетна, отделна кухня и спалня; второ ниво: 50кв.м. две малки спални + баня с тоалетна. Напълно бос съм по тематата енергийна ефективност и т.н. Някъде бях гледал, че има схема по която се смятат колко глидери е нужно за дадено помещение спрямо кубатурата му. Мисълта ми е да го направя един път, но качествено, понеже тепърва започвам с генралния ремонт. Иначе има прекарана инсталация за радиаторите/така го купих/.
П.С. От няколко дни в ФБ ми излиза промоция за газови котли на един известен газов доставчик "Ове**аз". Та предлагат като марки Бош, Висман, Дитрих. Обаче като не разбирам нищо, клепам само..
Благодаря на отзовалите се !
П.С. От няколко дни в ФБ ми излиза промоция за газови котли на един известен газов доставчик "Ове**аз". Та предлагат като марки Бош, Висман, Дитрих. Обаче като не разбирам нищо, клепам само..
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колеги,
споделете латекс, който е високо качество и може да се... мие
Ще бъде нанасян в хол, стая, кухня и баня, както по стени, така и по тавана, разбира се ще се оцветява.

Ще бъде нанасян в хол, стая, кухня и баня, както по стени, така и по тавана, разбира се ще се оцветява.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Е.Димитров написа:Колеги,
По-назад бяхме писали за Dulux. Имат разни видове - endurance, kitchen, bathroom, взависимост от приложението. Аз лично смятам да го ползвам в скоро време особено за баня/кухня.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
+ Бенджамин Мур, Ливайс, Сикенс..
Издържат някакъв брой цикли на миене. Ако много се цапа латексът не е най-добрия избор.
Издържат някакъв брой цикли на миене. Ако много се цапа латексът не е най-добрия избор.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Бахти цените на тея латекси.
Благодаря все пак
Благодаря все пак

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
dewey написа:Здравейте колеги, та в духа на темата за радиатори и отопление, да поискам и аз съвет. Ще си газифицирам апартамента/ на две нива е/. Какво бихте ми препоръчали като котел/марка, модел и съответно какви киловати/ и радиатори. Първо ниво е 89кв.м., която се състои от голяма дневна, баня с тоалетна, отделна кухня и спалня; второ ниво: 50кв.м. две малки спални + баня с тоалетна. Напълно бос съм по тематата енергийна ефективност и т.н. Някъде бях гледал, че има схема по която се смятат колко глидери е нужно за дадено помещение спрямо кубатурата му. Мисълта ми е да го направя един път, но качествено, понеже тепърва започвам с генралния ремонт. Иначе има прекарана инсталация за радиаторите/така го купих/.
Чувал съм добри думи за de dietrich
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Е.Димитров написа:Бахти цените на тея латекси.
Благодаря все пак
"Vernilac" виж тези. Последните 10тина обекта ги пробваме и са ми фаворити цена/качество !
п.п. Работил съм със всичко на пазара и личен фаворит ми е San Marco, но това гръцкото ме впечатли !!!