Две години от управлението на ГЕРБ
Модератор: Общи модератори
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: Една година от управлението на ГЕРБ
spacepl написа:vanci88 написа:forski написа:Не знам кой крив,кой прав знам само че от пет години работя една и съща работа,от началото до сега заплатата ми се е качила с около 25%.
Равносметката обаче е че сега имам най малка покупателна способност,с други думи няма пара![]()
![]()
а цените отдавна вече не са идеални
Не защитавам ГЕРБ,БСП и т. н.. но от 5 год си на една и съща работа и заплатата ти и е ниска-промяната в климата защо не обвиниш също?Ти за тези 5 години повиши ли производителността си и с колко?
Не четеш. Колегата казва, че му се е повишила заплатата с 25 %, но покупателната му способност е спаднала.
Аз имам същите наблюдения, заплатата ми се е качила (повишил съм си качеството на труда - една папка със сертификати на Майкрософт събрах) имах заеми които изплатих и в същото време мога да си позволя по-малко неща отколкото докато си плащах заемите. Незнам на къде отиваме. В момента живея в малък град , а четири цифрена заплата не ми стига да свържа двата края, тия със по 400-500 лева заплати не ги знам как издържат.
5% ръст на заплатата средно на година е доста малко. Приемливата инфлация за развита страна е 3-5%.
vanci88 написа:5% ръст на заплатата средно на година е доста малко. Приемливата инфлация за развита страна е 3-5%.
5% ръст на заплатата ако получаваш всяка година- радвай се.
"кривата" на повишаване на заплатите на персонала (в бройки хора) в една компания е във формата на "камбана" - от ляво е 1-3%, в средата (най-високата) е 3-5%, от дясно е 5-7%. демек малко хора получават 1-3% (тези са тези които имат "проблеми", болшинството са в 3-5% и малко са "отличниците" (в дясно) като политика на една компания е "отличниците" да не са едни и същи хора всяка година.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми както казах на друго място
преди-бачкаш,бачкаш-купих хладилник,бачкаш бачкаш-купиш телевизор
сега
бачкаш,бачкаш-продадеш хладилника,бачкаш бачкаш-продадеш телевизора
преди-бачкаш,бачкаш-купих хладилник,бачкаш бачкаш-купиш телевизор
сега
бачкаш,бачкаш-продадеш хладилника,бачкаш бачкаш-продадеш телевизора
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
alx написа:vanci88 написа:5% ръст на заплатата средно на година е доста малко. Приемливата инфлация за развита страна е 3-5%.
5% ръст на заплатата ако получаваш всяка година- радвай се.
"кривата" на повишаване на заплатите на персонала (в бройки хора) в една компания е във формата на "камбана" - от ляво е 1-3%, в средата (най-високата) е 3-5%, от дясно е 5-7%. демек малко хора получават 1-3% (тези са тези които имат "проблеми", болшинството са в 3-5% и малко са "отличниците" като политика на една компания е "отличниците" да не са едни и същи хора всяка година.
Мойте наблюдения са от финансовия и банковия сектор.А инфлация под 3% е вредна за икономиката. Ти си прави сметка кое куца.
vanci88 написа:spacepl написа:vanci88 написа:forski написа:Не знам кой крив,кой прав знам само че от пет години работя една и съща работа,от началото до сега заплатата ми се е качила с около 25%.
Равносметката обаче е че сега имам най малка покупателна способност,с други думи няма пара![]()
![]()
а цените отдавна вече не са идеални
Не защитавам ГЕРБ,БСП и т. н.. но от 5 год си на една и съща работа и заплатата ти и е ниска-промяната в климата защо не обвиниш също?Ти за тези 5 години повиши ли производителността си и с колко?
Не четеш. Колегата казва, че му се е повишила заплатата с 25 %, но покупателната му способност е спаднала.
Аз имам същите наблюдения, заплатата ми се е качила (повишил съм си качеството на труда - една папка със сертификати на Майкрософт събрах) имах заеми които изплатих и в същото време мога да си позволя по-малко неща отколкото докато си плащах заемите. Незнам на къде отиваме. В момента живея в малък град , а четири цифрена заплата не ми стига да свържа двата края, тия със по 400-500 лева заплати не ги знам как издържат.
5% ръст на заплатата средно на година е доста малко. Приемливата инфлация за развита страна е 3-5%.
Колега би ли сподели колко години трудов стаж имаш и с колко процента ти се повишава заплатата годишно ?
THINK POSITIV
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60-530D F07-530D G11-730D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
vanci88 написа:spacepl написа:vanci88 написа:forski написа:.......
......
......
За последните 4 години ръста е доста над 5% на годишна база при мен, всъщност за последните 3 защото 4-тата беше в кризата и там е малко по-малко и положението става все по-зле.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Тука всичко е на принципа "всеки да се спасява поотделно". Нормално е човек да повишава квалификацията си ако иска да живее по-добре , но ако не се мисли за обикновения работник кой ще работи ? Не може всички да са шефове. Както и не може всички да сеем картофи.
vanci88 написа:А инфлация под 3% е вредна за икономиката.
???
повечето държави се мерят в 2-3% инфлация. от там и заплатите се индексират да вървят с тези 2-3%... като 5% си е вдигане на заплатата с потупване по рамото а 7% както казах е запазено за "отличниците"...
затова и казах че 5% вдигане на заплата се смята за много добро постижение и да не се оплакват....
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
кви 5% на 1000лв 5% са си един .!., ся в щатите на 5000бона е едно, тук е ама съвсеем друго. + че в щатити ако си знаещ и амбициозен за година можеш и 30-40% да направиш. Тук не е така.
Няма да посочвам примери, ама има фирми в БГ /големи/, дето заплатата не е пипана от 7г.....повишение само посмъртно или парашутист, ама и там се бетонираш на една заплата.
Няма да посочвам примери, ама има фирми в БГ /големи/, дето заплатата не е пипана от 7г.....повишение само посмъртно или парашутист, ама и там се бетонираш на една заплата.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
кви повишения кви чудесии. Даваха по ТВ за някакви строителни работници във Видин къде от 510 лв им смъкнали заплатите на 300
това колко процента увеличение е ? Докато Португалци на проекта взимали по 3500 евро + 10 евро на час некви такива ми ти раоти
Всеки работодател в Булгаристан от както обявиха , че в Света има криза се оправдава с нея. Другите вече излязоха от нея , а ние още по-надълбоко се гмуркаме.
Всички тук знаят една дума и тя е "криза".
Всеки работодател в Булгаристан от както обявиха , че в Света има криза се оправдава с нея. Другите вече излязоха от нея , а ние още по-надълбоко се гмуркаме.Всички тук знаят една дума и тя е "криза".
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
То всичко е толкова зле защото целия ни "бизнес" е хвани единия удари другия и щото всички са в сивия сектор, или поне колкото могат да са, което е нормално, и аз съм там.
Заради "бизнеса" или по добре да кажа екс бизнеса щото фалираха много, щото са "бизнесмени" го докарахме до тук, всеки дължи на всеки пари, съкраащва персонал и ето ти кризата е на лице, безработни хора, не купуват страдат фирмите фалират съкращават и те и всичко е на лице, тва е България, сега пазара се отся което е добре да останат читавите на пазара (и тея дето перат кинти
)
Заради "бизнеса" или по добре да кажа екс бизнеса щото фалираха много, щото са "бизнесмени" го докарахме до тук, всеки дължи на всеки пари, съкраащва персонал и ето ти кризата е на лице, безработни хора, не купуват страдат фирмите фалират съкращават и те и всичко е на лице, тва е България, сега пазара се отся което е добре да останат читавите на пазара (и тея дето перат кинти
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Сондьора написа:кви 5% на 1000лв 5% са си един .!., ся в щатите на 5000бона е едно, тук е ама съвсеем друго. + че в щатити ако си знаещ и амбициозен за година можеш и 30-40% да направиш. Тук не е така.
ти знаеш ли в америка колко хора взимат 5к на месец? ще ти дам жокер- средния доход на семейство (не на човек) е $52к бруто. след данъците - $37к- това са по $3080 на месец на семейство... а американските семейства са по 4-5 човека средно...
това за 30-40% на година... такова животно няма. единствения начин да си вдигнеш заплатата повече от 25% на година (и то 25% ако правиш някакви смешни пари.. иначе е 10-15% при повишение) е ако напуснеш и си намериш друга работа която да ти плаща доста повече - но и това е трудно защото като те наемат повечето компании изискват да покажеш каква ти е била предишната заплата.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Сондьора
- ентусиаст
-
Ма твойте сметки, са си твои, да ти кажа, че съм работи за щатска фирма и мин. заплата е 48К на година ...та нема нужда.
п.п. Лично за 1г. си ги дигнах 30% , а съм Българин
В БГ, преди вдигане 0, сега от 2г пак 0
п.п. Лично за 1г. си ги дигнах 30% , а съм Българин

В БГ, преди вдигане 0, сега от 2г пак 0
абе батка- аз ти говоря за стратегия ти ми говориш за тактика- иди виж колко е "median household income in the usa" и тогава ще говориме.
ти нали разбираш че на всеки един такъв като тебе с 50к има по 1000 с 25к заплатки?
ти нали разбираш че на всеки един такъв като тебе с 50к има по 1000 с 25к заплатки?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Сондьора
- ентусиаст
-
alx написа:абе батка- аз ти говоря за стратегия ти ми говориш за тактика- иди виж колко е "median household income in the usa" и тогава ще говориме.
цъ
. такс фреееп.п. Все пак става дума за БГ не за некаде си