X5,X6,Q7,Cayenne,Touareg - БАНИЧАРКИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Авг 2009, 13:23

Другари, да се нарушава закона е престъпление, а да се заобикаля легално - майсторлък :winky:
Навсякъде по света има хора, които нарушават закона и такива, които го заобикалят ;)
Едните са в затвора, а другите - световно признати финансови тайкуни.

"Гроздето е кисело" означава тези 2 групи да се слагат под общ заменател :winky:
Защото единственото, което ги обединява е, че имат повече пари от нас ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Авг 2009, 13:41

flame написа:Другари, да се нарушава закона е престъпление, а да се заобикаля легално - майсторлък :winky:
Навсякъде по света има хора, които нарушават закона и такива, които го заобикалят ;)
Едните са в затвора, а другите - световно признати финансови тайкуни.

Заобикаляне викаш? Сигурен ли си, че преправянето от товарен и ползването му като пътнически автомобил не е в нарушение на закон ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 24 Авг 2009, 13:42

flame написа:Другари, да се нарушава закона е престъпление, а да се заобикаля легално - майсторлък :winky:

И къде точно видя заобикаляне? :roll:
Демонтират се седалките за регистрацията, после се слагат обратно и регистрираният като товарен автомобил, не е такъв.
Това си е чисто НАРУШЕНИЕ на закона, никакво заобикаляне не е.
Щеше да бъде, ако си ги караха колите без седалки и с преградите. Ама не е така нали?

П.П.
///peter ме е изпреварил с малко. :)
:bchug:
Последна промяна Fear на 24 Авг 2009, 13:45, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Авг 2009, 13:44

[quote="Fear"][/quote]

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 24 Авг 2009, 13:51

Fear написа:Това си е чисто НАРУШЕНИЕ на закона, никакво заобикаляне не е.
Щеше да бъде, ако си ги караха колите без седалки и с преградите. Ама не е така нали?

П.П.

това е все едно тировете като ги карат празни и това е нарушение на закона, или когато са празни да не плащат такси.... пък и ако ги карат със седалките трябва да има акт ако са хванати с тях... ако няма значи си ги карат с прегради и без седалки, съда гледа документите главно.... уви големия проблем са ни скапаните закони, в никакъв случай не го защитавам тия с джиповете, но щом има легална вратичка и аз да бях щах да се възползвам, и мога да ви кажа че нищо няма да се случи с доплащането на ддс :!:
има закон, и нешата като стигнат до съда само държавата ще го духа, за съжаление....пак ще бъде осъдена в страсбург...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 24 Авг 2009, 14:02

Чакай малко бе човек, някъде в закона да пише, че ТИР-овете ТРЯБВА да се карат само пълни? :shock:
Законът е ясен до последната буква. Караш Х6 без седалки и с преграда - връщаш си ДДС-то. Ако си го караш както си е от завода, си плащаш ДДС като поп и това е.
Всичко останало са измекярщини. :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 24 Авг 2009, 14:12

Интересно ми е като какви се застраховат тези "баничарки". И дали при евентуален инцидент са покрити неимуществените щети върху лицата возещи се на задните седалки?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Авг 2009, 14:15

Именно, както каза колегата Fear примера с тира е крайно неподходящ.
Дали пълен или празен, тир-а е товарен.
Далаверата с ДДС-то е на принципа, че се отпуска данъчен кредит за автомобили които извършват облагаеми доставки, на фирми от транспортния бранш. Съответно колата се регистрира, като товарна (променя предназначението и от 5+1 към 1+1 или 6+1), пуска се заявление към НАП с фактури за превоз от съответния автомобил, след "проверката" на НАП, когато е на лице заприходен автомобил, няма законово основание за отказ на данъчен кредит - хоп ддс-то на батката се връща. Колата бива преправена от 1+1 към нормалния си вид и съответно няма как да извършва дейността, по която е регистрирана и за която и е отпуснат данъчния кредит. Това според Вас е заобикаляне ли?
То тогава и "противозаконовото отнемане на автомобил" не е кражба, а елегантен начин да заобиколиш закона а?

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Авг 2009, 14:29

Любо Мегов написа:
Fear написа:Това си е чисто НАРУШЕНИЕ на закона, никакво заобикаляне не е.

П.П.

това е все едно тировете като ги карат празни и това е нарушение на закона, или когато са празни да не плащат такси.... пък и ако ги карат със седалките трябва да има акт ако са хванати с тях... ако няма значи си ги карат с прегради и без седалки, съда гледа документите главно.... уви големия проблем са ни скапаните закони, в никакъв случай не го защитавам тия с джиповете, но щом има легална вратичка и аз да бях щах да се възползвам, и мога да ви кажа че нищо няма да се случи с доплащането на ддс :!:
има закон, и нешата като стигнат до съда само държавата ще го духа, за съжаление....пак ще бъде осъдена в страсбург...

Не съм навътре в законите, но това звучи логично.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Авг 2009, 14:33

///peter написа:Именно, както каза колегата Fear примера с тира е крайно неподходящ.
Дали пълен или празен, тир-а е товарен.
Далаверата с ДДС-то е на принципа, че се отпуска данъчен кредит за автомобили които извършват облагаеми доставки, на фирми от транспортния бранш. Съответно колата се регистрира, като товарна (променя предназначението и от 5+1 към 1+1 или 6+1), пуска се заявление към НАП с фактури за превоз от съответния автомобил, след "проверката" на НАП, когато е на лице заприходен автомобил, няма законово основание за отказ на данъчен кредит - хоп ддс-то на батката се връща. Колата бива преправена от 1+1 към нормалния си вид и съответно няма как да извършва дейността, по която е регистрирана и за която и е отпуснат данъчния кредит. Това според Вас е заобикаляне ли?
То тогава и "противозаконовото отнемане на автомобил" не е кражба, а елегантен начин да заобиколиш закона а?
Пееш ли си Пенке,кой ли те слуша...Как не се уморяваш,не знам. :roll: .. Покажи им щраус и нали знаеш какво ще ти кажат-"Е па такова животно нема"...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 24 Авг 2009, 14:36

Не разбирате ли, че няма легална вратичка? :roll:
Има вариант, при който се махат седалките, слага се преграда и си връщаш ДДС-то. НО, автомобилът трябва да остане в тази конфигурация - БЕЗ СЕДАЛКИ и С ПРЕГРАДА. Това не се изпълнява, значи има нарушение на закона и няма никакви легални, полу-легални и каквито и да било вратички!

Дано да съм бил по-ясен този път.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Авг 2009, 14:45

абе то и проституцията е забранена ама на околовръсното е пълно

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Авг 2009, 14:48

Е.Димитров написа:абе то и проституцията е забранена ама на околовръсното е пълно
ако и платиш със служебни парЕ и ти даде данъчна фактура с включен ДДС,дали после се признава за данъчен кредит и можеш ли да си го възстановиш-Аз дори и да съм заможен бизнесмен,не бих се посвенил да си върна 10те лева -с тях ще отида на кафе после с баничарката :ahah: :ahah:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 24 Авг 2009, 14:53

Е.Димитров написа:абе то и проституцията е забранена ама на околовръсното е пълно

Няма да им простя никога на управляващите, че не я легализираха :banghead:
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от mitkoa » 24 Авг 2009, 14:59

Чиста измама си е това.Никакво заобикаляне не е.
И не смятайте само 20% на цена на закупуване.Слагайте и 20% за гориво, части, обслужване.Добавете и 10% защото се признава за разход на фирмата отново за всичко гореизброено.
Айде сега пак ги сметнете колко са "спестили" "финансовите гении" и продължете да ги защитавате.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата