Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 683
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Какво ще рече да я заливаш?
Готова е и искаш да я залееш с нещо, за да трае?
Понеже се сещам само за две неща в случая, ама и двете е редно да се пият с нея.
Готова е и искаш да я залееш с нещо, за да трае?
Понеже се сещам само за две неща в случая, ама и двете е редно да се пият с нея.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 417
- Регистриран на: 30.10.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ако искаш да я държиш по-дълго й направи саламура с преварена вода и морска сол. Аз така я съхранявам в по-хладните месеци и няма проблеми. Но като дойдат жегите вече си трябва във фризера.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 702
- Регистриран на: 17.01.2019
- Местоположение: София/Чепеларе
- Пол: Мъж
- Кара: V8 HEMI
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
CTORH написа:Докато чакате пушената от Боримечката, ако някой иска проста осолена домашна сланина и ако е от София, да ми пише. Имам още малко излишна. Мога да дам и мостричка за проба
Сланината е топ, напдайте колеги!


Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Не е готова още, жилава е. Чудя се така ли да стои или да в залея с вода, че да стане по-бързо.dankata написа:Какво ще рече да я заливаш?
Готова е и искаш да я залееш с нещо, за да трае?
Понеже се сещам само за две неща в случая, ама и двете е редно да се пият с нея.
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 683
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Не знам какво разбираш под жилава, но добре осолена сланина след 15-20 дни в зимни условия (амплитуди от -20 до +5С) е напълно готова.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 92
- Регистриран на: 28.09.2015
- Пол: Мъж
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ей тая витринка как ви изглежда да я ползвам за сушилна? Температурен обхват 7 - 19 °C - ей тва ме притеснява малко че са сравнително високи стойности, ама казахте че ми трябват 10° та би трябвало да ми свърши работа 

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 683
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ако тази има опция за контол на температурата, ще ти свърши работа. Добре е да не надвишава 10-12градуса по време на зреенето.
Странно. При мен за 20-тина дни е готова осолената. Да не си уцелил някаква нова хибридна сланина, на която с малки букви отдолу пише "възможно е да съдържа следи от фъстъци, соя, крем брюле и картофи"
bum_bum написа:Ми сурова си е още. Осолена е доволно.
Странно. При мен за 20-тина дни е готова осолената. Да не си уцелил някаква нова хибридна сланина, на която с малки букви отдолу пише "възможно е да съдържа следи от фъстъци, соя, крем брюле и картофи"

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Лично го клах
На дебелина е един пръст. Странно що не втасва, като казваш, че за 20 дни става.

На дебелина е един пръст. Странно що не втасва, като казваш, че за 20 дни става.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 145
- Регистриран на: 10.08.2009
- Пол: Мъж
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
bum_bum написа:Лично го клах![]()
На дебелина е един пръст. Странно що не втасва, като казваш, че за 20 дни става.
Солта ще да е менте...

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Мнения: 880
- Регистриран на: 21.10.2007
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Всичко е 40дни 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 417
- Регистриран на: 30.10.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
bum_bum написа:На дебелина е един пръст.
Колко кила е било това прасе?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Сто и малко. Не знам с какво ги е хранил, но толкова тънка сланина и аз не бях виждал.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 92
- Регистриран на: 28.09.2015
- Пол: Мъж
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Да се пОфала, вчера взех хладилната витринка и вече съм заредил 5 кила вратле за проба как работи. Ако се получават нещата без доработки следващото дето съм планирал е едно чоризо да спретна


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани