Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
Моджо написа:Нито никога. Всичките велики блага на града са ти на 20-30 минути път с кола ку толкова са ти изтребвали. Нали от тия "блага" кръчмички тва онова. Всички останали са напълно достъпни без някакви велики логистики и ала бала.
Имаш ли ежедневно работа в града, трябва да си живееш в него. Това е една от благинките - да ти е близо.
Аз например работя в съседния блок. В без 2-3 Мин излизам и с бавна крачка съм там.
Сега представяш ли си докато все още работя да се преместя на 30 минути извън града?

Затова казах, че докато е тази ситуация, има резон, защото само негативите са от града в момента. Отмине ли, не.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Е, аз пък живея на 36 км от месторабота. От 2002 г. Предпочитам чистия въздух и двора пред да съм на 2 минути пеш от работата. За по малък град е ок. Ние сме балъци зарад ваксината па да си държиш децата в пушека и мръсотия та 24/7 нема проблем. Не е за всеки, разбира се. Иска си некъв доход, мерак ако щеш. Плюсове те обаче са много повече от минусите.
Хм,хм...
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
sub_eleven написа:Моджо написа:Нито никога. Всичките велики блага на града са ти на 20-30 минути път с кола ку толкова са ти изтребвали. Нали от тия "блага" кръчмички тва онова. Всички останали са напълно достъпни без някакви велики логистики и ала бала.
Имаш ли ежедневно работа в града, трябва да си живееш в него. Това е една от благинките - да ти е близо.
Аз например работя в съседния блок. В без 2-3 Мин излизам и с бавна крачка съм там.
Сега представяш ли си докато все още работя да се преместя на 30 минути извън града?Да водя деца където се сетиш от училище, до мероприятия, ако щеш рождени дни?! Че аз ще стана разноглед? И времето ми за нищо няма да стига...
Затова казах, че докато е тази ситуация, има резон, защото само негативите са от града в момента. Отмине ли, не.
Хората в Германия, САЩ как пътуват по 100 километра в посока и им се получава, а тук ако не работиш в съседния блок няма начин ???
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
И за мен е тъпо да бачкам близо до вкъщи.Получава се офис-дом-офис и тнт.и ми е някво зациклящо.Аз живея на 12км от офиса ми и лятото като ходя с колело вечерно време нарочно си удължавам маршрута но така минавам през цялата Борисова г-на,покарай народния театър,през центъра и така си реалксирам,чувствам се чудесно като се прибера.Даже и с колата сега на 3-4 пъти си сменям пътя до вкъщи..ей така за разнообразие.вярно губя 1ч. в двете посоки ама за мен това не е минус.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Като си отгледам децата, и са вече самостоятелни, тогава ще го мисля това за извън града. Дотогава предпочитам да разполагам с повече време и удобство и да не съм зад волана с часове на ден. И пътуващият всеки ден кога ще си види двора - сутрин преди 7:00ч или вечер по тъмно? Ако ще си го гледа само уикендите, малко се обезмисля всичко. Защото и аз гледам двор през уикендите, макар и на 70км.
Кико, не е минус, защото двата часа дето съм спестил на ден, ги ползвам за нещо конкретно. Денят ми е по-дълъг така. Не винаги съм бил така, преди пътувах и знам какво е.
Кико, не е минус, защото двата часа дето съм спестил на ден, ги ползвам за нещо конкретно. Денят ми е по-дълъг така. Не винаги съм бил така, преди пътувах и знам какво е.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Е, не знам кога. Двора е главно за децата си мисля аз. Иначе тръгвам на работа около 8 ако ида изобщо, че мога и от къщи. 4 5 съм си дома. 5 часа даже сега още не е тъмно. Ама децата са от сутрин до вечер на двора като са ваканция. Лично аз мога и без двор)). Израснал съм в къща и децата ми растат в къща. Лично мнение, че е 1000 пъти по добре от апартамент и то в София баш. И ако треа ще съм по 24 часа зад волана отколкото да ги набутам в смога да ми е на мен добре.
Хм,хм...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Я сега ми обясни как ще пътувате всеки ден ако те учат в София и вие работите в София. Тръгвате по часовник, нищо, че да кажем едното дете е от по-късно. Няма проблем, ще се мотае пред училището. Жена ти да кажем и тя не се застъпва с твоето работно време, а може би и квартал. И тя ще се мотае или тепърва ще я караш преди или след като си закарал всички. На обяд ще свърши някое от децата и ще чака до вечерта за да го прибереш. Другото е на тренировка по плуване от шест до осем да кажем. Пак ще чакате всички вкупом. Накрая в 22 ч сте се прибрали и всеки ще си е загубил часове от живота и нерви. Кога ще сте пазарували нещо, кога ще сте готвили нещо....? Хиляди още въпроси мога да ти задам. За един ден става този "сюжет", но без повторения ако може 
п.п ваканциите не ги броим, че децата са ти на двора. На всеки децата са там.

п.п ваканциите не ги броим, че децата са ти на двора. На всеки децата са там.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
На двора са не само ваканциите. Всеки ден ако е топло са там.
Училище аз си имам до 12 клас в населеното място. Тренировки има и събота и неделя. Както и такива към 7 часа сутрин или следобед примерно. Ако е плуване си вързан с басейн ма то не само плуването е спорт.
Всичко това дето го пишеш ще е същото ако и живея в София. Освен ако училището не е до блока или там басейна та да ходи само. Ако нема да ходи само а ще го карам аз и става същото. Градски транспорт както има има и междуселски, редовен. В най-най лошия случай ще се върна в сф, за няколко години, но на квартира.
При това аз съм сравнително далеч. Има много по близки дестинации и пак не си в града.
Освен тва не сме само ние с деца в селото. Можем да се комбиниране с другите родители за тренировки примерно. Варианти има колко искаш. Двата часа плуване сигур ще те спасят от 24 часа дишане на пушек. Но най-важното за мен си остава денонощия чист въздух, излизането на двора, а не в мола, спокойствието. Едното просто каране на колело в сф е мъка. Па вади го от мазата, па влачи го на некъде в парка... Сега просто ги взимаме и караме. Ся са в гаража де, ма иначе си стоят на двора))).
Казах, че не е за всеки. Има си хора без градо ша умрат и такива дето па в градо ша умрат. Но никога ако имам възможност не бих живял в София и в блок.
Пп жена ми си има кола и също пътува всеки ден и тя)) даже вози пътници и разходите и за транспорт са нула лв.
Не знам, вече почти 20 години съм така па не съм имал затруднения. Да речеш да съм отскоро ми то... А от 90 до 2002 съм живял пък в София. Мога да сравнявам)
Училище аз си имам до 12 клас в населеното място. Тренировки има и събота и неделя. Както и такива към 7 часа сутрин или следобед примерно. Ако е плуване си вързан с басейн ма то не само плуването е спорт.
Всичко това дето го пишеш ще е същото ако и живея в София. Освен ако училището не е до блока или там басейна та да ходи само. Ако нема да ходи само а ще го карам аз и става същото. Градски транспорт както има има и междуселски, редовен. В най-най лошия случай ще се върна в сф, за няколко години, но на квартира.
При това аз съм сравнително далеч. Има много по близки дестинации и пак не си в града.
Освен тва не сме само ние с деца в селото. Можем да се комбиниране с другите родители за тренировки примерно. Варианти има колко искаш. Двата часа плуване сигур ще те спасят от 24 часа дишане на пушек. Но най-важното за мен си остава денонощия чист въздух, излизането на двора, а не в мола, спокойствието. Едното просто каране на колело в сф е мъка. Па вади го от мазата, па влачи го на некъде в парка... Сега просто ги взимаме и караме. Ся са в гаража де, ма иначе си стоят на двора))).
Казах, че не е за всеки. Има си хора без градо ша умрат и такива дето па в градо ша умрат. Но никога ако имам възможност не бих живял в София и в блок.
Пп жена ми си има кола и също пътува всеки ден и тя)) даже вози пътници и разходите и за транспорт са нула лв.
Не знам, вече почти 20 години съм така па не съм имал затруднения. Да речеш да съм отскоро ми то... А от 90 до 2002 съм живял пък в София. Мога да сравнявам)
Хм,хм...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Аз не хваля София за нищо. Но като така или иначе съм тук и тук се препитавам, по-добре да не губя време в път из самата нея и от покрайнините й. Както ми предлагате. Идеалният вариант би бил да са ми уредени доходите без да стъпвам в града. Тогава не на 30км, на 300 ще отида.
А че ти си се уредил е друг въпрос и можем само благородно да ти завиждаме.
А че ти си се уредил е друг въпрос и можем само благородно да ти завиждаме.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Аз също се препитавам в София без да живея в нея.)) И ако избора ми е в град с 5 бона заплата или извън него с 2...познай кое ще избера. Уредил съм се дотолкова, че шефката е много готина и изобщо не я интересува от 9 до 5 ли ще кеса в офиса, дали изобщо ще се появя и тн. Имам си задачи и докато работата си върви мога си правя квото и когато си искам. В това отношение можете да ми завиждате наистина.
Хм,хм...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
На това в Горубляне цената я прави парцела, а не къщата. Макар и в покрайнините все пак е в рамките на София. Нормална цена.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Bogat-Beden написа:
Бухахахах, сигурно е с нула в повеКе
На това се казва "На лов за балъци" - български игрален филм, втора серия
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
"Спешно" - представям си ако не беше каква щеше да е цената.peshehodetz написа:Bogat-Beden написа:
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
bioz написа:"Спешно" - представям си ако не беше каква щеше да е цената.peshehodetz написа:Bogat-Beden написа:
Според мен реално не се продава а се търси облъчен мултимилионер, случайно попаднал тук