Бонус малус от догодина?
Модератор: Общи модератори
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Бонус малус от догодина?
Jordana написа:Реално праведниците ще попаднат в рая на бонус малуса след 5 години въздържание , през което време ще плащат повече въпреки постите и молитвите . За 5 лазарника ще платят горе долу още една базова застраховка от 260лв въпреки че нямат нарушения . Това е пълна подигравка с хората .
Така, както е написан, едно нарушение на 5 години и ставаш яко-мега джигита с висока гражданска

Интересно ми е какво става със служебни автомобили. С такива скоци в ГО за едва ли не вечен период от време (с 2 по-сериозни нарушения отиваш на 15 години напред малус) дали няма да има още по-голям недостиг на шофьори на пазара на труда ? Там как ще се правят застраховките ?

barbaron написа:Ще правя аз списък с хора, които да могат да ми карат колата
по цял свят е така...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
А в цял свят ли има вариант да трябва 15 години да си без нарушения, за да "занулиш" ?

TNT написа:А в цял свят ли има вариант да трябва 15 години да си без нарушения, за да "занулиш" ?
в моя щат почваш от 15 точки (неутрално). всяка година без нарушения ти свалят по една точка и така до 9 (най- ниското). всяко дребно нарушение е 2 точки. дребна катастрофа - 3 точки. едра катастрофа - 4 точки. сериозно нарушение (примерно каране с х2 позволената скорост)- 5 точки. на 32 точки ти взимат книжката поне за 2 години.
един вид- си на 9 точки и в една година правиш превишена скорост два пъти и голяма катастрофа - 8 точки. при положение, че не правиш повече бели- това са 9 години докато си пак на 9 точки.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
Тук направо си превъртял играта и 15 години си ги чукнал и с едно превишение 
П.П. Аз даже нещо не се ориентирам може ли да направиш ПТП и да си под 15 години фгасягата

П.П. Аз даже нещо не се ориентирам може ли да направиш ПТП и да си под 15 години фгасягата

Спират ни еврофондовете и требе да си плащаме, това ще е само началото.. Такса телевизор, такса въздух..
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
alx написа:в моя щат почваш от 15 точки (неутрално). всяка година без нарушения ти свалят по една точка и така до 9 (най- ниското). всяко дребно нарушение е 2 точки. дребна катастрофа - 3 точки. едра катастрофа - 4 точки. сериозно нарушение (примерно каране с х2 позволената скорост)- 5 точки. на 32 точки ти взимат книжката поне за 2 години.
един вид- си на 9 точки и в една година правиш превишена скорост два пъти и голяма катастрофа - 8 точки. при положение, че не правиш повече бели- това са 9 години докато си пак на 9 точки.
открили сте топлата вода, при нас --> след 50на години ще стане...
хубаво е... и е готово...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
alx написа:barbaron написа:Ще правя аз списък с хора, които да могат да ми карат колата
по цял свят е така...
Топлата вода я пускат и у бг-то

Не само списък, ами и документ от КАТ за чисто досие ще искаш. При нас и "акт за съдимост" искат. Имаш ли криминал рекорд, бай бай.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Все си мисля, че при вас като се влоши състоянието на пътя, го оправят, а тук слагат някакво ограничение в следващите 10 години и после КАТ дерат на него. Ако някой забрави да махне някой временен знак, КАТ застават и дерат, вместо да си свършат работата. И каква е файдата от цялата работа. Аз имам 7 години зад волана с две нарушения. Едно че, вече 7 години се водя млад шофьор и гражданската ми е 100лв отгоре от нормалното, второ щеше да ми е по две шот разбираш ли преди няколко години съм минал с 80 и няколко км на извънградско кръстовище, де нямаше пукната кола да мине, ама камера.
Да кажем, че съм Жигит. А този бонус фалоса как точно работи с туко що взели книжка и тия дето по принцип си карат без книжки? Не гледаме ли основно такива по новините?
Бай мааму, писна ми заради някакви нискоинтелигентни форми на живот да плащам като поп.
Преди две години ударих сърна. Нямаше какво да направя, излезе и се хвърли пред колата. Викнах кат, казаха, че трябва ако предявявам за щети да ми пишат акт. И какво, някакво си животно се озовава пред колата и аз за 15тина години напред да плащам 300-400лв горница заради измислен акт за несъобразена скорост.
За мен това нито е с цял сигурност, а чисто и просто яко дране на вече издания народ.
Да кажем, че съм Жигит. А този бонус фалоса как точно работи с туко що взели книжка и тия дето по принцип си карат без книжки? Не гледаме ли основно такива по новините?
Бай мааму, писна ми заради някакви нискоинтелигентни форми на живот да плащам като поп.
Преди две години ударих сърна. Нямаше какво да направя, излезе и се хвърли пред колата. Викнах кат, казаха, че трябва ако предявявам за щети да ми пишат акт. И какво, някакво си животно се озовава пред колата и аз за 15тина години напред да плащам 300-400лв горница заради измислен акт за несъобразена скорост.
За мен това нито е с цял сигурност, а чисто и просто яко дране на вече издания народ.

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Страшен кеф, полица за малоумници 1000 лв , не я плащат и в затвора ХАХАХА

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
TNT написа:Така, както е написан, едно нарушение на 5 години и ставаш яко-мега джигита с висока гражданскаРеално погледнато, няма да шофираме по 100 години. С 6-7 нарушения в живота - цял живот джигит
![]()
![]()
Интересно ми е какво става със служебни автомобили. С такива скоци в ГО за едва ли не вечен период от време (с 2 по-сериозни нарушения отиваш на 15 години напред малус) дали няма да има още по-голям недостиг на шофьори на пазара на труда ? Там как ще се правят застраховките ?
Изрично е написано, че юидическите лица ще се на същите условия, за да няма дискриминирани. А и се оптиват да пресекат варианта при които отваряш фирма и пишеш колата на нея.
С други думи, ако имаш фирмена баничарка и двама шофьори се редят да правят нарушения с нея, много бързо отиваш на най-големия малус. Дори да наемеш нови служители гражданската си остава висока.
За да се отървеш има два варианта:
1.Продаваш колата, купуваш нова, но си запзваш служителите и плащаш малус на тяхното ниво.
2.Продаваш колата, уволяваш служителите и имаш чисто досие.

И сега както предния път са оставили нарушения хранилки в списъка

А големият проблем е заровен в точката за определяне на базовата премия преди бонус-малус. Умело е написано, че цената на бонус-малус се определя автоматично от Гранционен фонд. Но колко ще е базата зависи от застрахователите, а на тях им развързват ръцете също да отчитат нарушения при определянето й(просто друг вид нарушения).
Ако трябва да съм честен, с изключение на точките които споменах нещата не ми изглеждат толкова страшни

BMW_POWER написа: При нас и "акт за съдимост" искат. Имаш ли криминал рекорд, бай бай.
Значи, човек откраднал щайга с ягоди от пазара го прави лош шофьор? - желязна логика.
Ами тия със златен талон къде могат да си го заврат ? 

..Bayerische Motoren Werke..