Айде на ски-зима е....!?
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Айде на ски-зима е....!?
Приключи ежегодният ми ''балкански ски трип'' . Тази година включваше Колашин и Копаоник . Равносметката ...ами чудя се защо карам ски у нас
За четири разцепващи ски дни на Колашин 1450 и 1600 съм платил за двама
30+29+30+29
евро за ски карти и от вчера 2 по 36 евро за полудневни на Копаоник . 15 евро ски пас за 1450 и 14,50 за 1600 , не е шега
.Нощувките ...за тези условия най малко два пъти по евтини отколкото у нас. Кръчми и храна - нормални цени и качество
.Перфектни писти /дори и след обяд / , никакви опашки , няма пияни островитяни , караш си като пич , само кеф
Остана още една разходка до Алпите /май ще е Ливиньо / за този сезон и ще вадим джапанките 
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Как беше снега на Копаоник, миналата година бях по това време и се караше на една писта. И тя беше супер зле ама само тя не беше поляна... Добре като се замисля може би към 20ти март да съм бил, трябва да проверя.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:Как беше снега на Копаоник, миналата година бях по това време и се караше на една писта. И тя беше супер зле ама само тя не беше поляна... Добре като се замисля може би към 20ти март да съм бил, трябва да проверя.
До 11 часа е супер , после омеква . Но на някои писти е перфектно до 13:00 /Гвоздац , Крчмар , Дубока/.След обяд не съм карал , няма и смисъл.До 10 часа никакви хора , после се чакаше 2-3 минути на Панчичев и Крчмар само . Всичко работи , само 3-4 писти не бяха обработени. Общо взето Копаоник бива като няма хора и има сняг , въпреки , че пистите са слабички ...
https://www.youtube.com/watch?v=FKjVk-bYkv8
Това е първо пускане рано сутринта .
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
Ехо скиорите , приключихте ли сезона. Щото сега започва най хубавия
. Три дни се разцепих - събота на Безбог , ''купихме'' си пистата
...и два дена на Банско - вчера особено беше топ . И на Банско може да е супер , като ги няма тълпите и поданиците на Чарлз . Никакви опашки , дори и на кабинката , всичко бачка , обработка перфектна
Въпреки че омеква след обяд , има доста писти които са си супер . Просто няма кой да ги разоре...
Уикенда ще повали, а другата седмица засега ще е ясно времето. Тогава ще е баш карането - хем няма да има никой, хем ще е пресен снега. 
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз май приключих, миналата седмица направих 5 дни на Les Deux Alpes и един на Alpe d'Huez. Точно преди 10 години пак съм бил на тия 2 курорта, ама в обратна конфигурация, тогава спяхме в Alpe d'Huez и за един ден ходихме до двете алпи. Като за март беше добре карането, в съботата когато пристингахме беше валяло цял ден и продължи и през нощта. Имаше 1-2 часа зверска пудра, първо по пистите после по близките склонове. Като цяло е най-тъпото powder day-я да е първия защото още нито си загрял, нито знаеш яките места в курорта, но мисля че измъканхме максимума. При фрийрайда е така обикновено, имаш 3-4 уникални пускания за цял сезон ама ги помниш години
След това деня беше ад, всичо стана на бабуни по-високи от мене, падна мъгла и изкарахме на мускули до 2-3. Следващите дни вече бяха само писти, очаквах заради пресния сняг и топлото време да се прецакват най-късно до обяд, но на по-високото изкарваха доста. В ниското(под 2300 примерно) ставаше киша на прибиране следобяд. Курорта е средна работа за мен, ама аз много се разглезих с тоя Вал Торенс, където и да отида другаде все с там сравнявам и все е далече като големина, удобство и разнообразие. Тука горе над 3200 до 3600 е ледник и се кара целогодишно, ама е една почти равна поляна, не мога да си представя про-тата които идват лятото да поддържат форма какво правят освен да не забравят какво е сняг други тренировки там не виждам как ще има.
Alpe d'Huez беше 50/50, сутринта тръгнахме по едини югозападни писти дето бяха на камък, такова стържене не е било отдавна. А и моите ски са голям компромис за много твърди и бързи писти, ама така е като искаш да караш навсякъде и не ти се носят 2-3 чифта. После усетихме да гоним изложение и набарахме няколко северни писти и направихме яки спускания. Има един тунел под най-високия връх в курорта дето те изкарва на една черна необработваема писта(наклона е такъв че рактрака няма шанс даже с котва) и ние гениално я оставихме за последно спускане. И там понеже влизането е тясно и стръмно се влиза един по един и се изчаквате. Та тоя пред мене падна малко след влизането и се търкаля 300м надолу, бая ми се дръпна лайното като го гледах и я пуснах доста по-предпазливо отколкото ми се искаше преди това, пък и крака нямах вече...
И на двата курорта обаче класификацията на пистите им куца яко. В Les Deux Alpes някои сини имат тъмно червени участъци, пък в другия има черни дето трудно и червени бих ги сложил. Не знам има ли някакви стандарти за тия означения, ама според мен начинаещи и средно напреднали може да страдат на места
Alpe d'Huez беше 50/50, сутринта тръгнахме по едини югозападни писти дето бяха на камък, такова стържене не е било отдавна. А и моите ски са голям компромис за много твърди и бързи писти, ама така е като искаш да караш навсякъде и не ти се носят 2-3 чифта. После усетихме да гоним изложение и набарахме няколко северни писти и направихме яки спускания. Има един тунел под най-високия връх в курорта дето те изкарва на една черна необработваема писта(наклона е такъв че рактрака няма шанс даже с котва) и ние гениално я оставихме за последно спускане. И там понеже влизането е тясно и стръмно се влиза един по един и се изчаквате. Та тоя пред мене падна малко след влизането и се търкаля 300м надолу, бая ми се дръпна лайното като го гледах и я пуснах доста по-предпазливо отколкото ми се искаше преди това, пък и крака нямах вече...
И на двата курорта обаче класификацията на пистите им куца яко. В Les Deux Alpes някои сини имат тъмно червени участъци, пък в другия има черни дето трудно и червени бих ги сложил. Не знам има ли някакви стандарти за тия означения, ама според мен начинаещи и средно напреднали може да страдат на места

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
3186 написа:Уикенда ще повали, а другата седмица засега ще е ясно времето. Тогава ще е баш карането - хем няма да има никой, хем ще е пресен снега.
Още днес наваля и следващите дни ще има още.
На Пампорово днес намята нови 15 см. и продължава да вали супер приятно. На Банско разправят, че е наваляло дори повече
По принцип и предни години в края на март е било супер яко, ама тая направо ще е размазващо без хора, облачно и с прилично количество сняг

Да не говорим, че и април ще е супер, щото тогава ще е хубаво време и частни писти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real