В (поредното) търсене на еФтина track day таратайка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: В (поредното) търсене на еФтина track day таратайка

Мнение от Don_Diego » 17 Мар 2022, 16:31

Моя грешка, след 2007 се води ревизирания вариант (N52K или N, уж до 2011 се предлага) познава се по черния пластмасов капак, вместо сив :bchug:
Аз съм с 30i в Zката и за 8.5к км, доволно настъпване не изхарчи грам масло, при това 0w30
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Мар 2022, 22:34

Don_Diego написа:Моя грешка, след 2007 се води ревизирания вариант (N52K или N, уж до 2011 се предлага) познава се по черния пластмасов капак, вместо сив :bchug:
Аз съм с 30i в Zката и за 8.5к км, доволно настъпване не изхарчи грам масло, при това 0w30

докарай го тоз зед на калоянеца у събота... :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Мар 2022, 23:40

Не съм я взел за писта тая кола, не ме и влече каране на писта, но благодаря за поканата :bchug:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Мар 2022, 23:52

TheDriver написа:"Стрийт" класовете не са съвсем стрийт и определено не са лежерни. Конкуренцията и борбата са сериозни, преди да се усетиш ще си се увлякъл и ще искаш да си конкурентен.

Ако не се бъркам vicho също почна проекта и темата с това, че ще е фън играчка. Питай го сега как са нещата :mhihi: :driving:

Пътят към ада е постлан с добри намерения ...

Долният "проект" започна с думите "Да и сложим турбо, за да видим как ще върви". И от

се превърна в

viber_image_2021-11-13_19-54-51-129.jpg

Дори собственикът и не може да каже, колко хиляди часове е прекарал в лежане под и в колата. За пари изобщо не става дума.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 18 Мар 2022, 9:34

BMW_POWER написа:За пари изобщо не става дума.

Тва ми е любимото. Питаш го колко е вкарал в колата досега или на колко е стъпало всичко "офф не знам човек, много, не съм смятал" и в следващия момент гледаш колата във фейса за някакви извънземни пари :mhihi: Със задължителното "в колата са инвестирани двойно-тройно-четворно повече средства" :mhihi: И гледаш, гледаш обявата, ама не намираш нищо струващо много пари - maxpeeding/jom или някакво подобно окачване за пестин леа, заварени дифове, турбинирано с подръчни средства втора ръка всичко и най-много мегасмърт, изтърбушено на варел без регистрация/документи и всякакви такива мунинги за по 5 цифри :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 18 Мар 2022, 9:43

Аз някъде на 6к спрях да ги броя, за да не си образувам нерви :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе сега, ако ме питаш кое колко е, ще ми е много трудно да ти отговоря.

Пример Typ188 LSD с "правилното число" на мен ми е струвал около 1000лв някога. В момента 1500-2000.

Всмукателния колектор от М5025 съм го купувал за под 250лв. в момента пазарната цена се върти около 500лв.

Т.е. 36цата за писта, както баща си(Е30) е нещо като Биткойн :mrgreen: :mhihi:

П.С. Най-ценното нещо в една кола за писта не са нито редките части нито, скъпите такива. Най-много пари и време отиват в изработване на къстъм елементи, усъвършенстване на работата на определени компоненти и настройване на всичко така че да работи в синхрон.

Давам малък пример:

Колата е гласена за стрийт(т.е. тежка е), сложено и е някакво китайско/тайванско окчаване, което е твърдо на камък и то работи криво ляво, защото го натиска много тегло.
Почваш да олекотяваш и вече ширпотреба окачването става прекалено твърдо. Какво ще сложиш? Как ще го настроиш?
Лесно да е да хрърляш някакви познати тунинг части на око, но да комбинираш правилните части е много трудно и гълта мноого пари и време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Мар 2022, 9:51

madafaka_donkele написа:

Тва ми е любимото. Питаш го колко е вкарал в колата досега или на колко е стъпало всичко "офф не знам човек, много, не съм смятал" и в следващия момент гледаш колата във фейса за някакви извънземни пари :mhihi: Със задължителното "в колата са инвестирани двойно-тройно-четворно повече средства" :mhihi:

Ами да, понякога когато човек го е правил с мерак и страст, не е смятал и тънил стотинките, а е желал най-доброто възможно за съответната платформа без оглед на кое колко струва, та подобни порядъци разлика изобщо не би следвало да е нещо фрапантно. "Питачите" обикновено са хора дето един болт не са завили през живота си (то си личи по въпросите :mhihi: ), и аз лично обожавам да ги вкаравам в размисли и страсти :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 18 Мар 2022, 10:46

Никога не се излиза на кяр при продажба на project car, тва е напълно ясно. То и целта е съвсем различна, по-скоро хоби. Аз обичам да си инвестирам в хобито, но все пак не кича части без да мисля... В даден момент ще трябва да се разделя с проекта, което веднага се връзва с това какви дефакто части съм слагал, ако е компромис, по-скоро ги броя като 0лв вложени, ако е нещо наистина стойностно, тогава е друга бира...
Иначе за 130и-то и аз тва четох че след 2007 натам мотора има ОЕМ ревизия и е бая по-надежден, та затова не споменах това с маслото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 18 Мар 2022, 10:56

M17cH написа:Никога не се излиза на кяр при продажба на project car, тва е напълно ясно. То и целта е съвсем различна, по-скоро хоби. Аз обичам да си инвестирам в хобито, но все пак не кича части без да мисля... В даден момент ще трябва да се разделя с проекта, което веднага се връзва с това какви дефакто части съм слагал, ако е компромис, по-скоро ги броя като 0лв вложени, ако е нещо наистина стойностно, тогава е друга бира...
Иначе за 130и-то и аз тва четох че след 2007 натам мотора има ОЕМ ревизия и е бая по-надежден, та затова не споменах това с маслото.

Ако се решиш на единичка за платформа, хвърли един поглед и на 125i. Поставя се само ревизираният мотор до колкото помня (N52N) и реално е пак 3л, но "дефорсак". Само купета са 125-те, което има плюсове и минуси - изглежда по-добре, но пък има малко по-малка здравина на усукване и по-трудно се поставя клетка (което май не е нещо което те интересува). Отделно този разход на масло не знам какво се споменава изобщо - доливаш и си гледаш кефа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Мар 2022, 17:19

madafaka_donkele написа:

Тва ми е любимото. Питаш го колко е вкарал в колата досега или на колко е стъпало всичко "офф не знам човек, много, не съм смятал" и в следващия момент гледаш колата във фейса за някакви извънземни пари :mhihi::

Навремето като си взех купето си казах “само един лип ще сложа на багажника, че много ме кефи” :mhihi:

Иначе знам точно колко пари ми струва. И за това не се продава. Нито за земни, нито за извънземни пари.

А по темата за бегачката си мисля, че компакта, който имам както е с кони, кв, нови оригинални дискове и накладки иска само една 20ка и за къси пари се превръща в кола, която изобщо няма да ми пука къде ще я изтаваня, стига аз да оцелея.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 19 Мар 2022, 19:00

Както е казало радио Ереван...не пипайте дебелата женица...или компакта ТДС!... :ok: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 19 Мар 2022, 19:11

Кара ли някой в този кучи студ днеска на калояново? Гледам няма още качени времена в mylaps-a?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 19 Мар 2022, 19:55

кара...

имаше доволно коли... и студ... и времена... и строшени коли... както си му е реда

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 20 Мар 2022, 12:26

Мда, бая народ се е изсипал, като гледам. Качили са времената вече https://speedhive.mylaps.com/Events/1957632
Тъпото на тея mylaps е, че само чисти времена и никакво дори минимално инфо за колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 20 Мар 2022, 15:04

madafaka_donkele написа:Мда, бая народ се е изсипал, като гледам. Качили са времената вече https://speedhive.mylaps.com/Events/1957632
Тъпото на тея mylaps е, че само чисти времена и никакво дори минимално инфо за колата.

https://www.dracon.bg/speedcup/list/pyrvi_kryg-5

може да видиш списъка на участниците... mylaps записват времена, а не са виртуален гараж :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата