Пасивни доходи от крипто - Helium, staking и т.н.
Модератор: Общи модератори
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: Пасивни доходи от крипто - Helium, staking и т.н.
alx написа:за сега смятам да сложа малко пари и да вдигна един хнт валидейтър... roi-то му е доста добро...
Мисля, че си се насочил много правилно и момента е идеален.
Ние в понеделник имаме насрочена среща за второ идейно обсъждане за предоставяне на Helium staking услуги. Доста неща има да случват в стейкинга, а хубавото е че всичко е още в началото.
vixx написа:alx написа:за сега смятам да сложа малко пари и да вдигна един хнт валидейтър... roi-то му е доста добро...
Мисля, че си се насочил много правилно и момента е идеален.
Ние в понеделник имаме насрочена среща за второ идейно обсъждане за предоставяне на Helium staking услуги. Доста неща има да случват в стейкинга, а хубавото е че всичко е още в началото.
да, знам... ще гледам с интерес. подал съм документи за валидейтър... ще видиме. малко съм нов та не знам дали ще е проблем... но съм депозирал и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Кво викаше за пирамидите, фараоните и измамите 

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
TNT написа:Кво викаше за пирамидите, фараоните и измамите
Кое според теб е пирамида

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Към алх е въпроса
Набързо намерено мнение
Вече и той е бечка

alx написа:батка- биткойна е такава пирамида, че от нея живота ми да зависеше нямаше да инвестирам една стотинка.
да- сигурно много хора са направили хубави пари от тях и други ще направят тепърва. но както и да го гледам и да го смятам- за мене си носи всичките отличителни знаци на пирамида и от там му имам нула доверие.

TNT написа:Кво викаше за пирамидите, фараоните и измамите
ти сравняваш една (вече изградена) безжична мрежа дето предавателя с 0.5 вата предава на 150+ км по цял ден срещу жълти стотини със койните дето зад гърба си нямат нищо и не предлагат нищо и никой не знае кой държи една голяма част от тях? ти сериозно ли? премерно оня ден диш нетуърк (един от най- големите сателитни провайдъри в щатите) подписа със хелиум да пуска 5г майнъри при клиентите си... това разбираш ли накъде върви?

единствената прилика на хелиума с другите койни е че използва блокчейн.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
alx написа: премерно оня ден диш нетуърк (един от най- големите сателитни провайдъри в щатите) подписа със хелиум да пуска 5г майнъри при клиентите си... това разбираш ли накъде върви?![]()
Мдаа. Иначе трудно биха накарали хората да си сложат 5G ендпойнти на edgе-а в непосредствена близост до крайните устройства, предвид повсеместния отпор и недоверие, които оказва крайният средностатистически потребител, ако няма кяр от тая работа

Сравнете прогреса и скоростта на растеж на TTN мрежата vs. Helium мрежата и можете да си отговорите на "доброволчески начала" как се гради мрежа, ако нямат кяр от цялата работа

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Абе и Хилиум си носи всички признаци на пирамида, аз някъде го бях написал, но грешно тогава поведох разговорa в посока дали има масова комерсиална употреба или не на longFi/LoraWan и тн., а то не това имах предвид.
Биткойн има по-малко червени флагове в моите очи, понеже отдавна не претендира да има някакво utility извън спекулациите и възможността да се направят много пари от него. Там са два типа хора - тези, които знаят, че ще направят пари от онези, които сега чуват и са готови да го играят 'where lambo", и самите where lambo от друга страна, които най-вероятно ще изгорят както и назад във времето е ставало.
Хилиум обаче също има малко или никакво utility. На практика ако цената на тоукъна се базираше на реалната употреба на мрежата, тая цена щеше да е почти $0. Към момента личните ми впечатления са, че Хилиум печели основно от процент от продажбите на оторизирани хотспоти, като там би трябвало да говорим за десетки милиони, ако не и за вече 9 цифрени приходи. Идеята е ясна - някой ден мрежата да се използва толкова, че да измести по печалби продажбата на устройства. Но докато това стане си изглежда точно като понзи - продукт, който почти никой не ползва, а парите идват от съвсем друго нещо, което ще умре ако хората спрат да купуват хотспоти. А и поне засега, ми излгежда нереалистично да има някога такава употреба тази мрежа. Ако я има, не знам какво пречи на телкотата да влязат и те на пазара и да стане интересно.
Цената на тоукъна също си е червен флаг. Хем като гледам обемите транзакции, очевидно стои висока защото повечето хора си държат HNT-тата, но това пък създава възможност за Хилиум да си отделят част от спечеления кеш, за да си изкупуват тоукъните и да им държат изкуствено цената висока. При тея обеми могат спокойно да го правят това.
Та имам предвид, че трябва да внимава човек и да има едно на ум. Много неща могат да изглеждат като понзи и да не са, както и обратното. За тези които са вече в играта с хотспотите и не са в overcrowded райони печалбата си е налице. За валидатори според мен сега е времето да се играе. Но за long term пазене на HNT не знам какво ми е мнението, но съм по-скоро недоверчиво настроен.
Биткойн има по-малко червени флагове в моите очи, понеже отдавна не претендира да има някакво utility извън спекулациите и възможността да се направят много пари от него. Там са два типа хора - тези, които знаят, че ще направят пари от онези, които сега чуват и са готови да го играят 'where lambo", и самите where lambo от друга страна, които най-вероятно ще изгорят както и назад във времето е ставало.
Хилиум обаче също има малко или никакво utility. На практика ако цената на тоукъна се базираше на реалната употреба на мрежата, тая цена щеше да е почти $0. Към момента личните ми впечатления са, че Хилиум печели основно от процент от продажбите на оторизирани хотспоти, като там би трябвало да говорим за десетки милиони, ако не и за вече 9 цифрени приходи. Идеята е ясна - някой ден мрежата да се използва толкова, че да измести по печалби продажбата на устройства. Но докато това стане си изглежда точно като понзи - продукт, който почти никой не ползва, а парите идват от съвсем друго нещо, което ще умре ако хората спрат да купуват хотспоти. А и поне засега, ми излгежда нереалистично да има някога такава употреба тази мрежа. Ако я има, не знам какво пречи на телкотата да влязат и те на пазара и да стане интересно.
Цената на тоукъна също си е червен флаг. Хем като гледам обемите транзакции, очевидно стои висока защото повечето хора си държат HNT-тата, но това пък създава възможност за Хилиум да си отделят част от спечеления кеш, за да си изкупуват тоукъните и да им държат изкуствено цената висока. При тея обеми могат спокойно да го правят това.
Та имам предвид, че трябва да внимава човек и да има едно на ум. Много неща могат да изглеждат като понзи и да не са, както и обратното. За тези които са вече в играта с хотспотите и не са в overcrowded райони печалбата си е налице. За валидатори според мен сега е времето да се играе. Но за long term пазене на HNT не знам какво ми е мнението, но съм по-скоро недоверчиво настроен.
Nickelback написа:alx написа: ...как се гради мрежа, ако нямат кяр от цялата работа
Точно заради тоя кяр, набързо ще си/ни построите дигиталния затвор. Не всичко е IoT и забравяте, че вече има и IoB

Надявам се поне ти да го осъзнаваш, ако не - върнете се след някоя годинка и ми прочетете поста пак.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Някой има ли идея защо имам два Observed Listen Addresses и как мога да го накарам да вижда само единия, понеже сега nat-а ми е symmetric
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

ivanski_2 написа:Някой има ли идея защо имам два Observed Listen Addresses и как мога да го накарам да вижда само единия, понеже сега nat-а ми е symmetric
защото не си си изключил upnp-то на рутера и майнъра е рестартирал (от ъпдейт или ти) и с upnp си е издал ново forward rule и понеже 44158 е вече зает си е хванал следващия - 44159....
решението е изключваш упнп-то на рутера, изтриваш 44159 forward rule и не пипаш нищо... след 1-2 дена всичко ще се рекалибирира
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Изключих го сутринта още, а такова правило за този порт(44159) не намерих, създадох го все пак и го изтрих, мерси пак.

ivanski_2 написа:Изключих го сутринта още, а такова правило за този порт(44159) не намерих, създадох го все пак и го изтрих, мерси пак.
значи чакаш... всичко сега е много бавно... и мисля, че ще става по- бавно щото колко маймуни се качват на клона всеки ден.. не е истина...
аз си мисля, че големия кораб е отплувал, ама ... тия неща са инертни и ще отнеме няколко месеца много хора да се разочароват и всичко да си дойде на мястото...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alx написа:аз си мисля, че големия кораб е отплувал, ама ... тия неща са инертни и ще отнеме няколко месеца много хора да се разочароват и всичко да си дойде на мястото...
Да си идва, че да си купя 2-3 рутера и да си се забавлявам. В момента всеки ден се добавят по 5000 нови

Преди месец празнуваха 200 000 бройки. Тогава мисля, че се появяваха по около 2000 на ден. Сега са над 5000

В моя хексагон са 9 броя, а в съседните има по 11, 12 и т.н.

Ама ще има още известно време надъхване, че нали се качи цената до $30

А и сега в края на годината нали се очаква всичкото крипто да избухне, та по-скоро началото на 2022 може да вземе да си идва на мястото

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

градовете свършиха... много маймуни на клона и трансмишън скейла им падна с много.. гледам ги в бостън - 0.08... мъка... в лондон видях един хекс със 18 майнъра... всеки един от тях прави по $10тина на месец...
сега от това се правят пари само ако имаш хубав изглед и си извън града и виждаш други такива като тебе извън града дето имат 1.0 скейл...

сега от това се правят пари само ако имаш хубав изглед и си извън града и виждаш други такива като тебе извън града дето имат 1.0 скейл...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила