Къде бихте живяли?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Къде бихте живяли?
Същото е като в София през юли и август ... почти цяла година но без юли и август 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
ivelinova написа:Винаги съм искала да живея близо до морето,
всяка дестинация далеч от морето е провинция - хемингуей
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз мога да кажа, че съм живял на няколко различни места, на които съм искал да живея и съм много доволен, че съм успял да пробвам. Ако не бях живял, цял живот щеше да ме гризе какво би станало и какво не
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
На мен ми се живее в къща на брега на Женевското езеро.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ще разцепя мрака с уникално тъп въпрос
Къде според вас хората са най-приятни/възпитани/човечни или най-общо казано добронамерени в Бг. Въобще дали са останали такива райони/села/градове?
Обмислям вътрешна миграция отново, фиксирал съм се върху Габрово и Варна, Габрово ми харесва доста повече като град и концепция, НО няма гьол като ВарнаТА и е някакъв кошмар откъм икономика

Къде според вас хората са най-приятни/възпитани/човечни или най-общо казано добронамерени в Бг. Въобще дали са останали такива райони/села/градове?
Обмислям вътрешна миграция отново, фиксирал съм се върху Габрово и Варна, Габрово ми харесва доста повече като град и концепция, НО няма гьол като ВарнаТА и е някакъв кошмар откъм икономика

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Bogat-Beden написа:Къде според вас хората са най-приятни/възпитани/човечни или най-общо казано добронамерени в Бг.
Вероятно в Родопите

Иначе, щото тука навсякъде е тотал щета и особено в по-малките населени места държавните структури са се превърнали в машина за рекет и орките завладяват, по-скоро вече мисля за Гърция, или в и около Ломбардия

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За Бг и аз давам глас за някъде в Родопите, Габрово също не е зле.
Варна е едно от най-гнусните места у нас и това го казвам като роден и живял 26 год там.
Варна е едно от най-гнусните места у нас и това го казвам като роден и живял 26 год там.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Ще разцепя мрака с уникално тъп въпрос![]()
Шумен, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Добрич или т.нар. делиорман/лудогорие/североизток. Чисто откъм хора нали.
- Bogat-Beden
-
-
Баща ми живя преди доста време (30на години) там, беше даскал и ми написа същото, само буквално където не са го носили на ръцеzAcK написа:Bogat-Beden написа:Къде според вас хората са най-приятни/възпитани/човечни или най-общо казано добронамерени в Бг.
Вероятно в Родопите![]()

alekangg написа:За Бг и аз давам глас за някъде в Родопите, Габрово също не е зле.
Защо така за Варна, по-конкретно ако може?
Е аз оттука ще бягам, предполагам, че се шегуваш така или иначе..madafaka_donkele написа:Шумен, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Добрич или т.нар. делиорман/лудогорие/североизток. Чисто откъм хора нали.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Живял съм в малък провинциален град,после в морски град. След това отидох в столицата където издържах близо година и запалих с 200 от там.
Сега съм в средно голямо селце на около 50 км от няколко големи града. Спокойствие... което търся.
Докато месец преди Нова година не изникна една оферта в още по-малко и спокойно селце с постоянно население от 5 ПЕТ човека. Няколко дни преди рожденния си ден купих една къща 100 кв.м и готово....
Но,но,но...
При разходката ми в селцето в което дълги години съм си мислил как ще взема имот и ще се радвам много,ми хареса друга къщурка. Поразпитах и другата седмица сме при нотариус за прехвърляне на малка спретната къщурка от 270 кв.м на 2 етажа с 10-11 стаи,2-3 тоалетни и бани,2 кухни и гараж от 70 кв.м. Ново строителство,никога не е живяно в нея. Идилия направо...
Сбъдната мечта.Почти няма кражби,няма и орки. А изгледа от тераса...Просто в ясен ден може да видя и Бяло море,нищо че съм в Стара планина
Мога да кажа,спокойствието което вече ще намеря напълно. Големите градове са ми на пак около 50 км,а Черноморието като Несебър само на 100 или час път
Сега съм в средно голямо селце на около 50 км от няколко големи града. Спокойствие... което търся.
Докато месец преди Нова година не изникна една оферта в още по-малко и спокойно селце с постоянно население от 5 ПЕТ човека. Няколко дни преди рожденния си ден купих една къща 100 кв.м и готово....
Но,но,но...
При разходката ми в селцето в което дълги години съм си мислил как ще взема имот и ще се радвам много,ми хареса друга къщурка. Поразпитах и другата седмица сме при нотариус за прехвърляне на малка спретната къщурка от 270 кв.м на 2 етажа с 10-11 стаи,2-3 тоалетни и бани,2 кухни и гараж от 70 кв.м. Ново строителство,никога не е живяно в нея. Идилия направо...
Сбъдната мечта.Почти няма кражби,няма и орки. А изгледа от тераса...Просто в ясен ден може да видя и Бяло море,нищо че съм в Стара планина
Мога да кажа,спокойствието което вече ще намеря напълно. Големите градове са ми на пак около 50 км,а Черноморието като Несебър само на 100 или час път
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Stoqnov_1979 написа:Живял съм в малък провинциален град,после в морски град. След това отидох в столицата където издържах близо година и запалих с 200 от там.
Но,но,но...
Децата къде учат

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
magareto_yori написа:Stoqnov_1979 написа:Живял съм в малък провинциален град,после в морски град. След това отидох в столицата където издържах близо година и запалих с 200 от там.
Но,но,но...
Децата къде учат
Децата още ги няма...Но всичко най-близко за тях е на 6-7 км
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Bogat-Beden написа:Баща ми живя преди доста време (30на години) там, беше даскал и ми написа същото, само буквално където не са го носили на ръцеzAcK написа:Bogat-Beden написа:Къде според вас хората са най-приятни/възпитани/човечни или най-общо казано добронамерени в Бг.
Вероятно в Родопите![]()
Тогава не ми дремеше много, но сега се позамислих. Има от техните типични каменни къщурки на приемливи цени, остава само някак препитанието да го нагласим, както и наложителните контакти с цивилизацията..
alekangg написа:За Бг и аз давам глас за някъде в Родопите, Габрово също не е зле.
Защо така за Варна, по-конкретно ако може?Е аз оттука ще бягам, предполагам, че се шегуваш така или иначе..madafaka_donkele написа:Шумен, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Добрич или т.нар. делиорман/лудогорие/североизток. Чисто откъм хора нали.
Ами като се замисля си прав, аз съм от Родопите(Чепеларе) , от 4 години съм пишман Столичанин, и наистина ако щеш вярвай обективен съм. Ами да в Родопите са тези хора наистина, жив пример е жена ми(на 23-години е, казвам го за да се направи съпоставка с наборите и) . Стоя си на работа и си кодя нещо си и тя ми пише "Имаш ли нещо против да взема 200лв и да не ги видиш повече", аз не се замислих много(не са малко пари за мен), и и казах "Разбира се няма проблем действай", реших че иска да си купи нещо, тя го заслужава и викам ок що да не, а като се заговорихме, тя пратила парите на момиче от нейното село което има нужда от операция спешна и има дарителска кампания, еми..... това е общо взето, примерите като този мога да дам още с много мои познати/приятели/роднини. А и с непознати, отивам на село миналата година (Момчиловци), копам си градината аз, някакъв рандом човек ме вижда на пътя и без да иска нищо в замяна дойде да копа с мен, да ми помага, познавал дядо ми лека му пръст и ей така просто реши да покопа с мен 3 часа без да иска абсолютно ннищо в замяна. Еми да там хората все още са хора!
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Bogat-Beden
-
-
Запалихте ме, почнах да гледам къщурки https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... b1fyg&f1=2
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:zAcK написа:Bogat-Beden написа:Къде според вас хората са най-приятни/възпитани/човечни или най-общо казано добронамерени в Бг.alekangg написа:За Бг и аз давам глас за някъде в Родопите, Габрово също не е зле.
Защо така за Варна, по-конкретно ако може?Е аз оттука ще бягам, предполагам, че се шегуваш така или иначе..madafaka_donkele написа:Шумен, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Добрич или т.нар. делиорман/лудогорие/североизток. Чисто откъм хора нали.
Причини много, основните са
-това е най-скъпия град, като не визирам цена на имот, но за сметка на това заплатите не са на второ нито на трето място и се получава много лоша разлика спрямо другите или много скъпо с доста ниски заплати.
-откъснат от почти всичко, далеч от столицата, летища, накрая на света, по същата причина малкото полети оттам са х2 и х3.
-много повече комплексари и хора, които искат да се покажат и изхвърлят спрямо София, това лично не го вярвах и бях уверен, че е обрано, но след 3 год в София е повече от факт.
-доктори и болници само на теория, всеки, който може бяга до София за почти всичко.
-най-голямата мафия, няма нужда да казвам кой командва парада и това се усеща навсякъде, за това и няма външни фирми или са единици.
-има не много по-малко трудности за паркиране и придвижване, спрямо Софето.
-климата е гаден, вечно духа, зимата без шапка трудно се седи, нищо, че уж не са ниски температурите.
Като единствен плюс мога да кажа, да 2 до 3 месеца в годината е добре, има живот, после сиво мъртвило
И понеже ще има и други мнения, което е нормално и вероятно ще са точно обратните на моето, искам да поясня, че всички тези 26 год съм живял на баш центъра до Музикалното училище в къща, че ще има плюнки, че съм бил в Толбухин и хабер нямам кое и как.