Кулинарно-чревоугодническа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 267
Регистриран на: 15.08.2015
Местоположение: expedia.com
Пол: Мъж
Кара: Lexus

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от peshehodetz » 01 Дек 2020, 2:57

alekangg написа:Не съм пробвал никога пиците на Доминос, чувам добри отзиви, ще взема да се престраша. Като цяло съм голям скептик към 99% от кръчмите ни.

Ако говориш за телешко за скара, няма как да има под 30лв, а у нас да не говорим.



Пробвай Philly Cheese Steak или Cali Chicken Bacon Ranch, не знам в България и въобще из Европа как ги водят в превод на съответните езици затова давам английските наименования, като им кажеш би трябвало да се сетят. Тези двете са ми любимите на Доминос, много ми вървят с чаша уиски преди ядене и след това с една или две бири.
А иначе като стана въпрос за телешко на скара това по долу се води Skirt Steak, един вид много тънко нарязана пържола.Изображение

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1617
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Jordana » 01 Дек 2020, 7:43

Това е отлично , цяло лято само такива правя . Вземам дебело месо и го филетирам на дебелина каквато ми допада ..около и под 1см . Само няколко минути му трябва на скарата , стават страхотни . :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 300
Регистриран на: 30.04.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Мечтае да кара: 911

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от TNT » 10 Дек 2020, 19:04

Това с пържолките е готино. Аз не съм фен на "чукането" на пържолите - не стават толкова сочни, предпочитам ги по-тънки. Но трябва наистина за кратко да се печат, иначе има риск да станат джапанка.

TNT написа: 1-2 пъти в месеца четвъртъците има от ония шльоко Китодар във Фейсбук. KITO мисля беше.

Днеска има -50% между 20ч и 23ч :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мнения: 803
Регистриран на: 26.04.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Don_Diego » 10 Дек 2020, 20:52

За доставка за София бих похвалил новия рибен магазин Fish Fish Fish, освен суши предлагат готвене на рибите, които предлагат.
Онзи ден поръчах за вкъщи едно фагри с мисо марината - топеше се в устата, супер вкусно! Сушито също им е на топ ниво ама малко скъпичко идва май
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 515
Регистриран на: 15.03.2010
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от streetz » 24 Дек 2023, 0:58

Вече и питките за бургерите почнах да си меся сам, че беше грехота вивенденските кюфтаци да ги слагам в някакви евтинджос хлебчета от Кауфланд. :D
IMG_20231223_215106.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1617
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Jordana » 24 Дек 2023, 11:18

Някакви тънкости има ли при тия питки в печенето и пропорциите ? Освен че са мазани с яйце , какви са пропорциите брашно вода ако не е някаква кулинарна тайна ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12076
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от bum_bum » 24 Дек 2023, 13:37

Като стана въпрос за кюфтаци, купих преди време мийтреволюшън кюфтя от Лидъл, че бяхме останали без месо. Ебаааахти и гадното кюфте. То вони на нещо като спирт.

Преди 2 седмици купих месо от един магазин срещу охлюва на Симеоново. Българско, не знам какво .. винаги ми е било чудно някой като каже, че не харесва вкуса на месото и не може да яде всеки ден месо. Ако това беше избора и аз щях да съм вегетарианец.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 515
Регистриран на: 15.03.2010
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от streetz » 24 Дек 2023, 14:17

Jordana написа:Някакви тънкости има ли при тия питки в печенето и пропорциите ? Освен че са мазани с яйце , какви са пропорциите брашно вода ако не е някаква кулинарна тайна ?

От тоя пич се учих https://www.youtube.com/watch?v=Lu8CYLZCeLw , съставките са в описанието. Няма тънкости - 1:1 като показаното в клипа, единствено за печенето е малко на око според фурната. Аз ги пускам без вентилатор за 15 минути на 200 градуса и стават памук.
bum_bum написа:Като стана въпрос за кюфтаци, купих преди време мийтреволюшън кюфтя от Лидъл, че бяхме останали без месо. Ебаааахти и гадното кюфте. То вони на нещо като спирт.

Тоя мийтреволюшън стабилно ме засипва напоследък с реклами и накрая ги разгледах, даже аха да се навия да ги пробвам, обаче ме усъмни откъде в някаква нова марка месо толкова пари за хубав сайт, видеа с рецепти и известни участници да рекламират, та се разрових - то било Лидъл. Дотам бях. :D Взимал съм доста пъти от тези в Кауфланд и единствената ми забележка е, че прекъсне ли се хладилната верига трябва да се ядат максимум на следващия ден, иначе се развалят, почват да смърдят на мърша. Не съм съвсем сигурен дали това говори за добро качество, но поне на вкус стават.
Screenshot 2023-12-24 141151.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1617
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Jordana » 24 Дек 2023, 14:28

От тоя пич се учих https://www.youtube.com/watch?v=Lu8CYLZCeLw , съставките са в описанието. Няма тънкости - 1:1 като показаното в клипа, единствено за печенето е малко на око според фурната. Аз ги пускам без вентилатор за 15 минути на 200 градуса и стават памук.
Ясно , мерси :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 702
Регистриран на: 17.01.2019
Местоположение: София/Чепеларе
Пол: Мъж
Кара: V8 HEMI

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от ivanski_2 » 24 Дек 2023, 16:47

bum_bum написа:Като стана въпрос за кюфтаци, купих преди време мийтреволюшън кюфтя от Лидъл, че бяхме останали без месо. Ебаааахти и гадното кюфте. То вони на нещо като спирт.

Преди 2 седмици купих месо от един магазин срещу охлюва на Симеоново. Българско, не знам какво .. винаги ми е било чудно някой като каже, че не харесва вкуса на месото и не може да яде всеки ден месо. Ако това беше избора и аз щях да съм вегетарианец.
Купи от месарницата в Княжево до лидъл която е (на 400 метра ) и ще спреш да купуваш от други места


Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 426
Регистриран на: 14.01.2022
Местоположение: Шумен
Пол: Мъж
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Ивайло Димов » 24 Дек 2023, 19:23

Весели празници
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 67
Регистриран на: 5.01.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж

Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от alekangg » 14 Ное 2024, 11:12

Ям рядко бургери, но това беше друга класа. Нищо общо с нито един който съм ял, а съм пробвал на много места по света, дори на Гордън Рамзи.
Оказа се, че са в Европа и се водят най-добрия бургер в света за тази година и за първи път извън САЩ дават 1 място-hundred burger.
Миналата година са били 3 в света.
Родом бургера е от Валенсия, но има и в Мадрид вече на две места. Само с резервации става, този с който са спечелели е 11 евро с 200гр единично кюфте Singular.
Собствениците са някакви луди, има филм за тях, двама испанеца и един аржентинец. Преди да направят техния бургер, са обикаляли в продължение на 3 години в 22 страни, за да пробват всички най-известни места за бургери. Разпитвали, гледали и т.н. и накрая решават да правят и те.
Месото е без абсолютно никакви подправки, само от най-известната и скъпа порода телета в Испания вака рубия. Различните меса зреят различно време, но минимум 30 дни и се смесват след това на кайма.
Целта им била да се усеща месото, както хубав стек. Има минимум сос, не капе нищо, текстурата е брутална, както и вкуса. Все си мислех, че ще е добре, но наистина е нещо фрапиращо.
Има три нива на печене на месото, аз взех средно печен Singular , жената изпечено с две кюфтета по 110гр

Ако някой ходи към Валенсия или Мадрид да пробва, няма да съжалява!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1376
Регистриран на: 14.04.2008

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от slatanic » 15 Ное 2024, 20:53

Не е да не ям бургери(преди де сега не ям въглехидрат :mhihi: ) ама това е сурово бе деаа...От тук го чувам как мучи...а ти викаш средноизпечен... :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 67
Регистриран на: 5.01.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от alekangg » 15 Ное 2024, 21:03

Поръчваш изпечен и готово. На мен ми беше добре, жената взе изпечен на горната снимка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 169
Регистриран на: 5.01.2005

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от enigma » 15 Ное 2024, 21:25

Средно изпечен точно така трябва да изглежда. Хубаво месо не се готви много, даже medium rare е най-хубаво и сочно :yes:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook