Сега пък друго двайсе - Бригада - Емиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 24 Ное 2006, 14:21

Споровете в тази тема- 1. са безсмислени и 2. няма да доведът до никъде. Имам предвид това, че всеки сам избира къде да живее, колко да работи и съответно колко пари да изкарва, за да може да живее според нуждите си.
Някой предпочитат България- имат си хубава работа, изкарват добри пари и са доволни.
Други предпочитат да са далеч от тук поради същата причина.
Не спорете за това кой и къде ще живее по-добре.
Всичко зависи от това колко си амбициозен и какво желаеш да постигнеш, а дали ще е в България или на друго място си зависи изцяло от вас.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 24 Ное 2006, 15:49

само да кажа, че понеже беше лудница леко четвъртък, желаещите да се пообсъди темата да дойдат неделя 15ч сбирката на ЕКО-то - и без това по принцип е по-спокойно ;)

Елиана - според мен не си права, ама дори милиГРАМ :)
спорче? ЕКО? :)

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 24 Ное 2006, 16:21

t0sh написа:само да кажа, че понеже беше лудница леко четвъртък, желаещите да се пообсъди темата да дойдат неделя 15ч сбирката на ЕКО-то - и без това по принцип е по-спокойно ;)

Елиана - според мен не си права, ама дори милиГРАМ :)
спорче? ЕКО? :)

Добре де, може и да не съм :) Просто мое си мнение.. Работила съм извън България и то до припадък.. Мисля да работя и тук със същия ентусиазъм.
В предишния си пост не заех никаква позиция за това къде ще е по-добре да живееш и работиш, а написах, че е въпрос на личен избор.
В неделя ще съм на друга сбирка :D Иначе за другия четвъртък ако ме видиш на ЕКО- да ми се обадиш :D
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Ное 2006, 17:15

zAcK написа:7. Не знам кое лети, кое плува или кое се яде ама ако си упорит и ставаш за нещо и в БГ можеш да успееш, и не съм те карал аз да чакаш 17 години. Да беше направил нещо :evil:

Колега недей с такива силни думи.. днеска си млад ,здрав и кадърен и работиш за добри пари-утре нищо не се знае..не ме разбирай погрешно,евала че с усилия си постигнал нещо,но съдбата е кучка,недай си боже утре ще клекнеш и ще видиш "купон" ли е в БГ,ще погледнеш на държавата от друг ъгъл,и ще видиш близките и приятелите как се изпаряват и остават само наи-най близките-родителите.. аз също съм изкарвал "добри пари" с честен труд тук,но ми се случи нещо,което ме дръпна години назад,и сега трябва всичко наново,а в наща мутренско -к**ва политико продажническа държавичка е доста по-трудно..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Ное 2006, 18:20

Bogat написа:
zAcK написа:7. Не знам кое лети, кое плува или кое се яде ама ако си упорит и ставаш за нещо и в БГ можеш да успееш, и не съм те карал аз да чакаш 17 години. Да беше направил нещо :evil:

Колега недей с такива силни думи.. днеска си млад ,здрав и кадърен и работиш за добри пари-утре нищо не се знае..не ме разбирай погрешно,евала че с усилия си постигнал нещо,но съдбата е кучка,недай си боже утре ще клекнеш и ще видиш "купон" ли е в БГ,ще погледнеш на държавата от друг ъгъл,и ще видиш близките и приятелите как се изпаряват и остават само наи-най близките-родителите.. аз също съм изкарвал "добри пари" с честен труд тук,но ми се случи нещо,което ме дръпна години назад,и сега трябва всичко наново,а в наща мутренско -к**ва политико продажническа държавичка е доста по-трудно..

Извинявам се ако съм казал силни думи или съм засегнал някой (особено колегата, на който съм отговорил). Просто ми стана гадно, че някой омаловажава труда, който съм положил за да постигна нещо и това че съм го постигнал сам. Не ми е било лесно да се счупвам да чета и да бачкам, докато колегите от ТУ-София се разцепваха от пиене. Ама сега на тях им е трудно дори да си намерят работа, а аз се разцепвам от пиене :D и си обикалям по Европа :mhihi:

Eliana написа:
zAcK написа:Според мен никой не трябва да разчита на обещания, подаяния или каквото е. Всеки трябва да се вземе в ръце и да направи нещо, а не да вярва, че някой ще ни помогне. Ако не го направим сами ако искаме и в междугалактически съюз да взлезем все тая. Пак ще сме зле :idea: :idea: :idea:

Незнам какво ти става днес :mhihi: обаче :clap: :clap: :D

Шефката да не се смее :mhihi: Всъщност мога да бъда и много сериозен и отговорен ама като ме изцепи на простотия и си еб..а майката :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 24 Ное 2006, 18:45

Bogat написа:
tol4o написа:gyrate,
ти къде си в момента че нещо не ми стана ясно?

Тва се чудех и аз .. :roll:
Ок,gyrate,виждам че за тебе има два вида професии-висшисти или копачи.. Е,има и нещо по средата-сервитиори,бармани,шофиори... Аз имам лични познати,с които съм живял заедно и първите 2-3 години са бачкали само сервитиори и чистачи ,а сега ЗА ТЯХ работят МЕСТНИ,искаш ли това да го коментираме как става и кой е копач и кой е шеф?? Животът е колело и се върти..,Повечето ми познати някои още са USA,там не малка част точно оттам събраха пари да си купят апартаменти. Тука с работа сещаш ли се как и за колко столетия се купува апартамент,или си позабравил?
А там си бил никой,бил си чужденец.. тука кой си,кво като не си чужденец,стоиш и гледаш живота отстрани,и как ти ба4каш,мама и тате цял живот са бачкали и пак няма кинти,дори за елементарни неща..
Wake up хора,тука е помия и живота е неоправдано труден за свестните интелигентни хора... стиа сме се заблуждавали!А на всички тези дето казват че сме били мързеливи и трябвяло ние сами да направим нещо за тази държава ще кажа че тва звучи като да направят акт за превишена скорост не на шофиора,а на пътниците в колата,тия които трябва и могат да направят нещо за държавата са цяла отделна тема и съвсем не искам да ги коментирам... :ranting: :censored:

и та са копачи.

всичко в което имаш нужда от две работи = копач.

но дължа да кажа една разлика.

има такива работи за нелегални (или някакви там визи) и за хора с статут (какъвто и да е).

и това прави огромна разлика, защото ниско платените добри работи за вече заети от местни, най вече малцинствата. шофиори (нямам буквата) например.

бармани и келнири.. за това се изисква перфектен английски, перфектен дух. ти трябва да комуникираш с хората. ако не можеш, никакви бакшиши няма да направиш и ще те уволнят.. питяй всеки келнер. имам приятел който работи като келнер (от тук си е) на две места и ако жена му (млади са, ама се ожениха) не работеше нито един от двата сами не могат да си платят и квартирата.... това е реалноста за тях, родом местните. така че ако ти си мислиш че тука всички ще ти се радват, май си пропуснал последните 5 години - нещата се промениха. не е вече клинтоново време през което никой не те питаше кой си и какво правиш тук.

аз не съм против емиграцията обаче аз съм против тази базирана на изкривени думи. ако някой наистина знае как стоят нещата то може по добре да си реши как да постъпи. така че като ви питат, казвайте как е наистина в всички звена - социални, икономически...
Последна промяна gyrate на 24 Ное 2006, 19:07, променена общо 1 път

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Ное 2006, 18:49

Това за повечето дето са си купили апартаменти ме изкефи :D Питай ги какви кредити имат, че ми е интересно :mhihi: Щото познавам едни такива тешкари. Баща им тук се разболя и добре че брат им, който живее в БГ намери назаем 7000 лв. за операция, че от кредити семейство 4 човека в УСА не можаха да съберат за 15 дни парите :mhihi: :mhihi: Всеки студент отишъл на бригада с апартамент. Даже не един ами 2 :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 24 Ное 2006, 18:56

tol4o написа:
gyrate написа:българия че си я намразил до смърт...

Никога не съм казвал че мразя България, просто за момента в БГ нямам стимул да живея...
Успех като се прибереш дано да станеш за пример като прибрал се и успял, но все пак ще ако успееш ще е пак заради Америка понеже си се прибрал с $$$

това е доста еластично.. както ме дерът тука, не знам с колко ще се прибера :help:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 24 Ное 2006, 19:13

zAcK написа:Това за повечето дето са си купили апартаменти ме изкефи :D Питай ги какви кредити имат, че ми е интересно :mhihi: Щото познавам едни такива тешкари. Баща им тук се разболя и добре че брат им, който живее в БГ намери назаем 7000 лв. за операция, че от кредити семейство 4 човека в УСА не можаха да съберат за 15 дни парите :mhihi: :mhihi: Всеки студент отишъл на бригада с апартамент. Даже не един ами 2 :mhihi:

говоря за апартаменти в България,което пак не е малко,става въпрос за суми над 35-40 000 еврА,което по мойто скромни критерии си е сума,а и да не е ,за колко време и как се печели у нас... :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 24 Ное 2006, 19:18

Bogat написа:
zAcK написа:Това за повечето дето са си купили апартаменти ме изкефи :D Питай ги какви кредити имат, че ми е интересно :mhihi: Щото познавам едни такива тешкари. Баща им тук се разболя и добре че брат им, който живее в БГ намери назаем 7000 лв. за операция, че от кредити семейство 4 човека в УСА не можаха да съберат за 15 дни парите :mhihi: :mhihi: Всеки студент отишъл на бригада с апартамент. Даже не един ами 2 :mhihi:

говоря за апартаменти в България,което пак не е малко,става въпрос за суми над 35-40 000 еврА,което по мойто скромни критерии си е сума,а и да не е ,за колко време и как се печели у нас... :confused:

С обикновена работа никъде по света пари не се събират. Пари се взимат от банката и се купува жилище, което е яко тъпо ама няма как. Ако имаш свой си бизнес дори пак може да го вземеш на кредит щото не е хубаво да набухваш капитали в някъф апартамент вместо да ги вложиш обратно в бизнеса :D Така че тия пари не се събират освен ако вече ги нямаш. Системата е измислена, може би и да ни държи изкъсо, знам ли ама навсякъде е така. Така че и в америка ако не си пенсионер с план 400К пак си купуваш жилище на кредит. Аре че много се разписах :mhihi: Не мога да разбера къде по света нормален човек вади 200000К кеш за апартамент и го купува :mhihi: :mhihi: :mhihi: Я ми го обяснете хамериканците, че не схващам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна zAcK на 24 Ное 2006, 19:22, променена общо 1 път
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 24 Ное 2006, 19:21

gyrate написа:и та са копачи.

всичко в което имаш нужда от две работи = копач.

явно не ме разбра,тези хора ,за които ти говорех са не управители,а собственици на бизнес,и тва ако е копач..за какви критерии говорим???
на 2ро място единият даже няма легален статут,не става въпрос за хАмерика,а за Испания(една от държавите с най-нисък стандарт в т.нар. "западна Европа..")
А тва че не е само цветя и рози живота в чужбина ,никой не го оспорва,цялата идея беше за финансовата страна на този "феномен"..

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 24 Ное 2006, 20:23

err0r написа:Никога за нищо на света няма да избягам. Колкото и малко пари да изкарвам тук, не искам да се чупя. Има една приказка "богатите също плачат"... Колкото по-близо съм до роднини и приятели, толкова по-добре, независимо от финансовото ми състояние. Едните пари никога няма да ме накарат да се откажа от България!
Брат ми, да - имам брат... поне така си мисля, живее в Щатите от 1998. За последно съм го виждал средата на 2002. Това нормално ли е? От тук заминава един човек, а там пристига друг. Лошото е, че заради пустите пари се предаде. Изневери на всички. Никога няма да тръгна по неговите стъпки! :confused:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
(никой да не трие емотиконите Изразяват нещо все пак)

Изтрих си глупавото мнение, защото не е полезно на никой и сега да попиша малко по-смислени неща :D

1. Запознах се с един пич от щатите, на Айфеловата кула :D Пича от 7 години с Америка си беше ходил до БГ да купонясва :roll: с малкото събрани пари и спа на една пейка около Лувъра (не спа е стоя) щото 100 Евро било много и нямало смисъл да се дават за хотел :shock: УСА а ???
2. Имам приятел, който се ожени там (не е спал с жена си), сега учи работи и за 5 години си дойде 1 път да си оправи зъбите и да се порадва на живота :mhihi: Иначе има Нисан 3000 кубика и се радва :mhihi: Интересно нали. Почти няма приятели. Хммм какъв е смисъла от живота...
3. Единия англичанин, с който работя, шеф на IP отдел в http://www.interoute.com, последния път ми се оплаква на по бира, че му било трудно с парите :shock: (камо ли да има отделени 200000К за апартамент)
4. Французите по тамошния офис, ми обясняваха как е трябвало да си сменя колата с малка дизелова, че била икономична.
5. Тая вечер преди да си тръгна (ей сега преди 5 мин) говорих с шефа на optical operations (или нещо такова с оптични комуникации се занимават :mhihi: :mhihi: :mhihi: че не ми се обяснява ) в Испания. Стана дума, че ми е мечта да имам винарна и той разправя, че субсидиите и при тях и във Франция :shock: от ЕС отивали за връзкарите (правителствени хора) и каза да не се шашкам за БГ. Направи ония номер с показалеца и средния като кавички като каза че те са развита държава.
6. Не знам защо някой хора си мислят, че в чужбина е лесно ама нека опитат. Човек докато не види не вярва.
7. Двама приятели отказаха преди месец работа в Чехия. Единия за 2000Евро, а другия за 2200 Евро. Аз дори не се пробвах. Въпреки че там цените в магазина са колкото в БГ
8. Не е никак лесно без близки и приятели. Ще има да киснете по-форумите в безсънните нощи :mhihi:

Някакви изводи искам да направите, че ми е интересно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 24 Ное 2006, 20:47

zAcK написа:1. Запознах се с един пич от щатите, на Айфеловата кула :D Пича от 7 години с Америка си беше ходил до БГ да купонясва :roll: с малкото събрани пари и спа на една пейка около Лувъра (не спа е стоя) щото 100 Евро било много и нямало смисъл да се дават за хотел :shock: УСА а ???

тва момче просто си е пройдоха...
zAcK написа:2. Имам приятел, който се ожени там (не е спал с жена си), сега учи работи и за 5 години си дойде 1 път да си оправи зъбите и да се порадва на живота :mhihi: Иначе има Нисан 3000 кубика и се радва :mhihi: Интересно нали. Почти няма приятели. Хммм какъв е смисъла от живота...

Аз съм в Бг и имам мнооого познати и пак почти нямам приятели..А Нисан също нямам..
zAcK написа:3. Единия англичанин, с който работя, шеф на IP отдел в http://www.interoute.com, последния път ми се оплаква на по бира, че му било трудно с парите :shock: (камо ли да има отделени 200000К за апартамент)

Мамин сладък той... За англичани не ми говори,други такива разсипници просто няма!!Мойта бивша шефка(англи4анка)-10000 евро изхарчи тук в БГ за 4 месеца при осигурени храна,спане,и дори алкохол..не си е купила нищо,дори дрехите и не са скъпи...и тя не е изолиран пример,познавам лично и отблизо над 15-20 от тази нация,един дол дренки...
zAcK написа:5. Тая вечер преди да си тръгна (ей сега преди 5 мин) говорих с шефа на optical operations (или нещо такова с оптични комуникации се занимават :mhihi: :mhihi: :mhihi: че не ми се обяснява ) в Испания. Стана дума, че ми е мечта да имам винарна и той разправя, че субсидиите и при тях и във Франция :shock: от ЕС отивали за връзкарите (правителствени хора) и каза да не се шашкам за БГ. Направи ония номер с показалеца и средния като кавички като каза че те са развита държава.

испания верно си прилича много с Бг в тва отношение..ама стандарта е мааааааааааааааалко по-височък..
zAcK написа:6. Не знам защо някой хора си мислят, че в чужбина е лесно ама нека опитат. Човек докато не види не вярва.

Не е по-лесно ,ама комай по си заслужава потенето..
zAcK написа:7. Двама приятели отказаха преди месец работа в Чехия. Единия за 2000Евро, а другия за 2200 Евро. Аз дори не се пробвах. Въпреки че там цените в магазина са колкото в БГ

неам коментар.. Аз на тяхно място не бих се хвалил с това..

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 24 Ное 2006, 20:59

Изводите ти много ме кефят. Явно всеки чува това, което му се иска.
А че нямаш приятели жалко за теб самия. Пожелавам ти успех в страните не мечтите
:mhihi: :mhihi:

Много ме кефиш. Като чета така за теб парите (Нисана) е по важно от близките и приятелите :shock: :shock: :shock:

И това по точка 7 още повече ме кара да си мисля, че би се продал ей така. Разбирам защо нямаш приятели :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: Идеята им е че не биха оставили всичко за някой мижав лев повече ама май на теб само тия кинти са ти в главата :mhihi: С тоя ник няма как :D
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Ное 2006, 1:06

zAcK написа:
BMW_POWER написа:

До тук едим успял в България, който сам си е изкарал парите за колата .....
Апропо, районът Хасково, Кърджали, Харманли - 815 дни редовна военна служба ....
Познавам го по-добре, отколкото си представяш.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата