Заплати в София, митове и реалност.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко печелите в София месечно?

Под 1000лв
2
3%
1000-1400лв
2
3%
1400-1800лв
4
6%
1800-2200лв
3
5%
2200-2600лв
6
9%
2600-3000лв
4
6%
3000-3500лв
10
16%
Над 3500
33
52%

Общо гласове : 64
старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Заплати в София, митове и реалност.

Мнение от Dextuar » 28 Сеп 2016, 19:16

cmdkick написа::OT: :OT: Форум ли бе това да го опишеш. Заклеймихте: под 2к на месец на човек си мизерник, то така са сигурно много повече от половината България, пък където се обърнеш БМВ–та, как става тоя номер :dunno: :dunno: :dunno: :OT: :OT:
Много ниви за продаване, много нещо, така...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 28 Сеп 2016, 19:19

Нормално е на регистрираните във форума на БМВ стандарта на живот да е по-висок, спрямо средния за страната.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Сеп 2016, 19:19

cmdkick написа::OT: :OT: Форум ли бе това да го опишеш. Заклеймихте: под 2к на месец на човек си мизерник, то така са сигурно много повече от половината България, пък където се обърнеш БМВ–та, как става тоя номер :dunno: :dunno: :dunno: :OT: :OT:

То не пречи и да попада в двете категории човек ,нали по-горе го описаха :lol:
Не съм целял да обидя някого-аз самият от доста време съм под прага на бедността от 2 хилки/мес.
Че и беемве на гол гъз съм си купувал,та и това знам как се прави :lol:

Просто се опитвам да бъда обективен,иначе щраусовата стратегия ако му помага на някого,както са казали руснаците- whatever floats your boat :)

Едно е да съществуваш и оцеляваш чисто физически ,оскотявайки къде неусетно,къде осъзнато..
Друго е да си покриваш елементарните нужди достойно и без притеснения и тънки ежечасни сметки.
И трето е да можеш и да спестяваш,градиш планове занапред и да си спокоен..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 28 Сеп 2016, 19:22

jordanov написа:Нормално е на регистрираните във форума на БМВ стандарта на живот да е по-висок, спрямо средния за страната.

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 28 Сеп 2016, 19:23

nqmam_bmw написа:
jordanov написа:Нормално е на регистрираните във форума на БМВ стандарта на живот да е по-висок, спрямо средния за страната.

:bowdown: :bowdown: :bowdown:

Премиум, баце :lol:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 28 Сеп 2016, 19:40

Е едва ли всички, ама :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 28 Сеп 2016, 20:10

От това може да минем на следващата тема "колко годишно БМВ карате " и да осредним резултата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 28 Сеп 2016, 20:12

Да вземат да сложат изискване за регистрация тука 2к + на месец, останалите да се хващат манги да изкарват щото живота им е много тежък така, па да не вземат и останалите да прихванат от тях. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Tires are evil - destroy them all ...

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 28 Сеп 2016, 20:18

cmdkick написа:Да вземат да сложат изискване за регистрация тука 2к + на месец, останалите да се хващат манги да изкарват щото живота им е много тежък така, па да не вземат и останалите да прихванат от тях. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ще е супер скучно, защото никой няма да търси/предлага накладки втора ръка и гуми с дот от миналия век. :paranoid:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 28 Сеп 2016, 20:19

nqmam_bmw написа:Ще е супер скучно, защото никой няма да търси/предлага накладки втора ръка и гуми с дот от миналия век. :paranoid:
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

v_p_m написа:

От това може да минем на следващата тема "колко годишно БМВ карате " и да осредним резултата :mhihi:

Ти сравни броя на темите в е46 и предните модели с по-новите, разликата е огромна, така че темата става излишна.

П.П: всъщост може и да не е толкова излишна, тогава резултатите може да са коренно различни, така като гледам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Tires are evil - destroy them all ...

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 28 Сеп 2016, 20:20

Мога да кажа за повечето автосервизи от големите представители за София - ако не въртят схеми(като фиктивни гаранционни ремонти, да си вдигат заработката) взимат по около 1300-1800 чисто от приемчик до диагностик/механик/ел техник/гаранционен в зависимост колко им е стажа във фирмата и колко са кадърни. Вече частно какво си заработват е друг въпрос. Има такива, които сигурно си бяха забравили пин кодовете на картите. Тенекиджийно и бояджийно са с по високи заплати, но не съм се интересувал с колко точно, но според мен поне 30% отгоре.
Аз се занимавам с големи индустриални машини и големи генератори известни още като когенерации(минна и строителна техника от глобално известен американски бранд) и общо взето заплащането е като в авто сервизите, въпреки че се работи по доста по скъпи машини, по висок риск за здравето понеже се работи на терен с тежки машини, миг невнимание може да ти струват скъпо. Често си сам. Въпреки това няма ясно отражение в заплащането на хората спрямо примерно работата в автосервизите. Често се работи извън работно време, което не се заплаща/отчита по никакъв начин. Моите колеги в Германия(работещите за същия бранд) на същите длъжности ако работят извънредно им се добавя всеки изработен час към отпуската или го взимат като извънреден труд. Тук няма и потупване по рамото.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Потребител
Аватар

Мнение от sz1019 » 28 Сеп 2016, 20:21

streetz написа:Касиерки в банков офис - около 500 лв (отделно ако изпълнят някога таргета може да им дадат бонус отгоре). Управителите на тия офиси взимат 1200-1500 лв. По супермаркетите средната заплата на един обикновен служител е около 700 лв. В Аладин фудс помощник-кухня - 800 лв. Автомонтьор в някакъв неквартален сервиз - 1100 лв. Ватман с над 15 години стаж - 1300 лв. Служител в МВР - 1100 лв. Учителка в детска градина - 400 лв. Техничар в БТВ - 1200 лв. и т.н.

Аз съм IT в някаква банка, жената и тя (в друга). Взимаме сумарно малко над 3000 лв (2000 и 1000+). Квартирата е нова, двустаен обзаведен - 570 лв, заедно с ток, парно, вода и телефони стават към 700. Не правим някакви сметки от типа "Тоя месец за храна толкова, за гориво толкова, за забавления толкова ..". Купуваме си каквото ни е нужно, чат пат излизаме на ресторант, сладкарници, кино. Навъртам по 15000 км на година, само бензин :) Като се счупи Е36-цата се ремонтира веднага без пазарлъци (добре че почти не се чупи). :lol: И накрая пак остават едни близо 1000 лв всеки месец спестени. Не че не можем да ги издумкаме и тях, но няма да е за нещо смислено. Преди 5 години живеех с 850 лв на месец, от които 300 отиваха за квартира и пак връзвах двата края, при това тогава излизах и по дискотеки, алкохоли, урви-мурви и т.н. ... общо взето всеки се простира според чергата, или поне така е редно. Кредит през живота си не съм взимал, даже от приятел.

Според моите наблюдения коренното население на София се задоволява и с по 600-700 лв на месец щото не плаща ипотеки/наеми, но за придошлите от провинцията няма как с под 1000 да се живее прилично.

Единствения пост, който ми се струва реалистичен на базата на моя опит, колеги, приятели и т.н. Някой хора се лишават от осигуровки и взимат малко повече, но фирмата спестява много повече,което от своя страна на пенсия много по-малко ще получат. Реално това са заплатите Ниските между 400-600лв. средните между 700-900лв. и средни към високи /говорим за обикновен работник, не за шеф, собственик или връзкар.../ 900-1500лв. , всичко на горе е квалифициран персонал със стаж, Ангария 15-16 часа работен ден 6 дневна седмица или измами ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 28 Сеп 2016, 21:05

cmdkick написа:Да вземат да сложат изискване за регистрация тука 2к + на месец

Фиша от заплатата пред монитора, с отворен профила на bum bum, като в другата тема :mhihi: Иначе БАНан форевър :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Сеп 2016, 22:19

dextuar написа:защото наблюдавам приятели колко разходи хвърлят по децата си, особено като са мънички

аз да ти обадя, че като са малки са най-евтини... ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Сеп 2016, 1:11

alx написа:
dextuar написа:защото наблюдавам приятели колко разходи хвърлят по децата си, особено като са мънички

аз да ти обадя, че като са малки са най-евтини... ;)

Пак си зависи от човека, има някои хвърлят много като малки и още повече като големи, същото и при възрастните.
Наскоро мой приятел ми каза, че има бебешка количка за 3600лв, та свят широк и без граници.
Бъзиках го, дали няма да прави каско на количката..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата