Горди ли сте, че сте Българи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Горди ли сте че сте Българи?

Да
167
60%
Не
52
19%
Не напълно
60
22%

Общо гласове : 279
ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Юли 2009, 13:04

Е.Димитров написа:Нито природата нито велики Българи

:shock: :kuku:

Е.Димитров написа:Убаво ми е защото е моята страна,но ми е убаво като на някой извратеняк

Последното може би обяснява мирогледа ти :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Юли 2009, 13:08

flame написа:
Е.Димитров написа:Нито природата нито велики Българи

:shock: :kuku:

Е.Димитров написа:Убаво ми е защото е моята страна,но ми е убаво като на някой извратеняк

Последното може би обяснява мирогледа ти :|

Имам предвид Българи от последните 30-40 години
Може би си мислиш че доган е велик-е да ,ама не ,нито е Българин,нито е велик.
Природата е красива отдалече,но ако си прасе и ти е приятно да живееш в кочина,кал и найлонови торбички-това обяснява твоят мироглед

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Юли 2009, 13:24

Е.Димитров написа:Имам предвид Българи от последните 30-40 години

Българите от последните години са още живи, за да влязат в учебниците по история и да бъдат наречени велики.
Ама ако си търсиш причини да не си горд, че си българин - давай, причини много!

Е.Димитров написа:Природата е красива отдалече,но ако си прасе и ти е приятно да живееш в кочина,кал и найлонови торбички-това обяснява твоят мироглед

Природата е красива отвсякъде. :D Естествено, че не ми е приятно сред найлонови торбички на поляната - и тъй като не съм прасе въобще не ходя в такива "кочини", за да се оплаквам после :winky: Над 99% от полянките и горите в БГ са чисти от боклуци - и всеки, който не го мързи да си мръдне задника по-далече от Витоша може да оцени истинската красота на нашата природа :D

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Юли 2009, 14:04

Biankonero написа:
Bogat-Beden написа:Бай Ганьо се има за тарикат..И като такъв,може и в кучи г.з да е заврян,ама "тарикат мъж не писка"-тоест ,ще се преструва и ще обяснява как се оправя перфектно и се чуства супер видиш ли...
Друг е въпроса,че излезе ли отнякъде по-"далавера" и ще избЕга с 300 натам..а думите му струват точно..нищо..Така че,не ми говорете ,мнозинството псевдо патриоти ;)

Абе хора разни, само че като мнението ти се различава от това на другите, няма нужда да слагаш епитети и квалификации като "псевдопатриоти" - нито познаваш хората, които визираш, нито требе да съдиш за другите по себе си... най-много да получиш некоя "по Ганювски"... Като не ви харесва, викни си Nukem на среща и си обсъждайте каква мизерия е тук и ронете крокодилски сълзи... кой че не е испанец, кой че не е от еди къде си...
Явно си се огледал в описанието,и си се жегнал..Ако е така,проблемът е твой..Ако не се имаш за псевдопатриот-тогава какъв ти е проблема,да ми докажеш ,че всички сънародници са читави ли?...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Юли 2009, 14:16

към колегата "flame "
Още една причина да не се гордея е примерно колегата по-горе

Абе изказвам си моето лично мнение и се започват едни иконки " :kuku: " ,е това сме Българите,завист,злоба,надцакване,алчност,измама.
Естествено че не става въпрос за всички мои сънародници,но зависта и измамата е повсеместна,както и опитите за налагане на някаква лична истина.
Колега по-горе,не ми пука за твоето мнение,аз обичам страната си,но не съм горд от това което изглежда и начина на живот тук,не действай като първолак с първосигнални мнения,да обичаш страната си не е същото като да си Горд със страната си,направи тези огромни разлики,Няма никакви причини да се гордееш с настоящата действителност,напротив,човек трябва да го е срам,Левски и Ботев ( не футболните герой) не биха се гордяли с тая страна,те не са искали тая действителност,в държавата се живее трудно,всекидневно умират хора за който никой не хае,всекидневно гладуват хора,все е дно сме във война,природа-обиколил съм,и всеки ден почти съм на път и мога всеки ден да ти пускам снимки на обезлюдени села-това ли е прекрасната природа?,голи долини,гадни пътища!!!
Потърси и проумей какво е да си горд от страната си и какво е да обичаш родината си

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Юли 2009, 14:34

Е.Димитров написа:Естествено че не става въпрос за всички мои сънародници,но зависта и измамата е повсеместна,както и опитите за налагане на някаква лична истина.

Така е за съжаление! Но какво можем да направим ние?
1 - Да се срамуваме от тях пасивно
2 - Да направим нещо, за да променим положението

Е.Димитров написа:Левски и Ботев не биха се гордяли с тая страна,те не са искали тая действителност,в държавата се живее трудно,всекидневно умират хора за който никой не хае,всекидневно гладуват хора

Колега, Левски и Ботев са живяли в много по-трудни времена! Ама не са казали "Дееба и скапаната държава - кво да се борим за нея като всичко е кочина!", нали?! Напротив - искали са да я променят към по-добро ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ НЕСГОДИ и са били активни градители на новата българска държавност!

И дори когато през 1878г. идва заветното Освобождение България също е била много зле! И ако са били живи Левски и Ботев когато България е била свободна какво мислиш са щели да кажат:
1 - Тука е пълен леш, ние не искаме такава действителност, срам ни е, че сме българи!
2 - Или може би са щели да продължат да работят за просперитета и разцвета на родината ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ НЕСГОДИ?

А?

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 14 Юли 2009, 15:16

flame написа:
А?
..Въпросът не беше,кой за какво ще работи и ще се бори,а дали се гордеем..Ти мислиш ли ,че те биха се гордяли със съвременна България??
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Юли 2009, 15:33

Bogat-Beden написа:Въпросът не беше,кой за какво ще работи и ще се бори,а дали се гордеем..Ти мислиш ли ,че те биха се гордяли със съвременна България??

Да се гордеят? Абсурд! Както вече написах те първи щяха да излязат и да кажат:
flame написа:1 - Тука е пълен леш, ние не искаме такава действителност, срам ни е, че сме българи!

Били откърмени и живели като патриоти, научени никога да не хулят родината си, а само работят за промяната й към по-добро? Преди век и половина България е била много по-зле отколкото днес? Глупости! Пълни глупости! Левски и Ботев първи щяха да оплюят държавата, да заявят публично, че се срамуват, че са българи и накрая да емигрират, за да мият чиниите в някоя чужда страноприемница и да събират пари за нова каруца (а не за да работят за родината)!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 14 Юли 2009, 15:39

Колегата със звучния български ник "фламе",май живееш в някаква ярко изпъстрена Боливудска филмена (не)реалност и категорично отказваш да излезеш от нея :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Юли 2009, 16:06

Bogat-Beden написа:Колегата със звучния български ник "фламе",май живееш в някаква ярко изпъстрена Боливудска филмена (не)реалност и категорично отказваш да излезеш от нея :mhihi: :mhihi:

Абе в България си живея, в чужбина ходя само по работа. Ама след всички твои смислени и подробни аргументи по темата се замислих и наистина установих, че живея в Боливуд! :mhihi: То и нямаше как след като ти разби на пух и прах всичките ми тези - по-детайлна аргументация би изваил само Пената. :winky: :mhihi:

П.С. Силно засрамен от небългарския си (и незвучен на всичкото отгоре) ник, седя аз и се чудя дали да не го променя на Немил-Недраг :winky: Или пък направо да емигрирам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 14 Юли 2009, 17:05

Да Горд съм :bgflag: :bgflag:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 14 Юли 2009, 17:32

flame написа:
Bogat-Beden написа:Колегата със звучния български ник "фламе",май живееш в някаква ярко изпъстрена Боливудска филмена (не)реалност и категорично отказваш да излезеш от нея :mhihi: :mhihi:

Абе в България си живея, в чужбина ходя само по работа. Ама след всички твои смислени и подробни аргументи по темата се замислих и наистина установих, че живея в Боливуд! :mhihi: То и нямаше как след като ти разби на пух и прах всичките ми тези - по-детайлна аргументация би изваил само Пената. :winky: :mhihi:

П.С. Силно засрамен от небългарския си (и незвучен на всичкото отгоре) ник, седя аз и се чудя дали да не го променя на Немил-Недраг :winky: Или пък направо да емигрирам :mhihi:
Хващай накъдето искаш,най -за предпочитане към реалността ,че доста си се отдалечил от там очевадно :winky: И какви смислени аргументи искаш срещу доводите ти в стил "Карлсон,който живееШ на покрива", или "Флеймиса в страната на чудесата" :mhihi: :help:
П.П. Сериозно се замислям братко дали само с кафетата прекаляваш или като цяло стимулантите те привличат "огнено" неудържимо Изображение
и понеже биеш все натам,че аз съм явно в чужбина-тц, в БГ съм :winky: ,успокой топката,ънриъл бой :winky:
И понеже на доста хора емигрантите им бъркат в късогледите очички,нека прочетат и да помислят - http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2295931 , или поне да опитат... ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Юли 2009, 17:59

Bogat-Beden написа:Хващай накъдето искаш,най -за предпочитане към реалността ,че доста си се отдалечил от там

Колега, аз съм си тук и тук ще си остана - защото камъкът си тежи на мястото и не искам да бъда дърво без корен.

Моята реалност е тук. Моите приятели са тук. Моят дом е тук. Моето семейство ще бъде тук. Надявам се един ден да имам едни хубави деца, с които да се гордея тук.

Bogat-Beden написа:И какви смислени аргументи искаш срещу доводите ти в стил "Карлсон,който живееШ на покрива", или "Флеймиса в страната на чудесата"

Тук вече оставам безмълвен :mhihi: Ама ти май сам си си отговорил :mhihi:
Bogat-Beden написа:Сериозно се замислям братко дали само с кафетата прекаляваш или като цяло стимулантите те привличат "огнено" неудържимо

Пък и хайде, все пак някой трябва да отстъпи :winky:

Bogat-Beden написа:и понеже биеш все натам,че аз съм явно в чужбина-тц, в БГ съм :winky: ,успокой топката,ънриъл бой :winky:
...
на доста хора емигрантите им бъркат в късогледите очички

Честно, не знам къде си, куул бой :D Но нямам против и в чужбина да си - на мен емигрантите изобщо не ми пречат, нито им завиждам - дори понякога им се възхищавам на инициативността и куража да заминат в търсене на по-добър живот, започвайки от нулата.

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 14 Юли 2009, 20:20

Мене даже ма е срам!!!
Особено като се върна от чужбина.....мръсотия,мизерия и бараби по улиците...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 14 Юли 2009, 20:47

засрамете се малко :help: хората по другите държави които нямат какво да ядат нямат никаква връзка с другите държави и умират от истинка те какво да кажат като живеят в бедни държави ние трябва да сме горди че сме горе долу добре развити насякъде има мрасотия и в България има аз съм горд че съм Българин нищо че живеем в мизерия това е мястото в което сме израснали сички дивяли и преживяли много от своя живот :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата