Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
alx написа:родните строители не разбират, че цената на едно жилище не е само какво е и къде е, но и колко радва окото пейзажа около него... и че от една цена нагоре потенциалните купувачи изискват определена гледка която да не е типична за подстъпите към циганско гето или фавелата на някоя бананова държава... най- общо казано- проблема е, че в лакомията си цените вече са такива, че не съответстват на пейзажа и геополитиката която може да предложи родината... затова и като дойде кризата и банките огладнеят лавината ще е интересна
За мен общината не си върши работата като стопанин на инфраструктурата и има общини, които с години нищо не са пипали. Такава община е Триадица примерно. Сигурен съм, че има приходи повече от много други общини, но това което връща в кварталите е почти нищо.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Да, не е до родните строители, въпреки че от години се рекетират всички да оправят общинската собственост наоколо за да вземат разрешение.
Като се почне от малки неща, като ремонтиране на тротоара до асфалтиране на цели улици. Нито един от големите областни градове
не е толкова зле колкото София, а със сигурност имат най-големите приходи от всички. Може би е време за различни ДДС-та или/и данък печалба по различните градове
и надбавките да влизат в общините.
Като се почне от малки неща, като ремонтиране на тротоара до асфалтиране на цели улици. Нито един от големите областни градове
не е толкова зле колкото София, а със сигурност имат най-големите приходи от всички. Може би е време за различни ДДС-та или/и данък печалба по различните градове
и надбавките да влизат в общините.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Това все едно да питате къде отиват парите от зоните.
Всичко е черна дупка. Като ги въведоха мотивът беше да се построят общински паркинги подземни и надземни. Получихме 0, разбира се. Само разбити тротоари с колчета, баничарки със скоби, разчертаване с най-евтината възможна бяла боя и стотици излишни служители на заплата. 
Дори в Белград следенето на свободните места става с AI и специализирани коли, както и глобяването.

Дори в Белград следенето на свободните места става с AI и специализирани коли, както и глобяването.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Понятието “гето” май произлезе от мен, защото често го използвам. Ама почнаха по едно време да се карат кое е гето и кое е хубав квартал.zAcK написа:alx написа:обаче всичките тези обяви дето ги показвате - ква щета е пейзажа около тях- просто не е истина... мили родни картинки...
Аз като обяснявам, че живеем в мизерия, те ми обясняват, че съм хейтър![]()
А то в София навсякъде е тотална мизерия, липса на инфраструктура, гето и неоправдани цени...
Сори, хубав квартал няма нито в София, нито в България изобщо.
Све е гето. Изключения може да правят няколко затворени комплекса в които като минеш през всичката кал, помия и свинщина, докато влезеш през портала положението е сравнителни прилично.. докато дойде събота и несъобразените контейнери за смет не се препълнят брутално и вятърът не раздуха найлонови пликове, салфетки и дамски превръзки из целия рай.
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Някой знае ли какво им е на тези къщи. Има много обяви за къщи в Катарино:
https://www.superimoti.bg/imot/16572?ut ... 3lnHaLRF2Q
https://www.superimoti.bg/imot-63778-lu ... -katarino/
https://www.superimoti.bg/imot/16572?ut ... 3lnHaLRF2Q
https://www.superimoti.bg/imot-63778-lu ... -katarino/
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ми нищо им не е. Вътре в комплекса са. Тоест не е къща в града. Вила, бунгало по луксозно....такова са.
Хм,хм...
Първият линк е за комплекс Реденка доколкото виждам. Самите къщички са прилични и управлението на комплекса също бих го определил като прилично.
Къщичките обаче са ужасно наблъскани и част от тях са за свободно ползване за гости на комплекса, т.е. може да ти се паднат ”странни съседи”.
Големият минус обаче е, че са точно на главния път Симитли-Гоце Делчев и целият трафик към Банско минава покрай теб. Самият комплекс е на не особено приятно място - далеч си от всичко, а и около него няма приятни места за разходка.
Къщичките от втория линк са на много приятно място. Разбира се извън града е и си трябва кола, но поне наоколо е приятно. Не знаеш обаче какво ще ти се падне. Самият хотел е строен до минерален извор, в началото на 90те строежа спира и стоя изоставен до към 2004 когато беше завършен. Тогава построиха първите къщички - бих казал доста прилично изпълнение. 2010 обаче кризата удари собствениците и всичко беше занемарено, комплекса смени собственици няколко пъти и едва наскоро случи на кадърна управа, която го възстанови и построи нови къщички.
Аз обаче не бих си купил къщичка която е била занемарена 10тина години.
За това казвам че не се знае на какво ще попаднеш.
Проблемът с тези комплекси е че малко или много си зависим от централния хотел и управата му. Ако те забуксуват това сериозно се отразява и на твоя имот.
Къщичките обаче са ужасно наблъскани и част от тях са за свободно ползване за гости на комплекса, т.е. може да ти се паднат ”странни съседи”.
Големият минус обаче е, че са точно на главния път Симитли-Гоце Делчев и целият трафик към Банско минава покрай теб. Самият комплекс е на не особено приятно място - далеч си от всичко, а и около него няма приятни места за разходка.
Къщичките от втория линк са на много приятно място. Разбира се извън града е и си трябва кола, но поне наоколо е приятно. Не знаеш обаче какво ще ти се падне. Самият хотел е строен до минерален извор, в началото на 90те строежа спира и стоя изоставен до към 2004 когато беше завършен. Тогава построиха първите къщички - бих казал доста прилично изпълнение. 2010 обаче кризата удари собствениците и всичко беше занемарено, комплекса смени собственици няколко пъти и едва наскоро случи на кадърна управа, която го възстанови и построи нови къщички.
Аз обаче не бих си купил къщичка която е била занемарена 10тина години.

Проблемът с тези комплекси е че малко или много си зависим от централния хотел и управата му. Ако те забуксуват това сериозно се отразява и на твоя имот.
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
Мерси за инфото. Не бях се замислил че че хотела може да западне. Аз около 10 години ползвах една селска къща до Априлци. Там плюса беше че имаше 4 спални и ходехме с приятели. И малко ми липсва да имам някъде да отида когато поискам. Мислех преди, че е по добре да си плащам на хотели и така хем ще разнообразявам. Да но тази сметка не излезе. Читавите са резервирани от рано. Другата дилема е дали да си платиш и за неделя да поседиш до следобяд или да си събираш багажа в 11 на обят. И сега с така стелката се ситуация аз работя от вкъщи, жената и тя в повечето време. Детето също вкъщи. Нямам време и желание аз да поддържам двор, а ми се иска и нещо по-съврвменно където да има и някакъв живот т.е. и детето да ходи с желание. Та си мислих че такъв комплекс би свършил работата ако има приличен интернет.
В района на първо място са старите къщи към Пирин Голф. Не мисля, че от тях има в продажба, но те като качество определено са над всичко останало(и като строителство и като локация). Разбира се таксите в комплекса изобщо не са малки.
Има нови къщи строени в последните 10 години извън границите на първоначалния комплекс. Те са значително по-зле откъм материали и изпълнение, а и са по-далеч от центъра на комплекса.
След тях са къщите в комплекс Катарино, които пусна. Вече обясних за проблемите, но ако се внимава може и да има такива, които не са били съвсем занемарени. Имайки предвид, че комплексът е на 10тина километра от града в които като цяло интернета не е особено добър.... Не бих очаквал нещо повече от 100 мегабита, а мобилния също няма да е с пълна сила заради локацията.
За децата - детски площадки, тенис кортове, игрища, басейни като във всеки 4 звезден хотел. Извън хотела маршрути за разходки много, но едва ли децата това ги интересува.
Има нови къщи строени в последните 10 години извън границите на първоначалния комплекс. Те са значително по-зле откъм материали и изпълнение, а и са по-далеч от центъра на комплекса.
След тях са къщите в комплекс Катарино, които пусна. Вече обясних за проблемите, но ако се внимава може и да има такива, които не са били съвсем занемарени. Имайки предвид, че комплексът е на 10тина километра от града в които като цяло интернета не е особено добър.... Не бих очаквал нещо повече от 100 мегабита, а мобилния също няма да е с пълна сила заради локацията.
За децата - детски площадки, тенис кортове, игрища, басейни като във всеки 4 звезден хотел. Извън хотела маршрути за разходки много, но едва ли децата това ги интересува.
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
20-30 мегабита ми е напълно достатъчно стига да го има постоянно. Мерси за инфото. Трябва да си направя една почивка на място да видя как е и тогава ще го мисля.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Има такива цени дори в Бургас, та едва ли във Варна ще е проблем.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз визирах масичката в черно с брандирането 
А това ми харесА като стил особено банята е супер!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 7485325405
И като цена май е адекватно.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Bogat-Beden написа:Аз визирах масичката в черно с брандирането
ЗаеВи, кьорав балкон няма